Мъж Скорпион - 5

• 64 169
  • 772
  •   1
Отговори
# 315
Имате ли наблюдения за мъжете скорпион и това дали имат желание за промяна?
В случая става въпрос за професионална промяна.
Общувам си с много интелигентен и приятен скорпион, но милия цял живот до сега (на 34г.е) е работил по корабите или хотелите. А знаете че сега този бизнес е в невероятен "колапс" и негов приятел, а и аз подкрепям, го убеждава да запише за програмист. Той обаче си мечтае да работи за себе си и да си има малък ресторантьорски бизнес, защото има и познанства в бранша и прочие.
Та се чудя въпреки всичко, дали би загърбил това желание за частен бизнес и би се насочил към програмирането или те (скорпионите) винаги следват мечтите си и това което искат? Биха ли постъпили разумно (защото момента не е за частен бизнес сега) или по скоро се водят само от желанията си и си "чукат" главата?
Какви са ви наблюденията?

Според мен трудно ще го убедите ...скорпионите слушат предимно себе си Sad

# 316
Не обичат да ги поучават. Но според мен приемат обратна връзка, така че можеш да му кажеш своите мотиви, да му кажеш своите притеснения. Вече от него зависи дали ще се вслуша или не

# 317
Akoiskash-vqrvai аз вече му ги казах и ги изложих, даже на момента като стана на въпрос, без дори да се замислям, дали ще ми се разсърди. Доста първично реагирах, и той каза че ще помисли, и вече сменихме темата след това.
Не искам да го притискам, но ме гложди дали въобще има шанс тази идея или той си държи на собственото мнение и нагласи.

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 14:24 от Lale_Lili

# 318
Но не трябва и да го насилваш. Ако не иска да се вслуша, не иска.

Представи си обратното, ти мечтаеш за нещо, и някой да се опитва да те отказва от мечтата ти. Все едно да му прекършиш крилете.

Програмирането носи пари, но не всеки става за това, не и всеки го влече. Ако не му е интересно, ще е бая зор да го убедиш. Дори да се захване, може бързо да се откаже.

# 319
Обикновено желанията са свързани с реална представа за реализация.
Описаното е дивашки нагло вмешателство.
Като Скорпион казвам, че ще бъдете изтрити, а мостовете изгорени.
Откъде накъде ще съветвате някой без да ви е питал, че и сте убедени, че си "троши главата"?
Мерси за такива приятели.

Не само че "не се поучава Скорпион". Не се поучава възрастен човек. За какво го имаш? За малоумен и некомпетентен относно собствения си живот?
Или съветващия избива комплекси за малоценност, правейки се на експерт по чуждия живот?

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 14:23 от Dez

# 320
Dez мисля че не сте ме разбрал/а правилно.
И не съм нито изтрита, нито мостовете са изгорени, нито има изгледи за подобно нещо. Напротив, видях че той прие обратната връзка и аргументите ми и вече сменихме темата. Не сме имали ожесточен разговор, спор, скандал или прочие. Просто говорехме за бъдещето, за реализация и т.н. Ситуацията е че е на кръстопът и толкова. Мисля че реагирахте прекалено бурно и фрапантно за обикновен въпрос като моя.

Именно за мечтите и прекършените криле си говорих и с най-добрата ми приятелка и тя каза 1:1 с това което казва akoiskash-vqrvai. Ще си взема забележка в това отношение.

Много благодаря че се включихте с мнения 🌺

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 14:29 от Lale_Lili

# 321
Имате ли наблюдения за мъжете скорпион и това дали имат желание за промяна?
В случая става въпрос за професионална промяна.
Общувам си с много интелигентен и приятен скорпион, но милия цял живот до сега (на 34г.е) е работил по корабите или хотелите. А знаете че сега този бизнес е в невероятен "колапс" и негов приятел, а и аз подкрепям, го убеждава да запише за програмист. Той обаче си мечтае да работи за себе си и да си има малък ресторантьорски бизнес, защото има и познанства в бранша и прочие.
Та се чудя въпреки всичко, дали би загърбил това желание за частен бизнес и би се насочил към програмирането или те (скорпионите) винаги следват мечтите си и това което искат? Биха ли постъпили разумно (защото момента не е за частен бизнес сега) или по скоро се водят само от желанията си и си "чукат" главата?
Какви са ви наблюденията?

1. Първото болднато изречение е сууупер снизходително. Милия, завалията, дай до го подобрим според нашите разбирания.

2. Неговият приятел му дудне, или шие по него като с Калашников.

3. Личи си какво мислиш по въпроса. Че не е разумен, и че си чука главата.

4. Че се "води" само от желаният си? Защо само? Може би има реална самооценка, и знае по-добре с какво разполага без да се обяснява, и да ви дава финансов разбор.

Подигравате ли се с човека?

Ако реши, че програмирането ще е новата му страст, може. Но да го убеждавате......

И да, Скорпионите не само, че си следват мечтите, дори ги постигат.
И не, никога не съм била в бранша презиран от вас, и не знам как плащат. Не съм се припознала, и обидила заради това.
Не се сприятелявам с хора които не одобрявам, не си моделирам приятелите по свой образ и подобие.

По-нагоре видях мнение, но не мога да го цитирам, защото няма нов пост.
"Скорпионът слуша само себе си." Да, всеки възрастен индивид слуша себе си. И другите са по-скоро sounding board, не пътеводител, гуру, и т.н. Малките деца слушат.

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 15:07 от Dez

# 322
Заяждате се излишно, Dez!
Ако не ви харесва поста ми и не сте съгласен/а, можете да подминете.
Повдига ми се само като чета свободните съчинения, които излагате.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 10:32 от Lale_Lili

# 323
Не се заяждам изобщо.
Моята интерпретация се обосновава на изложената от вас информация. Постът ви все пак е в обществен форум.
Изложих своето мнение, дори се обосновах точка по точка.

Къде е свободното съчинение?
Изненадахте ме.

# 324
  • София
Мислех да не се разписвам по казуса. Но не се заяжда според мен, а в моите очи постът й е в десятката. Звучи снизходително, а причините и на мен ми звучат като тези, които е посочила в по- горен пост.
И не опира до зодия.

# 325
Не съм присъствала на разговорите, вярно е.  Реагирам само на описанието.
Едно е да си говориш неангажиращо за ситуацията в професионалните сфери, друго е да убеждаваш някого, че си троши главата, слушайки само желанията си.

Не знам дали е възможно за човека да си стопира живота и да спре да работи, за да започне да учи нещо ново.
Кой ще го издържа? Защото с елементарни умения (поради липса на време, примерно, не говоря за интелект), и възнаграждението ще е елементарно.

# 326
Радвам се че разбрахте, че не ме разбрахте правилно.
Няма как да опиша цялата ситуация.
Вълнуваше ме само в каква степен характера на зодията би определил една евентуална последваща постъпка.
В случая човека както споменах е на кръстопът, иска промяна, но момента не е особено подходящ за започване на бизнес в тази сфера. Моментът няма да бъде подходящ и в следващите 1 може би 2 години, а той трябва да се издържа някак в тази ситуация. Няма и как да продължи да работи в тази сфера, защото виждате кафенета, ресторанти, всичко е като късо съединение ту работи, ту не.
Изразът "троши главата" идва от него, той сам така се определи, че е правил в миналото, защото не е слушал съвети. Съжалявам, че още от началото не мога да дам информация на 100%, но поста щеше да е много дълъг и може би отнесен. Аз исках само да попитам за особеност на зодията. Ясно е че той си има собствен живот, опит, възгледи и прочие.
Аз и моята зодия сме такива меки мари, че е супер лесно да се поддадем на аргументи, защо еди си какво би било по-добре за нас. Докато тук виждам едно премисляне, без ексцесии и противоречия и защитаване на собствената гледна точка пак с аргументи.
Просто ми се искаше да помогна в труден момент (за всички ни е труден).
Истината е че имам вече прекалено много познати в ИТ сферата. Аз самата като професия (payroll) правя заплатите на големи международни ИТ компании.
Ами не мога да си изкривя душата. Не мога да кажа че това не е сфера в която има глад за специалисти и взимат хора дори с едно малко курсче, защото има недостиг на кадри. Не мога да си изкривя душата че хора с 3-4 години стаж и на 24 годишна възраст взимат 6000 лева нетна заплата. Аз не го карам насила да прави това. Аз му казвам какво съм видяла с очите си и чула с ушите си от рекруитъри и прочие. Той е супер интелигентен, умен, въобще за мен ще успее в тази сфера от раз. Еми не мога да не подкрепя приятелят ми, който му е дал тази идея. Разговорът ни беше за това. Не аз му я дадох тази идея, той ми сподели че близък приятел му е разказал и той се чуди. Аз тогава само казах каквото знам и съм видяла. Къде е работа в разсторантьорския бизнес частно където си само ти или най-много 2-3 ма човека и нямаш постоянен доход и всичко ти е месец за месец, къде е да си ИТ и да не можеш да си изхарчиш парите от аванс до заплата, да си работиш от вкъщи и да имаш договор с 2 страници привилегии, 35 почивни дни платен отпуск на година и прочие и прочие. Еми това е една стабилна работа, не мога да си изкривя душата. И да, тази работа не е за всеки и всеки не става за нея. Но той ще си го реши като се поинтересува от допълнителната информация която ще потърси. Питането ми беше до колко ще предпочете какво му е на сърцето, отколкото това че може да има стабилност, но да работи нещо което може би не го влече.
Много хора работят работа която не харесват само защото е стабилна и заплатата е добра. Това въобще не е нещо ново в днешно време. И искат не искат, не слушат сърцето си, а се съобразяват със ситуацията в живота си.
Не знам дали поясних достатъчно ситуацията. 👍

# 327
  • София
Далеч не всеки програмист взима 6к. Това са легенди дори в София. Само казвам.

# 328
  • София
Моят опит показва, че много обмислят важни решения и не се хвърлят през глава в несигурното. В нашата връзка и аз намеквам за кариерно развитие и евентуален собствен бизнес и трябваше да мине една година, за да го повярва и да започне да се стреми и той в тази посока.

# 329
Далеч не всеки програмист взима 6к. Това са легенди дори в София. Само казвам.

Всичко е до човека...

Общи условия

Активация на акаунт