Майски бръмбарчета 2020 - Тема 2

• 31 250
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • Страната на чудесата
Момичета, здравейте!
Току ще се прибрах от прегледа и съм много развълнувана! АГ-то днес каза, че  99% е мъж. Blue Heart
То и аз се уверих с очите си, като ми показа стърчащото пишле Grinning Таткото беше с мен и той много се развълнува. Иначе в момента съм в 16 г.с. + 6 дена, но на видеозона бебето се оказа със седмица по-голямо, много е пораснало и отговаря на 17г.с. + 6 дена! Върви по-големичко за сега. Видяхме личицето му, пак беше много подвижно както на предните прегледи, което според докторката е страхотен показател,  че е здравичко. Каза ми, че няма нужда да ходя на второ БХС или на хромозомен тест, защото резултатите ми са добри, дай Боже всичко да е наред!

mis.hle  от както забременях косата ми е е много чиста и много лъскава, ноктите ми са супер здрави, явно е заради хормоните. Аз съм наддала само 2 кг. и днес питах АГ-то да не би да са малко, но тя ми каза, че е ОК и да не се тревожа, а и бебчо върви едричък. Усещам бебето от 9 г.с. и даже питах АГ-то, защото беше много рано, но се оказа, че при по-слаби момичета се усеща по-рано. От 2 седмици всеки ден го усещам. Аз съм с предна плацента, ако има някакво значение.

Chobsi16 и на мен гърдите ми се увеличиха с около един размер, но тялото ми е същото. От тази седмица коремчето започна вече да ми личи и съм много горда с него!

Eni21, честито момченце!

mad_hatter, мина ли порегледа ти днес? На училището за бременни докторите препоръчваха за мазане на зърната с ланулин 100% , такъв е крем за зърна PURELAN 100 MEDELA, който обясниха, че можем да мажем и сега и да продължим след като родим и за почнем да кърмим. Хубавото на този крем било, че е напълно натурален и не е необходимо измиване преди да кърмим, т.е. било безвредно за бебето. Дори го препоръчаха ако устните на бебето са сухи или напукани да ги мажем с него.

# 631
Бечинка честито момченце! Blue Heart
Като ви чета и само чакам да дойде времето до петък Simple Smile

# 632
  • Бургас
Ех, Бечинка, най-накрая се разкри малкия мъж. Честито! 😊
Ергените продължават да водят.

# 633
И моят мъж расте нормално за момента! Много беше хубаво да си го видя Heart

# 634
Charming_11 И аз имах контракции тези дни. Точно, над срамната кост мускулът се втвърдява и се свива като топка - няма как да сбъркаш контракцията. Моята АГ каза, че може да се притеснявам в случай, че са често и на равни интервали от време. А тези единичните, разхвърляни през деня не са повод за тревога.

Eni21, Бечинка, да са ви честити момците!
Мария и от теб добри новини! Все така да продължаваме!

Аз също съм с предна плацента и започнах да усещам потупвания от 13-14 гс. Не мога да се категоризирам като слабичка, по-скоро съм от типа Джей Ло Blush Тогава споделих с АГ, но тя ми обясняваше как не било възможно толкова рано и, че съм се объркала.

За килограмите, от 5гс съм качила между 3 и 4 кг, с 2 от които се сдобих за седмица в болницата.

mis.hle, този феномен с косата и аз го забелязах - преди я миех на 3 дни, а сега веднъж в седмицата. Аз също съм като Покахонтас и за мен това е едно малко щастие.Joy

# 635
Ехоо още един 99% мъж е тук! Днес АГ потвърди отново, добре е бебока, расте си точно по дни и седмици. Всичко е наред с нас, доктора се изрази - Бременна си като по учебник, всичко в норма без оплаквания, мечтата на всеки доктор!
Пожелавам ви да сте така всички!!!

# 636
Днес наистина се оказа изпълнен с емоции ден. Много се радвам, че на всички бебоците са добре и че и ние сме добре. Само така да продължаваме. Simple Smile
Честит юнак, Бечинка!
И при нас прегледа мина чудесно, все повече си харесвам АГ-то. Simple Smile Много мила и подробно обяснява. Плацентата ми още е ниска и докосва шийката, но не е върху нея. Затова ми забраниха секса, вдигането на тежко и по-интензивното физическо натоварване. Беше голям сладур малкия, показа си атрибута и на лекаря, та и тя каза, че си имаме момче. Но пак много шава, та се наложи алтернативно да го мерят на дължина.Simple Smile ММ беше много сладък и така се разчувства, като го гледахме как ни маха. Вече нямаме търпение за ФМ на 13.12. Simple Smile
Официално термина ми се премести на 16.05. Simple Smile

# 637
  • Страната на чудесата
Благодаря ви момичета!

Току що ми изпратиха покана за училище за бременни „И за мама" за град Варна.
 КОГА: 3 декември 2019 г. от 10:00 ч. до 12:00 ч.
КЪДЕ: Варна, Grand Mall, ниво 2, срещу SUBWAY
ЛЕКТОР: Даниела КОЛЕВА – акушер и психотерапевт
ТЕМА: Първи грижи за новороденото
• Необходими покупки
• Уроци по къпане
• Обработка на пъпен остатък
Ето линк от мейла: https://www.adapps.eu/izamama/school/?school=varna-03-12-2019

Аз още го обмислям, но май ще отида, само 2 часа е обявено, че ще бъде!

Мад, почивай си повече и всичко ще бъде наред! Важното е, че се чувствате добре и двамата с бебчо!

Момичета за втората Фетална морфлогия през коя седмица от бременността ще ходите? Аз се чудя дали през 18г.с. или през 19 г.с.

# 638
Да и аз прецених, че ще се огранича с разходки и йога. Simple Smile
Мен ме записаха за 17+5 на ФМ, като вчера АГ каза, че сега заради празниците ги изтеглят малко и следващата сигурно ще ми е в 28-ма г.с. Самият фетален специалист ми каза, че следващата ми трябва да бъде между 16-та и 20-та, но не знам дали я смята за ранна ФМ или редовна.

# 639
  • Бургас
Моята ще бъде в 19 г.с.
Мад, много си обогатила първия пост, браво! Simple Smile

Как сте? Никакви ви няма, много слабо върви темата.

# 640
Доц. Димитрова ме гледа във фемина. 16 гс се прави ехограф, на който се гледа главно кръвотока към маточноте артерии. Но е много рано да се видят сърцето и мозъка, както трябва.
Най-добре втората ФМ да се направи 20-21ва седмица. (Това е информация от центъра)

# 641
Здравейте,
Позволете и аз да се запиша в темата.
Чета ви от самото начало.
На 35 год. съм, от София, втора бременност, очакваме 90 % момиче.

Моята втора ФМ е записана за началото на 21 г. с

# 642
Моята втора фетална я записаха за 17.12., в Щерев пак, когато ще бъда19 + 3 дни.

# 643
Добре дошла, JonyJ! Лека бременност ти пожелавам. Само ако може да напишеш и кога ти термина, за да те преместя за конкретна дата на първа страница.
Също така добавих и обявените бъдещи събития на "И за мама". Приемам предложения и за други събития, ако имате информация.

# 644
Моята втора ФМ ще е в 21 седмица, така препоръчва лекаря.
Мад каза ли на работа, иначе си почивай и няма да има проблем че е ниско плацентата.
Може също да се добавят и лекции в интернет. Мисля, че точно Мад ми беше казала за тях.

Общи условия

Активация на акаунт