Кюретаж и забременяване след това - тема 82

• 27 407
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичета,
ще пускам изследвания за щитовидна жлеза + антитела ТАТ и МАТ, трябва ли да е рано сутрин? Знам, че трябва да не съм яла, но мога ли да отида към 10 например, защото съм сама с детето и няма кой да го гледа, съответно трябва да отида с него.. ??? Благодаря ви!

# 586
  • някъде там
Здравейте момичета,
ще пускам изследвания за щитовидна жлеза + антитела ТАТ и МАТ, трябва ли да е рано сутрин? Знам, че трябва да не съм яла, но мога ли да отида към 10 например, защото съм сама с детето и няма кой да го гледа, съответно трябва да отида с него.. ??? Благодаря ви!
Изследвания се пускат сутрин без прием на кафе и храна, като са ми казвали че е хубаво като отидеш да имаш време да отдъхнеш, то така или иначе се случва докато чакаш на опашката Wink

# 587
Здравейте момичета,

На мен и доктора и в самата лаборатория ме предупредиха, че изследвания за ЩЖ се пускат до 09:00ч.... ако е по-късно резултатите вече не били обективни 🤷🏻♀

# 588
Здравейте момичета,

Може да е в 10, няма проблем. Гладна и жадна. Не се почива преди изследванията - почива се, ако изследваш прогестерон. Внимавай в коя лаборатория ги пускаш, това са чувствителни хормони. Ако си от София, препоръчвам в Майчин дом да ги изследваш. Резултатите са им изключително точни (имам Хашимото и се следя ежемесечно от няколко месеца,
затова проучвах. Следях ТСХ и ФТ4  като разбрах, че съм бременна,  заради дозата на еутирокс,  че го бях започнала само 20 дни преди бременността и изобщо не знаехме действа ли и как). Недостатък на лабораторията в МД е,  че нямат онлайн резултати,  а ходиш пак на място,  но с оглед спецификата на изследването,  настина препоръчвам тази лаборатория.

# 589
Здравейте, момичета, за съжаление и аз се включвам в тази тема. На 22.12 беше абортът ми в 15 г.с., бях бременна с еднояйчни близнаци.
Психически вече съм по-добре, продължаваме напред и се опитвам да мисля позитивно. Надявам се вече за всички нас да предстоят само хубави моменти и това повече да не се случва!
АГ каза, че можем да подновим опитите след 3 месеца, тогава ще си пусна и контролно ТСХ, защото сега спрях да приемам Л-тироксина, а искам да поддържам хормоните в норма. Ще говоря с АГ дали е необходимо да пусна и други изследвания.
Все още не сме говорили с ММ кога ще подновим опитите.. дали ще е след 3м или ще си дадем малко почивка.
Исках да ви питам за кървенето - първите два дни беше по-обилно и след това ту има, ту няма - дали е нормално?

За ТСХ моя ендокринолог ми беше казал да изследвам между 8 и 10ч - без да съм яла или пила нещо (вода може). За лаборатория както bonibon_ e писала лабораторията в МД е много добра, ако не можеш там друга добра за хормони е Бодимед.

# 590
Butterfly, съжалявам познанството ни от юнската отчетна тема да продължи тук 🍀 горе главата,  отминава всичко,  в началото е най-болезнено (психически). Откъм кървене не мога да съм полезна,  че от моя кюртаж досега доста често ми идва.. Не знам какво става,  ще разбера чак на 08.01...

Но аномалии всякакви са нормални в определени граници... Така знам,  всеки организъм реагира различно.

# 591
  • Dope Reach
Butterfly, кураж!

# 592
Момичета и аз отново да се включа днес става точно една година от както разбрах че нащта дъщеричка и е спряло сърчицето много съм разстроена два аборта за 1 година ми идва в повече А не стига това но и от нерви ми спря цикъла и сега съм на дуфастон надявам се скоро най накрая да ми дойде ..

# 593
Здравейте момичета,

Може да е в 10, няма проблем. Гладна и жадна. Не се почива преди изследванията - почива се, ако изследваш прогестерон. Внимавай в коя лаборатория ги пускаш, това са чувствителни хормони. Ако си от София, препоръчвам в Майчин дом да ги изследваш. Резултатите са им изключително точни (имам Хашимото и се следя ежемесечно от няколко месеца,
затова проучвах. Следях ТСХ и ФТ4  като разбрах, че съм бременна,  заради дозата на еутирокс,  че го бях започнала само 20 дни преди бременността и изобщо не знаехме действа ли и как). Недостатък на лабораторията в МД е,  че нямат онлайн резултати,  а ходиш пак на място,  но с оглед спецификата на изследването,  настина препоръчвам тази лаборатория.
Всъщност пролактин, а не прогестерон изисква почивка.

# 594
  • София
Здравейте, момичета, за съжаление и аз се включвам в тази тема. На 22.12 беше абортът ми в 15 г.с., бях бременна с еднояйчни близнаци.
Много съжалявам да те видя и в тази тема. Преди около 2 седмици прочетох в юнската тема какво е излязло на фм и стисках палци на твоите близнаци, за жалост си третата от тази отчетна с еднояйчни близнаци, които станаха звездички. Пожелавам ти сили и кураж.

Аз си мислих, че съм по-добре един месец след аборта, докато днес не разбрах, че една съученичка чака близнаци април и не се разревах като бебе Sad

Иначе за хормоните, мислих да пускам моите в Рамус, ама май ще ме откажете...понеже личната иска да пусна за тромбоцити в 17 поликлиника и на гърба й има Рамус, исках да съчетая нещата и с кръвта, и с преглед при гинеколог след първия ми цикъл....

# 595
  • София
Здравейте момичета,
10ч е късно за щитовидни хормони!
Изследват се до 9ч!

# 596
Съжалявам момичета за загубите ви бъдете силни и 2020 да имаме живи и здрави бебенца.
За кървенето след кюртажа явно си е мн относително при мен ту кървеше ту спираше.На 21 ден ми дойде цикъл и уж днес приключи.утре пак почвам линдинет 30 и след това живот и здраве ппдновяваме опитите

# 597
Здравейте,
Някой знае ли какво изследване се прави за да се установи дали се усвоява правилно фолиевата кисилина?

# 598
Благодаря за подкрепата, момичета!
Вярвам, че всяка от нас ще успее и ще гушкаме здрави дечица! 🍀

vikim23 и аз уж се държа, но скоро разбрах за две бременни познати и ми стана някак криво.. дано с времето това да мине и да не приемаме така нещата.

coolyto не съм достатъчно запозната, но в лаборатория, мисля че може да направят изследване на нивата на фолиевата киселина (вит B9).. не знам обаче дали има и друг показател, който да трябва да се изследва.

# 599
Четох ,че може са се установи чрез изследвани на ген MHTFR дали има мутации ,но дали е така или просто си изследваш фолиевата кис в организма.

Общи условия

Активация на акаунт