НОЕМВРИйки -2019 -тема 8

• 36 885
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
Хич не ми пука вече как и колко ще боли.... Само да излиза, че останаха 2 дена до термина.... И ендо голямо нищо.
Ни контракции, ни тапи, ни нищо....
Имам чувството, че ще си бременея вечно.

# 436
  • Наблизо
Аз се страхувам,че няма да се чувствам по-добре като дойде бебето.Ох не знам,все едно някаква депресия ме тресе.Все едно не искам на раждам и дори и да ми е кофти сега,пак ще е по-добре отколкото кро се появи бебето и ме кара да се чувствам зле от това.Иначе искам да го видя,да се запознаем...но просто...не знам.

# 437
Е и мен ме е страх как ще се справям с кърмене и т.н. , но сравнение с начина по който сега се чувствам физически в момента хич не ме трогва този ми страх (ще му мисля като родя вече 😂).

Лили ти пак добре 2 дни ... ами аз още 10 дни може да си почакам ..  все се надявах да родя по - рано, ако зависеше от мен преди 2 седмици сигурно щях да го родя. 😂
Бюти не се притеснявай сигурна съм, че от момента в който родим и свикнем с бебето ще става само по - лесно а не по - трудно .. виж след 1 година вече ще яде кашички, след 2 ще говори а след 3 и на детска градина може да ходи 😂 и все по - лесно ще е за нас чак да ти залипсва в даден момент бебешкия период 😀

Лейди днес се губи, дано да пише скоро с хубави новини.

# 438
Аз бях сигурна, че няма да си дочакам термина и ще родя между 15-25 октомври, обаче не познаааах.
И ниско го нося, и корем се свлича, и какви ли още не неща, дето уж признаци били и всеки ми вика от един месец, че наближавало, всеки момент съм щяла да родя и т. н.
Ами.... Не. Нищо подобно. Така като гледам май даже и ще пренося. Cry
Дано до 05.11 се пръкне сама, че на 06.11 вече ще трябва да ходя до болницата да видим какво ще правим, пък не ми се ще да ми слагат система, за да предизвикат раждането....

И на 19.10 по спешност ходих, лекаря дето ме прегледа, каза, че до 10 дни ще родя. Хахаха. Направо родих.

# 439
Аз 2 нощи вече имам брутални киселини, просто не  мога да си намеря място...

# 440
  • Наблизо
И аз така,Лили.Даже ме насочиха към голямата болница,а не към частната клиника заради това,че съм можела да родя по-рано и заради семейната ми история гинеколожката беше убедена че ще се сдобия с диабет.Нищо подобно.
Терминът по българската система ми е в петък.Да видим кога ще се появи.А аз трябва да се стегна.Пак чета темата за октомврийките Sad и се депресирам,че няма да мога да излизам от нас изобщо,че не било хубаво за бебето в мъглата и студа.Е тука е все мъгла и студ ноември декември и януари.Замислям се дори да не кърмя,само и само татето да може да го гледа и да мога да излизам.Представям си се изтрещяла,мръсна и депресирана след 3 седмици.Нещо съвсем ми се е сринало психичното здраве....

# 441
Колкото ще да е неприятно, за 1 ден ще е максимум раждането Simple Smile Мен вече ме гони параноята да не родя вкъщи 😁 Даже четох някакъв памфлет за в случай на природно бедствие как се ражда вкъщи.
А кърменето си има плюсове при излизане - като огладнее бебето, храната си е с теб и няма шанс да я забравиш. И през нощта няма нужда да топлиш вода и да бъркаш млякото.
Бюти, както има следродилна депресия, има и предродилна. Като родиш сигурно ще се пооправят хормоните Simple Smile или поне няма да стане по-зле.

# 442
Лейди е болна Cry Само това ми липсваше -втриса ме,гърлото ме боли и носа тече като чешма Confused Пия Панадол и чайове ,ям лимон с мед ....и зеле с пиле .... Grinning не че едното има връзка с другото Stuck Out Tongue Winking Eye

Утре моята принцеска има рожден ден -всичко оставих на нашите ,и торта ,и тоалет,само подарък съм взела ... Аз ще съм  като гост Flushed Догодина живи и здрави ще се реванширам .

За изписване на бебо-готов комплект от нашите :потниче,боди с къс ръкав ,чорапки ,ританки ,'подлата на блузка 'и блузка ,шапка и ръкавички .Тънка пелена и дебело одеалце .Ще видя кое от двете ,много ми се струват и ме са по вкуса ми ,ама това е взел баща ми,и ми е по-важно .

За Окръжна болница ,понеже там ще раждам ,казаха ми че почти не се случва да се засекат две родилки ,даже точно Жекова ,при желание ,вкарвала и бащата ,без да се плаща естестествено .Аз ще съм при Дачева .
Що се отнася до местенето -при мен с първо бебе беше голям екшън ,едва ме включиха на тонове и започнаха напъни ,та притичвах до родилна(в частна болница ).Сама си се качих на магарето ,то нямах търпение да полегна .Въобще не съм и мислила ,по филмите съм виждала че ги слагат мамите и преди и след раждане в колички ,не е имало такова нещо .

Анастасия ,стиснати палчета да приберете и малката скоро .Утре каза,нали?Голяма емоция ще е с двете каки Heart
Паник атаки имам отдавна ,на периоди съм ,появиха се след раждането на Ивка ,след аборта беше ад,разминах се без хапчета-не исках ,оттогава съм на периоди .Лошото е ,че е трудно за разбиране и обяснение ...малко хора ме разбират Confused

# 443
За тези дето няма да кърмят да ви споделя един номер как бързо става АМ за 2 секунди, научи ме една друга майка. Купуваш си нов термос 1л, превяваш вода и я сипваш в него. В друго шише което не е термос си имаш нормална или преварена вода на стайна температура и смесваш двете води като стане време за хранене. Аз преварявах вечер и знаех за кое хранене по колко от 2 води ми трябва за да получа мляко с правилната температура. 1л гореща вода ми стигаше за 1 денонощие и оставаше даже. Обикновенно на последното хранене не се налагаше да я разреждам. Останалата вода в термоса прехвърлях в другото шише и повтарях цикъла. Така постоянно имаш топла вода и млякото е готово за секунди. На мен лично така ми беше страшно удобно.

# 444
  • Наблизо
Колкото ще да е неприятно, за 1 ден ще е максимум раждането Simple Smile Мен вече ме гони параноята да не родя вкъщи 😁 Даже четох някакъв памфлет за в случай на природно бедствие как се ражда вкъщи.
А кърменето си има плюсове при излизане - като огладнее бебето, храната си е с теб и няма шанс да я забравиш. И през нощта няма нужда да топлиш вода и да бъркаш млякото.
Бюти, както има следродилна депресия, има и предродилна. Като родиш сигурно ще се пооправят хормоните Simple Smile или поне няма да стане по-зле.
Тук вали от 2 седмици и другата седмица и сняг чакаме по планината,тя ни е отсреща..Няма да видя излизане до март ако чакам хубаво време.Ох... наистина някаква параноя,депресия ме е хванала.

# 445
Е и тук времето не е китка ама ако може ще изкараме бебчо за малко... иначе има на лой да го оставим за малко и да излезем и някак си ми е успокоение това в момента пък както дойде да видим 😂

# 446
Тук вали от 2 седмици и другата седмица и сняг чакаме по планината,тя ни е отсреща..Няма да видя излизане до март ако чакам хубаво време.Ох... наистина някаква параноя,депресия ме е хванала.
А представяш ли си в швеция как са Simple Smile  Не знам къде го четох, майката разправя "-20 градуса е, няма да излизаме", и свекървата -рускиня казва "е поне за половин час няма ли да го изведеш". Ако няма мъгла, можеш да изкараш детето за малко да се разходите. Има начини да го опаковаш колкото искаш.
А ние днес бяхме в Икея за гардероб (съвсем навреме). Уж бяхме харесали, а като ги видях наживо не ми допаднаха съвсем. Сега се чудя да ходя ли в някой друг мебелен, или да си свиквам с тези. Поне да вземем нещо, преди да родя.

# 447
Днес не беше много студено, но като видях как бяха опаковали едно детенце в количката не знам зимата как ще го изкарат 😂 беше с космонавт шапка че имаше и шалче ( едно време си спомням нашите за сняг така ме опаковаха)

Да ви споделя миналия ден с какъв въпрос ме разстреля свекървата 😂
Дават ли още подсладена водичка на бебета? И аз отговарям с "ако бебето е кърмено може и изобщо да не дават вода а подсладена пък съвсем не" иии се почна ама как няма да се дава ама то само малко захар се слагало и някакви такива.. обаче на въпроса ми каква е ползата от захарта във водата и защо трябва да слагам? Стана много забавно защото отговор на въпроса нямаше 😂 и така се приключи с питанките ... много ме е страх да не ми се бъркат преценката на мен ... ще е голям панаир 😀 аз смятам ако кърмя да не давам вода или да давам мъничко ако на бебчо му хареса, но абсолютно отричам захарта и то не само във водата...

Последна редакция: сб, 02 ное 2019, 21:59 от Polly33

# 448
Днес не беше много студено, но като видях как бяха опаковали едно детенце в количката не знам зимата как ще го изкарат 😂 беше с космонавт шапка че имаше и шалче ( едно време си спомням нашите за сняг така ме опаковаха)

Да ви споделя миналия ден с какъв въпрос ме разстреля свекървата 😂
Дават ли още подсладена водичка на бебета? И аз отговарям с "ако бебето е кърмено може и изобщо да не дават вода а подсладена пък съвсем не" иии се почна ама как няма да се дава ама то само малко захар се слагало и някакви такива.. обаче на въпроса ми каква е ползата от захарта във водата и защо трябва да слагам? Стана много забавно защото отговор на въпроса нямаше 😂 и така се приключи с питанките ... много ме е страх да не ми се бъркат преценката на мен ... ще е голям панаир 😀 аз смятам ако кърмя да не давам вода или да давам мъничко ако на бебчо му хареса, но абсолютно отричам захарта и то не само във водата...

Мен така баба ми ме засича - “подсладена водичка с анасонче задължително да даваш” да нямало колики...аз ако и кажа, че възнамерявам да кърмя без да давам вода и ще и побелеят косите още повече 😁 тя и без това е в потрес, че не съм купила шишета, та няма да рискувам. За водата, с която се препоръчва да се “изплаква” устата на бебето против т. нар. млечница, Ася Демирева обясни с нейния цветист речник - ако водата можеше да излекува гъбичките в устата на бебето, значи щеше да може да излекува и вашите вагинални гъби 😄

# 449
Мама Мария, аз това щях да те питам. Дали няма да е по-добре в Майчин дом? Спряла си се на Окръжна за това, че д-р Жекова може да следи плацентата ли?

Аз не съм раждала, но съм ходила няколко пъти в Майчин дом - ходих два пъти до спешен кабинет, няколко лекции посетих и ден на отворените врати. Родилното отделение ми се видя супер и честно казано, по нищо не отстъпваше на тези в частните болници. И разполагат с 8 отделни родилни зали, като 4 от тях си имат и баня и тоалетна.

Леле, момичета, като инвалид съм. Излегнах се за половин-един час на дивана и гледахме списъци с имена с мъжа ми и след това едвам станах. Стигнах до тоалетната подпирайки се на де-що видя... Май имам и кратки нерегулярни, и не особено болезнени контракции, по-скоро като неприятно усещане, а коремът сякаш е на камък през цялото време. Ох, искам да се свършва вече, но ме е страх и мен от предстоящото...

Лейди, дано се оправиш бързо... Аз на последната ЖК сякаш бях тръгнала да се разболявам и АГ-то ми изписа Трахизан и Инфлуцид. Взимах ги един ден и ги спрях, щото се стабилизирах. Но май не съм напълно здрава Rolling Eyes

Веси, покажи какво си гледала... Може някой да е видял нещо подобно и може да си направиш сравнение или да ти спести обикалянето.

А, и да ви питам... С какво казахте, че се мажете против хемороиди? Подозирам, че имам такива, не са болезнени, не кърви нищо, но... Изписаха ми свещички Цикатридина, но дали да не мажа и с нещо друго външно се чудя

Общи условия

Активация на акаунт