Сестра ми не желае да има контакт с нас

• 8 444
  • 190
  •   1
Отговори
# 15
Че е трагедия, е трагедия.
Направо се потрисам когато хора загубят контакт с децата си.
На възрастен човек не му трябва акъл а подкрепа. Афганистан, Сомалия , Мало Бучино...няма никакво значение. Това е нейният живот. И трябва да го приемете точно такъв какъвто е.
Аз бих света обърнала но няма как да си виждам детето веднъж на 6 години. Считам, че тази жена има нужда от подкрепа не от съвети ако я искате при вас.

# 16
Цялата история от самото начало ми изглежда много нездрава. Изпращаш детето си да учи някъде надалече и не си контактуваш с него редовно, дори и не полагаш усилия да разбереш какво се случва с него. Що за родител си?
Не знам какво да кажа....дано намерите пътят едни към други.

# 17
  • София
Че е трагедия, е трагедия.
Направо се потрисам когато хора загубят контакт с децата си.
На възрастен човек не му трябва акъл а подкрепа. Афганистан, Сомалия , Мало Бучино...няма никакво значение. Това е нейният живот. И трябва да го приемете точно такъв какъвто е.
Аз бих света обърнала но няма как да си виждам детето веднъж на 6 години. Считам, че тази жена има нужда от подкрепа не от съвети ако я искате при вас.
Съгласна съм, но как да подрепяш такива опасни неща. Аз съм супер либерален човек и пак това ми дойде в повече. Едно е да подкрепиш, че си сменя цвета на косата и изглежда абсурдно (това е поправимо и всички сме имали лоши моменти), друго е да подкрепиш заминаване с непознат в страна, в която има война с яснтоо съзнание, че повече няма да го видиш този човек. Няма как да подкрепиш подобно нещо.

# 18
А какво е довело до такова отношение от нейна страна? Сигурни ли сте, че е здрава психически?

# 19
  • София
И изобщо какви бяха отношенията ви преди да замине?

# 20
  • София
Майка ти като ходи да я види, у тях ли е стояла, или на хотел и са се виждали?
Ако трябва, да взима един месец неплатена, да отива у тях и да стои, докато си изясни къде е проблема.
Или е ИДИЛ, или е някое гадже, което я малтретира и откъсва от средата й. Ако трябва изненадващо до работата й да иде, в дома й, абе, да не се отказва, докато не й просветне за какво иде реч.

# 21
Направо съм в шок от глупостите, които се пишат в темата. Явно никой тук не е имал работа с възрастен индивид, неподлежащ на контрол. Те просто не ти позволяват да направиш нещо хубаво за тях и това е. Как да се бориш? Обяснете ми на практика. То не иска изобщо да те види, говори ти ужасии, ти какво да правиш, да се биеш ли ?
ДОДО, тя сама се е отписала от вас, ако не поиска, не можете да направите нищо. Това е.

Сигурни ли сте, че психически е добре?
И това, че живее сама също ли е сигурно? Да не би някой да я държи насила с нещо? Проверихте ли?

# 22
  • Варна
Съжалявам, че го казвам, но мачът е свирен, според мен.

# 23
Нещата са изтървани, а майка ти се е вманиачила по темата и не мисли трезво. Не осъзнавате, че ако се върне тук може да установите, че по-добре да заминава пак и то по-скоро. На колко години е все пак?

# 24
  • София
Когато се прибира в България, майка ми я води при двама психолога, които й изписаха хапченца. Но на билкова основа, нищо особено. А когато нашите ходиха при нея, бяха в квартирата й. Ходиха до работата й, запознаха се с шефовете й. Даже бяха ходили на гости в шефовете й, на вечеря и си бяха разменяли подаръци. Тя се беше държала съвсем нормално там. Има някакво гадже, с което не е искала да ги запознава, англичанин. Но те са заедно от скоро и се съмнявам той да има нещо общо с нейните приумици. Все пак това поведение не е от сега. Аз не виждам какво мога да направя, за това реших да пиша тук и да видя дали някой може да даде идея какво може да се направи в подобна ситуация. Единственото, което ми е хрумвало е да подам сигнал до властите там, че работи нелегално, с надеждата да я депортират. Но има риск и да я съдят за укриване на данъци, все пак там законите се спазват, а не като в БГ. И това вмешателство не ми се вижда редно. Това си е нейният живот в крайна сметка и тя е голям човек.

Нещата са изтървани, а майка ти се е вманиачила по темата и не мисли трезво. Не осъзнавате, че ако се върне тук може да установите, че по-добре да заминава пак и то по-скоро. На колко години е все пак?
Защо смяташ, че ще ни е по-добре да замине пак? Не разбирам

# 25
Да я саботираш с цел депортация е лоша идея. След толкова време, защо не е пробвала да вземе поданство? То оттам сигурно са ѝ половината проблеми - уж в Англия, а пари като в София.
Защо смяташ, че ще ни е по-добре да замине пак? Не разбирам
Ами ако установите, че е станала много зле като характер, разбирания и държание - може да ви се доиска да живее по-далече. Ако не можеш да разбереш за какво става дума, просто не си виждала подходящ пример. Това, че ти е сестра изобщо не променя нещата. Пътят надолу е дълъг и връщането е много тежко.

# 26
Добре, вие нямате ли някакъв контакт с нея чрез социални медии например? В някои от тях може да се види кога последно е бил активен потребителят, тоест поне ще имате идея дали просто тотално ви избягва или наистина е безследно изчезнала.
Друго, шест години живее и работи нелегално там, защо? В смисъл, кое налага тази нелегалност? Също така, какво е станало с нейното обучение, в крайна сметка завършила ли е? Да не би да иска да е нелегална, за да може да развива някаква незаконна дейност свързана с новата религия и гаджето от Афганистан? И съответно да страни от вас поради тази причина...
Иначе действително ми е странно как така някой къса толкова кардинално връзките със семейството си. Да не би да сте имали някакви семейни драми в миналото и просто да е разочарована от отношенията в семейството, затова да иска да се дистанцира? А тя всъщност на колко години е?

# 27
  • София
Да я саботираш с цел депортация е лоша идея. След толкова време, защо не е пробвала да вземе поданство? То оттам сигурно са ѝ половината проблеми - уж в Англия, а пари като в София.
Защото не отговаря на условията, за да вземе поданство. Последно твърдеше, че ще подава документи, но според моя позната, която живее там, няма шанс да й дадат поданство, дори и да сключи брак. Евентуално сега при брекзит, ако се промени нещо, може и да успее. Но това са само теории.

Добре, вие нямате ли някакъв контакт с нея чрез социални медии например? В някои от тях може да се види кога последно е бил активен потребителят, тоест поне ще имате идея дали просто тотално ви избягва или наистина е безследно изчезнала.
Друго, шест години живее и работи нелегално там, защо? В смисъл, кое налага тази нелегалност? Също така, какво е станало с нейното обучение, в крайна сметка завършила ли е? Да не би да иска да е нелегална, за да може да развива някаква незаконна дейност свързана с новата религия и гаджето от Афганистан? И съответно да страни от вас поради тази причина...
Иначе действително ми е странно как така някой къса толкова кардинално връзките със семейството си. Да не би да сте имали някакви семейни драми в миналото и просто да е разочарована от отношенията в семейството, затова да иска да се дистанцира? А тя всъщност на колко години е?
Тя изтри профилът си във файсбук преди доста време. Скайпът й е вечно извън линия, което ме въвежда на мисълта, че сме блокирани. Телефоните ни са блокирани, а на непознат номер тя няма да вдигне. Нелегална е, защото работи без договор и твърди, че не може да си намери друга работа. Нещо, в което аз не вярвам. Сега е на  24 години, прекъсна обучението си там. Учеше психология. Не пиеше, не пушеше, беше отличничка. Мисля, че и до сега не пие и не пуши. Като ученичка още стана вегетарианка и се запали по здравословното хранене. Сега доколкото знам е веган. Тези неща ги пиша, за да стане ясно, че не мисля, че се е захванала с наркотици. А относно това, че е странно как някой така кардинално къса семейни връзки - и на нас ни е още по-странно, още повече без причина.

Последна редакция: пн, 21 окт 2019, 12:17 от Д0Д0

# 28
Сестра ти изглежда има психически проблеми, ДОДО. И в Бг ли имаше, преди още да замине?
Защо работи там нелегално, какво е завършила и изобщо завършила ли е?
Ако сте забелязали, че не е наред с психиката, не трябваше да   допускате да заминава. Общо-взета психическите проблеми нямат оправяне. Каквото и да правите.

# 29
Е, добре - нали има доста чужденци там, които живеят и работят напълно легално и без да имат поданство. Не съм запозната в детайли, но все някакъв статут за законно пребиваване и работа вероятно би могла да добие, освен ако сама не го иска, и аз посочих каква подозирам, че е причината.

Общи условия

Активация на акаунт