Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • Мнения: 1 054
Привет! Hug

Благодаря за споделеното!
Ето го и новият фрагман.Леле, Йълмаз ще стане баща за втори път. Simple Smile)))
И май бебето се очертава да е поредната спънка за бягството им. Дали Зюлейха ще чака напразно?! Нямам търпение да разбера. Simple Smile)

# 46
 • Мнения: 1 715
Благодаря за фрагмана, Ира! Flowers Hibiscus
То беше ясно, че нещо ще стане...а за бременността...рускините пишат от доста време, а и в серията имаше подсказка. Сега, обаче, съвсем се оплетоха нещата. Мюжгян бременна от Йълмаз, Зюлейха от Демир. И двете с няколко месеца разлика ще родят. Йълмаз няма да иде на срещата, Зюлейха ще се прибере разочарована, а после ще разбере за бременността на Мюжгян. Тя е майка, няма да позволи вече да се продума за бягство и то да навреди както на Мюжгян, така и на бебето. И Йълмаз и Зюлейха ще имат деца от половинките си по брак. Щат не щат и двамата ще започнат да приемат съдбата си до някакво ново развитие. Все пак, децата дават огромно щастие и нов поглед. Мисля, че там е разковничето.

# 47
 • Мнения: 15 218
Ира, благодаря bouquet
С превод

https://vk.com/video-82230597_456240630?list=555f9e8a6d9cba2302

Йълмаз няма да изостави бременната Мюжган.
Дана, Хюнкар не позволи на Гафур да омъжи Гюлтен за вдовеца с децата. Ще видим дали изобщо ще стигнат до идеята за брак, защото самата Гюлтен не гори от желание да има мъж /заради изнасилването/.

# 48
 • Мнения: 1 715
Благодаря за превода! Simple Smile
Хюнкяр даже не разбра. Гюлтен се опита да се самоубие и чак тогава стана ясно и Хюнкяр беше скандализирана. Но, когато едно момиче е изнасилено, по традиция е нямало много опции. Знаем - или го женят за насилника, или за възрастен човек, който се "прежалва" да я вземе, за да му гледа децата и да му слугува.
Ами, мисля, че Гюлтен започва да иска връзка с Четин. Може да усеща, че той би я разбрал и подкрепил. Не знам.

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 21:39 от dana78

# 49
 • Мнения: 15 218
Още сега отписвам "Основаването: Осман" от списъка си. Има и други снимки на любимците на диктатора, но и една стига.

Скрит текст:

Разбира се, Екрем Имамоолу е предпочел да остане в Истанбул вечерта на празника newsm10

https://www.instagram.com/p/B4NsBAQBOKM/

# 50
 • Мнения: 1 755
Лучия, много лесно си се отказала.
Актьорите какво са виновни, те са на работа.  Grinning

Мюжгян ни беше представена в началото като идеалистка.
Със загадъчна страна, която ще се прояви с времето.
Дали това време не е дошло? И в какво ли се изразява  загадъчното?
Спомних си също как ни подчертаха нейното учудване, когато беше установена бременността на Зюлейха:
как можело човек да не се радва, че ще има дете. Дали сега Мюжгян сама ще преживее същото?
Йълмаз пожела да имат три деца. Но той и каза и това, че ще бъдат най-щастливата двойка на света...
Откакто знам историята на Фекели и съдбата на неговото семейство си мисля, че и с децата на Йълмаз ще има някаква история.

https://instagram.fsof9-1.fna.fbcdn.net/vp/721548185371977712f01 … t&_nc_cat=109

# 51
 • Мнения: 15 218
Ваня, не са на работа, а на държавния прием по случай празника. Това не е първа среща на Йозчивит с Ердоган

Скрит текст:


Боядисал си е косата и мустака с боята на Путин.

Обяснява им какъв сериал да направят


Да, нямам никакви колебания по отношение на ердоганистите. no

Мюжган все още си затваря очите за промяната в Йълмаз. Невъзможно е да не я забелязва.

# 52
 • Мнения: 1 755
Здравейте!  Hug

„Имало едно време в Чукурова“,  еп.41, бг суб.

https://vk.com/club113691288?w=wall-113691288_184532
https://ok.ru/video/1308978252484
https://cloud.mail.ru/public/23ac/Z5QNhryHY
https://my.mail.ru/mail/evavili/video/16/368.html
https://www.vbox7.com/play:38b1bdf64f

Благодарности за превода и субтитрите!  bouquet

# 53
 • Мнения: 4 192
Озет някой не срещна ли някъде?

# 54
 • Мнения: 1 715
Здравейте Simple Smile,
Благодаря за превода на български! Flowers Hibiscus
За озета - Лучия го е публикувала в по-преден нейн пост - 39.
Надявам се да няма никаква трагична история или трагедия с детето/децата на Йълмаз от Мюжгян, защото това е най-страшното и най-тежкото за един родител. Няма по-лошо от това в живота. Йълмаз вече "загуби" едно дете за себе си, дори без да го знае, а като разбере ще бъде съкрушен. Синът му носи чужди за кръвта му и истинския му род имена, отглеждан е от друг мъж, ще бъде възпитаван от друго семейство и законът ще бъде враг на Йълмаз в това отношение. Такава е ситуацията. Йълмаз няма да може да отгледа сина си и се надявам СЦ да не му отнемат и другото/другите дете/деца, защото това ще бъде много жестоко и несправедливо към героя. Надявам се Йълмаз да не повтори съдбата на Фекели. Защото и Фекели би загубил внуче/внучета, а в лицето на Мюжгян - дъщеря. При рускините има мнения, че Мюжгян ще почине при раждането, а с нея и детето или детето ще оцелее и Йълмаз ще си го отглежда сам. Каквото и да става, надявам се да няма смърт на деца. Още повече, че Йълмаз вече има "загуба" като баща, без да го знае, което е много тъжно и нечестно спрямо него. Взето е решение вместо него, без той да бъде питан или дори уведомен. Аднан, реално, дори и биологичен син на Йълмаз, ще продължи друг род - този на Яман. Така че, мисля си, ако Йълмаз изгуби своите наследници по някакъв начин, то съдбата трябва, все пак, да "му върне" някак Аднан, който да продължи рода Аккая-Фекели.
Хубав ден! Simple Smile
П.П. И аз не толерирам ердоганистите. Но си мисля, че много актьори нямат друг избор, ако участват във филм, който е "под шапката" на властта. Щат не щат ще се здрависват и снимат с Ердоган, като част от протокола, а може и изобщо да не го харесват и подкрепят.

Допълвам се: замислих се за една моя идея по повод на децата на Зюлейха и Сехер, които забременяха по едно и също време, горе-долу. Сехер изгуби бебето, за съжаление. Та, възможно ли е това да стане с децата на Зюлейха и Мюжгян, които имат също много близък термин...т.е. някакво объркване или нарочна намеса някаква. В единият случай "виждах" като намеса на Хюнкяр, но сега, при втория вариант, дали няма Саббахатин да се намеси по някаква причина. И в руския форум са пълни с идеи Simple Smile.

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 13:42 от dana78

# 55
 • Мнения: 1 755
Здравейте!  Hug

Чай в четвъртък с Мурат.Сега малко внимание към Гюлтен.
Тя ще е главната опора на Зюлейха отук нататък, ще обезпечава връзката с Йълмаз.
Знаем колко хубаво тя изпълни тази роля дотук.
Кратка хронология на старите писма.

Независимо дали това е първото, с което Зюлейха съобщава на Йълмаз за бременността, или е някое от поредните писма до него, не може в скритото в сандъка да няма нещо във връзка с бременността. Най-вероятно това е била постоянна тема във всяко писмо.
 
Реакцията на Гюлтен след прочитането на първото писмо, което от изумление изпусна.
От Зюлейха тя вече знае какви са отношенията между тях,
сега най-вероятно, е разбрала, че очакват дете.Между първото писмо, което Зюлейха написа, и сватбата има няколко дни. Не ни показаха, но едва ли Зюлейха е писала друго писмо. Когато се върнаха от сватбеното пъгешествие, на което тръгнаха на следваща сутрин след сватбата, тя веднага пита Гюлтен дали има писмо от Йълмаз. Тогава повръща и се разбра за бременността. Гюлтен беше с нея в банята и не зададе въпрос, а направо каза: „Бременна си, нали.“ Значи, тя е чела това първо писмо и затова беше подготвена. За сравнение един друг случай, когато Сехер искаше да повръща, Гюлтен я обяви за болна и и направи чай. Значи не симптомите, а знанието за бременността е било в случая на Зюлейха. И след няколко дни Зюлейха каза на Сабахеттин, когато подготвяше пътуването и до Истанбул, че тя е писала на Йълмаз, че е бременна, но няма отговор от него. И Сабахеттин, и Гюлтен знаят чие е детето, но Гюлтен вероятно има доказателство и вероятно такова е или първото, или някое от следващите писма.
Когато Гюлтен отвори първото писмо, никой дори самата Зюлейха не знаеше, че Демир ще се жени за нея. След сватбата, тя продължи да се интересува от развитието на техните отношения: отваря, чете и запазва всяко писмо. Нито в първия момент, който предхожда сватбата, нито нататък, когато се опитва да се извинява с това, че Зюлейха е била вече омъжена, Гюлтен беше истинска приятелка, както на Зюлейха, така и на Йълмаз. Ако тя наистина се водеше от принципи, трябваше да откаже да е посредник в изпращането на писмата изобщо.
Гюлтен досега не е казала на Зюлейха, че знае чие е детето; Зюлейха знае, че е чела писмата и и оттам знае нейните тайни; Гюлтен каза, че е унищожила писмата, но не и каза, че едно от тях пази.
Хюнкяр смяташе, че само двете със Зюлейха знаят чие е детето. След това се разбра, че е знаел също и Демир.
Хюнкяр не беше достатъчно внимателна в един момент. А именно, когато вече оповестиха бременността и Хюнкяр говори с началника на затвора по телефона. Тогава той я попита какво да прави с писмата на Йълмаз и Хюнкяр каза да ги изгори. Хюнкяр го попита дали са пристигали писма за Йълмаз и отговорът беше „не“. Тук тя трябваше непременно да се сети, че нещо не е наред. Тя знаеше, че Зюлейха получи адреса на затвора и нямаше начин да не е писала. Щом нейни писма не бяха стигнали до затвора, ако Хюнкяр се беше замислила, щеше да се сети, че някой ги спира. Йълмаз е написал много писма, а Зюлейха – нито едно. При това Хюнкяр знае какво преживява Зюлейха и не е възможно да не е писала. Хюнкяр трябваше на всяка цена да открие този някой. Още повече, че тя вижда непрекъснато Гюлтен около Зюлейха, вкл. когато тръгваха на пътуването за медения месец, когато Зюлейха се сбогува специално и много приятелски с Гюлтен, само нея пита какъв подарък иска.
Това заблуждава и Демир. При връщането си от затвора той даде адреса на Зюлейха. Така той провери доколко Хюнкяр е ангажирана със затварянето на Йълмаз и дали има контрол върху кореспонденцията между Йълмаз и Зюлейха. Мисля, че тогава той се е досещал, че Хюнкяр се е обадила да го арестуват и е разбрал, че Хюнкяр е взела мерки и няма да има връзка между Зюлейха и Йълмаз. Иначе Хюнкяр щеше да каже или да направи нещо след като Демир даде адреса.

Много показателна е сцената при обявяването на бременността.
Гюлтен е напълно наясно с цялата ситуация.
 


Д-р Сабахеттин и близък приятел, който също знае истината.Приятел и на Йълмаз.Историята с писмата приключи със скандал между Зюлейха и Гюлтен, който се състоя във времето около непристигналото предсмъртно писмо. Зюлейха знае, че всички нейни писма са прочетени и унищожени от Гюлтен. Според думите на Зюлейха, Гюлтен знае всичките и тайни, но какви са тайните, двете не уточниха.
Първия път, когато Гюлтен можеше да каже и направи други неща с информацията от писмата и от състоянието на Зюлейха, което тя вижда всеки ден пред очите си, беше при излизането на Йълмаз от затвора. Лъжата към двамата приятели на влюбената в Йълмаз Гюлтен, се състоеше в нейното мълчание.
Друг момент, когато в ролята си на уж посредник, Гюлтен попречи на Зюлейха и Йълмаз да се съберат, беше срещата при крепостта. Можеше ли тази среща да завърши по друг начин?
Да, ако Демир не беше действал бързо.
И ако Гюлтен не беше фалшива приятелка.
Когато Йълмаз поиска от нея да помогне за среща със Зюлейха, от него тя разбра, че е получил обгореното писмо, а другото по пощата е било вече нечетливо. Гюлтен можеше за две минути, разговорът става пред конака на Йълмаз, да отиде до стаята си и да вземе другото писмо и да го даде на Йълмаз преди срещата. Но тя веднага си спомни как парчето от писмо е стигнало до Йълмаз, това я е подсетило за ролята и и за греха и. Затова така патетично призна, че Зюлейха никога не е спирала да го обича, но за писмото нито дума. Защо ли не направи това признание пред Йълмаз по-рано?
Второто нещо, което можеше да направи, е да каже на Зюлейха, че изпратеното по пощата писмо е унищожено, което Гюлтен разбра в същия разговор малко преди това от Йълмаз. Така Зюлейха щеше да се опиентира за източниците на информация на Йълмаз.
Няколкото кратки минути на срещата до появата на Демир двамата изхабиха в уточняване на това кой какво знае и какво има предвид. Зюлейха се чудеше кое писмо е чел Йълмаз, какво е „всичкото“, което знае, а той се извиняваше през цялото време. Срещата би протекла по друг начин и би имала друг изход, ако Йълмаз вече беше прочел второто писмо, а Зюлейха знаеше, че той не знае всичко. Така и двамата биха били подготвени и веднага биха минали на темата какво ще правим нататък? Това е първата им среща на такова близко разстояние. Сега Йълмаз само посегна към нея, но ако той знаеше за детето, със сигурност щеше да я прегърне още в началото, а тя щеше да потвърди прочетеното. На този етап вече, когато отношението между Демир и детето е толкова напреднало и Зюлейха вижда всеки ден това, трябва някой друг да каже истината, а писмо е най-добрият начин, тази закъсняла истина е трудно да бъде изговорена.  Точно след тази пропусната възможност, когато се върнат заради болния Аднан, Зюлейха ще чуе от Демир неговите думи като баща на Аднан, които отново ще и затворят устата. На срещата край руините беше моментът! Това е вторият път след връщането от затвора, когато Гюлтен променя посоката на историята на Зюлейха и Йълмаз: тя е посредник, знае истината за детето, има и доказателство, но не го показва нито на Зюлейха, нито на Йълмаз.
Малко по-късно Зюлейха ще произнесе клетвата си към Хюнкяр: „ Дай Боже, цял живот да ти липсва сина ти!“, гневна от това, че беше толкова близо до Йълмаз, но организираното от Хюнкяр бягство я раздели отново с него. Но тази клетва ще стигне и самата Зюлейха. А причината за това в този бъдещ момент ще е Гюлтен, която в нощта на бягството отново лъже и Зюлейха, и Йълмаз. Защото казването на една истина само донякъде, е лъжа.
Зюлейха тръгна за срещата с Йълмаз, готова за смърт – тя последва Йълмаз още в Истанбул, готова да срещне заедно с него смъртта, каквато той каза, че има на края на пътя. Затова Зюлейха поръча на Гюлтен да се погрижи за Аднан, да не го оставя сам. „Сам“ в този момент за Зюлейха означава без Йълмаз и нея, които ще загинат вероятно заедно, а „сам“ тя го вижда с Яман. Тръгвайки за срещата, Зюлейха тръгва изцяло към Йълмаз. Появата на Демир прекъсна техния разговор, който можеше да завърши с признание за детето. А спряната информация от Гюлтен не позволи на двамата да направят от срещата възможност за следваща тяхна стъпка нататък по правилен начин, с цялата информация.
И последно видяхме мислите на Зюлейха в съня: откъде Гюлтен знае, че Аднан е син на Йълмаз? Двете за първи път говорят в съня по този въпрос. Иначе той остава в общото „моите тайни“ и заръката за детето да не остане „само“. Зюлейха знае, че Гюлтен от писмата знае чие е детето, но не поставя открито и ясно този въпрос пред нея. Това отговаря на средното положение, в което е Зюлейха между Йълмаз и Демир: и така, и така. Но по този начин остава далече от единственото доказателство, до което може да стигне, ако говори повече с Гюлтен.
Дори Гюлтен да беше изпращала писмата на Зюлейха, заради филтъра на Хюнкяр в затвора, те нямаше да достигат до Йълмаз. Но Гюлтен щеше да е начисто пред себе си.
Ще има смърт на финала. И сигнал за нея може да дойде от това писмо, останало в Гюлтен от времето на любовта и към Йълмаз. С него ще разруши живота на други хора, но то може да разруши живота и на самата Гюлтен. Мисълта това писмо да е забравено там в сандъка се опровергава от случая, когато я видяхме тя внимателно да го изважда и чете. (В този момент бременната Зюлейха и беше донесла свои дрехи, приятелски жест срещу подлост.). Трудно е да се каже какви точно мисли има в главата си Гюлтен по повод на това писмо. Но след като не го е унищожила и не го връща на Зюлейха, вероятно защото вече се притеснява, че не го е направила досега, най-правилното е да го унищожи. Иначе тя държи контрол над много съдби, вкл. и собствената си.
Цената на тази непозволена власт Гюлтен може да плати с любовта, към която сега върви.Големият проблем на „приятелството“ между Зюлейха и Гюлтен е, че то не е искрено. Между двете винаги е Йълмаз; темата за любовта отпадна, но неизяснен между двете остана въпросът за детето на Йълмаз. Зюлейха е наясно, че от писмата Гюлтен знае истината, но сякаш се страхува на глас да говори по този въпрос, това си позволява само насън. Гюлтен е гузна, тя няма какво да каже за това писмо, защото вече е казала, че е унищожила всички. От това неискрено приятелство писмото стои в сандъка и никой не знае кой и кога ще го извади оттам.

Още подходящи и пропуснати моменти, за да стигне спряното някога от Гюлтен писмо до своя получател.
Иначе приятелка ли е Гюлтен?

Гюлтен и Демир представят местните: той се ожени за „сестрата“, а тя се влюби в „брата“ на двойката от Истанбул. Техните роли са разпределени така: докато Демир се опитва да откъсне Зюлейха от Йълмаз и да я задържи при себе си, Гюлтен държи Зюлейха и Йълмаз на разстояние. Гюлтен помага на Демир. В момента изглежда така сякаш Гюлтен иска да свърже Зюлейха и Йълмаз, но тъкмо това писмо, което тя крие в сандъка си, не позволява това. Най-вероятно то ще излезе на бял свят тогава, когато Демир приключи своите задачи, за които Гюлтен му осигурява време. Това не е време за самия Демир, то е време за местното, което е в процес на промяна. Това писмо не само ще разкрие истината на Йълмаз, но то е край и на делото на Хюнкяр в начина, по който тя го замисли. Това също трябва да се има предвид. И ако върнем лентата още малко назад, появата на Гюлтен даде повод Зюлейха и Йълмаз да станат „брат и сестра“ в самото начало, а оттам тръгна цялата история. Бяха току-що пристигнали, слушаха за подготвяната масова сватба и при въпроса коя е Зюлейха? се появи Гюлтен, за която Гафур каза, че му е сестра...Началото и краят е възможно да бъдат свързани с Гюлтен.

# 56
 • Мнения: 1 715
Здравейте Simple Smile,
Съгласна съм със споделеното за Гюлтен. И само мога да добавя, че лъжата на Гюлтен към нейните приятели се състои не само в мълчание, но и в преднамерено подвеждане. Още когато Йълмаз я питаше, дали Зюлейха се е омъжила насила за Демир или по свое желание, тя го заблуди. Тя ясно каза, че много жени мечтаят да станат съпруги на Демир Яман, с което насочи нарочно мисълта на ранения Йълмаз в определена посока, която после не успя изцяло да излезе от съзнанието му. Докато Саббахатин отклоняваше въпроса, Гюлтен съвсем съзнателно насочи Йълмаз в грешна посока - парите и властта на Демир са притегателни за всяка жена. И още: Гюлтен премълча пред Зюлейха, че Йълмаз е жив, че не е загинал в пожара и че е в Чукурова. Гюлтен не каза, че тя и Саббахатин са го спасили след опит за убйство от страна на Демир. Така Зюлейха щеше да е подготвена за две неща: за това, че Йълмаз е жив някъде там и за това, че бракът й с Демир не пази живота на Йълмаз, така както тя си мисли все още. Зюлейха щеше да има време да преосмисли нещата като цяло, да се подготви психически и да се научи да следи по-обстойно ситуацията както в конака. Всичко това щеше да я предпази от шока, от необмислените думи и действия, защото щеше да има време да помисли и да си изработи стратегия. Докато Демир търсеше Йълмаз, за да го довърши и закопая някъде като животно, Зюлейха можеше чрез Саббахатин да го търси, за да говори с него...без това да е известно на Яман. Тук критикувам и Саббахатин. Той също можеше да каже на Зюлейха, че Йълмаз е жив. Но, ако Саббахатин реагираше, според собствените си убеждения, то Гюлтен се ръководеше от любовта си към Йълмаз, в ущърб на Зюлейха.
Все още не съм гледала последния преведен епизод. Може би ще го коментирам по-късно накратко, защото вече споделих повечето неща, които ми направиха впечатление. Хубаво е да има озвучка Simple Smile.

Хубав ден! Simple Smile

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 13:35 от dana78

# 57
 • Мнения: 15 218
Привет! Hug
Ваня, Дана, благодаря за споделеното! bouquet

Да не забравите - вече сме един час назад от турското време, сериалът/озетът ще започне в 19 ч. наше време.

Благодаря за българския превод и субтитри. bouquet Дана, и аз не съм, но до довечера трябва да успея да приключа серията.

# 58
 • Мнения: 1 715
Охооо, забравих за времето и благодаря за напомнянето! Което означава, че в Белгия ще е 18.00 часа за озета. А аз съм на Хелоуин обиколка и забавления в квартала от 19.00 часа Trollface
Ще закъснея за он лайн и с удоволствие ще изчета, какво сте писали. Дали ще има озвучка и днес?
Flowers Hibiscus

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 13:51 от dana78

# 59
 • Мнения: 4 192
До края на сезона ( средата на юни) има около 30 серии. Какво толкова ще дават?

Общи условия

Активация на акаунт