На море в Турция - тема 64

• 65 516
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Моля, споделете коя е агенцията, която има тръгвания с автобус от Варна за всички дати или поне за началото на септември?  При повечето големи агенции има оферти за всички хотели, но с тръгване от Варна офертите са от края на септември.
Благодаря!

Последна редакция: сб, 23 ное 2019, 12:49 от Emmilly

# 586
И аз търся с тръгване от Варна, или Шумен, но Дорис ми казаха, че за Анталия няма да пущат 9 нощувки, а то не си струва да бием път само за 7, аз единият ден го прекарвам в сън като пристигнем...

# 587
Ами аз бягам.....И тази година Лонисера и Камелиите, както чета, ще са пренаселени с българи. Затова бягам мнооооого далеч от там....Още се двоумя между Хайдарпаша, Вон и Старлайт, ама то не остана много време за мислене...

Виж сега, простотиите, за които беше писала са си много характерни за ниския клас хотели особено в Егейската част, но в колкото по-приличен хотел в Анталия отидеш, толкова по-малко подобни изпълнения ще има, а иначе дали са български, руски или немски да ти кажа все са еднакво неприятни, но и аз по-принцип бих избягвал най-вече първите особено що се отнася за "гниетене и наливане".

В тази връзка, не мисля че решението ти да бягаш от по-добри в по-лоши хотели е особено рационално и ще ти гарантира липсата на простотии, по-скоро ще стане обратно. И друг път съм казвал, че популярните хотели като Камелия, Вон и Лонисера например, не са станали популярни заради някакви мижави български агенции с пренебрежим пазарен дял, които използват "термини" като "масовка" и "седалка", а защото отговарят на изисквания на масовия потребител и предлагат някакъв много добър баланс от характеристики и качество на цена, която повечето хората могат да си позволя, толкова е просто.

От тези хотели които си споменала Камелия предлага най-добро ниво като цяло и е достатъчно голям комплекс, за да не ти се навират българи постоянно в лицето, Вон е на малко по-ниско ниво и с повече компромиси особено със старите стаи, Лонисера е със най-хубави стаи и сграда, но там е и най-голямата тълпа. Моя съвет е да отидеш в Камелия вместо в много компромисните хотели, към които си се запътила, освен ако не си търсиш пълно разочарование, не само от хората в хотела, а и от самия хотел. Има достатъчно отзиви за тези хотели (Tripadvisor.com и Tophotels.ru са достатъчни) и няма нужда да се влияеш от случайни и необосновани подмятания в тази тема от този и онзи.

Успех ти пожелавам!

# 588
Здравейте, след голямо колебание все още не мога да се насоча към хотел. Планирам почивка за двама възрастни началото на Септември с бюджет около 1500лв. Курортите, към които съм се насочила са Кушадасъ и Бодрум. За нощувки - искам да са 7 и пътуването ще бъде с автобус. Като клас хотел се стремя към най-доброто, но все пак бюджета е ограничен и ще се радвам да споделите мнение. Изискванията ни са - стайте да бъдат поддържани, хотела да е по нов или поне реновиран, да има пясъчен плаж, обслужването да е добро и да има разнообразна храна и хубави напитки, и не на последно място да не ни е скучно в хотела.
Хотелите, които ме грабнаха за Кушадасъ са - Sealight Resort, Ramada, Kustur, Fantasia, Palm Wings Beach, Pine Bay. За Бодрум  - Salmakis, Isis, Yasmin, Bodrum Holiday Resort, BODRUM PARK RESORT и Green Beach Resort.
Направи ми впечатление, че последните три хотела за Бодрум ги предлага само Емералд. Има ли причина за това?

# 589
Здравейте, в дилема сме кой хотел да запазим ,помагайте
1.Saphir Resort  and Spa-Сиде
2.Barut B suites -Сиде
3.Wind of Lara-Лара

# 590
  • Стара Загора
Здравейте, тази година сме решили да направим една почивка в Кушадасъ. Избираме между Атлантик холидей, Гранд Ефе или Ария. За първи път ще сме в Турция на почивка и сме решили с автобус да бъде. Двама възрастни и едно дете на 10г. Края на месец юни. Търсим хотел с удобни и чисти стаи, плаж, забавления, хубава храна.
Кой от трите бихте предпочели, препоръчали?
Здравейте, ние сме били в Ария Кларос и ви го препоръчвам. Има голяма територия,  чудесен аквапарк,  зеленина,  добра анимация. Това че е на 35 км от Кушадасъ за нас не беше проблем. Нищо не ни липсваше. Ако желаете може да отидете и до Кушадасъ,  има постоянно автобуси и за 30-40 мин сте там.

# 591
Мнения за Grand Yazici Club Marmaris

# 592
  • Varna, Bulgaria
Мнения за Grand Yazici Club Marmaris
Миналата година почивахме през юни в стандартна стая изглед море.Стайте са след ремонт чисти но евтино обзаведени.Храната е много вкусна и разнообразна.Морето е на платформа.Питайте какво точно ви интересува ще ви отговоря.

# 593
  • Пловдив
Тази година бяхме в Ария Кларос .
Посещаваме 10 години Турция ,но в такъв хотел като Арията не сме били !
Имам пост в който ,много подробно съм описала нещата .
На никой лично аз, не бих го препоръчала .
Но ,всеки има свое мнение и свое виждане .

# 594
  • Пловдив
Цяла вечер гледам хотел  Club Megasaray Belek и се чудя защо му е толкова висок рейтинга?С какво толкова превъзхожда?.Плажа не е хубав има едри камъчета ,веднага става дълбоко.Хотела не е озеленен много дори ми се вижда доста оголен за такава голяма територия.Стаите само луксозните били ремонтирани.Хотела отдалечен от магазини наоколо няма нищо дори аптека.Храната по клипчета не ми се видя нещо кой знае какво.Моля,някой да сподели какво е хубавото на този хотел.

# 595
Тази година бяхме в Ария Кларос .
Посещаваме 10 години Турция ,но в такъв хотел като Арията не сме били !
Имам пост в който ,много подробно съм описала нещата .
На никой лично аз, не бих го препоръчала .
Но ,всеки има свое мнение и свое виждане .

Може ли да препоръчате хотел ?

# 596
На нас офертата за двама възрастни в Хайдарпаша за 2300 ни я предложи Турс клуб. Но все пак преди да резервираме, искам да ви питам, понеже за пръв път ще ходим в Анталия, можем ли с бюджет 2500 за двама възрастни да си намерим по-читав хотел от Хайдарпаша. До сега сме били в Мармарис в Грийн нейчър  и Паша бийч. В Грийн нейчър ни хареса, но в Паша бийч не ни хареса...
А бихте ли споделили за какъв тип стая е тази цена? Тъй като на сайта за най-евтината стая economy room за тази дата цената е 2512лв.
Не са ли верни цените на сайта?

# 597
  • Плевен
Здравейте,

От доста дълго време се каня да напиша отзив за хотела, в който бяхме тази година "Justiniano club park cont 5*"
Пътувахме с автобус от София на 29.09, тръгнахме в 10:00 и на другия ден в 07:00 бяхме в хотела, сложиха ни гривните и ни предложиха да отидем да закусим. Първото ми впечатление беше за изключително подържаната зелена територия, алеи, пейки и много сенчести места за разходка. Хотела е подходящ за семейства с деца, беше помислено за инвалидите и за майките с бебешки колчки - територията е голяма и има достъп навсякъде. В 10:30 ни настаниха в една от къщичките. Направи ми впечатление, че голяма част от стаите са с изглед към морето, включително и нашата. Настаниха ни в първата къщичка до основната сгрда, стаяте беше голяма с хубава голяма озеленена тераса и гледка към морето, освен едно двойно и едно единично легло имаше и ратанова масичка с диванче. Размерът беше около 30 кв.м, банята също беше с прилични размери, чиста, но огледалото определено беше за смяна. Всеки ден почистваха стаята и правеха различни фигури с хавлиите. Мини барът беше зареден при пристигането ни с кола, фанта и минерална вода 1,5 л, но въпреки че, по концепция трябваше да бъде зареден още веднъж за престоя не го направиха. Гостите на хотела бяха предимно руснаци, украинци, латвийци, съвсем малко турци и българи. Въпреки това не беше шумно, пренаселено, не сме чули скандали, разправии или нещо подобно.
Плажът беше достатъчно голям, пясъчно-чакълест. Носихме си акваобувки, но не се наложи да ги ползваме. Морето беше изключително чисто и спокойно. Не мога да кажа колко рязко става дълбоко, аз повече от 3 метра от брега не влизам Simple Smile, но беше плавен прехода в морето. Чадъри и шезлонги има повече от достатъчно, дори и до плажния бар се намират места на 2-3-та линия. В противоположния край има дори на първа линия в 09:00. На плажа се пуши, дават възможност напитки и храна от плажния бар да се носят на масичките на шезлонгите.
Основният ресторант има достатъчно места и открита тераса с изглед към морето. Храната беше много, разнообразна и вкусна, но морски храни нямаше с изключение на риба 1-2 вида на обяд и вечеря. Баклава също няма, но плодове имаше много и разнообразни, разни сиропирани сладкиши също.
Основния басейн беше достатъчно голям, чадъри и шезлонги не се налага да се запазват. Има и детски басейн за най-малките, както и отделен за пързалките. Те бяха 3 на брой, не бяха екстремни, но точно поради тази причина бяхме по-спокойни за детето. Работят сутрин от 10:00 до 12:00 и след обяд от 14:00 до 17:00.
Анимацияте беше добра, но детската беше само на руски, имаше и детски клуб, но заради езиковата бариера малката не искаше да отиде. Анимацията за възрастни също беше добра, но стандартни неща - боча, плажен волейбол, дартс, зумба, йога, гимнастика, поло и т.н. през целия ден имаше нещо и аниматорите доста се стараеха. Имаше пяна парти и състезания на едно надуваемо съоражение в басейна.
В близост до хотела, на около 800 м има голям базар с над 300 магазина с доста прилични цени.
Персоналът беше любезен, но с английския беше доста трудно, всички обаче говорят руски.
Като цяло съм доволна, въпреки не добрите отзиви, които прочетох преди да отида.
Трябва обаче да се подобри обслужването в ресторанта, твърде дълго време отнемаше масите да бъдат отсервирани и често не слагаха нови прибори и трябваше да си набавяме сами.
Ако някой се интересува от нещо конкретно може да ми пише, ще кача и снимков материал.

# 598
  • Varna, Bulgaria
Имаше почиващи във Von тази година,дори някой от тях не бяха доволни докато почиваха там,но нищо не писаха никакви мнения.

# 599
Имаше почиващи във Von тази година,дори някой от тях не бяха доволни докато почиваха там,но нищо не писаха никакви мнения.

Те хората пишат, но трябва някой и да чете, на първата страница има закачени 4 мнения от тази година...

slavei4e, няма wow ефект там и той е от тези с добър баланс на добре цена, но е приятен, преди време го разглеждах, заедно със съседния, където градината си е впечатляваща, но и в двата не харесах стаите и така и не отидохме...

Ти като питаше за спорт, този разглежда ли си го по подробно...?
https://www.youtube.com/watch?v=ZeJjcflIg6c

Общи условия

Активация на акаунт