На море в Турция - тема 64

• 65 486
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Ами аз бягам.....И тази година Лонисера и Камелиите, както чета, ще са пренаселени с българи. Затова бягам мнооооого далеч от там....Още се двоумя между Хайдарпаша, Вон и Старлайт, ама то не остана много време за мислене...

Виж сега, простотиите, за които беше писала са си много характерни за ниския клас хотели особено в Егейската част, но в колкото по-приличен хотел в Анталия отидеш, толкова по-малко подобни изпълнения ще има, а иначе дали са български, руски или немски да ти кажа все са еднакво неприятни, но и аз по-принцип бих избягвал най-вече първите особено що се отнася за "гниетене и наливане".

В тази връзка, не мисля че решението ти да бягаш от по-добри в по-лоши хотели е особено рационално и ще ти гарантира липсата на простотии, по-скоро ще стане обратно. И друг път съм казвал, че популярните хотели като Камелия, Вон и Лонисера например, не са станали популярни заради някакви мижави български агенции с пренебрежим пазарен дял, които използват "термини" като "масовка" и "седалка", а защото отговарят на изисквания на масовия потребител и предлагат някакъв много добър баланс от характеристики и качество на цена, която повечето хората могат да си позволя, толкова е просто.

От тези хотели които си споменала Камелия предлага най-добро ниво като цяло и е достатъчно голям комплекс, за да не ти се навират българи постоянно в лицето, Вон е на малко по-ниско ниво и с повече компромиси особено със старите стаи, Лонисера е със най-хубави стаи и сграда, но там е и най-голямата тълпа. Моя съвет е да отидеш в Камелия вместо в много компромисните хотели, към които си се запътила, освен ако не си търсиш пълно разочарование, не само от хората в хотела, а и от самия хотел. Има достатъчно отзиви за тези хотели (Tripadvisor.com и Tophotels.ru са достатъчни) и няма нужда да се влияеш от случайни и необосновани подмятания в тази тема от този и онзи.

Успех ти пожелавам!

Много ти благодаря. Аз разгледах доста мнения за Камелиите и действително лошо мнение не съм засякла. Имам още 5 дни да помисля. Вероятно от 1 декември още ще се вдигнат цените...

# 601
Само да добавя, alinnna, че единствените хотели от среден клас в Турция, които съм посетил и семейно за по две седмици са Камелия, Вон и Лонисера, така че нещата ги говоря и от личен опит, познавам тези хотели добре и нямам сериозни оплаквания към тях. Предлагат достатъчно качество за цената си и стига човек да отиде там с реалистични очаквания и да е наясно с компромиси при всеки от тях, които не са толкова големи, може да си изкара чудесно.

Критикувал съм ги единствено, когато се е питало за сравнение с висок клас хотели, за да покажа разликата, не за друго, иначе просто няма смисъл, защото и разликите в цените са големи.

# 602
  • Пловдив
Adventurer Точно в десятката с TUI MAGIC LIFE MASMAVI 5* .Него бях си харесала от миналата година.На всички агенции съм писала дали ще го предлагат и отговора е НЕ.Обяснението е ,че бил на Thomas Cook и след фалита по всяка вероятност щял да си сменя собственика.

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 21:45 от slavei4e

# 603
  • Варна
Моля, споделете коя е агенцията, която има тръгвания с автобус от Варна за всички дати или поне за началото на септември?  При повечето големи агенции има оферти за всички хотели, но с тръгване от Варна офертите са от края на септември.

Емералд , Ориент , Турс клуб , Мартини турс , Варна турс . Дорис , Албена и сигурно поне още десетина

# 604
Здравейте, тази година сме решили да направим една почивка в Кушадасъ. Избираме между Атлантик холидей, Гранд Ефе или Ария. За първи път ще сме в Турция на почивка и сме решили с автобус да бъде. Двама възрастни и едно дете на 10г. Края на месец юни. Търсим хотел с удобни и чисти стаи, плаж, забавления, хубава храна.
Кой от трите бихте предпочели, препоръчали?
Атлантик са страшно малки стаите, но имат страхотен аквапарк и плаж. Арията е на 35-40 км от Кушадасъ в Йоздере. Мненията за него са в двете крайности. Гранд ефе не го знам. От тия трите категорично Атлантик.
Добавям и за Гранд Ефе и той е в Йоздере в началото -най-далече от Кушадъс,3 пързалки,стар хотел реновиран преди около 7-8г.,тихо и спокойно място плаж няма почти-има чакъл доста,но храната и стайте са добри.Но го следя на последък и доста му вдигнаха цената!!!!за тези пари който се предлага към момента има много по стойностни и добри места!

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 12:39 от mitko_dvd

# 605
Adventurer Точно в десятката с TUI MAGIC LIFE MASMAVI 5* .Него бях си харесала от миналата година.На всички агенции съм писала дали ще го предлагат и отговора е НЕ.Обяснението е ,че бил на Thomas Cook и след фалита по всяка вероятност щял да си сменя собственика.

Странно, че така са ти казали. Хотелът е на TUI, както се вижда от името му, и то поне от пет години - специално този хотел често го разглеждам (по препоръка на колеги и приятели), но някои неща в него ме смущават и вероятно ще си остана само с разглеждането. Не съм гледала каталога с почивките за догодина още и не знам дали ще го предлагат за 2020 г., но не виждам причина да не го предлагат.

За тези, които не желаят да има много българи в хотела, препоръчвам Барут хемера в Сиде. Втора година нямаше нито един българин. Единствените славяни бяхме аз и детето (което е относително, защото синът ми говори основно френски) и семейство руснаци. Останалата публика беше основно говорещи холандски (белгийци и холандци) и германци.

# 606
  • София
TUI Life Masmavi и аз го гледах и много ме впечатли разнообразието от спортни активности, които предлага. Нещото, което не ми хареса, е това, че алкохолът се заплаща или май беше само вносния... не помня... Не че пия много, ама ме дразни този факт.

# 607
За тези, които не желаят да има много българи в хотела, препоръчвам Барут хемера в Сиде.

Има стотици хотели, в които не ходят българи. Даже имаше един хотел, в който управителят ни каза, че никога не са имали гости от България. И съм сигурна, че не е само един.
Има няколко причини за това. Първата е, че из ФБ групи, туристически агенции, форуми и сред познати се въртят имената на едни и същи хотели. Втората, разбира се, е финансовата страна - предпочитат се по-изгодните хотели, което е разбираемо. И като се намери хотел с добро съотношение цена-качество, става супер популярен. Ако пък се търси по-скъп, пак едни и същи 10 хотела се предпочитат. Третата причина е, че повечето българи имат сходни изисквания към хотела като храна, територия, алкохол и най-вече, че държат на хубав плаж. Когато много хора имат еднакви критерии, съвсем естествено е да избират еднакви хотели.
И като съберем всичко накуп - предложение от агенция, цена, плаж, веднага става ясно защо в някои хотели има много българи, а в други не са и чували за нас.
Обикновено хората, които излизат встрани от утъпканата пътека на популярните хотели са тези, които са имали 7-8 почивки в дадения район, наясно са с хотелите и търсят разнообразие. Или тези, които правят самостоятелни проучвания и не разчитат агенцията им да предложи хотели.
Така че, който иска нещо интересно и различно, проучване му е майката Simple Smile Дерзайте!

А на който не му се занимава, винаги може да избере от изпитаните хотели. Те неслучайно са популярни, имат си много предимства, така че не са за отписване само, защото има българи в тях.

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 13:00 от Мaрги

# 608
Марги, права си - аз обикновено си правя мои проучвания по други сайтове, но и тук чета за някои детайли - както скоро беше коментирано за пушенето на плажа, в Белвил май беше. Най-досадни са ТА, особено някои - всяка година виждам как се лансират определени хотели и даже понякога ми е става смешно - преди години Ефталиите в началото на сезона бяха "the best", в края на сезона - "нищо не струват". Миналата година - "Лонисера", тази година - бившият "Топ Капи". Това не означава на 100 %, че хотелите са лоши, но все пак такава активна реклама ме кара да се замисля. Това се отнася до по-масовите хотели, защото всеки иска добро съотношение "цена-качество" и да, изискванията на повечето хора се припокриват. А индивидуалните мнения са друго нещо - един харесва едно, друг друго, едни са пътували повече, други отиват за пръв път...

За това наистина е добре всеки да си прави проучвания и от други сайтове, руските са много детайлни и реалистични, и някак си се доближават до нашите представи, поне според мен. А и пияните руснЯци не пишат в тях, по-скоро хора, които искат срещу парите си да получат съответното качество на услугите.

# 609
  • Пловдив
Здравейте, интересувам се за някаква информация за COSTA BITEZHAN BEACH 4* в Бодрум. Хотела чист ли е, това е основното което ме интересува. И впечатления като цяло

# 610
Да и аз забелязвам с годините,че се въртят едни и същи хотели.За тази година аз съм се спряла на два хотела със сходни предлагани услуги и на що годе нормални цени.Ако някой прояви интерес може също да ги разгледа.По българските групи във фейсбук нямаше коментари за тях,което ме довежда до мисълта,че малко българи са били там.Единият е hotel Kilikya palace goynuk, a другият Club hotel phaselis rose.Не са на много голяма площ,но моите критерии горе долу ги покриват.В района на Кемер са т.е с каменист плаж.Но все пак ако искате нещо различно с по-малко българи може да ги разгледате.И български туроператори ги продават.

# 611
Някой може ли да даде повече информация за LUMOS DELUXE RESORT HOTEL & SPA 5*.
Благодаря предварително!

# 612
Някой може ли да даде повече информация за LUMOS DELUXE RESORT HOTEL & SPA 5*.
Благодаря предварително!

Еееее, ама престанете да питате за никому неизвестни хотели, де! От къде информация за него? Има къде-къде по-вървежни хотели в Алания Joy
Майтапя се, разбира се. 

Не съм го посещавала, дори трудно зацепих кой е, въпреки че имах някаква смътна идея. Като му видях снимките се сетих, че му предстоеше откриване при една от обиколките на Алания. Което по мои сметки значи, че е открит преди не повече от 3 или 4 години. Не мога да кажа нищо повече от това което се вижда и от снимките - на втора линия, с много малка територия, плажната ивица на хотела е много близо, но е малка, има пирс и бар. Хотелът е един от последните в район Алания, доста след центъра на града.
Има доста мнения от тази година в ТопХотелс, може да се добие представа за хотела.

# 613
  • Плевен
Здравейте,

Дайте съвет за подходящ хотел. Планираме почивка в края на септември след 28-ми или началото на октомври 1-2-ри. Не съм решила твърдо за кой град, но се притеснявам за времето. В Алания съм била по това време и знам че е топло, но нямам представа в Кушадасъ дали ще е добре времето. Нямам претенции за големина на стаите или храна, плажа също не е от решаващо значение, стига да не е далеч от хотела. Основното, което търся е забавления за дъщера ми на 12, пързалки или аквапарк. Бюджета е 1500, за 7 нощувки с автобус, двама възрастни и дете на 12.99. Спряла съм се на следните варианти, но не мога да взема крайно решение, а ми се иска да резервирам до края на месца.
LONICERA WORLD 4*
JUSTINIANO CLUB PARK CONTI 5*
Lyra resort & spa 5*
Eftalia ocean 5*
Aqua fantasy hotel & spa 5*
Amara Sealight Elite Hotel 5*
Ако имате предложения и за друг курорт също ще е от полза.

# 614
  • София
Тия в Кушадасъ ги задраскай, началото на октомври е на късмет с времето. Тая година беше супер обаче миналата беше гадно. И то за края на септември след 22 и 24 бяхме. Освен това Амара няма плаж, пързалките са 4-5, докато аквата си е с аквапарк, но и неговия плаж не е първа хубост, абе става, но при ветрец става гняс морето, а октомври няма начин да няма вятър. Забрави ги тия двата.

Общи условия

Активация на акаунт