Майски бръмбарчета 2020 - Тема 2

• 31 221
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
Мамчета тези от вас,  които са ходили на ФМ може ли да разкажете какво представлява?  3д ли е или обикновен видеозон както на консултациите?  Виждате ли всичко на бебчето?  По приближено ли го виждате?  Разкажете моляяя и ако имате снимки,  ако не ви е проблем споделете ги с наас.  В понеделник съм на ФМ и съм много притеснена и незнам какво да очаквам...

# 151
На мен също не са ми мерили корем и таз, единствено за БХС ми мериха кръвното, взеха ми кръв и урина и преди това имам една микробиология пусната и това е. В 12 седмица съм сега, като ходя следващия път ще питам. Мисля, че се пада тогава да бъда в началото на 16 седмица.  Flushed

# 152
  • Страната на чудесата
kaSsisS,  аз бях в 11г.с., като се записах на ЖК. Възможно е да протича различно ЖК, макар според мен да има обща методика за извършване на прегледите, която да е еднаква навсякъде.
mishkite11, прегледа протича различно, според доктора който провежда ФМ. Например при мен прегледа беше единствено и само с коремен ехограф, защото проф. Балев (при него си запазих час за ФМ) е образен диагностик и не прави аг-преглед с вагинален ехограф. Продължителността му е различна, при мен беше 15 минути, но при други момичета е бил по 30 мин или 1 час, пак зависи от специалиста. Ехографа също е различен, т.е. всеки доктор разполага с определен вид ехограф 2д, 3д или 4д - можеш да питаш като отидеш да си записваш час за ФМ, с какъв преглежда твоят доктор.
По време на ФМ доктора ще прегледа плода, ще види органите на бебето , ще направи биометрични измервания на главата, крайниците, ще премери ноктите костици на бебчо и т.н., според замерванията ще ти каже дали развитието на плода отговаря на г.с. в която си.
Някой доктори дават диск от прегледа, други само снимки, от които  много фантазия може да видиш това което доктора е гледал.
Ето в този сайт, можеш да прочетеш повечето по темата и да видиш снимки от ФМ: https://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task … 5&Itemid=1000
Късмет и не се притеснявай, всичко ще бъде наред! 🌹

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 16:42 от Бечинка

# 153
  • Бургас
На мен не са ми мерили кръвно и мерки, освен че ми записаха височина и кг. Пуснаха ми кръв, урина и микробиология. Здравен картон не съм носила. Само направление 9.
Другата седмица ще питам за кръвно и мерене на корем, таз. Да не би да чакат да стана 12 г.с., не знам. Thinking

Явно всеки лекар или всяка пациентка са по различен начин.
На мен кръв и урина, без микробиология. Но пък месец преди да забременея правих доста изследвания, може би затова не ми взе наново. Мерки и теглилки(тегло, сантиметри и кръвно) и ми описаха всички заболявания и приемани лекарства.
Освен това ми назначи изследване  за СПИН и Хепатит Б, което според мен мен трябва да се направи на по-късен етап за да има достатъчна валидност за раждането.
Според мен просто са ти драснали някакви приблизителни размери за корема на око, и нормално кръвно, ако не си казала, че нещо не ти е добре. Няма общо със седмицата в която си.

# 154
Доколкото знам, меренето на таза си е част от ж.к. Друг е въпросът, че някои лекари смятат това за отживелица и не го правят. Миналия път лекарят направо ми се изсмя, че искам такова замерване (оказа се пълен тъпак). Докато на този, при когото раждах, това му беше първият въпрос - какви са мерките на таза ми.

# 155
  • Бургас
Момичета, един въпрос постоянно ме трови и не ми дава мира.
От поне месец съм с корем като в 5ти месец. На килограми не съм мръднала, а корема ми е една крачка напред. Крия се от съседи и познати, защото всеки, който ме срещне ми задава въпроса "Бебе ли чакаме?" и докато говорим не спират да ме зяпат в корема. Понеже има още 10 дни до края на 12 г.с вече незнам какво да лъжа, а аз съм много откровен човек и ми е трудно да измислям лъжи всякакви, на които никой не вярва.
Мислите ли, че е нормално без да съм качила килограми, да съм наедряла така? Има ли и други като мен, защото все чета коментари, че на никой не му личи ?

# 156
Момичета, един въпрос постоянно ме трови и не ми дава мира.
От поне месец съм с корем като в 5ти месец. На килограми не съм мръднала, а корема ми е една крачка напред. Крия се от съседи и познати, защото всеки, който ме срещне ми задава въпроса "Бебе ли чакаме?" и докато говорим не спират да ме зяпат в корема. Понеже има още 10 дни до края на 12 г.с вече незнам какво да лъжа, а аз съм много откровен човек и ми е трудно да измислям лъжи всякакви, на които никой не вярва.
Мислите ли, че е нормално без да съм качила килограми, да съм наедряла така? Има ли и други като мен, защото все чета коментари, че на никой не му личи ?

Аз съм 10 г. с. и корема ми е като в четвърти месец. Питах АГ-то и тя каза, че е от хормоните, да не се притеснявам. И аз се чудя как да го скрия, панталоните ме стягат в корема. Няма какво да се направи...

# 157
pink_panther, и моя корем има дни, в които изглежда в поне 5-тия, но по принцип винаги е, защото се е подул от газове, които в общия случай по-лесно се трупат по време на бременността поради по-високите нива на прогестерон. Затова вече си карам на дънки за бременни и тениски на ММ (милият ще остане гол Simple Smile). Добре, че работата ми не изисква никакъв дрескод. Единсвеният, който ми е заглеждал корема е сестра ми, но тя е досттъчно културна, за да знае, че не се пита.
Като стана тема за ФМ, имам един по-странен въпрос. Как е по-добре с пълен или с празен мехур?
Че при АГ прегледа първия път се наложи да ходя до тоалетна, че нищо не можехме да видим заради него, но там е с вагинален ехограф, та си се чудя.

# 158
  • Бургас
Moя корем сутрин е добре, но вечер е много надут. Въпреки това не изглеждам бременна. Обаче напълняла да. Лятото отказах цигарите и качих около 3 кг., след това забременях и качих още поне 3кг. Вече не смея да се качвам на кантара. Joy  Мен не ме подозират, защото и друг път съм спирала цигарите и знаят, че отвреме на време си правя профилактики. Такова чудо с килограмите обаче до сега не е било. Видях в листовката на дуфастона, че това му е една от страничните екстри, а аз го пия от юни месец. Надявам се да ми го спират вече и да се нормализират нещата, че не мога да се понасям.

# 159
  • Бургас

mad_hatter , някаква идея как да се справим с тези газове?
Аз се храня балансирано, предимно с плодове и зеленчуци и млечни храни. От както съм бременна бобови храни не съм консумирала. Така ако продължава в 9ти месец не само няма да си виждам обувките, ами и на стол на масата няма да мога да седна или пък да видя кучето къде е Simple Smile

# 160
  • Пловдив
Момичета , на някой излезнали ли са му резултатите за БС? Ако да искам да Ви попитам дали имате представа колко е нормата за PAPP? И какво точно означава това . На мен ми казаха ,че всичко с изследванията е добре , единствено този показател е 0,43 и генетичката ми каза , че е нисък и след 15 седмица да направя нов БХС , ако искам. Ама , ако съм честна малко се притесних Sad

# 161
pink-panther, доколкото знам е загубена битка. И аз се храня балансирано, без силни подправки и без газообразуващи, но няма никаква разлика. Просто заради прогестерона се отпуска мускулатурата и червата стават по-мързеливи и храната се задържа повече, съответно се образуват повече газове, хубавото е че отпуска и другите важни органи и сухожилия свързани с раждането.
Аз доколкото знам РРАР се ползва с комбинация от измерванията, за да се дадат различните оценки, но също така съм чувала, че късното БХС е много неточно, но не знам заради хормоните или мерките. Но след като е казала, че е пожелание и всичко е наред цялостно, не виждам причина за притеснение.

# 162
Здравейте, момичета Simple Smile Радвам се да се присъединя и аз към вашата група- на 33 год съм, от София, първа бременност с термин 22.05.2020 Simple Smile Дано само хубави новини споделяме и на всички пожелавам здрави и прекрасни бебета на финала Simple Smile Аз се следя в болница Вита (до Парадайс) при д-р Кълвачева. Някоя друга бъдеща мама дали е при нея?

# 163
  • Страната на чудесата
Мишленцето, аз си направих БХС точно в денят в който влязох в 11 г.с. резултата ми PPAP-A e 0,33. На мен АГ-то ми каза, че резултатите ми са нормални, но и аз се попритесних честно казано. И мен АГ ми каза, че ще направим и второто БХС за по-сигурно.
Момичета, някоя от вас правила ли си е пренатест?

AdiNikolova, добре дошла в групата!

# 164
Бечинка, ТеоМ83 си прави пренатест частта за Даун. Аз смятам другата седмица да си пускам целия.

Общи условия

Активация на акаунт