Семеен конфликт

• 5 009
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Само в България оставам с впечатлението, че хората никога не порастват. Даже вече забременели с деца, или родени такива, трябва родителят да гравитира около тях, да гледа децата им, да си отстъпва жилището и т.н.
Хора, това го няма по света, няма го и в природата.
Още ми е смешно как Бойко Борисов викаше с най-драматичната физиономия: "Арестуваха ме пред бременното дете?!!" Satisfied

# 16
  • Най-красивата страна
Ако жилището е на майката,сестра ти няма право да я изхвърли.
Викате полиция.
Ако майката е дарила жилището на сестра ти срещу издръжка,гледане и право на ползване,а сестра ти иска въпреки това да я изхвърли-майката има право да развали дарението,но сестра ти няма право да я изхвърли.Пак може да извикате полиция и също така да се посъветвате с адвокат.
Ако майката е в жилището на сестра ти-да може да я изхвърлят.
Обръщаш се към социалните.
Ако майка ти е дарила безусловно жилището на сестра ти-също.

Даже и сам родител да живее в 100кв.апартамент,не е длъжен да го отстъпи на детето си.

Моята свекърва живее в голямо жилище-сама е в 4 стаи.
Тя не може да живее в две стаи.Привързана е и към съседите с които са по-близки от роднини и към жилището си държи на вещите си,не дава нищо да се изхвърли.
Девер ми живее в две стаи със семейството си.
Свекървата ги покани да живеят с нея в нейния апартамент,но те отказаха.Няма сърдити.
А да си разменят жилищата-даже не се е сетила,нито пък те.
И това е нормално.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 15:01 от Veronikaaa

# 17
Задължително среща с адвокат. По форуми и то без информация, решение не може да се намери.

По принцип:
1. Децата дължат парична издръжка на възрастен и болен родител: https://adwokatite.com/%D0%B8%D0%B7%D0%B4%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B … 0%B5%D1%82%D0%B5/
Но важи за всички деца - и авторката и сестра й трябва да плащат в подобен случай:

2. Но дете не е длъжно да предоставя на родител за ползване свой имот: https://pravenanaliz.eu/2024/06/23/%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D0%B … %B5-%D0%B4%D0%B0/

# 18
  • София
Авторката зададе въпрос "Може ли сестра ми да изгони майка ми?"
Отговор се даде - Да, може, ако жилището е на сестрата.
Не, не може, ако жилището на майка ѝ.
При договор за дарение Вероника отговори, че дарението може да се развали, чрез адвокат.
Оттам насетне кой какво е имал, колко деца, кое е морално, защо тролея минава покрай тях и на кого му се ходи до тоалетната са абсолютно излишни.

# 19
Какви са тия хора като така наречената авторка, пита нещо, не изяснява обстоятелства, нужни, за да се отговори, и изчезва безследно. Несериозни разни пеперудки, летят от цвят на цвят.....

# 20
За да се намира майката в жилището и сега сестрата да я гони, не ми се вярва жилището сестрата да си го е купила сама, с къртовски труд и ипотека, да е поканила майка си в него и сега да я гони.

Най-вероятно жилището е от бащата, той е починал и майката е продължила да живее след това в него. Може и майката да има някаква част от жилището, но може и да няма, ако бащата не е имал брак с нея и тя не е съсобственик, нищо че 20-30 години обитава жилището.

# 21
  • До хладилника, който обичам
Много интересна тема. Дотук накратко:

Защо сестрата гони майка си, чие е жилището?
Вероятно майката не е искала да си размени жилището за по-малко.
Ама защо им е по-голямо?
Може би живеят в гарсониера, а майката се шири сама на сто квадрата.
Вие луди ли сте, кой си разменя жилището ей така, колко трябва да се отглежда едно дете, което е вече възрастен?
Не, вие луди ли сте, кой нормален родител ще остави детето си да страда в тясно жилище.
Ами като им е тясно жилището, защо раждат деца, че и две?
Може да е родила близнаци, какво да прави, да ги убие ли?!
Аз ако бях на ваше място, нямаше да я погледна тая егоистка, майката.
Тя, сестрата, надали сама си е купила жилището, сигурно майката и бащата са помогнали.
Помогнали-момогнали, кой някой ден ще ѝ плаща старческия дом.

Искам да посоча, че авторката не е дала абсолютно никакви детайли, нито за какво жилище става дума, нито се знае чие е и кой къде живее, нито има ли деца, камо ли близнаци в историята. Разкошно място е форумът.

Общи условия

Активация на акаунт