На море в Турция - тема 64

• 65 670
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
JIeBaK
Много благодаря за бързия отговор !
Тъй като ми става  лошо по завойте ,а за първи път ще ходим в Сиде .

# 271
  • Russe, Ruse, Bulgaria
Марги, златна си! А какво ще кажеш за Суено - Сиде? Подходящ ли е хотела да деца на 10 години? Имало и град на професиите?

# 272
Здравейте! Моля, за препоръки за хотел за 2 възр. и 2 деца (8 и 14 ще са тогава) за края на юни или началото на септември. Бюджета е около 2500 лв. Нямаме претенции къде точно (клоним към Анталия все пак). Изискванията са да има някакви пързалки и добра анимация. Благодаря предварително!

# 273
Марги, златна си! А какво ще кажеш за Суено - Сиде? Подходящ ли е хотела да деца на 10 години? Имало и град на професиите?

Има достатъчно забавления за деца, така че със сигурност е подходящ. Точно градът на професиите едва ли ще е интересен на дете на 10 г., той е по-скоро за малки деца, които си играят на лекари и полицаи. Но пък има достатъчно други активности, които са типични за такъв тип комплекси. Освен това има и добър лунапарк, но той е платен.

parusheva, с какъв транспорт - собствен или автобусен?
В Club Calimera Serra Palace децата са деца до 15 г., но пък пързалките са съвсем елементарни.
В Diamond Premium ще се вместите в бюджета, дори ще сте във фамилна стая, но там пък плажът е малко отдалечен. За това пък пързалките са по-добри. Иначе като обслужване, храна и забавления е добре.
Разбира се не мога да пропусна VonResort Golden Beach. Щом става въпрос за хубава, но по-икономична почивка, това е точният хотел. Само трябва да проучите какъв тип легла ще ви предложат.
Lonicera Resort също е много добър вариант, който се вписва в бюджета ви. Аквапаркът там е добър.
Хотелите Eftalia са много търсени от семейства с попораснали деца. Там освен по-ниска цена ще получите и доста разнообразен аквапарк.
Има и други хотели в Анталия, които ще са ви ок като цена. Някои от тях са с много добро ниво, храна, обслужване, но пързалките са по-скучни или като територия не са кой знае какво, за това ги пропускам. Все пак да знаете, че има и други опции.

# 274
Ами за транспорта още се чудя. Според цените вече ще го решавам в момента. Благодаря много Марги. Ще ги разгледам. А, ако е и под бюджета още по- добре. Ще идем и някъде другаде Wink

# 275
  • Sofia, Bulgaria
Халим може ли да коментираш тази статия https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/konaklama-vergisinde-tutar … lli-oldu-5423107/
От това което разбирам ще се въвежда данък настаняване, както е в Гърция?

# 276
  • София
Здравейте!
За първи път мислим да отидем на почивка в Турция следващото лято. Искам да попитам следното:
1. Каква е температурата на морската вода в средата на м. юни в Сиде?
2. Колко време горе-долу се пътува от София до Сиде с автобус?
Предварително благодаря за отговорите.

# 277
За района на Лара и Сиде, кой хотел е с най-хубавия аквапарк, дъщеря ми е на 10г и ни трябва яко забавление Simple Smile

За района на Лара най-разнообразни аквапаркове имат:
Delphin Be Grand
Скрит текст:
Royal Wings
Скрит текст:
Royal Seginus
Скрит текст:

За района на Сиде:
Paloma Orenda и Paloma Finesse
Скрит текст:
Ali Bey Club & Park
Скрит текст:
И евентуално малко по-икономичните:
Nashira Resort
Скрит текст:
Crystal Sunset Luxury
Скрит текст:
Dream World Aqua
Скрит текст:

Това са хотелите, които се предлагат от БГ туроператори и според мен са с най-разнообразни пързалки. Има поне още 10, които имат аквапаркове, но са с по-малко на брой или по-леки пързалки.

Нали писах, че за догодина изборът ни хотел ще е подчинен на намирането на разнообразен аквапарк. Направо ми писна от гледане на снимки и клипове за пързалки.
Марги , влюбих се в хотел ali bey. Никъде обаче не откривам цени за него. Тъкмо щяхме да букнем von resort 2+2 Simple Smile. Имаш ли идея Ali bay предлага ли се за българския пазар и ориентировъчно ценово като von ли е или много по- скъп. Ако е много по-скъп направо да си буквам von Sad. Мерси много

# 278
  • Някъде в Европа...
. Tweeety_M , бързам да отховоря, нищо, че не съм Марги, а тя ще допълва, разбира се. Проучвах хотела за сезон 2019, беше ми на първо желание даже...Има го на бг пазар. Цените му излязоха в ранни записвания на малко по-късен етап. Веригата Алибей поддържа качество и цена - по- скъп е от Вон - идваше ми по-скъп за 7 нощувки там отколкото 9 във Вон.  (3+1). Дано тази година да са му по-ниски цените сравнен с останалите.. Много хубава градина и интересен аквапарк, отзивите от чуждите сайтове хубави...

# 279
Tweeety_M, Али Бей се предлага от български туроператори, но за следващия сезон все още не съм виждала оферти за него. Няма как да знаем какви цени ще обявят, но по принцип е по-скъп от Вонризорт.
Сега видях, че AIR е отговорила вече Simple Smile

Jana 08, на първа страница има линк към сайт с архив за нивата на температурата на морската вода за 10 години назад. Там пише, че е около 25-26 градуса.

# 280
  • Варна
Али Бей няма как да е на по-ниска цена от тоя Вон, разликата е огромна.

# 281
Благодаря ви! Да определено изглежда класа над Вон! Явно ще ми се размине Simple Smile

# 282
  • Варна
Благодаря ви! Да определено изглежда класа над Вон! Явно ще ми се размине Simple Smile

Ако не тази, следващата година. 😉

# 283
  • В подножието на Сините камъни
Здравейте, от четенето тук, селектирах няколко хотела, но преди това да кажа. Не сме били до сега в Турция, мин.година бяхме на Дюни, много ни хареса и единственото ни сравнение може да бъде само от там. Та с деца 12 и 8 г. сме и предпочитаме басейни, аквапарк и добра анимация, морето, плажа не че е без значение, но не е най-важното.  Та хотелите ми са Вонрезорт, Лонг бийч или Лимак лимра. На кой да се спра последно, както разбирате бюджета е за среден клас хотели. Помагайте моля, че чета, разглеждам, харесвам и се обърквам от предлагане.
Периода ми е втората половина на юни.
Много благодаря за изчерпателната информация на всеки един от вас, много полезно ми е всичко

# 284
Здравейте, от четенето тук, селектирах няколко хотела, но преди това да кажа. Не сме били до сега в Турция, мин.година бяхме на Дюни, много ни хареса и единственото ни сравнение може да бъде само от там. Та с деца 12 и 8 г. сме и предпочитаме басейни, аквапарк и добра анимация, морето, плажа не че е без значение, но не е най-важното.  Та хотелите ми са Вонрезорт, Лонг бийч или Лимак лимра. На кой да се спра последно, както разбирате бюджета е за среден клас хотели. Помагайте моля, че чета, разглеждам, харесвам и се обърквам от предлагане.
Периода ми е втората половина на юни.
Много благодаря за изчерпателната информация на всеки един от вас, много полезно ми е всичко
Не съм била в друг от трите освен Лимак Лимра.Винаги може да намерите места на плажа,каменист е но кристално чиста вода.На плажа за децата има пързалка под тента.Имат 6 водни пързалки,като 3 са за по-големи и 3 за деца над 5 години.Голяма и добре поддържана територия с много зеленина.Храната е много вкусна и има тематични вечери.Не знам кой алкохол точно влиза в ултра ол инклузив при тях.Ние Бейлис и Гранц пихме и бяха включени.Сокове и безалкохолни от машини.Фреш сутрин се заплаща.Сладкарницата е много кукетна там правят еспресо,лате капучино.Единственото което не ни хареса е сладоледа,който се дава за 2часа и става огромна опашка за него.За мен е много добър бюджетен хотел.Няма раци,риба тон или скариди,но пък риба всеки ден имаше.Стаите в бунгалата сана много спокойни и така направени,че в двойна стая да са 2възрастни+2деца.Минибарът се зарежда всеки ден.

Още нещо да вметна ако сте със собствен транспорт вижте сайта stayforlong.com.В момента има добри цени на хотели.

Последна редакция: ср, 06 ное 2019, 11:51 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт