На море в Турция - тема 64

• 65 626
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
Да се похваля с резервация за Adalya Elite Lara. Цената не знам дали е добра, но е през Травъл Републик и с депозит 1Е, та ако се появи нещо по-изгодно ще я променя. Сега ще дебна по-изгодни цени на самолетни билети и ще го мисля как да пътуваме. И по този повод искам само да потвърдя дали прекачването през Истанбул е както обикновено, тоест те си прехвърлят багажа и не се налага минаване през паспортнен контрол?

# 166
Viliianka Като хотели са много различни.Като цена също.Според мен Камелия и Вон водят по плаж.

# 167
  • В подножието на Сините камъни
Здравейте, и аз да се включа в темата с един въпрос, до сега само ви четох. При резервация чрез Травел републик, какво и кога се плаща? Прочетох, че първоначално резервирате с по 1 евро, но кога става следващото плащане? На мен защо ми пише 15 паунда за резервация? Ако може малко по-подробно в тази насока някой да ми помогне, много ще му благодаря.

# 168
  • Някъде в Европа...
https://www.stenlitravel.com/blog/turcia-vevejda-danuk-hotel

А такааа - последното изречение въобще ме ми харесва...

# 169
Има вече цени в Jolly tour за Суено Голф, така се изкушавам.... над бюджета ми е доста, но съм сигурна, че си струва... ще го мисля

# 170
Сега ще дебна по-изгодни цени на самолетни билети и ще го мисля как да пътуваме. И по този повод искам само да потвърдя дали прекачването през Истанбул е както обикновено, тоест те си прехвърлят багажа и не се налага минаване през паспортнен контрол?

Ако питаш за свързани полети т.е. на една резервация например София-Истанбул-Анталия на Търкиш багажа се чекира до крайната точка и се получава направо там т.е. в Анталия, но ти си минаваш граничен контрол, както при влизането/излизането във всяка държава, а в случая си получаваш и съответните печати в паспорта. 

При резервация чрез Травел републик, какво и кога се плаща? Прочетох, че първоначално резервирате с по 1 евро, но кога става следващото плащане? На мен защо ми пише 15 паунда за резервация? Ако може малко по-подробно в тази насока някой да ми помогне, много ще му благодаря.

Използвай ирландската версия www.travelrepublic.ie и резервациите ще бъдат с 1 еврови депозити, след това като си избереш хотел със "Select", а после и стая в хотела пак със "Select" ще ти пише много ясно не само колко е първата вноска, а и на коя дата ще си изтеглят останалата част.

# 171
Скрит текст:
Здравейте, и аз да се включа в темата с един въпрос, до сега само ви четох. При резервация чрез Травел републик, какво и кога се плаща? Прочетох, че първоначално резервирате с по 1 евро, но кога става следващото плащане? На мен защо ми пише 15 паунда за резервация? Ако може малко по-подробно в тази насока някой да ми помогне, много ще му благодаря.

Tравел републик е ie версия-сътветно цени в евро и co.uk - с плащане в паунди. Вижте Вие коя версия отваряте.

# 172
Скрит текст:
Как мога да разбера, в даден хотел до колко е позволено да се пуши в откритите площи? Тази година аз ще организирам почивката на група приятели и съм силно притеснена, като отидем в избрания хотел да няма ограничения, а всички пушат!

И мен живо ме интересува въпросът с пушенето. Досега се ориентирах с четене на отзиви в трипадвайзър и другите подобни. Там все се намира някой написал нещо по въпроса. Но можем и сами да си помогнем, ако всеки от нас напише с две думи дали се е пушело или не в хотела, в който е бил ще направя списък с хотелите. Стига Марги да е съгласна, може списъкът да се сложи на 1-ва страница в следващата тема. Simple Smile Така и тези, които мразят пушенето ще знаят кои хотели да избягват. Simple Smile

Аз също бих се радвала на такава информация. Не виждам проблем в пушенето на открита тераса или на плажа. Достатъчно съм отговорна и не хвърлям фасове където ми падне, както и когато има деца наоколо също се съобразявам. За това не смятам, че заслужавам радикална забрана да пия кафето си както го обичам, особено докато съм на почивка.

# 173
  • В.Търново
Влизам в Травел Републик и в търсачката ме пита от кое летище.Как да отбележа без полет?

# 174
При мен в Травел републик цените са в евро и е ясно написано, че цената е такава за двама души в еди какъв си период. Странно ми е, че в мобилната версия цената, която показва е за един човек, но разлики така или иначе няма. Депозит от 1 евро и е написана датата, в която ще бъде удържана/платена/дръпната останалата сума.  Най-често броени дни преди почивката.

В последните дни се чудя обаче дали не сравнявам ябълки с круши, гледайки хотели в Кушадасъ и Дидим. Искам нещо близо, Анталия за момента за съжаление не ми е вариант. И пак съм в изходна позиция. Приемам препоръки всякакви. Изискванията са хубав, модерен хотел, с голяма площ за разходки, хубав плаж и басейни, храна. Аква паркът не е задължителен, не ме интересува...

# 175
Влизам в Травел Републик и в търсачката ме пита от кое летище.Как да отбележа без полет?

Използвай бутона hotel

# 176
Гледам лимитираните оферти на Аква тур. Кой хотел между Ефталия вилидж и Лонисера Уърлд е по-добър, особено от гледна точка на плитък плаж, външен ресторант и бар/ресторант на плажа? Вон значително по-добър ли е в тези отношения?

# 177
  • В подножието на Сините камъни
Благодаря много за бързите отговори за резервацията в Травела, а имам още един въпрос, запазвайки го за 1 евро, мога ли да се откажа по всяко време, "губейки" това евро или се задължавам да отида, т.е. поемам ангажимент и като му дойде времето да го платя?

# 178
Има си условия за анулиране, 40 евро е таксата до 7 дни преди почивката.
https://support.travelrepublic.ie/Before-I-Travel/BIT-Flights/12 … el-my-booking.htm

Условията винаги трябва да се четат внимателно, защото резервацията на практика е договор, с който се съгласяваш. Също така трябва да се увериш, че избраният хотел ще приеме тази цена за българи, като ги попиташ през профила си след резервацията, тези неща съм ги писал подробно на трета страница в тази тема има линк.

# 179
Благодаря много за бързите отговори за резервацията в Травела, а имам още един въпрос, запазвайки го за 1 евро, мога ли да се откажа по всяко време, "губейки" това евро или се задължавам да отида, т.е. поемам ангажимент и като му дойде времето да го платя?
Има такса анулаци, трябна да я пише в условията при резервация. Мисля към 25Евро ми беше миналата година при резервацията.

Общи условия

Активация на акаунт