Частни детски градини - София (тема 12)

• 99 479
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря за отговора Simple Smile Интересува ме как е сутрешният филтър?

# 556
Момичета, не се заяждам, но ми е много интересно да си сверя часовтика като се пише в темата "ходи с (огромно) желание". Второ дете вече пускам на ДГ. Ами ходят, няма драми, но чак някакъв голям ентусиазъм няма. Вашите дечица предпочитат ДГ пред това да бъдат у дома ли?

# 557
Имат мед. сестра, ние не сме я виждали, но детето ми е показвало, къде е нейната врата. Но си боледува доста. По 12 деца са в група и рядко са всички, ама си се въртят, честно казано не виждам как с какъвто и да е филтър ще се избегне това. Особено, когато са най-заразни преди симптомите. Надявам се сега като порасне малко и да разреди боледуванията.

Sylviana, с това имам предвид, че иска да ходи дори събота и неделя. Говори за градината постоянно. Разказва как миските я гушкат и ги обича. Щастлива е като е там, а за мен това е много важно.
Мисля, че сравнението дали предпочита да е там вместо вкъщи е неуместно.

# 558
Sylviana, моята мадама реве за госпожата в събота и неделя, че не работи градината. Като е болна, реве пред вратата, че тати не я взима да ходят на градина. За сверка на часовника - ясла на 2г и 10 месеца.

# 559
Благодаря ви, момичета. И моето дете уж е гушкано, имат много игри и занимания, но, ако може, предпочита да не ходи. Даже се чудя дали да не го пускам на 1/2 ден, струва ми се, че не е щастливо в ДГ.

# 560
Може ДГ да не е много хубава или поне да не е за него. Племеницата ми понякога иска, а понякога казва,,не може ли утре да не ходя?”

# 561
Не знам какво означава "хубава градина". С двете деца съм сменила общо 5 частни ДГ в София, все във високия ценови клас, и чак ентусиазъм за ходене никога не е имало. Сутрин гледам и съучениците на детето, спокойни са, но не изглеждат нетърпеливи да влязат. Първото ми дете ревеше всяка сутрин, бях ги побъркала в едната градина. Сега, след години, го питам защо плака толкова и отговорът беше "Ами не знам, то всъщност си беше много хубаво." Затова ми е интересно някой като каже "ходи с желание".

# 562
Моето е бебе, ходи на ясла, но смея да твърдя е с желание. Сутрин оставяме сестра й в училище и като я питам къде отиваме сега, започва да скандира имената на госпожите 😀

# 563
Имам две, посещават една и съща градина. По -големият и в началото и сега  не иска да ходи, докато малкият се адаптира от ден едно и ходи с удоволствие. И двамата обаче си прекарват добре и ги вземам щастливи. Желанието за ходене на  градина е свързано с темперамента на детето, не само със средата.

# 564
  • Пловдив / София
Момичета, не се заяждам, но ми е много интересно да си сверя часовтика като се пише в темата "ходи с (огромно) желание". Второ дете вече пускам на ДГ. Ами ходят, няма драми, но чак някакъв голям ентусиазъм няма. Вашите дечица предпочитат ДГ пред това да бъдат у дома ли?

Според мен повечето ей така просто си пишат.
И моето дете не реве и ходи, но чак пъ с огромен ентусиазъм. Особено, като се позаседи вкъщи било поради болест или почивни дни, кактто сега по Великден, не му се ходи на ясла.

# 565
Ами приемете, че децата са различни и нещата са комплексни. Не е само до градината, до персонала или до детето.
Моето пък след почивните дни, в момента, в който се върнем в София, почва да си подрежда раничката за градината, ходи ѝ се, харесва ѝ, харесват ѝ децата, контакта, игрите. Не знам защо ви е толкова трудно да го повярвате?

# 566
  • София
Здравейте! Някой с пресни впечатления за Веда? Ще съм благодарна за всякаква информация Simple Smile

# 567
Здравейте! Някой с пресни впечатления за Веда? Ще съм благодарна за всякаква информация Simple Smile

Здравейте!
Децата на две мои колежки са там - едното от ясла, другото от предучилищна група, вече са в училището и двете. Само хубави неща съм чувала от тях, на мен ми е в short list-а, но още се надявам на държавна...
Далече е от лукс и като материална база е сравнимо с държавните, но се занимават много с децата.
Ако искате нещо по-конкретно, мога да разпитам след празниците:)

# 568
  • София
Моето дете е в държавна градина, но предстои ремонт и строеж на нова сграда в двора в следващите две години. Ще е прашно, шумно, няма да ги извеждат навън. А и ми се струва, че не настояват много да се включва в заниманията свързани с писане, рисуване, оцветяване, рязане, лепене. Просто той обича да строи, да играе с конструктор, да сглобява жп линии и т.н. Ходи допълнително на немски, но нещо не успяхме да го запалим по някакъв спорт. Видях, че в градината имат плуване и други занимания. Иначе Веда не ни е особено близо, може би на 15 минути с кола, докато държавната е на 20 минути пеша. В момента е втора група. Искам най-доброто за детето си, но в случая не съм сигурна кое е то...

# 569
Аз мисля, че желанието си е до детето, не само средата. Ако го взимате спокойно, значи всичко е наред. Аз например, никога не съм обожавала да ходя на детска, но не ми и пречеше. До темперамент си е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт