Частни детски градини - София (тема 12)

• 99 599
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте! Според мен децата са си избрали година и трябва да си тръгнат с тяхния набор. Най-добрата ми приятелка и родена на втори януари съответно е тръгнала на училище почти на осем, но беше малко по нисичка и винаги сме изглеждлали на една възраст. По-скоро разбирам хора с дечица родени декември, че са много малки, но каква е разликата между шест и седем? Имам приятелки тръгнали с предния набор, защото са средата на януари или февруари и казват, че се чувстват тъпо, защото са най-малките в класа.

А сега да попитам имате ли мнение за ,,101 защо”? Доколкото знам е много приятна детска градина и после има много приятно училище, но се чудя. Другата детска градина която харесвам е в Горна баня тази на НУКК, но ме притеснява факта, че в афтобуса няма специални столчета за кола, а те още са си малки в детската градина и трябва да седят до някой голям за да не падат, а това няма шанс да стане. Имате ли мнение и за двете градини?

"101 Защо" е наистина приятна, бих я определила, като идеална градина, що се касае до образователна подготовка, възпитание и допълнителни дейности. Имат изпреварващо обучение по математика и децата се справят много добре за възрастта си. Занимават се с много творчески дейности, играят навън, посещават "Музейко" и ходят на екскурзии. Работят и с много допълнителни материали по български и математика. Детето е щастливо и ходи с желание.
Ако мога да съм полезна с по-конкретна информация, питайте.

Какво ще кажете за миските и тъй като разбрах, че учат доста английски и математика и всичко останало остава ли време за игра?

# 421
  • София
Миските са млади и се отнасят към децата с много любов. Дисциплината е на много добро ниво. При възникване на конфликтна ситуация, винаги взимат отношение. Родителите са своевременно уведомявани  за всичко.
Всяка група има създадена такава във вайбър. Там получаваме информация за всичко и ежедневен рипорт за всяко дете, дали е изяло всичко, ходило ли е до тоалетна, играли ли са  навън, посещавало ли е допълнителните занимания.
За игри имат време всеки ден. Като играят игрите, които бяха популярни в нашето детство: замръзванка, сляпа баба, Капитане какво ти е морето...Играят с обръчи и топки. Когато времето е лошо, вали дъжд, играят настолни игри, редят пъзели и сглобяват конструктори.
През зимата, когато има сняг, отново са навън облечени подходящо.

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 22:36 от MissMishona

# 422
Миските са млади и се отнасят към децата с много любов. Дисциплината е на много добро ниво. При възникване на конфликтна ситуация, винаги взимат отношение. Родителите са своевременно уведомявани  за всичко.
Всяка група има създадена такава във вайбър. Там получаваме информация за всичко и ежедневен рипорт за всяко дете, дали е изяло всичко, ходило ли е до тоалетна, играли ли са  навън, посещавало ли е допълнителните занимания.
За игри имат време всеки ден. Като играят игрите, които бяха популярни в нашето детство: замръзванка, сляпа баба, Капитане какво ти е морето...Играят с обръчи и топки. Когато времето е лошо, вали дъжд, играят настолни игри, редят пъзели и сглобяват конструктори.
През зимата, когато има сняг, отново са навън облечени подходящо.

Обедихте ме на 100%! Трябва да помолите за отстъпка направихте най-добрата реклама. Чак на мен ми се прииска да съм в детската градина. Редене на пъзели и настолни игри ми звучи много забавно. Племеницата ми е почти на три и при думата ,,пъзел” започва да подскача от радост! Аз лично винаги съм искала да въртя обръч, но се научих чак в шести клас, а това да имаш възможност от малък ми звучи чудесно. Чувала съм за две миски едната е мис Мила, а другата не съм много сигурна тя е позната на позната мис Мими или мис  Мили. Казва се Милена. Тя сега май е при втори клас. За диеекторката Даниела също съм чувала страхотни неща! На първо място знам че има лично отношение към всички. Знам, че имат доста добри постижения в детската градина и в училището. Още е мъничък и смятам да го запиша от по-голям. На 2 или на 3 беше първата им група? И трябва ли да го запиша предварително? Наистина много ти благодаря за всичко!

# 423
Хораа, заинтригувахте ме много с тази градина,моменгално ще я разгледам.

# 424
  • София
Записването е от 3 годишна възраст. Но, имайте предвид, че групите са малки, а интересът е голям и трябва да не чакате последен момент за обаждане.
Мис Мила е по майчинство, но всички миски работят по един и същи начин и децата ги обожават.
Относно рекламата, мисля всеки трябва да споделя за местата, от които е доволен Simple Smile Радвам се, че мога да съм полезна, както много други съфорумци са били полезни на мен с информация.

# 425
Ако не е тайна каква е таксата, в сайта не успях да намеря Simple Smile

# 426
  • София
Да е тайна, не е тайна, но щом са решили да не си качват таксата на сайта, не ми се струва редно да го обсъждам тук. Сирурна съм, че като се обадите, ще Ви кажат.

Мога само да споделя, че има варианти за плащане и всеки може да си избере, в зависимост от възможностите си.

# 427
Супер,много благодаря 💕
А някоя мама доволна от частна детска градина с яслена група в Драгалевци ?
Ако е обсъждано се извинявам.
В Кръстова вада сме и може би Красно село не е най-удачния вариант.

# 428
Супер,много благодаря 💕
А някоя мама доволна от частна детска градина с яслена група в Драгалевци ?
Ако е обсъждано се извинявам.
В Кръстова вада сме и може би Красно село не е най-удачния вариант.
Моето дете ходи в Bamboo kids house в Драгалевци и сме много доволни за сега. Всички учителки и най-вече директорката са много мили. Директорката праща снимки на детето през деня и пише как се чувства дали е спокойно, което първия ден беше ужасно добре защото знаехме постоянно как е детенцето.

# 429
Хей, какво включване само - точно нея ск харесах Simple Smile Право в десетката,но наистина е много симпатична, изглежда спретната,чиста и светла.

И аз мисля,че на нея ще се спра Simple Smile
Днес се чух с директорката за прием есента трябва да се свържа с тях март месец, а и като локация ми е супер от Кръстова вада.
Надявам се да предлагат и посещение преди записване Simple Smile
Изборът последно ще е между нея и Палави крачета Simple Smile

# 430
  • София
Ние избрахме Палавите крачета между 101 Защо и Палавите крачета навремето. В 101 Защо трета и четвърта група ги гледаха в наети две отделни стаи в някакви отделни блокове, като децата трябваше да правят преходи до основната сграда за храненията. Основната сграда беше една къща с малки стаички. Не зная дали са сменили мястото. За училището им след това няма да коментирам локацията и изнесените подвижни къщи, в които учат децата.

# 431
Ние избрахме Палавите крачета между 101 Защо и Палавите крачета навремето. В 101 Защо трета и четвърта група ги гледаха в наети две отделни стаи в някакви отделни блокове, като децата трябваше да правят преходи до основната сграда за храненията. Основната сграда беше една къща с малки стаички. Не зная дали са сменили мястото. За училището им след това няма да коментирам локацията и изнесените подвижни къщи, в които учат децата.
Мисля че още са в къща, но за училището знам че е повече от невероятно. Приятелско дете учеше там сега е осми клас и е в друго училище, но знам че много молиха директорката за гимназия. Доколкото знам от майката целия клас са молили за гимназия и не са искали да продължат другаде.

# 432
Доволни ли бяхте от избора си ? Simple Smile

# 433
  • София
Доволни ли бяхте от избора си ? Simple Smile
Като цяло - да Simple Smile Малко по-малко излизаха навън зимата от това, което очаквах, но всичко друго беше наред Simple Smile Децата ми ги приеха навсякъде, където кандидатстваха за ПУК в частно училище след това и няма как да отрека, че в Палавите крачета много добре работеха с тях.

# 434
  • София
За 101 Защо не бих казала точно, че групите са малки - около 18 деца. В сравнение с държавна градина са малко, но за частна са си доста по моите разбирания.

Градината дава отлична подготовка по БЕЛ и МАТ в предучилищните групи и с нея децата успяват да влязат в добрите частни училища /ако сте се насочили към такова/. Ако искате обаче детето да бъде в държавно училище впоследствие, според мен ще му е много скучно в 1-ви клас. В ПУК миналата година минаха целия материал по математика за 1-ви клас.

По мои наблюдения всяка следваща година натягането в ПУК става все по-сериозно и е хубаво родителите да са наясно с това предварително. В групата на голямото ми дете също се учеше доста, но им оставаше повече време за игра и забавления. При групата на малкото /5 г. разлика/ беше голям напън да се вземе "петилетката за три" по неясни за мен причини. Моето дете се оказа издръжливо и не му беше проблем, но имаше дечица, които на моменти не искаха да ходят на градина.

Иначе фактът, че 3-та и 4-та група са в изнесени филиали близо до основната сграда е проблем повече за родителите отколкото за децата. Помещенията във филиалите са достатъчно светли и просторни, за да се провеждат заниманията пълноценно. Преходите до основната сграда са по няколко минути и никое от децата ми не се е оплакало, че се налага да ги правят.

Общи условия

Активация на акаунт