Нали трябва да има за какво да се дърлят още 20 и няколко серии.
. Според мен, доброто намерение на Демир беше възприето по грешен начин от Йълмаз. Демир беше искрен и помисли, че може да разреши и въпроса за земите, като не послуша Хюнкяр, която е по-наясно с цялата ситуация от емоционално естество. Тя не случайно предупреди Демир. От друга страна, Йълмаз помисли, че Демир е дошъл само заради това...за да използва уж сдобряването, за да си получи земята. Въпросът за "повереното" аз го свързвам с това: че сега уж Демир идва да се сдобрява, а си иска земите...както преди - уж предложил да помогне на Зюлейха и Йълмаз я поверява на него, а после той я прави своя насила. Т.е. уж въпросът е за едно, а се цели - друго.
и накрая, на най - интересното няма превод. Но съм благодарна, че вече не гледаме само картинки.

И за сравнение, Зюлейха не каза на Йълмаз за детето му, тя иска любовта на Йълмаз. Изборът между две деца е ... сложна работа и кой знае накъде щеше да поведе събитията. 

,
Съгласна съм със споделеното и аз имам подобни усещания, но Катя
постави много важен въпрос, който е основен, според мен, в цялата тази ситуация - причиненото зло. Разговорът между Фекели и Хюнкяр наистина беше много интересен. Фекели направи аналогия между собствената си съдба и тази на Йълмаз. Независимо от известните различия има една основна обща тема: погубената любов и някаква несправедливост. Фекели много добре описа емоционалното състояние на Йълмаз и така хвърля светлина върху агонията, през която е минал Йълмаз - и след излизането си от затвора, когато по никакъв начин не можа правилно да си обясни променения брачен статут на Зюлейха и впоследствие: след получаване на писмото от Зюлейха. Това не са чувства, които просто ей така могат да се заличат, да се изтрият или да се забравят. Примирението е последният етап след една травма и при положения, които човек не може или трудно би променил. Йълмаз е далече от това. Той сега е между гнева и "хващането" за причина да се примири със ситуацията. Но, много е трудно примирение или "затваряне" на страница, когато липсва именно, споменатото от Катя: "...признанието на злото, страдание, търсене на прошка за извършеното. Едва след всичко това идва помирението с Бог, вътре в себе си, с другите хора." Хюнкяр и Демир искат Йълмаз да се примири и да приеме съдбата си, но това не може да стане без някакво споменаване и тяхно обяснение за това, което е преживял Йълмаз...защото именно това стои като пречка за едната страна по примирието.
. С нетърпение чакам превода. Мисля, че имаше доста ключови моменти. 

)Препоръчани теми