,Аз хванах сериала от момента, когато Фекели разговаряше с Хюнкяр, преди това нямах възможност да гледам и за това още не мога да си съставя мнение, но съм съгласна с вас в голяма степен.
Разбира се, че няма как да се говори за съжаление и извинение пряко, но има начин това да бъде намекнато без да се разкрива тайната или истинският повод за цялата ситуация. Хюнкяр - с щастието на сина; а Демир с това, че е бил влюбен в Зюлейха, още докато е мислел, че са брат и сестра.
Лично за мен, положението на Йълмаз и Зюлейха при бягството беше изключителни тежко. Йълмаз се зачуди, като каква да представи Зюлейха, защото нямаха документи, но най-вероятно щеше да каже истината, ако Зюлейха не го беше изпреварила. Именно и за това той й се скара и малко поспориха след това. Нямаше как да кажат истината след това, защото как биха могли да имат доверие на Демир?! Той нито им е близък, нито роднина, нито приятел...той е работодателят и кой знае, дали би приел бегълци, още повече търсени от закона. За мен тази лъжа не е оправдание, защото ние знаем, че Демир се влюби в Зюлейха още във влака. Едно такова признание би могло да бъде използвано като основание за Демир още по-рано да се избави от конкурента, като го издаде на полицията. След като Демир се възползва от информацията от Йълмаз за това, че годежът не се е състоял официално и от липсата на законен брак, то дали той не би се възползвал от още по-лесната ситуация - да издаде търсен от закона беглец?! Именно за това СЦ ни дадоха влюбването преди лъжата, защото лъжата е само повод и оправдание за конкретно нарушаване на обещание и мъжка дума, които в Турция имат голяма стойност в морален план.
В онези ранни моменти, лично аз, се разочаровах от Зюлейха и не мога да я приема радушно, ако мога така да се изразя. Тя сама изрече лъжата и после, като видя, че Демир се влюбва в нея, тя не реагира - нищо не каза на Йълмаз и дори го излъга в очите, когато той я попита за нещата, които беше забелязал. Ако тя толкова се страхуваше от реакцията на Йълмаз, то тя самата би трябвало да "отреже" Демир още в началото - като му каже, че е сгодена, `че е обвързана и емоционално ангажирана...да речем или нещо подобно. Но тя си мълчеше и приемаше комплиментите и задявките. Още тогава тя поради недомислие даде старт и начало на цялото объркване. Коментирала съм го това преди. Лично за мен, Зюлейха, като цяло, трябваше да вземе мерки за себе си - да бъде внимателна, мнителна, на нащрек ...а тя си мълчеше и беше пасивна, въпреки усета на къде вървят нещата.
Хубава вечер!

Зюлейха и Мюжган заедно на женска консултация
Гафур яде бой и от Йълмаз, а Бехидже не си губи времето вече по пазара.