Семеен конфликт

• 4 954
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте! Сестра ми иска да изгони майка ми от апартамента в който живее! Как да я защитя?! Има ли социална служба която да сигнализирам!

# 1
  • Пловдив
Как така да я изгони? Апартамента на кого е?

# 2
Апартамента на сестра ти ли е? Ако е нейн и майка ти е на гости тогава може да я изгони. Ако апартамента е на майка ти, няма как да я изгони викате полиция. Ако не е на никоя от двете пак няма как да я изгони. Тук наистина е важно на кой е апартамента и каква е ситуацията. Има я и опцията майкати да живее сама в 100 кв., а сестра ти да живее е мъж и деца в 50 кв. и да иска размяна. В този случай не може да я изгони, но е човешко майка ти да отстъпи на детето си.

# 3
Апартамента на сестра ти ли е? Ако е нейн и майка ти е на гости тогава може да я изгони. Ако апартамента е на майка ти, няма как да я изгони викате полиция. Ако не е на никоя от двете пак няма как да я изгони. Тук наистина е важно на кой е апартамента и каква е ситуацията. Има я и опцията майкати да живее сама в 100 кв., а сестра ти да живее е мъж и деца в 50 кв. и да иска размяна.В този случай не може да я изгони, но е човешко майка ти да отстъпи на детето си.

А нечовешко ли е да не е съгласна на подобна размяна? Повечето възрастни хора са привързани към дома си, към вещите си, към квартала и съседите си

# 4
Аз не знам майка, която ще си остави детето да се мъчи. Аз бих го отстъпила. След като смятате, че един апартамент е по -важен отколкото щастието на детето ти и внуците това си е ваш проблем. Вещите ще се вземат, ще ходи на гости аз не виждам нищо нечовешко. Накрая като остарее човек да не би да се гледа сам? Тогава разчита на деца и внуци.

# 5
Оставете тези измислици, авторката не каза нищо, вие сега цял роман ще съчините Simple Smile

# 6
Pastelka, още по- добра идея имам. Майката да вземе да се спомине най- добре, дъщерята да се премести в големия апартамент, а малкия да го дава под наем и да си помага на бюджета. Харесва ли ти?

# 7
  • София
Ако апартамент е на майката - полиция, ако е на сестрата - социални служби, ако ептен няма покрив.

# 8
Ама това въпросното “дете” е вече пораснал пълноправен член на това общество, отговорен за своите решения и грешки. Или мама и тати трябва да дондуркат освен “детето” , неговата половинка, че и децата им?! Докога? Докато дишат? А спокойствие за тях няма ли или те са длъжни? Не разбирам… Помощ е едно, наглост е съвсем друго.

# 9
Само в България оставам с впечатлението, че хората никога не порастват. Даже вече забременели с деца, или родени такива, трябва родителят да гравитира около тях, да гледа децата им, да си отстъпва жилището и т.н.
Хора, това го няма по света, няма го и в природата.

# 10
Лелее, егоисти били родителите, че не се изнасяли от собственото си жилище, дето сигурно са го изплащали поне двайсетина години JoyJoyJoy понякога се изумявам от манталитет и очаквания на уж пълнолетни индивиди...

И двамата с брат ми живяхме доста години под наем, включително и като семейни с дете. И през ум не ни е дошло да изгоним майка от големия ѝ апартамент... дори да беше предложила, никога не бихме го направили!

# 11
Е, големият апартамент е тежест за сам пенсионер. Ако предложи сам и доброволно не виждам проблем. Така ще е по-добре за всички, ако се гледа строго практично. Но ако родителят не може да се настрои за преместване децата нямат правото да изискват.

# 12
  • София
Вие наистина ли от едно изречение, което не дава никаква информация, си изсмукахте от пръстите "майка, която живее в 100 квадрата; сестра, която живее с мъж и деца в 50; 4-членно семейство; родител, който не иска да се изнася от собственото си жилище..." Сериозно?!?

И аз да попитам авторката, ако благоволи да поясни – чие е жилището?

# 13
Ами понеже авторката си мълчи, обсъждаме постовете на Пастелка Blush Която написа, че ако майка ѝ не си отстъпела голямото жилище на детето, значи е пълен егоист. Следователно на Пастелка ще ѝ бъде все тая дали тази егоистична майка е жива или умряла.
Не е зле като за съботна тема за раздумка Grinning

# 14
  • София
Само че темата не е на Пастелка.

Общи условия

Активация на акаунт