НОЕМВРИйки -2019 -тема 8

• 36 890
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
Честито,Памперс и Jhu! Много здрави и щастливи бебета ви пожелавам!
Аз съм в Германия и тук вече 2 седмици вали.Вчера малко слънце имаше ,но следобеда си навакса.
Как се справяте да ходите на фризьор или козметик с бебетата?При козметичката откарвам над час всеки път,фризорите също..Ние сме абсолютно сами и ще се оправям основно сама,татето ни работи много..

За водата - аз нямам такива примери,майка ми е дала един-два пъти навремето със захар щото някой к казал ,но е спряла.Аз не пия никакви сладки напитки сега,освен сок.
Мен друго ме притеснява - при нас акушерките казват задължително бебето да спи пл гръб ,ама в България - да се слага настрани.И не знам кой да слушам.Имам и дори едно като гнездо,да се слага бебето уж в правилна позиция по гръб.Сеекърва ми е чужденка и ми разправя нейното,майка ми от другата страна нейното и аз по средата си изпадам в паника как да не навредя на бебето.

За спането и на мен ми е интересно. Повечето съвременни специалисти в България също съветват за спане на бебето по гръб като най-безопасна позиция, но много майки около мен споделят, че си ги въртят и настрани, заради формата на главичката. Какво мислите вие?

Имам и още едно питане - при планово секцио разрешават ли присъствие на бащата в родилната зала?

# 466
За присъствието на бащата зависи от самата болница в някои дават и при секцио и при нормално в други не дават каквото и да е.

За спането аз до колкото се разрових няма особена разлика, някои майки слагат на страни за да не се задави ако върне и да не се сплеска главичката. По гръб просто се гледа главичката да е на различна страна а не все на горе към тавана, отново няма опастност да се задави ако върне или да се сплеска. Пък и това със спането на страни се практикува само в първите месеци след това както и да го сложиш то ще се обръща както му е удобно 😀

# 467
Не съм обръщала малката наляво или надясно .По гръбче и тя си въртеше главичката както и е удобна .Не е била сплескана или дефпрмирана.За задаването при повръщане-ами то си изтича настрани ,не мисля че е опасно .В болницата ,понеже имаше рефлукс ,и бяха повдигнали матрачето леко .

За вода +захар ,бяхме с жълтеница и педиатърката като дойде каза задължително да давам .Не съм давала,не сметнах за нужно.
Само вода също не съм давала в началото ,на мен ми беше зор млякото да си изяде ,защото сваляше вместо да наддава по едно време ,и изобщо не исках да пълня коремчето с течности различно от АМ,пък и тя ме искаше .Чай и досега пие неподладен .

Памперсче,честита ви Хелоуинска тиквичка Heart Да ви е здрава ,щастлива и послушна Hug Пак ли роди бързо и след термин като първият път?

Jhajha,честито бебче !!!Да ти е много здраво ,бързо да наддава и да се оправя и вече само  да се гушкате Heart Ти нямаш вина ,слушала си лекарите ,а ехографите си грешат много по-често .

Да видим дали ще имаме бебе на днешната дата-много ми е мила ,преди 5 години станах мама и ми е едно празнично ,нищо че съм болна . Heart
Да минава и утре и да раждам вече ,че не се търпи ,настинка +рефлукс отново +контракции +газове +невралгия и болки в таза ....Мдам Confounded

За присъствието на бащата при секцио трябва да питаш .Токуда е частна болница примерно ,но таткото може да е с майката само при естествено раждане .

# 468
Честити бебенца .Да растат здравички и спокойни💜

Моето врабче е с инфекция  ,на антибиотик ,храни се добре ,и казаха че след няколко дена ще ми я дадът да си я гушна и нахраня .Дано ми дойде кърмата .

Всеки си знае какво ще прави с детето си .Но това с водата със захар са бабини илачи.Слагат захар за да имитират сладостта от кърмата . За продължителна жълтеница демек повече от 20 дни се дава водичка по малко .Ако бебето е само на кърма ,от вода няма нужда до 6 м.Може да се дават шуслерови соли N-3 -30мин.преди и 30-Мин след хранене в лъжичка с преварена вода да се разтвори .За това дали има още жълтеница се проверява като се натисне лекичко челцето-ако ,след като си махнете пръста е розово е ок ,ако е жълто при доктора.
За спането ми казаха че е най-добре по гръбче с главичка на страни за да не се задави ако върне.Ако има рефлукс по-силен има такива възглавници който повдигат гръбчето и помагат.
 ⬆Това всичкото е от педиатър ⬆

Последна редакция: нд, 03 ное 2019, 15:20 от JhaJha

# 469
Това с шуслеровите соли ми е много странно. Как толкова много. На баткото, който е на 4г знам че повече от 3-4 бр не мога да давам за денонощие, а бебето се храни 7-8 пъти х2бр. това прави 14-16 хапчета. Нереално ми се струва.

# 470
Памперс, честита госпожица!!! Heart Eyes Много ми е интересно като споделяте как протича раждането и изписването в УК. Възхищавам се колко бързо ви изписват. Прочетох поста ти и на мъжа ми как от втория ден сте по задачки Hug Искам и аз така, но май ще е ме страх да не се разболее бебето. Че като гледам октомврийките, половината бебета са със сополи. Чудя се на какво ли се дължи? Леко са облечени? Или са навлечени, потят се и като ги съблекат за баня или смяна на памперс настиват? Thinking

Лейди, Честит Рожден Ден на твоята пораснала госпожичка! Да ви е жива и здрава и да расте много щастлива! Balloon Ribbon Musical Note Хареса ли си подаръка? Blush

Бюти, попадна ми една книга от френски автор (заглавието беше нещо като "Аз чакам дете" или подобно) и там с почуда установих, че пише, че терминът ми е на 16.11, вместо 09.11 Simple Smile)

JhaJha, важното е, че хапва бебка. Вярвам, че бързо ще се възстанов

# 471
Момичета, минавам съвсем набързо, за да честитя и ще пиша когато ми остане малко време. От вчера малката си е вече вкъщи. Много сме щастливи ❤

Памперс, честита малка “вещичка”. Да е жива и здрава!
Лейди, честит рожден ден на твоята дъщеря. Нека и тя е много здрава и щастлива!

# 472
  • Наблизо
Darк,да смятат го от зачеването 40 седмици..и дефакто раждащите тук на термин се водят преносващи в България.Аз се следя и във Франция,защото съм по-добре с езика и специалистите са там наоколо.
Лейди,честит рожден ден на Ивка!Много да е щастлива и здрава! Simple Smile
Почнаха да ме проверяват роднините..много е досадно.Правих коледни сладки и от много здравосовност нямат никаква сладост.Утеших се с ред шоколад.Сега си лежа,пак имам контракции.

# 473
Jha, ако още не си, почни да се изцеждаш редовно. Така ще дойде по-лесно кърмата и ще има повече. Няма значение, ако не изкарваш нищо или само капки, да има стимулация.
Мен не ме натискат за кисело мляко (защото мисля да кърмя), но всички от старото поколение са в шок, че няма да има сокчета. Мен са ме гледали със сок от 40 ден, и майка ми, баба ми и цялата рода очакваха поне от 3 месец да дам мъничко. Със сина ми се преборих да не давам, но сега баба пак пита как да запази едни моркови, така че да стават за сок. Какво да и кажа - "докато стане време за захранване, ще имаш от новата реколта".

Последна редакция: нд, 03 ное 2019, 17:39 от vesibu

# 474
Аз големия го захраних на 3м и половина с ябълково пюре. Тогава беше изцяло на АМ. Сокове някъде към годинката дадох вече не помня кога. Почнах плодовете с идеята да давам разхлабващи, че беше с постоянен запек от новородено и нищо не помагаше. И плодовете не помогнаха особенно надрастна го на около 3г и половина. Сега ще видим как ще е ама мисля да е в 4 месец с зеленчук. Че като свикна с плодовете не искаше да яде зеленчукови пюрета. Обаче като стигнахме до месото не отказваше пюре.

# 475
Darк,да смятат го от зачеването 40 седмици..и дефакто раждащите тук на термин се водят преносващи в България.

Няма такова нещо. В Бг също 40+0 ти е термина и чак след това те водят преносила и ако условията позволяват чакат 10 дни.

JhaJha, ако има разминаване ехограф-календар седмицата се коригира според ехографа по време на феталната в 12гс. И повече не се пипа. Ако бебето върви малко, се следи по-често и ако трябва, се вземат мерки било то да се вади по-рано или да се пият добавки за растежа му.
Силно стискам палци да навакса грамчетата бързо.

# 476
  • Наблизо
Darк,да смятат го от зачеването 40 седмици..и дефакто раждащите тук на термин се водят преносващи в България.

Няма такова нещо. В Бг също 40+0 ти е термина и чак след това те водят преносила и ако условията позволяват чакат 10 дни.

Не,имам предвид че терминът ми е изчислен на 16ти,което според датата на последната менструация е 41 седмица ако се брои като в България.И така си изчисляват на всички,не е заради ехографа.В България ми изчислиха 8 - тогава влизам в 40та седмица по менструация..Странна работа.Ще питам акушерките като отида в болницата да раждам - така и така ще се седи доста хаха.

# 477
Я кажи кога ти е първи ден на последна менструация? При мен е 9ти февруари (коригираното), което дава термин 16ти ноември. При теб как е?

# 478
Ноемврийки, а дали като зачеването е в кратък февруари има значение за датата? От утре официално се водя, че преносвам, вече не знам колко пъти изчислявам. Тоновете са добре, не съм тръгнала да раждам, но си знам зачеването + - 24 часа. Като пусна калкулатор по дата на зачеване, терминът не е 3-ти, а е 7-ми.

На родилите - честито Simple Smile

# 479
  • Наблизо
1ви февруари.С 8 дена съм пред теб..ходи ги разбери.Дефакто пренасям със седмица по български стандарт ако родя по тукашния ми термин,а ако пренося и по него...не ми се мисли.

Общи условия

Активация на акаунт