Частни детски градини - София (тема 12)

• 99 397
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
Писал съм назад, Киндероазе. Средата беше добра. Обаче на нищо не научиха децата, което да има значение за прием в ПУК в желаните частни училища, в които има конкурс. Ако аз не се бях усетил и не се бях занимавал с детето последната година, щеше да види ЧУ през крив макарон.
Много е сбъркан немският модел, изключително много, поне в България, просто нанася ужасни вреди на децата.
Обстановката и базата бяха върхът, но на никого не препоръчвам немски градини. Бяхме три години там и една година в Дойче шуле. Бягайте като дявол от тамян, това мога да ви кажа.

# 316
Добър съвет. А ЧУ за предпочитане са Питагор и Света София, нали правилно съм разбрала?

# 317
  • София
Здравейте, а има ли някой , който може да сподели отзиви за детска ясла “Цветенце”, намираща се в Красно село.
Моят младеж е там вече втора година. Най-прекрасното място на света с най-добрия персонал. Ако има как до първи клас ще им го оставя, но няма, наесен ще е другаде. Имат си дворче, извеждаха ги зимата на снега. Някой път дори обядват в дворчето. Всеки ден ги занимават. Доста често се прибираме с апликации и всякакви други интересни неща, които са правили. Имат и доста разнообразни занимания. Мога само да ги хваля Simple Smile Страшен контрол на входа за болни дечица и ако някое се е разсмърчало през деня, съобщават на всички родители да си гледат децата.

# 318
  • София
Мецане,те Оазето не си ли ги подготвят целенасочено за ДШ?Доскоро май нямаха и лиценз към МОН,доколкото си спомням.

# 319
  • София
Писал съм назад, Киндероазе. Средата беше добра. Обаче на нищо не научиха децата, което да има значение за прием в ПУК в желаните частни училища, в които има конкурс. Ако аз не се бях усетил и не се бях занимавал с детето последната година, щеше да види ЧУ през крив макарон.
Много е сбъркан немският модел, изключително много, поне в България, просто нанася ужасни вреди на децата.
Обстановката и базата бяха върхът, но на никого не препоръчвам немски градини. Бяхме три години там и една година в Дойче шуле. Бягайте като дявол от тамян, това мога да ви кажа.

И аз бях залитната в посока немска детска градина. Добре е, че се спрях навреме.

# 320
  • София
Здравейте, стандартно ли децата в частните ясли почиват по три часа на обяд (12:30-15:30)?

# 321
  • София
Здравейте, стандартно ли децата в частните ясли почиват по три часа на обяд (12:30-15:30)?
Мисля че навсякъде е така,моят син спят от 13 до 15 ч по режим ,и имат някакво технологично време за подготовка.

# 322
Мисля че на много места е така - все пак там им трябва повече време докато подготвят децата за сън, да ги приспят и да ги оправят след сън. Това е дневният режим в яслата на моето дете:
08:00 - 9:00ч. - Приемане, медицински филтър, сутрешна  закуска
09:00 - 09:30ч. - Тоалет и подготовка за педагогическа ситуация
09:30 - 10:30ч. - Педагогическа ситуация /според годишния план/  или лечебна гимнастика и йога 10:30 - 10:45ч. - Междинна закуска - плод
10:45 - 11:30ч. - Свободни игри вътре или на открито , ако времето е подходящо или куклен театър
11:40 - 12:00ч. - Подготовка за обяд
12:00 - 12:30ч. - Обяд
12:30 - 13:00ч. - Тоалет и подготовка за сън
13:00 - 15:30ч. - Следобеден сън
15:30 - 16:00ч. - Събуждане, тоалет и подготовка за следобедна закуска
16:00 -  16:30ч. - Следобедна закуска
16:30 - 18:00ч. - Занималния по интереси и издаване на децата на родителите

# 323
  • Пловдив / София
Здравейте, около 1000 лева ли вървят таксите за частни ясли? Преди 5 г за каката 800 май беше най-скъпата, която гледахме, явно от тогава има вдигане на цените?...

За Кидс Хаус чета на сайта, че са за над 2г.

Ами, аз, като проучвах градините в Гео Милев/Редута, най-скъпата беше 800лв. Имаше такса 550, 720. 1000лв не съм срещала. Но съм чувала, че доста има около тази сума.
Говоря за края на миналата година.

# 324
  • София
Моето впечатление е, че градините около 700лв заместват общинските, но с по-малка база, особено двор. Градините, които надграждат програмата и предлагат повече, струват над 1000лв. Сигурно има и изключения.

# 325
  • София
Моето впечатление е, че градините около 700лв заместват общинските, но с по-малка база, особено двор. Градините, които надграждат програмата и предлагат повече, струват над 1000лв. Сигурно има и изключения.
700 лв., но в повечето има млади и усмихнати учителки и по-нормално съотношение между броя на децата и този на учителите. В общинските можеш да попаднеш на всичко. Като често за излизането навън през зимата чуваш обяснението "ами то нямаме достатъчно хора, които да облекат децата, за да излезем" Rolling Eyes

# 326
  • София
Аз за добро или лошо не виждам пряка връзка между таксата и услугата. Поне в нашата ясла. Таксата е под 500 лева, отношението е страхотно, дворът е огромен и на две нива, че ни дадоха и точка за градина. Факт е, че няма английски или допълнителни занимания, но пък водят децата на разходка в гората, което за ясла е супер.

# 327
  • София
Госпожа Лаленце, коя е вашата ясла, може и на ЛС?

# 328
  • София
Госпожа Лаленце, коя е вашата ясла, може и на ЛС?

Ще пиша на ЛС.

# 329
  • Пловдив / София
Аз за добро или лошо не виждам пряка връзка между таксата и услугата. Поне в нашата ясла. Таксата е под 500 лева, отношението е страхотно, дворът е огромен и на две нива, че ни дадоха и точка за градина. Факт е, че няма английски или допълнителни занимания, но пък водят децата на разходка в гората, което за ясла е супер.

Може ли да кажете квартала, където е тази ясла?

Общи условия

Активация на акаунт