Майски бръмбарчета 2020 - Тема 2

• 31 261
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
mad_hatter, много готино, че още не сте казали почти на никой. Но и като кажеш наистина е по- спокойно. А за работа- много зависи каква е и ако не е спокойно и има напрежение съм на 100% за болничен и почивка у дома. Всъщност като казах и много хора уж били забелязали, като ги питам по кое- ами сияела съм, по- различно съм изглеждала, устните ми били по- плътни /това няма нищо общо с бременността, попълних филъра точно август/. И всички настояват да си вземам от тяхната храна.

# 556
Feline^ , аз също си напрсвих пренатален тест veracity. Колко дни след взимане на кръв, ти изпращат резултати. Аз съм в очакване вече на резултат, но все още на 9 ти ден го няма. Казаха ми от лабораторията, че го изпращат по мейл. Вече ми е притеснено.

# 557
mad_hatter, напълно те разбирам и аз не исках да казвам на никого. Само майка ми и сестра ми знаеха от самото начало, но с тях сме много близки и нямаше как да скрия. За съжаление, като влязох в болницата, в края на третия месец, всички разбраха преждевременно. Вече нямаше как да скрия от приятели и в работата.

Feline^ , честито за добрите резултати. А за пола не се кахъри и това ще се разбере, важното е, че малчо е добре. Мен всички ме питат дали не са ми казали вече пола, а аз на последните два прегледа исках само да знам, че има сърдечна дейност и всичките му органи са си на място, и за пол да питам дори не съм се срещала.

Chobsi16 Добре дошла!

mis.hle, Мария, не се ли консултирахте с АГ каква може да е причината за такова силно главоболие. Особено когато е продължително, аз не бих го пренебрегвала.

# 558
  • Бургас
Моето главоболие е мигрена. Имам я от години и съм лежала дори е болница, заради това. Не взема ли веднага хапче ме държи по 2-3 дни. Сега обаче не мога да пия нищо от тежката артилерия и търпя.
АГ ми каза, че мога да пия течен аналгин за бебета. Четох му лисовката и наистина го дават за бебета над 3 месеца и бременни във втория триместър.

# 559
  • Варна
kaSsisS, страхотно! Може да се засечем там! Ти избра ли си определени лекции? Аз за сега съм си харесала няколко, но ще видим  Simple Smile

Бечинка, аз засега съм решила да присъствам на всички. Ако нещо ми доскучае, винаги мога да тръгна. Grinning

mad_hatter, уау, браво за търпението! Аз на работа вече споделих на няколко колежки и имам чувството, че новината се разпространи из фирмата набързо.

# 560
И аз не съм казала още дори на родителите ми, само на няколко близки приятели. Живот и здраве на Коледа ще съобщаваме официално.
Не мисля и да пазаря до февруари-март. Не знам дали е суеверие, по скоро тревожност Close
За имената стигнахме до Макс и Виктор. Ще видим на края какво ще измислим Smile При нас таткото е чужденец, та ни трябва име, което и двете баби да могат да произнесат.

Искам да попитам мамчетата с тромбофилия дали ви пуснаха д-димер или някакви други кръвни преди да почнете хепарин? При мен всички изследвания са перфектни дори за небременни, кръвотока към бебето е чудесен потвърдиха двама различни специалисти. Дори проф. Паскалева ми каза, че не съм дори за аспирин с тези показатели. Обаче страх лозе пази и се притеснявам да не стане нещо Confounded

# 561
kaSsisS, страхотно! Може да се засечем там! Ти избра ли си определени лекции? Аз за сега съм си харесала няколко, но ще видим  Simple Smile

Бечинка, аз засега съм решила да присъствам на всички. Ако нещо ми доскучае, винаги мога да тръгна. Grinning

mad_hatter, уау, браво за търпението! Аз на работа вече споделих на няколко колежки и имам чувството, че новината се разпространи из фирмата набързо.

Имай предвид, че за да е официално и да си защитена от закона, трябва да попълниш една бланка за HR-ите и да ти дадат входящ номер. Искат и официален документ от лекар, на мен приеха и листа от ФМ в 12та седмица.

# 562
  • Страната на чудесата
Скъпи момичета, честит празник на християнското семейство! Бъдете здрави и много щастливи!

Chobsi16,честито! Радвам се, че резултатите ти са добри! Не се тревожи за симптомите, нормално е да намалеят или изчезнат, защото си вече в по-напреднала бременност! Между другото моят термин е с един ден преди твоят! Ще очакваме вилтуално заедно бебечетата си. Мерси за инфото за събитието, никъде в сайта не е упоменато, какво да се носи.

kaSsisS и аз така съм решила, ако се чувствам добре и ми е интересно ще поостана колкото мога.

mad_hatter, да на 27ми е прегледа, дано да се покаже това бебче! Разбирам те, ти си усещаш най-добре на кого и кога да споделиш за бебчо! Ние днес ходихме на гости при баба и дядо и им споделихме за радостната вест, много се развълнуваха милите! Аз също не съм разгласила на всички, просто има хора и хора и няма нужда да бия фанфарите, като му дойде времето ще ги уведомим!

mis.hle, и на мен често ми казват това, което са ти споделили хората, че сияеш и че си различна. Сигурно има нещо което ни издава Simple Smile освен това две приятелки ми казаха, че са усещали преди да им споделя, някакъв вид женска интуиция Simple Smile

Мария, пожелавам ти да ти мине бързо мигрената! Помисли дали нещо в ежедневието тези дни не те е пренатоварило психически, защото мигрената е психогенно състояние.

Последна редакция: чт, 21 ное 2019, 23:45 от Бечинка

# 563
Добро утро, момичета! 😊
Покрай черния петък се загледах за количка, та исках да ви питам, вие купили ли сте вече или поне избрали ли сте, и ако да - каква?
И също има ли някоя от вас мнение за марката Buba?

# 564
  • Бургас
Teddy9, ние купихме количка още преди месец. На Mutsy i2 се спряхме, понеже ми попадна много добра оферта. Тази Buba не съм я чувала, но то вече има толкова голям избор, че е сякаш още по-трудно става да се спреш на нещо. Има тема, където се обсъждат различни колички, може и там да питаш за нея -  https://www.bg-mamma.com/?topic=1139661
Бечинка, хайде не остана. След още няколко дни ти пожелавам да разкриете загадката с пола. Simple Smile
lennie13132, много хубави имена сте избрали. И при нас за сега Виктория се очертава фаворит.
mis.hle, това с храната и настояването  ме изкарва извън нерви. Особено като откажа, но отсреща настоятелно "Ама не може, бременна си, бебето иска да си опита?????"

Днес съм пушка направо. Надявам се скоро мигрената да не напомня за себе си.
Успешен петък ви желая! Любимия ми ден от работната седмица. Simple Smile

# 565
Момичета от Варна, сега в събота и неделя, някоя от вас ще идва ли на Училище за бременни и майки „И за МАМА“? Аз се регистрирах вчера и си търся компания! 
Аз! Smile

Дайте линк Simple Smile

# 566
19 ноем. 2019, 16:48 ч.

Здравейте отново от мен. Днес бях на ранен скрининг и съм много щастлива.Човечето е цели 6,2 см., всичко му е наред за сега,върви с 3 дена напред за сега и много сладко подскачаше с цяло тяло и правеше нещо с ръчички.Предположенията са отново за момче,че нещо стърчи.:Д

Към мамите от София, може ли препоръки за добър гинеколог,за да се следя на частно при него.Моят гинеколог с този малък и стар ехограф не е достатъчен,за да съм спокойна.

Хубав следобед на всички!

Аз се следя на частно при д-р Илиев в Токуда. Първото ми дете родих при него. Изключителен професионалист и шегаджия е. Simple Smile Сега като отидох на преглед при него и бях с детето. Преди още да съм му казала нещо, се обърна по име към детето ми, а съм раждала преди 6 г. Simple Smile
Goodly_nan,много благодаря,че писа. Каква е цената на един преглед с ехограф и дава ли снимки, предполагам ехографът му е хубав,с голям екран? Simple Smile

Малко късно се включвам, но не бях на линия тези дни.
Първият преглед е 75 лв., а всеки следващ е 50 лв. Ехографът му е добър, всеки път ми дава по няколко снимки. Като цяло апаратурата им е добра. Все едно ме гледа всеки път на 3Д. Simple Smile

# 567
  • Варна
Скрит текст:
Момичета от Варна, сега в събота и неделя, някоя от вас ще идва ли на Училище за бременни и майки „И за МАМА“? Аз се регистрирах вчера и си търся компания! 
Аз! Smile

Дайте линк Simple Smile

Заповядай Simple Smile

# 568
Мария, не мога да си представя как се търпи такава болка. Радвам се, че си по-добре. Пожелавам ти да нямаш повече такива епизоди.

lennie13132, и моят татко е чужденец, та не знам с името как ще се споразумеем.Grinning Още не знаем пол, но и преди сме го обсъждали - за момиче ще е лесно имам няколко фаворита, които допадат и на двамата, но за момче хич нямаме консенсус...
По въпроса за тромбофилиите, аз разбрах че имам преди месец, съвсем случайно, като влязох в болницата заради отлепване и там друга АГ, не следящата ме, ми насочи вниманието към изследвания, които бях правила преди. Моята АГ не ги отчита като рисков фактор въпреки два предишни аборта... Та за сега съм само на натаспин, но ще сменям тази АГ началото на декември. Иначе местните лекари засега твърдят, че всичко при мен е наред, но чакам за час при д-р Сигридов в София и докато не мина ФМ при него няма да се успокоя.

# 569
  • Бургас
Мира_голд, на мен ми взеха кръв във вторник на 12.11 и следващата седмица ми казаха да чакам в четвъртък или петък - и на мен ми го изпратиха на 21.11 - четвъртък . Стискам палци за теб !

lennie13132
, не са ми пускали изследвания - аз съм на аспирин протект и фраксипарин. И това малко ме притеснява - и следящия АГ и един друг, при който ходих за второ мнение ми казаха да си следвам терапията и това е. А аз съм информирана за показателите, които трябва да се следят - ама да ги питам ще ми пуснете ли това и това и ще ми следите ли това ми е неудобно. И съм в чуденка какво да правя. Но може би на мен са ми нужни в момента.

Мария, Mutsy са страхотни колички ! Супер Simple Smile

Аз май не съм на вълна пазаруване още, малко ми е притеснено, въпреки че теста са аномалиите е отрицателен. Просто Сигридов каза че имало нещо в предсърдията (който бил поправим), а Аг тук казаха че е прекалено рано за такива диагнози и че след 18г.с. може да се разгледа по-подробно сърчицето. Та си чакам и дано при следващите прегледи всичко да е наред, чакам и феталната ехокардиография с нетърпение.

И аз обичам петъка, още повече днес татко има рожден ден - юбилей при това, сестра ми си идва от Англия и ще празнуваме всички ! Heart Хубав ден от мен ! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт