Частни детски градини - София (тема 12)

• 99 492
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
Дали някой от вас има опит с Космос Кидс за ПУК? За да не изпадам в детайли, ме интересува основно емоционалното израстване в подготвителната група там. Нашият младеж има нужда от емоционално израстване. Като цяло е изключително будено и умно дете. Обучението върви прекрасно на български и английски, силен е по математика, обича да учи - просто все още не говори така, както говорят повечето деца. Това се дължи основно на факта, че първите 3 години от живота му не бяхме в България и много се местихме и детето не успя да си съгради нормална социална среда. Така той проговори първо на английски като последните години успяхме да овладеем това и разделихме езиците, но както споменах по-рано, все още не говори така както другите деца и се усеща една емоционална незрялост спрямо връстниците му.

# 241
Бавно четене на приказки всеки ден и повтаряне на думите на срички помага много.

# 242
Здравейте!

Може би е малко рано за питане, но има ли тук родители, които за следващата учебна година са се прицелили в яслената група на Азбуки (Малки стъпки)? Като изключим годишната такса, която сама по себе си може да ужаси и почитателите на Стивън Кинг, както и дворът на детската градина, който е прекрасен, но е сравнително малък и няма много катерушки като за момчета, останалите неща в градината изглеждат много адекватни.

Мен ме спечелиха най-вече с двуезичното им обучение, което ще започне още от яслата. Дали и колко точно е двуезично - не мога да кажа, тъй като нямам дългогодишни наблюдения а само краткодневни такива. Но пък с очите си съм виждал как малките деца там говорят на английски с възпитателите. Другите неща, които много ми харесаха, са детските книжки (на английски) от библиотеката им, както и че малките от яслата ще плуват (или плават) в басейна на Азбуки веднъж в седмицата. За отношението на възпитателите още нищо не мога да кажа, но имайки предвид колко много са децта в градината, както и в самото училище, очаквам да е отлично. Иначе родителите просто нямаше да държат децата си там.

Ако и други родители са се насочили към яслата, ще се радвам да се запознаем и да поддържаме (засега виртуален) контакт.

Поздрави на всички!

# 243
Пиша ви лично съобщение:)

Здравейте!

Може би е малко рано за питане, но има ли тук родители, които за следващата учебна година са се прицелили в яслената група на Азбуки (Малки стъпки)? Като изключим годишната такса, която сама по себе си може да ужаси и почитателите на Стивън Кинг, както и дворът на детската градина, който е прекрасен, но е сравнително малък и няма много катерушки като за момчета, останалите неща в градината изглеждат много адекватни.

Мен ме спечелиха най-вече с двуезичното им обучение, което ще започне още от яслата. Дали и колко точно е двуезично - не мога да кажа, тъй като нямам дългогодишни наблюдения а само краткодневни такива. Но пък с очите си съм виждал как малките деца там говорят на английски с възпитателите. Другите неща, които много ми харесаха, са детските книжки (на английски) от библиотеката им, както и че малките от яслата ще плуват (или плават) в басейна на Азбуки веднъж в седмицата. За отношението на възпитателите още нищо не мога да кажа, но имайки предвид колко много са децта в градината, както и в самото училище, очаквам да е отлично. Иначе родителите просто нямаше да държат децата си там.

Ако и други родители са се насочили към яслата, ще се радвам да се запознаем и да поддържаме (засега виртуален) контакт.

Поздрави на всички!

# 244
Здравейте,
Търся частна ясла в района на НДК и център. Без славейче Simple Smile
Ще съм много благодарна за насоки!

# 245
  • София
mdimitrov17, трябва внимателно да подбирате средата за Вашето дете, защото му предстоят важни години и е хубаво нещата да стават плавно и с разбиране, а не да го стресират. Подготвителна група за ПУК ли търсите или детето ще е ПУК-че?

otter, страхотна подготовка в Малки стъпки (Азбуки) и интензивно двуезично обучение, но не е за чувствителни деца. Очаква се децата бързо да се адаптират, да влязат в крак с обучението, да напредват бързо и да учат с еднакво темпо. Като цяло не се толерира бавна адаптация и нямат много добре изграден метод за плавно свикване и работа с деца, които по-трудно се адаптират.

# 246
  • София
Близо до Кемпински са ABC Kindercare и Тути, и двете приемат от 2г.
ABC е англоезична, на български се дублира само докато децата научат английски. В общо взето всяка група има деца, които не знаят български. Групите са малки и децата са (поне моето е) обгрижвани с любов. Период с плач не сме имали.
А, също всяка седмица получаваме книжка от библиотеката и четем на английски 😉 Макар моята още да няма търпение да слуша цяла книжка. Но няма басейн.

Тути (според моето разследване миналата година) е изключително добра също, но е по-академична, с по-големи групи и е на български с интензивно изучаване на английски.
Ние лично търсехме по-уютно място, с повече време и персонално внимание за всяко дете.

# 247
  • София
Близо до Кемпински са ABC Kindercare и Тути, и двете приемат от 2г..

Каква е месечната/годишната такса в АВС?

# 248
Това е много ценна обратна връзка за Азбуки - благодаря!

otter, страхотна подготовка в Малки стъпки (Азбуки) и интензивно двуезично обучение, но не е за чувствителни деца. Очаква се децата бързо да се адаптират, да влязат в крак с обучението, да напредват бързо и да учат с еднакво темпо. Като цяло не се толерира бавна адаптация и нямат много добре изграден метод за плавно свикване и работа с деца, които по-трудно се адаптират.

# 249
  • София

Каква е месечната/годишната такса в АВС?
Около 14000 за цялата година, като няма почивни месеци през лятото. Само между Коледа и Нова година почиват. Не знам дали включва еднодневните разходки (тази седмица ходиха до Музейко например), защото ходят по-големите. И на ски ще ходят този месец. За малките тази сума включва всичко (освен памперсите 😁).

# 250
Привет!
Някой може ли да сподели мнение за Дворецът на щастливите хора в Младост 1?

# 251
Код:
Зравейте ! Моля да споделите актуална информация за ЧДГ "Светлина" , има ли припокриване между голямата реклама , която в момента си правят и действителността ? интересувам се за дете на 2г. Simple Smile благодаря !					

# 252
за сега съм чувала само добри неща за тях.

# 253
Интересува ме Under1roof в Драгалевци. Дали имат нещо общо с Лапину или просто са им купили базата?

# 254
Здравейте, някой има ли отзиви за Албертино?

По колко деца са групите в аbc kindergarden?

Общи условия

Активация на акаунт