Кюретаж и забременяване след това - тема 82

• 27 403
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Четох ,че може са се установи чрез изследвани на ген MHTFR дали има мутации ,но дали е така или просто си изследваш фолиевата кис в организма.

Можеш в лаборатория да изследваш нивата на фолиева киселина, а генетичното изследване на гена MTHFR, и това дали има мутация в него ще покаже дали трябва да приемаш метилирана фолиева киселина. Аз съм с такава мутация (хетерозигот)и при мен синтеза  на витамина е намален 30-40% и приемам само метил формите на витамините.

# 601
Една от мутациите MTHFR показва дали се усвоява фолиевата киселина по принцип, а кръвните нива на вит. B9 показват просто моментното състояние. Обикновено мутацията се изследва в пакет с други гени - това са изследванията за вродена предразположеност към тромбофилия, които са описани много подробно от Дели на първа страница.

# 602
  • София
Момичета.... Това дали е нормално?

С абразио след мисед в 9 гс съм,  направено на 26.11. След абразиото имах съвсем леко розово изтичане за няколко.  дни.  Реших,  че е слаб цикъл просто. На изписване от МД лекарят каза,  че имам малко кръв в матката и вс изглежда ок,  след седмица пак прокървих за 2 дни, след още седмица пак за 2 дни. Реших, че това е доизчистването. На 22.12 им дойде МЦ - съвсем навреме,  на мен редовно ми идва на 26 дни.
Дотук всичко ми се виждаше нормално. Имах нормален МЦ - 5 дни. Свърши преди два дни и сега отново ми дойде.

На преглед съм чак на 08.01. Според вас нормално ли е това?  Имам ли повод за притеснение?
С теб не вървим заедно, а направо не знам...преди ти писах, че аз кървях по 3 дни, 3 дни почивка и после пак. Цикълът ми дойде на 23-ти и беше 4 дена. От петък не кървя и тази вечер отново гащите са ми червени 😡 взе да ми писва, тамън се зарадвах, че ще си почина от превръзки. Мислих да ходя на лекар към 14-ти, но ако пак спре кървенето на 3-ти отивам на преглед. Може и да е нормално, ама с моят хемоглобин 93(преди месец) вече не се чувствам никак добре, имам постоянна отпадналост и световъртежи и ще искам направление за хематолог и гинеколог спешно. Какво е това чудо!

# 603
vikim23, охххх не знам вече. Аз имам записан час на 08.01. Ще издържа дотогава,  но дано не се уцеля неразположена... То не мога да планирам нищо в това положение.
 При мен не е обилно да ме притеснява ( засега не обмислям да ходя ведната след НГ) ,  но без превръзка също не става.. Днес опитвах с ежедневни... Ами не стана, повече си е и си трябва превръзка,  но не е както при МЦ,  някак на моменти е - в един момент е по-зосилено в друг намалява. Вероятно хормоните ми са страшно разбъркани все още 🙈 пиши след прегледа

# 604
Butterfly съжалявам и аз да те видя тук Frowning Ще ти пожелая само здраве и вяра, че рано или късно и ти ще гушкаш бебе.

При мен всичко върви като по учебник. Вече мина месец от операцията, изпих си първата опаковка Ясмин, дойде ми (на третия ден, от общо 7 през които се прави почивка) и продължи 5 дни. Само втори и трети ден беше малко по-обилен и придружен с крампи. На 24-ти почнах втората опаковка, както заръча АГ и живот и здраве, на 16-ти пак трябва да ми дойде.
На 9-ти ходих на преглед (който час си ми беше запазен още докато бях Б) и АГ каза че съм се изчистила и всичко е наред. Прати ме да си правя имунологични изследвания и ми препоръча д-р Ганчева, която идва веднъж месечно в Търново. При предварителния ми рисърч се бях спряла на доц. Конова, но АГ каза, че при тях (в КИРМ) резултатите ставали бавно. Реших да се доверя на АГ-то и да спра да насилвам нещата, да чета, да търся .. Та в крайна сметка с тази доктор Ганчева ще се видим евентуално Януари.

Относно това какво чувствам, определено мога да кажа, че вече съм по-спокойна, няма го онова вглъбяване в темата бебе и постоянното мислене, пуснала съм се по течението. А пък то -бебето все  някога ще дойде Simple Smile

Чета в темата, че много момичета се притесняват кога ще им дойде или че им прицапва два пъти. А защо не пробвате и вие с противозачатъчни? Може да питате АГ дали е подходящ вариант? Изписаха ми ги и ми казаха, че са за подпомагане на лигавицата, да се възстанови. По принцип съм много против всякакви хормони и такива хапчета да се пият, но ето че в моя случай се оказаха ефективни.  Никога преди не съм пила Ясмин, сега тепърва се сблъсквам с тях и малко или много ми дават спокойствие, че имам контрол над ситуацията.
За който не знае, аз бях с вакуум аборт, (все още не знам дали са ми правили кюретаж, не съм си вземала епикризата и хистологията), който направиха на 26.11 заради спряла сърдечна дейност и развитие на плода в 9 седмица.

Това е за сега, весело посрещане на новата година на всички!

# 605
Здравейте, аз съм 4y4u20, това е нов профил, тъй като нещо ми дава грешка при опит да вляза със стария.

Didi_26 , да не би да имаш предвид д-р Светла Гечева. Аз при нея си пусках генетичните изследвания за 2 седмици станаха, а при Доц. Конова нямаше да успея 2 месеца да запиша час само, какво остава за изследвания. Кой АГ те насочи към нея, ако не е проблем,че питам. Simple Smile Аз също бях на противозачатъчни и след двата миседа и не съм имала проблем с възстановяването на менструацията, но бяха изписани за 3месеца, а аз последния път ги пих само 1 и след като ги спрях МЦ малко ми се ошашка. Дойде с 5 дни закъснение, следващия подрани с 2 , но сега е ок. Simple Smile

# 606
Здравейте, бъдещи мами, аз днес бях на преглед, изчистила съм се самостоятелно и доки каза, че всичко е наред и може пак да си правим опити.
Искам да ви попитам при моя първи неуспешен опит доста ми се поду коремчето, вероятно от хормонити и така до ден днешен, а сега и с втори неуспешен опит. Някоя имала ли е подобен проблем, аз пробвах различни варианти, но няма подобрение, като настъпи МЦ се прибира, но след това пак си  щръква все едно съм наистина бременна. Ако някоя се е сблъсквала с този проблем, как се справихте?

# 607
Здравейте, бъдещи мами, аз днес бях на преглед, изчистила съм се самостоятелно и доки каза, че всичко е наред и може пак да си правим опити.
Искам да ви попитам при моя първи неуспешен опит доста ми се поду коремчето, вероятно от хормонити и така до ден днешен, а сега и с втори неуспешен опит. Някоя имала ли е подобен проблем, аз пробвах различни варианти, но няма подобрение, като настъпи МЦ се прибира, но след това пак си  щръква все едно съм наистина бременна. Ако някоя се е сблъсквала с този проблем, как се справихте?

И аз бях така с този неуспешен опит , корема ми беше супер подут , мисля че е от прогестерона.
Иначе колко време кървя за да се изчистиш сама и имаше ли болки?

# 608

И аз бях така с този неуспешен опит , корема ми беше супер подут , мисля че е от прогестерона.
Иначе колко време кървя за да се изчистиш сама и имаше ли болки?
Беше си като нормален МЦ, кървенето беше 5-6 дни, дори не беше особено обилно.
Болки не съм имала, но аз и при редовен МЦ не мога да се оплача от болки, кръста леко ме наболяваше само.

# 609
При мен се получи доста силна болка сутринта на 7 ден от както съм почнала да се чистя сама и съм леко притеснена.Вече няма много кръв ,тече много тъмна кръв в момента но слабо и чувствам едно непрестанно придърпване в матката.Дали е възможно матката да се свива е да се връща в нормалните размери.

# 610
Didi_26 , да не би да имаш предвид д-р Светла Гечева.
Да, същата. Не можах да намеря много информация за нея в нета и ми се строи малко съмнителна, но както казах, ще се доверя на АГ- д-р Венелина Михайлова от МБАЛ "Стефан Черкезов" - Търново. За нея повечето отзиви са добри, вкл. и в групите във ФБ, та затова се насочих към нея. Отношението ѝ към пациентите също е добро. Лично за мен, има още какво да се желае, но като се има в предвид, че не ходя по лекари много-много тя ми е най-добрия вариант за сега.

# 611
Didi_26 , да не би да имаш предвид д-р Светла Гечева.
Да, същата. Не можах да намеря много информация за нея в нета и ми се строи малко съмнителна, но както казах, ще се доверя на АГ- д-р Венелина Михайлова от МБАЛ "Стефан Черкезов" - Търново. За нея повечето отзиви са добри, вкл. и в групите във ФБ, та затова се насочих към нея. Отношението ѝ към пациентите също е добро. Лично за мен, има още какво да се желае, но като се има в предвид, че не ходя по лекари много-много тя ми е най-добрия вариант за сега.

И аз много се колебаех,защото не открих нищо за нея в интернет,но е много мила и приятна. Само звъни настоятелно,защото не вдига бързо. Ще ми е интересно какво е казала като мине прегледа. На мен ми откри мутация на Pai 4g/4g изписа фраксипарин и аспирин протект при следваща бременност,но сигурно не съм единствената,някак ми е странно,че трябваше да се случи два пъти,за да се назначи някакво изследване,ако решението е толкова лесно..Simple Smile

# 612
Аз пък се чудя защо да се пият противозачатъчни. Не са ми изписвали, но и да бяха, мисля, че не бих ги пила.

# 613
  • София
Противозачатъчните могат да помогнат да се регулират по-бързо хормоните, да нямаш задържани фоликули, бавещ се цикъл, овулация с тънка лигавица и др. аномалии. В този смисъл могат да са полезни, но не са задължителни.

Препоръките за изследване на тромбофилия са след втори последователен спонтанен аборт. Даже по конференции генетиците препоръчват след трети.

За мен лично това е нехуманно, още повече че изследванията си ги плащаме сами. След три поредни спонтанни аборта жените вече сме за лудницата.

За съжаление повечето АГ не са и чували за витамини и тромбофилия. И вместо да четат и да се интересуват, казват - ми случва се, опитайте пак.

За да отхвърлите поне част от рисковете - направете изследванията от първа страница на темата.

Дано следващата година да е успешна за всички!

Flowers Hibiscus

# 614
  • Dope Reach
От личния си опит съдя, че противозачатъчните не регулират хормони. Въпреки упоритите опити на редица лекари, така и не успяха да ми помогнат. Реално няма как. Затова и приемам несериозно безразборното изписване, все едно са решение на всеки хормонален проблем, свързан с половата система.

Общи условия

Активация на акаунт