НОЕМВРИйки -2019 -тема 8

• 36 864
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
Мен честно казано хич не ми се чака до термин (30 ноември чак) 😀. Другата Събота влизам в 36 и вече, ако до 37-38-ма си е направила килограмите да излиза вече, че нямам търпение да я видя, а и много ми тежи вече и всичко ме боли.. Пеша се измарям на 2рата минута и ми се ходи до тоалетна, а ако съм с кола с тези дупки по пътищата почва всичко да ме боли и ме е страх да не ми изтекат водите. А и половинката ми е моряк и доста пътува и заминава на 18-ти, та се надявам да родя дотогава, за да може да е тук, а и да ми помага като тръгна да раждам, защото не знам иначе как ще се справя в банята 😂

# 166
Лейди и аз на моя все му обяснявам, че може и преди деня на секциото да тръгне, а той ми вика няма такова нещо. Те се били разбрали с бебето да седи и да чака щото имал работа. Голям смях пада. Ама няма и изгледи да тръгне да се ражда. Още е високо горе и ми пречи да дишам. Не му и хрумва да се смъква. Баткото го преносих 10 дена и така и не слезе, че и без никакво разкритие и изменение на шийката отидох. След 2 системи уж за предизвикване на раждане доктора се предаде и каза няма смисъл подготвяйте я за операция. Чак му беше странно, че хората след 2 системи раждали набързо, а аз даже една контракция не съм получила бях вързана на тонове съответно. А цяла бременност бях на магнезий заради контракции. Като влязох в 9 месец го спрях уж да раждам ама не стана.

# 167
Честити нови бебета! Прегръдка и кураж на Хепи!

Аз от сутринта сортирам и пера, че започнаха да ме затрупват с бебешки неща - къде стават, къде не толкова. Делих тези, които са съвсем запазени - едните на био избелване с лимонов сок, който действа добре, ако са стояли дълго време някъде и изглеждат сивкаво - жълти. Петна не маха. Белина за чаршафи, пелени (едната я цопнах и стана на избеляло петно), одело и някои полу-цветни. Плюс киснене със сапун за пране. После от белината и лимоновия сок изплакнати и в пералнята, на 60 градуса с дезинфектант. След това в сушилнята и ще ги изпера още веднъж. И вече започвам да се дразня от подаряване без да ме питат искам ли, не искам ли.

# 168
  • Наблизо
Моят корем се смъкна и спя лошо,защото бебето иска да съм само от едната страна.
Имам кризи с болки в гърба и отпред( аз си мисля,че са контракции),но минават.
Уморявам се ужасно лесно и ми е трудно да изляза от вчера.Болките са ужас,проверявам иначе за води и за тапата - нищо засега,но искам да изчака 2 седмици.Едно че да е напълно доносено,две че и нашето тате бил много зает.Постоянно му изкачат ангажименти и аз се дразня-трябва ми в болницата на мен!

# 169
Как усети че се е смъкнал, само визуално или? Моя си е надолу от самото начало, но АГ каза че не е слязло в малкия таз бебето още, иначе като слезе до колкото разбрах до около 10 дни почва раждане. Аз вече нямам грам търпение много е буен в корема ми искам вече да родя и да не съм бременна 😂

# 170
Хепи много съжалявам ...

Момичета и аз нямам търпение секциото ми е след седмица ама нещо вече не е ли време да си идва 😂. Има ли някоя със стомашни неразположение ? Не е от храна .. не е от вирус ...направо ме побърква .

# 171
Нали това е от признаците за идващо раждане? Или просто от притеснение?

# 172
Весето1991, да ти е честита рожбата !🤗
Живо, здраво и благословено да е !
Бързо възстановяване желая 💐
Моля, когато имаш възможност дай малко подробности за раждането, ако ти се пише разбира се....
В коя болница? Ползва ли упойка?
Колко измериха бебето преди раждането?
С колко разкритие отиде, бяха ли ти изтекли водите и т.н....

Раждането беше в Тутракан. Термина ми беше 5.11. Последно го измериха на 7 октомври и тежеше 3.100. Водите ми изтекоха към 2 без 10 през нощта срещу 24.10 преди това даже така наречена тапа не ми беше паднала. До 8 сутринта  бях към 5 см и тогава ми сложиха упойка спинална тук  няма епидурална. Държа ме 2 часа и после болките  пак почнаха. Истината е че бебчо е доста голям и затова беше тежко.Извадиха го с форцепс нямаше как по друг начин и така загубих доста кръв. Вече съм по добре  малкия и той е добре 2рото голямо беше за деня беше 😁

# 173
Нали това е от признаците за идващо раждане? Или просто от притеснение?

Не е от притеснение . Но вече продължава седмица сигурно ... чувствам се иначе физически добре . Вчера ме изпусна само .. 😒

# 174
Чаршафи за едникратна употреба искали ли са ви и какви радмери трябват?

# 175
Чаршафи за едникратна употреба искали ли са ви и какви радмери трябват?

На мен ми искат -Окръжна болница София .Размер 90×60 , 10 бр.

# 176
  • Наблизо
Аз съм със стомашно неразположение.Гади ми се почти през целия ден,но имам и апетит и ям иначе ми прилошава още повече.
Ох днес цял ден се панирам от раждането и после как ще гледам бебето.Трябва да се отпиша от темата за октомврийките,като чета как не спят и гърдите им са на рани...все повече не ми се кърми Sad

# 177
По някаква причина октомврийките масово не поставят бебетата добре и бебетата не засукват правилно. Не се предполага болката да е нетърпима. Цитирам по памет - "като почва кърменето, очаква се да има болка тип да кажеш 'ох, бебе' и да мине, не болка тип 'не мога да говоря, защото ме боли' ". Пускам и тук тази статия, може да е полезна на някого - https://www.google.com/amp/s/xedra.wordpress.com/2009/09/22/sorenipples/amp/
Помня, че и при моя син имаше много проблеми със засукването, но защото се роди доста слаб и нямаше сили. Може би като не съм имала такива проблеми като тях и ми е странно. Или може би след 10-15 дена и аз ще пускам такива постове 😁

# 178
Бюти, я не се шашкай предварително. Може да се окаже по-лесно, отколкото си очаквала. Не се настройвай така негативно. Аз честно си признавам, че ако трябваше да кърмя, нямаше да се навия на второ дете скоро след първото, какво остава за трето. Просто нямаше да ми е възможно без помощ от някъде. Ако се получи с кърменето - идеално, ако не - пак ще порасне. Не сме в 17-ти век, когато ще трябва да търсиш друга кърмачка или ще се чудиш как да го храниш. С първото дете и на мен ми беше кошмар, с второто вече си бях научила урока. Най-важното е, че не трябва да гледаш чуждия опит и да смяташ че на всяка цена точно еди-как си трябва да си отлеждаш детето. Информирай се и си преценявай. Моя приятелка беше на ръба на депресия заради кърменето. Искаше на всяка цена да стане, вика и консултантки, рев, нерви и пак не успя. Сега й е смешно как се е била вманиачила в онзи момент. Нека не звучи все едно те разколебавам, просто знай че имаш право на избор, няма да му се реши съдбата на бебето според това дали е кърмено. Иначе безсънието в началото е почти сигурно, но и това минава. При нас поне беше само месец-два и то не всяка нощ, издържа се. Особено, когато си само с едно дете - имаш време и за почивка. С две е вече сложно, дори едното да спи, другото не те оставя.

# 179
На 26.10 се появиха и моите бебоци в 36г.с.+3д. Димитър-2.450кг. и 47см, и Дария-2.830кг. и 48см.

Общи условия

Активация на акаунт