Кюретаж и забременяване след това - тема 82

• 27 438
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
Дотътрям се и аз тук, след темата за Августови бебета 2020..
Имах спонтатен А. миналия петък Sweat Започна със засилващи се болки всеки следващ ден, които вече към края се усещаха като контракции.
По изчисления на календара съм била края на 5г.с. След прегледа при ob/gyn той каза, че матката е уголемена поне за 8ма сед. Изчистам се сама, за сега. Hcg  падат...
Той препоръча да мине един цикъл и можело да пробваме пак. Това не е ли много рано? Знам, че за всеки е различно, но има ли от вас правили опити след само един цикъл?

Нямам търпение да започнем пак с опитите Heart Eyes
Аз четох доста статии по въпроса и никъде не срещнах препоръките за 3-6 месеца чакане. Навсякъде пише, че може жената да забременее още на следващия цикъл, стига да е готова и да го иска. Естествено и да няма изрична забрана.

# 541
Scarlett, съжалявам за това ,което ти се е случило. След един месец от А бях на контролен преглед и АГ каза,че всичко е ок и може да започнем и тогава ,ако искаме,но той препоръчва поне 3 месеца да минат. Аз бях със абразио, вероятно и това е от значение,защото съм чела ,че изчистването сам е по-щадящо. Успех

# 542
Скарлет, добре си дошла. Въпреки че темата не е приятна (поводът за нея), тук е не по-малко приятно от съседната.
След като не се е наложило абразио и нямаш забрана, опитайте. Но и не е лошо да изследвате накои работи, преди това (виж първия пост в темата, който Дели е написала).
Забраните са предимно, когато е правен кюретаж и е засегната лигавицата на матката, на която ѝ трябва време, за да се възстанови. Хормоните също е хубаво да си влязат в норма.
Колкото и мрачна да изглежда темата, тук има много подкрепа. Пожелавам ти бързо-бързо да си отново в редиците на бременните.

# 543
Здравейте момичета, записвам се и аз с неуспешните бременности.
Юли месец ми направиха абразио, защото ембриона нямаше сърдечна дейност.
Сега ноември отново забременях, като си мислех, че този път всичко ще е наред, но в петък започна зацапване, което вчера прерасна в кървене и от мен изпадна нещо като тъкан, което предполагам е плода.
Приемах утрогестан и но-шпа, лекуващия ми лекар каза, че няма какво да направим тъй като е много ранен етап (5 г.с.) и може само да изчакаме относно кървенето, но след вчерашната случка, мисля, че всичко приключи до тук.
Имам правени само хормонални изследвания и сега тепърва ще започваме с търсенето на проблема, защото щом се повтаря явно има такъв. Дано няма 3ти неуспешен опит.
Успех на всички в подобна ситуация!
П.С. Да попитим колко време след изчистването настъпва цикъл?

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 15:17 от Joker's baby

# 544
Joker's baby, съжалявам че нещастието ти се е случило  2 пъти. Надявам се изследванията да покажат нещо поправимо, което като изчезне да доведе до няколко здрави бебенца. И аз сега ходя по доктори и се опитвам да поправя нещата, след загубата ми точно преди 1 месец.
Дано 2020 е по-добра за всички ни!

# 545
  • East Coast
JessitoBG  аз чакам с нетърпение 2020. Дано да е плодовита, във всеки един аспект Heart
Joker's baby   Всичко ще бъде наред следващия път.
Аз все още се изчиствам (сама) кърва вече 11ти ден. Ще чакаме едина М и ще продължим с опитите. Нямам представа, кога трябва да се появи М...Кога ще ми е О. Не съм ползвала лентички за О, но май ще започна.

# 546
Привет,
Първият цикъл след медикаментозния аборт ми дойде на 36ти ден. Днес са минали вече 32 дни от първия мц и още не ми идва 🤔
На вас кога ви дойде 2рия мц?

# 547
Благодаря за подкрепата, момичета!

Scarlett OHara Тези лентички са доста "притенциозни", трябва да са в един и същи час, да не приемаш течности преди това, въобще сложна работа. Само за информация да ти кажа, че аз все не мога да засека точно и дори миналия месец направо се примирих, че няма О, но ето, че се оказах бременна, така че не уповавай само на тях.

# 548
  • East Coast
Привет,
Първият цикъл след медикаментозния аборт ми дойде на 36ти ден. Днес са минали вече 32 дни от първия мц и още не ми идва 🤔
На вас кога ви дойде 2рия мц?
А иначе на колко дни ти е цикъла и  редовен ли е по принцип?
Моят е точно на 26/27 дни. Не знам обаче сега как ще е..

И едно въпросче: След спонтанен, колко дни е норнално да кървиш?

Благодаря за подкрепата, момичета!

Scarlett OHara Тези лентички са доста "притенциозни", трябва да са в един и същи час, да не приемаш течности преди това, въобще сложна работа. Само за информация да ти кажа, че аз все не мога да засека точно и дори миналия месец направо се примирих, че няма О, но ето, че се оказах бременна, така че не уповавай само на тях.

И на мен ми изглежда сложно Rolling Eyes
До сега О си следях само по календар.

# 549
Joker's baby, Scarlett OHara, съжалавям, че сте тук. Аз също бях с термин за август, но всичко приключи преди 2 седмици. Беше началото на 6г.с , но по чхг отговаряше на края на 4та. Беше си като нормален цикъл, продължи може би с 1-2 дни повече. Казаха да не чакаме, а да си действаме, ако сме готови. Имам и една биохимична бременност, след която също не сме чакали и забременях успешно след 2 цикъла. Имам и кюретаж, след него чакахме повече
Ние правихме изследвания след биохимичната, причина не се откри. Не казвам, че са излишни, но понякога наистина е лош късмет. Може за ваше спокойствие да пуснете по едни хормони и спермограма, като най-лесни и достъпни. Но за хормони ще трябва да мине време да се нормализират.
Тестовете за овулация са мн полезни, поне за нас бяха. Като ги хванете нещата, е мн лесно. Аз ги правех в 3 следобед, като в 12 спирай да пия вода. Даже на работа ги правех.
Късмет, момичета, дано следващия път да гушкате здрави бебенца 😘

# 550
sunny_bunny И аз съжелявам за твоите загуби.
Ние във времето имаме правени хормони и спермограма, нещата там не са чак толкова зле.
По скоро сега съм се насочила към имунологични и генетични изследвания, за да отметнем и това.
Кураж на всички бъдещи мами и светли празници!

# 551
Здравейте момичета,
 Да ви попитам..приемахте ли някакви витамини след кюретажа или изчакахте да дойде МЦ и след това( говоря зс тези който са писани на 1ва страница преди забременяваме) ?

# 552
didi0022 още чакам мц, но си направих изследване за Б12, Б9, Д и хомоцистеин. Оказах се в ужасен дефицит на Д, а другите занижени, така че мисля да си приемам витамините, защото те и извън темата за забременяване са си важни.

# 553
Аз пия Б12, че ми е нисък, желязо и колаген. Фолиевата и тя си върви.
Доживях да дойде цикъл на 37-я ден. Тия дни ще се заредя с тестове за ову и ще пробваме пак, че нямаме време според мен.

# 554
[/b][/b]
Аз пия Б12, че ми е нисък, желязо и колаген. Фолиевата и тя си върви.
Доживях да дойде цикъл на 37-я ден. Тия дни ще се заредя с тестове за ову и ще пробваме пак, че нямаме време според мен.

И сз се надявам скоро да ми дойде, че вечее ми е вповече след два кюретажа, психиката ми е веече срината и само мисля кога ли всичко ще е ок..на 27 декември става един месец от успешния кюретаж..надявам се нова година да бъде по-добра за всички ни..

Общи условия

Активация на акаунт