Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Частни детски градини - София (тема 12)

 • 40 130
 • 415
 •   1
Отговори
# 45
 • София
 • Мнения: 1 891
И при нас няма намаление на таксата, нито има индикации, че можем да очакваме такова. Учителите донякъде продължават да са ангажирани с учебния процес /моето дете е 3 гр./ - веднъж седмично ни изпращат предварително подготвени работни листа за всеки ден. Отделно всеки ден има организирано някое онлайн занимание, което се води от някоя учителка - някаква гимнастика, танци, четене на приказка.
Та по тази причина не се надявам много да има корекция в цената, макар че разходите за храна и отопление спокойно могат да се приспаднат.

# 46
 • София
 • Мнения: 25 723
Не, и при нас няма и нямам такива очаквания.

# 47
 • Мнения: 3
При нас не са, аз нямам и голямо очакване, тъй като искам учителите и персоналът да си получат заплатите. Единствено цената на продуктите, с които се хранят, ми се струва че може да се приспадне, както и някаква сума, която евентуално пестят от отопление.
Всъщност от доста неща ще спестят - наеми, изхранване, транспорт, консумативни разходи - електроенергия, газ, вода, отопление, материали за обучение. Да не говорим, че директорите на част от тези заведения няма да се поколебаят да пуснат персонала поне за част от времето в неплатен отпуск - респективно ще спестят дори и от заплати и осигуровки.
Аз се възхищавам и искрено се прекланям пред професионализма и отношението, които педагозите в нашата частна детска градина имат към моето дете, но в крайна сметка всички са потърпевши от това положение.
Прнципно, когато поради независещи от страните обстоятелства услугата не може да бъде предоставена, то тя не следва и да бъде заплащана.

# 48
 • София
 • Мнения: 6 754
Е айде сега - от наем няма да спестят. Ще спестят от продукти за храна и отопление, плюс други режийни (ток, вода, гориво за автомобилите и др.). Искрено се надявам градината ни да не пусне в неплатен отпуск нито един член на персонала - дори шофьора на бусовете.

# 49
 • София
 • Мнения: 25 723
И аз се надявам персоналът да бъде запазен дори и с цената на платена пълна такса за този месец.

# 50
 • Мнения: 3
Е айде сега - от наем няма да спестят...
Напротив! Сградите, които са наели, не могат да бъдат ползвани по предназначение поради забрана от държавен орган - класически пример за форсмажор! При форсмажор страните не отговарят за неизпълнението на задълженията си, ако неизпълнението се дължи именно на непреодолимата сила, както и на свързаните с тях насрещни задължения - т.е. наемодателите не могат да осигурят спокойното и безпрепятствено ползване, следователно - наемателите не дължат наема.

# 51
 • Мнения: X
И аз бих подкрепила хората, на които вече 5 години поверявам децата си. Тази такса няма ми оправи финансовото положение, ако настъпят големи катаклизми в нашето семейство. Така или иначе до края на учебната година остават още 3 месеца, аз съм ги платила и съм си завързала гащите. Ако случайно нямам възможност да плащам повече частна детска градина, ще се ориентирам към държавните.

# 52
 • Мнения: 106
Не няма да платя.
На мен работодателя не ми плаща,за това че стоя вкъщи и си гледам детето.
Нещата са аналогични,няма как да се плати,за услуга която не си получил.
С цялото ми уважение към учителите ,но родителите не са фонд социална подкрепа има държавни институции които трябва да помислят за това.
Собствениците на частните градини,вярвам ако имат желание да задържат персонала си ще им платят таксите са достатъчно високи и със сигурност могат да си го позволят!

След като някой желае да дари такса,защото при не работеща градина това си е чисто дарение си е негово право!

Тук не става дума,за подкрепа.
Подкрепа е да подкрепиш,някое бедно семейство, на което при така създалата се ситуация и двамата родители са съкратени от работа,но всеки с приоритетите си!

# 53
 • Мнения: 3
Точно за това иде реч!!!

# 54
 • Мнения: X
Собствениците на една детска градина не са фирма, която разполага с милиони, че да плати на учителите, ако родителите не плащат. В нашата градина всички родители карат по-скъпи коли от въпросните хора, които управляват детската градина и носят по цял ден отговорност за децата им. Ако тези тези родители не искат да платят таксата, никой не може да ги накара. Не виждам защо се задава този въпрос тук, след като вече сте решили.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 22:09 от Анонимен

# 55
 • Мнения: 106
Собствениците на една детска градина не са фирма, която разполага с милиони, че да плати на учителите, ако родителите не плащат. В нашата градина всички родители карат по-скъпи коли от въпросните хора, които управляват детската градина и носят по цял ден отговорност за децата им. Ако тези тези родители не искат да платят таксата, никой не може да ги накара.

В нашата градина,обаче всички карат обикновенни коли и са обикновенни работещи хора,за съжаление не са милионери, за разлика от собствениците.

За това преди да съдим другите е хубаво да подходим с разбиране!

# 56
 • Мнения: X
И аз съм обикновен работещ човек, както и мъжът ми. Пари за таксата не искам да ми се връщат. Хората, които 5 години ме карат да ходя на работа спокойна не го заслужават. Щом милионери се грижат за вашите деца, не им плащайте.

# 57
 • Мнения: 19 175
Форсмажорните обстоятелства и стопанската несъстоятелност пазят бизнеса донякъде, но си има куп условности. Не е панацея.

Аз тихичко се радвам, че смених с държавна.

# 58
 • София
 • Мнения: 1 081
Ние ще платим част от таксата, после като свърши ИП, ще ни бъде приспадано по-малко, за да може да си задържи хората яслата. Нашата е малка, прекрасна ясла и се надявам синът ми и догодина да е там.

# 59
 • Мнения: 133
При нас също е олекотена таксата, при тива със солиден  процент.

Общи условия

Активация на акаунт