Майски бръмбарчета 2020 - Тема 2

• 31 055
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Мария, да в 13 седмица ще те прегледа с коремен ехограф. Simple Smile

Чудесно! 🙂
Друга работа е само да дръпнеш малко блузата и панталона, за да заголиш корема. 😁

# 106
Момичета, включвам се малко встрани от основната тема. Как ви е кожата? Моето лице е ужасно... винаги съм имала проблемна кожа, но сега е направо ужасна! Пъпки, черни точки, ужасни пори. Така се бях настроила за един химичен пилинг тази есен, но се отлага с година...
Вие как се справяте с проблемна кожа при бременност? Ходите ли на някакви процедури?

# 107
Здравейте,

включвам се и аз в темата... термин 23.05,  втора бременност.
Има ли вече ФБ група в която да се включа? По-лесно ми е следенето на теми и дискусията.

# 108
Момичета, включвам се малко встрани от основната тема. Как ви е кожата? Моето лице е ужасно... винаги съм имала проблемна кожа, но сега е направо ужасна! Пъпки, черни точки, ужасни пори. Така се бях настроила за един химичен пилинг тази есен, но се отлага с година...
Вие как се справяте с проблемна кожа при бременност? Ходите ли на някакви процедури?
Да, аз и mad_hatter се бяхме оплакали в миналата тема. Нищо не ми помага, храня се здравословно както и преди, разхождам се, пия витамини за бременни. У дома имам шпатула за ултразвуково почистване,уред за микродермабразио и четка Ремингтън- не ги ползвам, защото са на ток и предполагам, че не може в момента. Иначе с тях преди поддържах страхотна кожа.
Мислех си да питам АГ за почистване без дарсонвал. Слагам само крем здраве и един крем от форевър ливинг с алое и прополис.Всъщност да живее грима, без него съм.. зле. Според ЛЛ са на хормонална основа и има шанс като мине първия триместър да изглеждам по- добре.
И още нещо- аз съм ги предразположена към акне- 2016 след преживян стрес бях станала ужас, но с подходяща диета, лазер и някакви витамини пиех всичко се стопира навреме.
П.с. до преди да забременея не ядях млечни под никаква форма и какао. Сега ям по съвсем малко заради бебето. После пак ще ги спра.

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 16:32 от mis.hle

# 109
Някой да е имал проблеми с високо кръвно сега или при предишна бременност? Миналата седмица два дни много ме боля главата и от болката повръщах. Днес отново ми се случи и ходих да ми измерят кръвното. Беше 142 на 85, а аз съм с ниско кръвно по принцип и никога не съм вдигала. 120 на 60 ми е нормалното. Гинеколога ми каза да пия Допегит. Изпих, вече минаха 3 часа и ужасно ме боли главата. Сега отивам пак да ми го измерят в аптеката. Досега дори не предполагах, че може от високо кръвно да ме боли Sad И съм много изплашена, знам че е опасно....

# 110
Не знам за високо. И мен ме мъчи ужасно главоболие, но моето е много ниско 90/60. Явно и в двата случая боли главата.

# 111
  • Бургас
Charming_11, никога не съм имала проблеми с кръвното. Моето е ниско - 90/60 и така се чувствам най-добре. Ние имаме апарат за кръвно вкъщи и винаги, като ми е лошо първо него меря. Може би е добре да вземеш от някой за известно време и да го следиш. Ако продължи предполагам, че ще те пратят на консултация с кардиолог. Не е хубаво да се вдига кръвното, но всичко може да се регулира. Имам приятелка с хипертония и други сърдечни проблеми. Три бременности си изкара и има три живи и здрави деца. Беше на терапия през цялото време и нямаше проблеми. При теб може да е нещо инцидентно, но се наблюдавай сега. Дано да не се повтаря.

# 112
  • Страната на чудесата
Charming_11, възможно е да е от бременността. Като ходих на ЖК, АГ ми премери кръвното , то ми е ниско 90 на 60 и ми каза, че е по-добре да ми е ниско, защото по време на бременност се повишавало кръвното налягане при някой жени. Консултирай се с АГ, за да си спокойна за себе си и за бебчето.
Ани-банани и mis_hle от една седмица ми се появи една голяма подкожна пъпка и ме боли като я докосна, иначе ми се появяват от време на време малки пъпчици с връхче, които отминават бързо да ден- два. Преди да забременея, имах изключително чиста и гладка кожа, никога не съм страда от кожни проблеми..  акне и т.н. , дано след раждането кожата ми отново да се възстанови!

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 18:24 от Бечинка

# 113
Здравейте! На 24г.съм от Русе, първа бременност ми е, а термина е 29.05.2020. В 10 г.с съм и нямам всички онези признаци, присъщи на 50% от бъдещите мами. Дано е за добро и да няма място за притеснение... Лека бременност на всички 😊😊

# 114
Здравейте,

включвам се и аз в темата... термин 23.05,  втора бременност.
Има ли вече ФБ група в която да се включа? По-лесно ми е следенето на теми и дискусията.

Честито! Да, има. Майски бръмбарчета 2020. Пиши на Елиза Николаева (седнала е на стълби на профилната) да те добави.

# 115
Добро утро на всички и добре дошли на новите попълнения. Simple Smile
Пожелавам ви един прекарасен ден.
Чери, честито за прекрасните новини. Оттук нататък само такива да имаш. Simple Smile
Моята кожа си е все толкова зле, но аз грим не ползвам, защото ми е чувствителна и после почват едни обриви чудеса. Sad Та гледам да не се гледам и се надявам да се изчисти. Simple Smile Мисля като мине 12-та седмица да си взема малко повече козметика за лицето, че за сега не смея. Не ям шоколад никакъв и млечни умерено, защото от тях ми се гади, та не мисля, че е от диетата.
Честно стига всичко да е наред ще си е заслужавало. Simple Smile
Благодаря за пожеланията. Да мина ми нерва, но оттогава все нещо там ме понаболва. Ту в ляво таза, ту вдясно, някое и друго коляно., не знам понякога имам чувството, че се разпадам. Simple Smile Но се надявам скоро да се наместя в подходяща форма.
Аз искам да ви питам, вие кога ще почнете да внимавата с леженото по гръб?

# 116
  • Бургас
Charming_11, как си днес? Кръвното как е?
mad, аз все още си лежа на всички страни, включително и частично по корем, доколкото ми позлволяват гърдите, защото много ме болят. Мисля, че докато не ни притиска и създава дискомфорт бебето може да си лежим по гръб. Не си спомям предните пъти кога започна да ми пречи.
С кожата нямам проблеми за щастие, но косата ми стана ужасна. Суха и хвърчаща по края и в същото време сякаш по-бързо се омазнява.

# 117
Мария, благодаря. Simple Smile
Просто преди два дена ми се замая главата докато лежах по гръб и се стреснах, но мисля, че си беше съвпадение. То ММ се стресна повече, даже две нощи ме буди всеки път като легна по гръб, докато не му се скарах. Simple Smile)
Charming_11, аз имах позната с високо кръвно причинено от бременността и висок риск от прееклампсия. Съответно я пратиха на консултация с кардиолог и до края си беше на Допегит и май накрая и включиха още едно лекарство. Роди си нормално, почти на термин, и двамата бяха живи и здрави. Само накрая много оттичаше и беше доста голямо неудобство. Simple Smile
Напоследък и мен много ме боли глава и ми става зле, но още не съм мерила кръвно, защото ме боли откъм челото, а там май си  беше на нормално главоболие и приложението ми за следене на бременността ми каза, че след 10-та седмица е нормално да имам хормонално главоболие, защото прогестерона и естрогена влияели на невротрансмитерите. Confused Така, че може и оттова да е.

# 118
Това главоболие е ужасно. Вчера цял ден ме болят глава, направих си едно леко кафе преди ми помагаше- сега изобщо не.
Иначе аз много спя на дясно и по корем, още не усещам нещо да ми пречи. Гърдите ми са болезнени, но със сутиен всичко е точно.

# 119
Връщам се сега от преглед, бебето е добре.  Аз трябва да пия редовно Допегит, освен ако не започне много да пада кръвното. Сега си поръчах тъкмо апарат за кръвно, за да го следя редовно. Изследванията от БХС ми показаха много нисък риск от прееклампсия. Според доктора явно повечко се притеснявам и оттам го вдигам и са еднократни случаи. На 5ти ще ми даде направление за кардиолог.
Извън темата за кръвното, изобщо не успя да се потвърди пола. Беше си кръстосало краката и хич не го интересуваше, че се опитваме да му видим половите органи Grinning

Общи условия

Активация на акаунт