Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 6 080Продукция:
TIMS&B Productions
Продуценти:
Тимур Савджъ-Бурак Саяшар   
Изпълнителен продуцент: Незихе Дикилиташ
Режисьори: Фарук Тебер (първи и втори епизод)
Мурат Сарачоолу
Сценарий:
Йълдъз Тунч
Атила Йозел, Айча Юзюм, Мелиз Везироолу Йълмаз
Су Ерсьоз, Дерем Чърай (първи сезон)
Музика: Айтекин Аташ
Оператори: Мухаррем Тайлан Санджактар (първи и втори епизод)
Седат Юджел


Участват:

Вахиде Перчин, Мурат Юналмъш, Уур Гюнеш, Хилал Алтънбилек
Есра Дерманджъоолу, Тургай Айдън, Сибел Ташчъоолу, Мехмет Полат, Бюлент Полат, Селин Йенинджи, Мелике Ипек Ялова, Селин Генч, Алайча Йозтюрк Гидишоолу, Полен Емре, Йелиз Доорамаджълар, Ширин Йотен, Арас Шенол, Мустафа Ачълан, Кадим Яшар, Серпил Тамур и Керем Алъшък
Историята на Йълмаз, който извършва убийство от любов, и Зюлейха, която става затворник в нежелан брак, за да спаси живота на мъжа, когото обича. Но това не е единствено историята на двама разделени влюбени. Това е и битката на Хюнкяр, която е разперила криле, за да защити сина си и запази славното минало на семейството си; и Демир, който рискува всичко държейки в плен жената, в която е влюбен.

Ще сме свидетели на една любов непознаваща граници, разчистването на сметки продължаващо от миналото до днес, битките за земите.... История за безгранична любов, бореща се със смъртта, която на инат продължава да таи надежда въпреки всички тирании и изпитания, през които преминава в Чукурова....

Всеки четвъртък от 20:00 часа

ATV на живо

       
***


Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали


Великолепният Век Кьосем (Muhteşem Yüzyıl Kösem)
Продукция:
TIMS Productions
Продуцент:
Тимур Савджъ   
Изпълнителен продуцент: Еси Гюлдже Кутлуата
Режисьори: Зейнеп Гюнай Тан, Дениз Колош (първи епизод)
Мерт Байкал, Йааъз Алп Акайдън
Сценаристи: Йълмаз Шахин
Музика: Айтекин Аташ

Участват:

Берен Саат
Хюлия Авшар, Анастасия Цилимпиу, Екин Коч,
Мете Хорозоолу, Тюлин Йозен, Аслъхан Гюрбюз, Вилдан Атасевер, Кадир Дооулу, Мустафа Юстюндаа, Джихан Юнал, Еркан Колчак Кьостендил, Танер Йолмез, Йойкю Карайел, Мехмет Куртулуш, Берк Джанкат, Есра Дерманджъоолу, Надир Саръбаджак, Ахмет Варлъ, Гюлджан Арслан, Мухаммед Узунер, Хакан Шахин, Шенер Саваш, Боран Кузум, Шахин Секман, Бурак Дакак, Ейлем Йълдъз, Бесте Кьокдемир, Ахсен Ероолу, Ебру Юнлю, Сахса Перера

Първи сезон

В основата на историята е животът на Хасеки Мах-Пейкер Кьосем Валиде Султан, считана за най-силната и влиятелна жена в историята на Османската империя. Приемана е за тази, която е преобърнала представите за ролята на мюсюлманката в обществения, семейния и дори в политическия и културен живот на една от най-големите ислямски страни. Сюжетът се завърта около живота на Кьосем, родена през 1590 г. в Гърция под името Анастасия. Пристигнала в детска възраст в Истанбул като дар за султанския харем, на 15 години тя вече е фаворитка на Султан Ахмед Първи, а острият й ум, проницателността и силата й бързо я превръщат във владетелка на султанското сърце, спечелвайки й верността и подчинението на всички в сараите...
BTV Plus
***


Великолепният Век Кьосем: Завоевателят на Багдад Мурад IV
(Muhteşem Yüzyıl Kösem: Bağdat Fatihi IV. Murad)
Продукция:
TIMS Productions
Продуцент:
Тимур Савджъ   
Изпълнителен продуцент: Еси Гюлдже Кутлуата
Режисьор: Чаатай Тосун
Сценаристи: Йълмаз Шахин и Йозен Юла
Музика: Айтекин Аташ

Участват:

Нургюл Йешилчай
Фарах Зейнеп Абдуллах, Метин Акдюлгер,
Тугай Мерджан, Ханде Доандемир, Джанер Джиндорук, Аслъ Тандоан, Енгин Бенли, Неджип Мемили, Исмаил Демирджи, Усхан Чакър, Едже Чешмиоолу, Лейля Ферай, Алма Терзич, Сибел Ташчъоолу, Исмаил Филиз, Хакан Шахин, Шенер Саваш, Мурат Атик, Идил Йенер, Бурджу Гюл Казбек, Чааръ Шенсой, Мустафа Кърантепе, Ийит Учан, Доач Йълдъз, Ръдван Айбарс Дюзей, Мюге Боз, Гюмеч Алпай Аслан, Али Дюшенкалкар, Асил Бюйюкйозчелик, Гизем Кала, Дженгиз Окуйуджу, Метин Белгин, Шемси Инкайа

Втори сезон

Във втория сезон ситуацията в харема се променя след смъртта на султан Ахмед Първи. Валиде Кьосем иска да управлява империята от името на сина си Мурад. В историята на империята за първи път има война за власт между майка и син. Силата на Кьосем султан ще бъде разклатена от железния юмрук на султан Мурад, който ще направи всичко, за да поеме властта в свои ръце. Султан Мурад ще плати скъпо за властта си – той ще изгуби децата си, ще потушава пожари, бунтове и дори война. Ще нареди да убият братята му, но по време на неговото управление Османската империя ще просперира.
BTV Plus

Линкове

***


Великолепният Век (Muhteşem Yüzyıl)Продукция:
TIMS Productions
Продуцент:
Тимур Савджъ   
Изпълнителен продуцент: Нермин Ероолу
Режисьори: Яамур Тайлян - Дурул Тайлан, Мерт Байкал и Йааъз Алп Акайдън
Сценаристи: Мерал Окай - Йълмаз Шахин
Музика: Фахир Атакоолу, Айтекин Аташ и Сонер Акалън

Актьори:

Халит Ергенч
Вахиде Перчин, Мерийем Узерли
Окан Ялабък, Небахат Чехре, Мехмет Гюнсюр, Нур Феттахоолу, Селма Ергеч, Озан Гювен, Пелин Карахан, Тунджел Куртиз, Бурак Йозчивит, Филиз Ахмет, Селим Байрактар, Серкан Алтунорак, Гюрбей Илери, Енгин Йозтюрк, Арас Булут Йенемли, Мерве Боолур, Толга Саръташ, Мелтем Джумбул, Дениз Чакър и други

***Скоро по ATV***# 1
 • Мнения: 1 756
Здравейте в четвъртък!  Hug

Зарани, благодаря за новата тема!  bouquet
Радвам се да те видя!

Пътят на Йълмаз върви отдолу нагоре, от бедност към богатство, а при Демир сигурно ще бъде обратно отгоре – надолу. И това също е голямо преживяване. „Демир“ е гръбнакът на Чукурова, той трябва да бъде приведен в синхрон с времето. Яман ще се спасят, но не когато по-малко губят, а когато повече се променят.

Борба между:
старо – ново,
чуждо – местно...
Демир и Йълмаз.


 
Показват ни такива ситуации с децата, че и в двете – и в Аднан/Йълмаз (тук и чрез двете имена), и в нероденото, присъстват и Йълмаз, и Демир. Единият зачева детето, а другият продължава с отглеждането му или единият е заченал детето, но в критичен момент другият спасява живота му (в критични пет минути) и се грижи за него като го храни и забавлява. Така се получава, че майката е една, а в живота на всяко от децата участват и двамата бащи. В децата се събират Йълмаз и Демир, старо и ново, местно и идващо отвън  - събират се противоположностите от двамата бащи. Децата „са направени“ от тази „смес“/„тесто“, в която има и от Йълмаз, и от Демир: един чудесен образ за новата Чукурова като синтез от старо и ново, за бъдещето след края на "войната". Чрез единствената майка един ден, когато бащите вече няма да враждуват или няма да ги има (?) цялото богатство ще принадлежи на всички общо, може би.
 

                                                                                                     
Лучия, дали падането на Сание няма да провали сюнета? И не само заради това, но Хюнкяр не успя да освободи Демир и няма да има средства. Демир е в затвора, продадена е първата земя, невъзможност на Яман да изпълнят престижната си роля с организацията на сюнета...всички ще видят, че Яман не „са на крака“ -  начало на регреса. Хюнкяр мисли, че ще се справи както се е справяла винаги и преди, но май няма да стане така. Може Фекели да поеме организацията. Иначе Хюнкяр ще падне в ръцете на госпожите „приятелки“.
Ужас, отвсякъде изпълзяват разни същества, готови за хляб и зрелища и не само.

Хубав ден на всички!  Hug

# 2
 • Мнения: 15 223
Привет! Hug
Зари, благодаря за темата, прекрасна е newsm10


Ваня, не се разбра кога ще е обрязването, но ако Сание е пострадала сериозно - счупване например, Фекели ще продължи традицията. Впрочем изказването на Четин пред Фекели по този повод ме изненада. "Нашите" работници не са ли бившите на Яман. Настояването му, че не Хюнкар, а "ние" трябва да поемем сюнета, говори за още едно пораснало набързо самочувствие.
Шермин всъщност открадна 500 хиляди и бяга, хем се опаричи, хем Демир ще остане задълго в затвора. Как стана шофьор, или друг е шофирал, но нещо се е объркало и щом дойде в съзнание, ще види първо Хюнкар.
Йълмаз веднага ще разбере откъде са ѝ парите.
Зюлейха този път сама си навлече неприятности. Вместо да си върши тихо намисленото, тя заплашва, предупреждава за намерения, каквито всъщност няма, после го раздава сърдита, че Хюнкар не ѝ вярва. Но този път и Фекели повярва, сякаш така се бяга - с една риза на гърба.

За втория тийзър на Осман - за турците сигурно е въздействащ и подхранващ патриотизма им, но в мен не предизвика интерес и нетърпение за сериала. Споделям коментар от ТТ - "Без обида, но в тази страна има двама актьори, които имат правото на ролята на султана.
Единият определено е Халит Ергенч, а другият е Метин Акдюлгер, които никой не може да о/спори." /ГТ/


Скрит текст:
Kimse kusura bakmasın ama bu ülkede padişah rolünün hakkını veren iki oyuncu var. Biri kesinlikle Halit Ergençtir diğeri de metin akdülgerdir aksini kimse iddia edemez.

# 3
 • Мнения: 1 623
Привет! Hug Благодаря за новата тема! bouquet Хубав ден и до довечера, да видим какви ще ги забъркат. newsm78

# 4
 • Мнения: 1 717
Здравейте! Simple Smile
И аз благодаря за новата тема! Flowers Hibiscus
Лично за мен, дори и с не големи финансови възможности, човек трябва да има своето самочувствие и себеуважение. Не мисля, че на Йълмаз и на Четин бързо им е пораснало самочувствието, защото те работят вече година във фабриката, в градините, организират производство, синхронизират работата на полето, изнасят продукцията, сключват договори и т.н.
Фактът, че не са се родили богаташи и със "сребърна" лъжичка в устата, не значи, че трябва да се подценяват, да ходят с наведнена глава и смачкано достойнство. Не само родените в богати имения и със "синя" кръв имат право да се гордеят с постигнатото, със себе си и да ходят със самочувствие и с изправена глава.
Защо Четин да не казва "ние..."?! Защо да няма съответното самочувствие и той?! Той работи, получава заплата за извършена работа, Фекели е доволен от него, приема го като част от целия колектив, няма против Четин да изказва мнение и т.н. Четин е част от работна дейност, където колективът е "ние".
Отделно: Четин е син на собственик на кебабчийница и не е направил нищо лошо, че да се срамува и да има комплекси. Идва от добро семейство и е в пълното си право да има съответното самочувствие. Подобно и Йълмаз - нито е крал пари, нито е изнудвал за тях, той беше осиновен законно от Фекели и работи още от самото начало във фабриката. Работил е цял живота, издържал е майка си и себе си...не е бил измамник, готованин, а е бил част от работническата класа на Истанбул....и един от най-добрите механици по двигатели.
Много ми е странно, честно казано, когато видя като цяло коментари, свързани именно с това. Сякаш право на самочувствие имат само богаташите, а тези, които нямат пари - нямат такова право и ако случайно придобият някакви пари...то винаги се отбелязва, че самочувствието им веднага "скача". Или им се приписва някакъв синдром на бедняка. Нима богаташа няма пък друг синдом?! Този, че всеки му е длъжен и трябва да се съобразява с него, защото е нещо повече и над закон, правила и т.н.
Хюнкяр, за мен, е прекалено елитарна и робуването на всичко това е изморително. Съобразяването с хорското мнение разрушава. Никой род не е безгрешен и никой род не е застрахован от трусове...тя влага много енергия да се кикоти фалшиво, да лъже и да се преструва, вместо да бъде директна и да си спести по-нататъшни проблеми. Съобразяващите се с хорското мнение никога няма да го задоволят, но старанието предизвиква много негативи.
До довечера! Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 18:27 от dana78

# 5
 • Мнения: 1 756
На мен моментът с намесата на Четин ми прозвуча по съвсем различен начин. Напомни ми футболната история, когато Четин съжаляваше, че не се е сетил да каже на Йълмаз за положението на футболния тим. Тогава Фекели и Йълмаз можеха да направят това, което направи Демир. И сега Четин дава идея и основанието  те да поемат този празник, защото Яман имат финансови проблеми и защото става дума за бивши работници на Яман, които сега работят за Фекели и Йълмаз.  Това е престижно и е полезно за хората, които нямат възможности, и когато Яман не могат, нормално е Фекели и Йълмаз да поемат организацията. Не виждам нещо повече.https://instagram.fsof9-1.fna.fbcdn.net/v/t50.2886-16/75239344_7 … 693d6179f3bcfed53
 # 6
 • Мнения: 1 059
Добър вечер!

Много ти благодаря за темата, Зарани! 💐
А на останалите момичета благодаря за споделеното! 💐

Приятно гледане. Simple Smile)

# 7
 • Мнения: 15 223
Дана, няма нищо странно. Писах за самочувствието, за да каже "не те, а ние". Разбрахме, че досега обрязването са го правили Яман и сега не Фекели, а Четин казва "ние" да прекъснем традицията. Нищо друго от това, което съм написала нямах предвид. Защото веднъж преди време вече споделих - пари не се печелят лесно, а за много пари, милиони - трябват години труд. Тук всичко стана за по - малко от година. Но както и за други неща в сериала, така и за тези, идеята на сценаристите е да не разсъждаваме, а да ги приемем. Wink

Ваня, Четин, както и Йълмаз, не знае за финансовите затруднения на Яман. Смисълът на казаното беше още "хората да не помислят, че ние не можем да го направим".

В 20:45 рускините ще публикуват линк за превод онлайн с озвучаване - като миналия път.

Ира wavey

# 8
 • Мнения: 1 717
Здравейте Simple Smile,
Лучия Blush, Четин каза, че Хюнкяр продава земя, защото има финансови проблеми...цяла Адана говори. За Четин беше странно как така, след като имат финансови проблеми, Хюнкяр си позволява такова масово обрязване, дори на повече деца, както видяхме. Тогава, Фекели отговори, че има нещо. Четин, според мен, имаше предвид, че след като част от тези хора са техни работници, то те трябва да поемат грижата за тях в това отношение.
Разбирам, какво имаш предвид, но нито Четин, нито Йълмаз парадират с пари, които не са спечелили. Йълмаз всичко съгласува с Фекели. Той също печели като съ-собственик на фабриката.
Благодаря за линка! Още веднъж лукс за нас...няма да гледаме само картинки и да напрягаме уши, за да "хванем" някоя и друга дума Simple Smile.
Моля, сложи линка, ако имаш възможност! Благодаря!

# 9
# 10
 • Мнения: 1 756
 Приятно гледане! wavey

Имах резерви към превода със звук, но гледах еп. на следващия ден и ми хареса. Ако пак е същата преводачка и се чуват гласовете на актьорите, е добре.
Лучия, благодаря за линка.

Не знам дали видяхте клипа от предишния ми пост. След съня с бягството има спомен как Демир при предишното бягство стреля в Йълмаз. Затова може сегашният сън да е на Зюлейха. От бягство нея я спира страхът от Демир, а Йълмаз - може би съзнанието.

# 11
 • Мнения: 1 717
Много благодаря! Flowers Hibiscus
Приятно гледане!
Да, наистина в клипа има такъв спомен. И още нещо се сетих: когато Йълмаз караше Зюлейха в болницата и когато понечи да му каже за Аднан, тя си спомни как каза на Демир: "Аднан не е твой син" и той й каза: "Ще изкопая два гроба..., не - три". Т.е. Зюлейха все още се страхува за живота на Аднан и какво би сторил Демир в пристъп на гняв или при опасност, че ще загуби детето. По принципа: ако не си мой/моя, няма да си на никого друг.
Аз също мисля, че Зюлейха я спира както страхът, така и благодарността и уважение към емоциите на Демир, а Йълмаз - съвестта и вината.

Допълвам се:
Съгласна съм със споделеното за турското правосъдие, което е представено тук и в други сериали. Да се отврати човек. Как така на базата само на едни показания ще съдят човек. Има показания - смъртна/доживотна присъда, изтеглят се показания - пускат задържания. Законодателните власти, изпълнителната власт и отделно държавните случжители в следствие и прокуратура нямат ли никаква идея, че тези свидетели могат да лъжат, да са се объркали, припознали и т.н. Могат да бъдат подкупвани, заплашвани и т.н. Никой не разследва самия свидетел, никой нищо друго не проверява. Та, как не се питат, дали Шермин не е дала тези показания, защото Демир е запалил конака й. Не чух и Хюнкяр да обясни това на прокурорката, чиято работа е именно това.
Значи сега, Шермин е изкала да измами и Хатип ага Simple Smile, но я издаде Йълмаз, без да иска. Той пък как не се зачуди, че Шермин може да е излъгала за видяното, как не предположи, че е ядосана заради конака и се възползва. Може би не очаква, че Шермин може да стигне до там заради една изгорена къща, но като цяло му е угодно да мисли така сега, спор няма.

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 21:41 от dana78

# 12
 • Мнения: 1 756
Шермин играе игра по-голяма от нейните възможности.
Чакам с нетърпение Хатип да бъде разкрит.
Но сега първо, Йълмаз да разбере, че Фекели е спонсор на Шермин. За Йълмаз е изгодно Демир да си стои в затвора. Но чак пък още няколко месеца.
Много ми хареса Мюжгян с този цвят рокля и тези обеци.
Зюлейха е изгубила мярка за нещата. И аз не бих я изтърпяла тази мед. сестра. Но това, което прави Зюлейха, нищо не и помага.
Дано Сание е поредната "Чудо пациент", в нашия сериал бол такива.
Фекели тръгна на романтично пътуване. Дано се върне цял, че без него...

Ако Зюлейха досега не е разбрала какъв човек е Демир, няма да разбере никога. Нека се страхува!

# 13
 • Мнения: 15 223
Ваня, същата е - Сюзанна Каладжан. И аз не понасям превод с озвучаване, но при нея се получава добре. Мисля, че успява да преведе поне 80% от диалозите. Като гледах със субтитрите, прекъсвах, разсейвах се и затова, Дана, съм подминала, че и Четин знае за паричните затруднения на Яман.

Ваня, видях клипчето, не остана време да пиша - Зюлейха се страхува, но още не знае колко време Демир ще е в затвора. Казаха, че следващото заседание ще е след няколко седмици, но дотогава кой знае какво ще се случи, може да го пуснат по - рано.
Напълно неразбираеми капризи на Зюлейха, казаха ѝ да не става от леглото... ooooh!

Шермин нае кола, оказа се шофьор, но сега ще я катастрофират.
Дали наистина адвокат се обади на Бехидже Rolling Eyes или не пожела да каже на останалите кой я търси.

# 14
 • Мнения: 1 717
Кой какъв човек е има огромно значение, но когато говори за гроб и то за дете, на всяка майка ще й се стъжни. Много добри хора превъртат и става така, че за секунди вършат немислими неща.
И аз така мисля за Зюлейха - много истерясва, ненужно дори. Сама си вреди. Какво толкова, ако е любезна, нека си лежи, да почива...жената не е толкова дразнеща, може да се понесе при желание. Цялото това крещене и пулене не ми допада.
Сега, Йълмаз ще дойде...Фадик сигурно ще ги види.

Общи условия

Активация на акаунт