Бихте ли инвестирали в " Исторически парк"?

• 86 510
  • 501
  •   1
Отговори
# 480
Има много инвеститори с пари от сивата икономика и кредитни будали. Ама да не се залъгваме, кредитните будали също са за затвор, а за банките нямам думи. Басирам се че ИМ няма да влезе в затвора, просто защото вероятно си е вързал гащите на няколко нива. Тук имаме два проблема - първо ИП като проект няма как да бъде финансово печеливш или поне не в обещаните размери. Какво ви говорят като маркетинг и какво пише в договора за инвестиция, са две различни неща, който не е чел, е негов проблем. Според мен трудно биха осъдили някой по този проблем. Втория проблем е склоняването към теглене на кредити, което реално не знам до колко е доказуемо и наказуемо, но там има редица посредници и ИМ ще излезе чист. Трети проблем би бил оперирането с кеш в големи размери, което пак е трудно доказуемо и предвид, че е практика в БГ, не вярвам да има последствия.
Между другото пи света има безброй такива схеми. Не бих го нарекъл класическа пирамида. Има стотици проекти без финансово бъдеще, това са супер рискови стартъпи с голям шанс за провал и често облагодетелстват предприемачите, но не и инвеститорите.

# 481
Ивелин си е опекъл нещата, сигурно. Но Пламен Кънчев дали ще бъде осъден? А Савов, по чиито сметки са пристигали пари исигурно е забогатял?
Някой ги е пазил досега. Дали ще разберем кой?

# 482
Кънчев не знам какви ги е дробил, то ще стане ясно. Според мен тея по-дребните брокерчета на тогедър може да изгърмят, защото са пряко свързани със склоняване към кредито искане.  Това да имаш пристигнали пари в сметката ти нито е незаконно, нито означава, че си забогатял. Трябва да се види как и накъде са тръгнали парите. Ако си ги е отклонил към лични сметки и са използвани нецелесъобразно, има проблем. Иначе няма драма някакви фирмени пари да минат през ръцете на финансист или счетоводител ако така са се договорили. Не бързайте да осъждате или да мислите, че току така се забогатява. Доста краткосрочно мислене. Нали ИМ ще го опука, тоя ако гепи пари.

# 483
То достатъчно да си гласуваш 100 бона заплата на месец и всичко е точно.

# 484
Друго любопитно по темата с парка - както самият И.Михайлов казва, те са разделени със съпругата си. Предполагам това е само про-форма, не знам какви са отношенията им, но странното е изключително много имотни сделки на нейно име (имаше споменато над 150 имота..). Вероятно всичко си е законно, просто цялата ситуация си изглежда странна как един човек може да закупи толкова много имоти. Допълнително още един факт покрай всичко това - необичайно големият брой имоти придобити във Ветрино по процедура за обстоятелствена проверка т.е. един вид изоставен имот, който се придобива (не е нормална покупко-продажба). И двете неща нямат директна връзка с проекта ИП, но съвпаденията са доста странни.

# 485
  • Out of the Mix
Абе, кво се правите на луди.

Самият факт 100, 150 или колкото и да са, все ми е едно имоти, трябва да говори сам по себе си на всяка една институция, че нещо може да не е наред, и да са ги почнали и спукващи от проверки от ден едно още преди "натрупването на капитала".

Но те не са толкова умни, да са.
Толкова им е акъла.
Ако ще правиш нещо, се прави скрито и без абсолютно никакъв шум около теб.
А тия глупаци и в кълчищата, наречен БГ Парламент влезнаха, постоянно парадиране, простотии, да им слушам диалекта, мякането и селянията.

Бедна ви е фантазията, ако влезе Европейската прокуратура, и почне да раздава правосъдие какво ще излезе и ще се случи - 99% от лицата, които гледате по продажните медии ще бъдат с ефективни присъди.

Знаете ли, че има софтуер, който следи всяко едно плащане/сделка/транзакция по банков път над определени суми, и автоматично праща данните навсякъде.

Аз, ако съм -> режа до кокал, до последно документче, и конфискация, запори и блокиране, в полза на държавата, дарения за болници, деца в неравностойно положение, ако щете пренасочвам към пътното строителство за по-бързо построяване на всички магистрали, цялата инфраструктура в страната и куп други неща.

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 10:44 от Revoker

# 486
Странно е, че досега не ги разследваха. Толкова хора кеш им дадоха, поне за пране на пари трябваше да ги проверят. Но това, че толкова време не ги провериха, говори, че или някой ги пази или те плащат някъде, за да не ги разследват.

# 487
  • София
Кой да ги разследва и откъде да тръгне?
Толкова случаи на непотизъм, че първо от себе си трябва да тръгнат... няма воля!

# 488
Как така ще взимат частна собственост и ще я преразпределят. Това само по комунизма можеше да се случи.
То е ясно как е придобила госпожата толкова имоти. Купували са евтини селски имоти, правили са обстоятелствени проверки и присвояване. България е пълна с изоставени селски имоти, които никой не си търси. Идете стопанисвайте 10 години и си намерете трима свидетели и е ваш. Да ама не искате, нали? Човека е видял потенциал, набрал е капитал, облагородил е селото и е изкупил каквото може, защото е знаел, че като налее милиони там, ще се вдигне стойността им. Аз нищо незаконно не виждам в това. Закона го позволява. Пък дали е морално, е друг въпрос. И имотите са на жена му много ясно, защото е тръгнал да се бори срещу боко и шили. В имотните теми се говори от край време, че ако въведат прогресивен данък ще има разводи и прехвърляния на имоти, това се е случвало и през комунизма. НО шок и ужас, ако фараона го прави е незаконно. Вижте сега, всеки е свободен да не го харесва. И аз не харесвам манипулациите му, но това не означава, че не съм обективен и разграничавам незаконно от неморално. Той прави неща, които всеки българин би направил, но в особено големи размери. Пък тая завист за някакви селски съборетини не я разбирам. Има един човек в имотните теми, подарява си селските имоти. Идете говорете, пък вземете и поддържайте.
За прането на пари - там се разследва инвеститора, не предприемача. Ако аз имам мръсни пари и ви ги дам, кой да гонят?
А това с национализацията е пълен абсурд. Има много хора, които са частни инвеститори. Излъгани, манипулирани, осъзнати. Няма значение, те си имат дял там. Как така ще взимате от тях, за да дадете на някой друг? Пълен абсурд. Тя държавата затова е бананова република вече, щото хората изтрещяха.

# 489
НО шок и ужас, ако фараона го прави е незаконно. Вижте сега, всеки е свободен да не го харесва. И аз не харесвам манипулациите му, но това не означава, че не съм обективен и разграничавам незаконно от неморално. Той прави неща, които всеки българин би направил, но в особено големи размери. Пък тая завист за някакви селски съборетини не я разбирам. Има един човек в имотните теми, подарява си селските имоти. Идете говорете, пък вземете и поддържайте.
За прането на пари - там се разследва инвеститора, не предприемача. Ако аз имам мръсни пари и ви ги дам, кой да гонят?
А това с национализацията е пълен абсурд. Има много хора, които са частни инвеститори. Излъгани, манипулирани, осъзнати. Няма значение, те си имат дял там. Как така ще взимате от тях, за да дадете на някой друг? Пълен абсурд. Тя държавата затова е бананова република вече, щото хората изтрещяха.
Просто прави впечатление това, на фона на другите му сделки. Не твърдя дали е законно или не, само фактите изглеждат интересни и допълват общата картина. Както и т.н. "акционери" - събрали са хората пари, дали са за парка. За мене са някакви ентусиасти, доброволно решили да подпомогнат този проект. Това, че няма възвръщаемост са подробности Simple Smile Не знам къде видяхте завист, мисля, че си коментираме съвсем нормално тези странни неща покрай този проект. А имотите са на жена му много преди той да се реши да се прави на политик. Явно има доста дълновидно мислене този човек.

# 490
  • Out of the Mix
Ама то това е схемата -> първо активите, после прехвърлянето, след това в политиката, за да се пазим и лобираме.

На всички плаща Ивелинчо, вкл. за чадър, но е зависим, не е като Пеевски - > със свои силови структури и да си дерибейства, все едно държавата е негова, в случая - позволили са му и половината е негова.

Много си наивен, Гого.

# 491
Много си наивен, Гого.

Или е пряко засегнат от схемата, или се самозаблуждава. Не виждам как нормален, трезвомислещ човек би могъл да приеме за нормално случващото се.

# 492
Да, изоставени имоти са "закупени" във Ветрино. Преди изборите за кмет беше много активно това. Години наред тези хора не бяха обезпокоявани, въпреки, че имаше много съмнителни неща- крещящи направо. Години наред си затваряха очите и сега изведнъж Росен Василев открива топлата вода и се почва. Интересен въпрос е и кой натисна Росен Василев да направи това. Такава воня е в тая политика, такива подмолни работи стават, че да се отвратиш от всичко направо!

# 493
Изобщо не съм засегнат. Аз не съм рисков играч, но разбирам рисковите играчи. И преди съм казвал, че нямам нищо общо със схемата. Дори не съм попадал на хора, които да ми предлагат да вляза. Но за сметка на това съм чел за доста схеми и рискови инвестиционни проекти по света подобни на този. Обещават мед и масло и рибата кълве. Бягам като дявол от тамян. Но разбирам схемата идеално и затова знам, че нищо не могат да му направят законово. Вързал си е гащите.
Можем да се обзаложим, че той в затвора за дълго няма да влезе. Пък вие си мислете, че съм наивен. Приемам го нормално именно, защото знам практиките по света и знам, че рядко има осъдени. Пак казвам - незаконно и неморално са две различни неща и масово обикновените хора ги смесват и после остават шокирани. Като споменахте кметски избори, вероятно схемата с имотите е направена и за да се манипулират изборите със смяната на адресни регистрации. Отново законно, но неморално дело.
Може пък Пеевски да го пази. Но към момента няма признаци за това. Но всичко е възможно.

# 494
Преди казваха, че ГЕРБ го пази, после, че Радев нещо, сега Пеевски...Слухове, слухове, които люшкат народа в една или друга посока, удобна за този или онзи. Едно по-задълбочено разследване от независими разследващи ще изясни нещата. Лошото е, че няма нищо читаво. Лошото е, че всички са овързани като свински черва и това няма край. Жалко за хората! Жалко за България! Надявам се след време да се родят хора със съвест, които да мислят и да милеят за нея като предците ни! Истински да милеят! Истински хора!

Общи условия

Активация на акаунт