Кюретаж и забременяване след това - тема 82

• 27 414
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
През март 2019 направих аборт. Изчаках известно време да се възстановя и от няколко месеца правим нови опити, но за жалост без резултат. Въпроса ми е има ли връзка с аборта или не се получава по други причини?
И аз през май месец направих аборт в по-късен етап и беше като раждане. От Септември месец подновихме опитите , но вече 4 месеца не се получава, мисля след нова година да отида на преглед. Вече и аз се филмирам, защо не се получава, да не би нещо да са ми направили, иначе преди да ни дадат зелена светлина посетих АГ-то и всичко изглеждаше нормално.

# 571
  • някъде там
Здравейте, не знам подходящо ли е да навлизам във вашата тема.... на 20.12 бях на АГ  и се потвърди бременност 5-6г.с. вътрематочна.... поради редица причини се налага да я прекратя и обсъждания вариант е медикаментозен аборт с таблетка Мифепристон през устата и 2 т. Мизопростол вагинално.....
Преди 12г. имам едно секцио, всичко беше ок и се радвам на голямата си дъщеря. Безумно много ме е страх какво да очаквам, единствено ми уточни АГ, че не се налага да съм в болница, вчера му звънях да уговорим час и имах няколко въпроса, но той каза като се видим на 02.01
Моля за вашата подкрепа и споделеност, ако сте преминали през това...Нямам към кого да се обърна, пазя близките си от това, тъй като имат и други притеснения

# 572
Вчера беше поредния ми черен ден, но за първи път с абразио. За мизерии и отношение в МД мисля, че няма смисъл да споделям. Притеснява ме факта, че нямам никакво кървене. Съвсем бледо розово зацапване при ходене до тоалетната. При отиването ми кървях доста. Възможно ли е толкова добре да е почистено всичко и да е изтекло всичко, че да няма какво да изтича. Да се готвя ли за въпросната задържана кръв в матката? Какво се усеща ако задържам кръвта в маткага?След манипулацията, която беше вчера към 17.00 никой не ме е преглеждал, само ме питаха как съм и днес ме пуснаха да се прибера с уговорката да отида в понеделник да ме изпишат.

Здравей, при мен след абразиото също не е имало особено кървене, непосредствено след манипулацията като отидох до тоалетната се изтече повече и след това само зацапване.
Липсата на обилно кървене според мен не е повод за притеснение, при мен нямаше усложнение, дори забременях отново след 2 месеца.

# 573
Здравейте, не знам подходящо ли е да навлизам във вашата тема.... на 20.12 бях на АГ  и се потвърди бременност 5-6г.с. вътрематочна.... поради редица причини се налага да я прекратя и обсъждания вариант е медикаментозен аборт с таблетка Мифепристон през устата и 2 т. Мизопростол вагинално.....
Преди 12г. имам едно секцио, всичко беше ок и се радвам на голямата си дъщеря. Безумно много ме е страх какво да очаквам, единствено ми уточни АГ, че не се налага да съм в болница, вчера му звънях да уговорим час и имах няколко въпроса, но той каза като се видим на 02.01
Моля за вашата подкрепа и споделеност, ако сте преминали през това...Нямам към кого да се обърна, пазя близките си от това, тъй като имат и други притеснения

Какво те притеснява? Изпиваш си хапчетата и чакаш да прокървиш. В толкова ранна бременност ще е като по-обилен цикъл. След това на лекар да се види изчистила ли си се добре или не.

# 574
Тук много сме писали за медикаментозния аборт, не е страшно в никакъв случай, от гледна точка на физическото усещане. Най-добре пий нещо обезболяващо, защото при мен болките бяха по-силни от обичайното първи ден от цикъла. Кървенето е като при по-обилен цикъл. Когато отидеш на прегледа ще проверят дали всичко е ОК и си се изчистила. Не се притеснявай, това е най-щадящия вариант.

# 575
Здравейте, аз започнах да се чистя сама без хапчета и абразио в понеделник.Първият ден беше доста болезнен,  4 дни беше доста обилен цикъл, от вчера и днес 5 и 6 ден тече много слабо.Някой ,който се е чистил сам може ли да каже колко време се е чистил и дали е нормално само 4 дни.
На 2.01 съм на преглед и ще се види ,дано не се налага да ме чистят.

# 576
Здравейте, аз започнах да се чистя сама без хапчета и абразио в понеделник.Първият ден беше доста болезнен,  4 дни беше доста обилен цикъл, от вчера и днес 5 и 6 ден тече много слабо.Някой ,който се е чистил сам може ли да каже колко време се е чистил и дали е нормално само 4 дни.

Здравей. При мен ситуацията беше идентична, 4 дни обилно кървене, 5 и 6 ден почти нищо и сега вече няма кървене. В понеделник съм на лекар да видим всичко наред ли е.

# 577
  • някъде там

Здравей. При мен ситуацията беше идентична, 4 дни обилно кървене, 5 и 6 ден почти нищо и сега вече няма кървене. В понеделник съм на лекар да видим всичко наред ли е.
С медикаментозен ли сте момичета? А какви таблети ви дадоха?

# 578

С медикаментозен ли сте момичета? А какви таблети ви дадоха?

Не съм с медикаментозен, имах насрочено абразио, но се изчистих преди това сама и не съм правила

# 579
Момичета.... Това дали е нормално?

С абразио след мисед в 9 гс съм,  направено на 26.11. След абразиото имах съвсем леко розово изтичане за няколко.  дни.  Реших,  че е слаб цикъл просто. На изписване от МД лекарят каза,  че имам малко кръв в матката и вс изглежда ок,  след седмица пак прокървих за 2 дни, след още седмица пак за 2 дни. Реших, че това е доизчистването. На 22.12 им дойде МЦ - съвсем навреме,  на мен редовно ми идва на 26 дни.
Дотук всичко ми се виждаше нормално. Имах нормален МЦ - 5 дни. Свърши преди два дни и сега отново ми дойде.

На преглед съм чак на 08.01. Според вас нормално ли е това?  Имам ли повод за притеснение?

# 580
6-7 дни бях аз. На прегледа ще ти кажат най-добре все пак.

# 581
Здравейте момичета! На 26 .11 ми беше абразиото,очаквам цикъл вече,а вчера забелязах леко кървене което помислих за начало на цикъла ,но тази сутрин вече няма нищо и се притеснявам,а на преглед съм чак след седмица ?Минали са повече от 30 дни кога би трябвало да дойде редовен цикъл?

# 582
  • София
До 45-50 дни е нормално

# 583
Здравейте момичета! На 26 .11 ми беше абразиото,очаквам цикъл вече,а вчера забелязах леко кървене което помислих за начало на цикъла ,но тази сутрин вече няма нищо и се притеснявам,а на преглед съм чак след седмица ?Минали са повече от 30 дни кога би трябвало да дойде редовен цикъл?

Аз загубих бебчето на 22.11 и още чакам мц също :/ Имам болки от време на време, но нищо не излиза.
Ходих на преглед преди 2 седмици, казаха че нещата били добре, но знае ли човек.

# 584
  • София
Вчера беше поредния ми черен ден, но за първи път с абразио. За мизерии и отношение в МД мисля, че няма смисъл да споделям. Притеснява ме факта, че нямам никакво кървене. Съвсем бледо розово зацапване при ходене до тоалетната. При отиването ми кървях доста. Възможно ли е толкова добре да е почистено всичко и да е изтекло всичко, че да няма какво да изтича. Да се готвя ли за въпросната задържана кръв в матката? Какво се усеща ако задържам кръвта в маткага?След манипулацията, която беше вчера към 17.00 никой не ме е преглеждал, само ме питаха как съм и днес ме пуснаха да се прибера с уговорката да отида в понеделник да ме изпишат.
След моето абразио нямах никаква кръв почти, една превръзка наполовина напоена за два дена. То беше в четвъртък. В петък ме изписаха и ми предписаха хапчета, от които нямаше никакъв ефект. В понеделник бях на контролен и казаха, че имам малко задържана кръв, но е в нормите, да ходя повече, за да предизвикам процес. До този момент нямах никакво кървене. След 3 часа обиколка навън, вечерта прокървих и се чистих 4 дена общо(и още много после). Не се притеснявай, но се движи повече. На мен всеки ми казваше почивай вкъщи, пази се, а то се оказа, че от деуго съм имала нужда.

Общи условия

Активация на акаунт