Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 1 054
Хмммм,може и да има опит забягство. 😈
Напълно съгласна Съм с всичко написано за поведението на Зюлейха!

# 16
 • Мнения: 1 755
Болницата работи с пълен капацитет, скоро и затворът.
В конака на Яман е лудницата.
Зюлейха трябва да се страхува от един единствен човек - Йълмаз. Аз не бих се доверила на него, а тя ще реши за себе си.
Йълмаз е наивен и прави изводи, без достатъчно информация. Това е характерно за него досега и сега пред Хюнкяр показа същото. 
Четин все повече не ми харесва с една своя черта: да гледа като вярно куче. Не обичам такава преданост.
Като дойде на себе си Шермин може би ще издаде Хатип като убиец на Дженго. Хатип затова се разтича.
Фекели го изпратиха извън Чукурова, за да не може Йълмаз да разбере веднага за парите. Освен, разбира се, това което ще правят с Бехидже.
Не разбирам защо Хюнкяр не показа написаното от Шермин пред съда.

# 17
 • Мнения: 15 217
Повтаря се историята с предишното обвинение за убийство, което приписаха на Демир. Не само Зюлейха, и Йълмаз трябваше да поне малко да опита да проучи Демир. Хареса му да вярва на Шермин, нито за миг не се усъмни, не разпита Сабахаттин. Даже и след думите му, че за пари тя всичко ще направи, не се замисли.

Ваня, Хюнкар не показа по - рано даже на адвоката признанието на Шермин, а чак след края на заседанието. Уж познава Шермин. Но пък така сценаристите удължават престоя на Демир в затвора.

# 18
 • Мнения: 1 054
Супппеееерр!!!
Най- после ще се разбере, че Зюлейха каза истината. 🥰🥰🥰
Браво, момичета, прави бяхте, че е сън.
Ех, на най- интересното за мен епизодът ще свърши... :/
Много ми хареса Демир в този епизод, човек с принципи. Сгреши, че не изслуша Зюлейха, но тя прави неща, които разклащат доверието му в нея, поне според мен.

# 19
 • Мнения: 15 217
Гладът на Гаффур вече е толкова банален и досаден, даже не е смешен. #Cussing out
Йълмаз дали ще пита Шермин за истината или Сабахаттин ще му каже.
Аааа, тази леля от небето падна - вече и Зюлейха е спасена. Grinning
Ира, тя сама си постила, отново каза на Хюнкар, че ще бяга, преди Демир да излезе от затвора. ooooh!

# 20
 • Мнения: 1 714
Йълмаз е наивен, но той вярва, че Демир е убил Дженго. Много хора го чуха да го заплашва: "Мъртъв си, ще те убия." Именно тези, които изговарят заплахата, често пъти само "изпускат парата", но има и такива случаи, когато заплахата се счита като предвестник на реално желание за конкретно негативно действие. Йълмаз въобще не допуска, че Шермин е дала лъжливи показания. Той не я познава добре и не знае на какво е способна, но за сметка на това си е напатил от Демир и за това вярва, че Демир е виновен. Думите на Саббахатин той ги възприе като заявление, че Шермин би неглижирала истината заради пари. Не одобрявам държанието му пред Хюнкяр, нито това на Зюлейха спрямо нея на моменти...но си личи, че и двамата са изключително нервни и винят Хюнкяр, която си е виновна, разбира се. Но, нито Зюлейха, нито Йълмаз успяват да се контролират и да уталожат гнева и яда си. Но, Мюжгян беше права...Йълмаз помогна на Шермин и така тя даде показанията си, като сега каза истината. Йълмаз обаче мисли, че тя ще смени показанията си като сега лъже, бивайки подкупена от Хюнкяр.
Надявам се, Саббахатин да му каже истината (след като изслуша Шермин), за да е наясно Йълмаз, че не Демир е убиецът.
Леля Бехидже го закъса, Мюжгян също. Явно партньорът на Бехзат е фалирал и го е "замъкна". Ситуацията няма общо със снимките, май.
Имам чувството, че Хюнкяр ще "работи" за отърваване от Зюлейха. Ще иска да й вземат децата. Нека, сега, Хюнкяр да дава обяснения...все пак се подведе много сериозно. И тя не помисли и не разсъди. Всеки човек се подвежда често по очевидното, по очакваното и следствие на преживяното.

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 00:10 от dana78

# 21
 • Мнения: 1 755
Много хубав епизод!
Не ми хареса само тази свидетелка, малко пресилено се яви точно в този момент. Но пък свърши работа.
Хюнкяр си направи интригата, но сега да видим как ще се сложат отношенията. Зюлейха е чиста, тя нищо не е направила. Но помислите и не са чисти. Това разхождане на Йълмаз в конака, махането с ръка, когато мъжът и се е върнал...това е много далече от това, което мога да приема. Зюлейха чувствам по-различно, тя ми изглежда по-искрена в чувствата. Но за Йълмаз не мисля така. И затова тяхната любов отдавна не я харесвам.
Фекели се държи добре към Бехидже, но какви са тези хора, които ги нападнаха? Той поема много голям е неясен ангажимент с тази жена.
Ако Шермин каже, че Хатип е убиецът на Дженго, може да и получи втори шанс за живота си със Сабахеттин. Но сега Хатип ще започне да действа.
Много ми беше жал за Демир: освобождаването. На него са му потънали гемиите, а веселбата на хората...Тъжна беше срещата, по-скоро несъстоялата се среща със Зюлейха. Факт е, че тя го изчака да бъде освободен, но мислите и са другаде и в мислите си не го изчака.
Гюлтен ме изненада. Тя се ръководи от сближаването между двамата, но въпросът дали е казала Зюлейха за детето, ме изненада. За първи път говорят за това. И пак подведе Зюлейха, не и каза за писмото. Оставя я без доказателство в този момент, когато е много назряло да направят нещо повече за събирането си с Йълмаз. Зюлейха не може да докаже, че детето е негово. Гюлтен ми е една от най-неприятните героини. И тя има голяма вина към приятелите си, пред които е лицемерна и ги заблуждава.  
Наистина много хубав епизод. Имам нужда да помисля още върху него.
Да, Дана, Хюнкяр точно това цели. Затова Зюлейха така гледаше как прегръщат детето. Затова не мога да и простя на Гюлтен. Утре ще пиша повече за нея.
Сега ви казвам лека нощ! Hug

 

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 00:16 от vanja@

# 22
 • Мнения: 1 714
Мислите на Зюлейха не са чисти, нито на Йълмаз...спрямо половинките им, но това е така, защото се обичат. Зюлейха не обича Демир, никога не го е обичала и бракът беше не сключен по любов и това Демир го знае добре. Така че, на Зюлейха чувствата са й позволени, защото тя нищо не е обещавала. Аз вярвам в любовта на Йълмаз. Това, че той направи грешка от мъка, не значи, че не обича. Много хора правят грешки, независимо от чистотата на чувствата си. Той изпитва вина спрямо Мюжгян, което е нормално, но това вече разконцентрира поведението му. Аз харесвам любовта им...класическа е. Тази на Демир ми е патологична.
Но е хубаво да има различни гледни точки...иначе ще е скучно Simple Smile
Лека нощ! Simple Smile
П.П. Сега Мюжгян остава и без средства и без имоти. Йълмаз е изключително изнервен и объркан. Но той сам си направи това с Мюжгян и сега ще си отговаря. Хареса ми, все пак, че със Зюлейха се поизясниха.

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 00:47 от dana78

# 23
 • Мнения: 15 217
Дана, когато Демир стреля в Йълмаз в нощта на годежа му, нямаше предварителни заплахи, които да чуе половината Чукурова. Имаше такива и към Йълмаз, по различно време, но Демир не ги осъществи, та си струваше малко да помисли, преди да приеме за чиста монета измислиците на Шермин.

Ваня, това с Гюлтен не беше ли част от съня на Зюлейха?
Да, свидетелката накрая я пришиха с бели конци.

В "Карадайъ" /70-те години/ по същия начин - с музика, танци и курбан, посрещнаха освобождаването от затвора на не помня вече кой герой - там и баща, и син бяха затворници.
Двамата които нападнаха Бехидже като че ли я помислиха за лека жена Rolling Eyes

Демир ще започне да търси убиеца на Дженго, а Хатип и без убийството свърши достатъчно, за да го подгони Демир. Пак ще има стрелби.

# 24
 • Мнения: 1 714
В деня на годежа Демир крещя и то неколкократно, че ако Зюлейха не излезе, то той ще убива. Съвсем ясно си беше. Прокурорката, чиято работа е да разследва, прие за чиста монета измислиците на Шермин, та Йълмаз ли трябва да се прави на детектив?! Йълмаз не знае много от нещата случили се между тях и както вече писах, той не познава Шермин добре. На малко хора би им хрумнало, че заради един запален конак, тя ще лъже, за да осъдят Демир на доживотен затвор. Дори и на Саббахатин не му хрумна, че тя лъже.
Да, май това с Гюлтен беше част от съня. Зюлейха не знае ли, че Гюлтен знае за Аднан?! Thinking Нещо се обърках. Не са говорили конкретно, но мисля, че и двете се държаха така, сякаш е ясно и за двете.
Сега на ход е Зюлейха: "Роб си на казаното и господар на неизреченото."
Сънят на Зюлейха ясно показва голям страх за живота на Йълмаз. Тя се страхува и също й е съвестно заради Мюжгян. Защото и тя я подведе.
Къде е чантата с парите? Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 00:36 от dana78

# 25
 • Мнения: 4 192
Така ли на Хюнкяр няма да ѝ се случи нещо, че да спре да върти интриги. Зюлейха, сега явно като има подкрепа от Йелмаз, а Демир го няма, е решила да дразни Хюнкяр. Това дето е трупала ,таила и понесла от нея, сега си ѝ го изкарва.
И ако идеята на филма е "НОВОТО", то персонажа Хюнкяр ще е "загиващ".
А да не се случи така, че Зюлейха да се откаже и от двамата и сама да си гледа децата?

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 08:53 от tigasa1

# 26
 • Мнения: 1 054
Привет! 🤗

Отново сме на 2 място, но рейтингът е много добре. Дори има леко повишение.


Момичета, благодаря за компанията снощи. 😊
Тигаса 🤗 ,
И на мене нещо такова ми се върти в главата:
“ А да не се случи така, че Зюлейха да се откаже и от двамата и сама да си гледа децата?”
Аз мисля, че по- възможно е и Демир, и Йълмаз да загинат. Това не е моят любим край. 😀 За сега не виждам как ЗюлМаз ще намерят път един към друг. Не виждам и какво би накарало Демир да се откаже от любовта си. Но нищо не се знае. Има бая време до месец Май, ако тогава е финала. Simple Smile)

Ваня 🤗
“ Зюлейха е чиста, тя нищо не е направила. Но помислите и не са чисти. Това разхождане на Йълмаз в конака, махането с ръка, когато мъжът и се е върнал...това е много далече от това, което мога да приема.”
Точно! 🙏

Лу 🤗 , Дана 🤗 ,
Аз също мисля, че частта с Гюлтен беше в съня.

Хубав ден!

# 27
 • Мнения: 1 755
Здравейте!  Hug

Да, разговорът между Зюлейха и Гюлтен е началото на съня. В следващите дни ще възстановя историята на писмото, запазено от Гюлтен, както и нейната роля за връзката между Зюлейха и Йълмаз дотук. Това е важно, защото Гюлтен най-вероятно ще играе роля на финала.

Сънят на Зюлейха:
 „Зюлейха, ти казала ли си на Йълмаз, че Аднан е негов син?/ Ти откъде знаеш, Гюлтен? /Чух. Аз отначало чувствах, че Аднан.../Как така си чувствала, Гюлтен? / Чувствах, ти по друг начин гледаше на Аднан. Ти казала ли си на Йълмаз? /Още не съм казала,  но ще му кажа, когато съм уверена, че сме се спасили. Когато се избавим от Демир, ще му кажа. /Ще се спасите ли? / Ще се спасим.“
Зюлейха бяга с детето, Йълмаз ги чака:
„Отведи ни оттук. / Ще ви отведа. /Ще се върнем към нашата любов от началото. Нашата любов никога не е свършвала. Знаеш ли, аз знаех, че ще дойде ден и ти ще ни отведеш. Сега ние никога няма да се разделим. /Ще те накарам да забравиш всичко, което си преживяла. Ще те направя щастлива.“
Демир: „Зюлейха!“
Дрехи, обстоятелства – в съзнанието на Зюлейха се преплитат нейните бягства с детето при Йълмаз и всеки път появата на Демир. Сега той е най-близо до Демир от срещата при руините: в черно, същият поглед, пистолета...Бягат, Демир ги догонва, стреля и убива Йълмаз. Зюлейха се събужда от кошмара, Демир минава по  коридора и гледа към нея през открехнатата врата.

Този сън ми показва какво се случва в подсъзнанието на Зюлейха, което преработва идеята за бягство. Страхът е основното чувство за Зюлейха, това контрастира с щастливата усмивка на лицето на Гюлтен. Основният въпрос, за да бъде включена Гюлтен в съня, е въпросът за детето. Гюлтен и помага в подготовката, защото това тя прави и при подготовката на срещата при руините, но сега ярко се откроява тогава само загатнатия въпрос за детето. Значи, в съзнанието на Зюлейха въпросът чие е детето се свързва с Гюлтен. Тогава Зюлейха само и поръча „не оставяй Аднан сам“ – т.е. предай го на хората на Йълмаз или го вземи ти, ако Демир ни /ме убие. Тук скрита стои мисълта: Гюлтен знае истината. Но сега в съня остротата на въпроса е в това: с какво Гюлтен може да помогне да докажем, че Аднан е дете на Йълмаз, какво Гюлтен знае? Сякаш сега Зюлейха и задава въпроса, който тогава не и зададе, но сега иска да го доуточни. Въпросът към Гюлтен е въпрос, който Зюлейха си задава сама на себе си: ще може ли Гюлтен, която единствена знае истината – защото е чела писмата, да помогне, за да докажем, че Аднан е син на Йълмаз. Чувствата не са доказателство. Интересно е дали Зюлейха ще говори с Гюлтен по този въпрос през деня? Зюлейха получава този въпрос от подсъзнанието си, което търси доказателства. Ако се сети да зададе същия въпрос на Гюлтен през деня, интересно какъв отговор би получила от нея. Дали при директен въпрос ще и даде писмото. Защото сега това, че ще му каже, когато се спасят, отново е оставено на преценката на Гюлтен и тя може да даде писмото в лош и неправилно преценен от нея момент.
Бягството е колаж от объркани спомени от вече случило се, които създават очакването за финала, а именно за убийство. На финала на сериала сигурно ще има подобна сцена, но мъжките роли, според мен, тогава ще бъдат разменени.
 
Зюлейха ще остане на финала сама, отдавна мисля така и съм  споделяла това. В самотната ездачка от интрото виждам нея. Въпросът за финала обаче не е само в това дали и кой кого ще убие. Този въпрос е в две степени и втората е къде ще остане Зюлейха с децата: в рода на Демир или в този на Фекели. Защото, според мен, тя ще обича Йълмаз до финала и най-вероятно пак тогава – към финала, тъй като Демир „ще  я чака до последния си дъх“ – виждаме го и на постера обърнат, очакващ, ще се влюби и в него. Тя трябва накрая да обича и двамата, така, както в децата присъстват двамата бащи: любовта към двамата и децата от двамата са два образа на синтеза между тукащното и дошлото отвън. Затова въпросът къде ще остане след действията на мъжете няма да се реши от това кого обича Зюлейха, а от мотива за ценността на живота след убийството. Това е мотивът, който я вкара в брак с Демир и предполагам пак този мотив ще я остави в неговия род. Всичко това, разбира се, е мое виждане и то засега.

Хюнкяр може и да умре, това няма да спре промяната в Чукурова, но „Хюнкяр“ – това, на което Хюнкяр е само лицето, няма никога да умре, то е вечно. Това е местната култура, която непрекъснато се обновява и така продължава живота си. Новото не съществува само за себе си, ако не е родено в недрата на старата култура (връзката майка – син, която ни показват), новото трябва да бъде прието и да взаимодейства с местната култура в случая „Хюнкяр“ решава за „Йълмаз“, за да се превърне в част от нея. Преди време писах за тези неща, сега няма смисъл да ги повтарям.

Зюлейха след брака с Демир все повече ми напомня баладата „Вградена невеста“. Няма измъкване от Чукурова.

Бягство? Какъв е изходът от него, когато има два брака и две деца. „Да се върнем към любовта си както преди...“ Зюлейха и Йълмаз обаче не са тези, които дойдоха от Истанбул:  две волни птици. Къде ще отидат, на друга планета? За Йълмаз може и да е решение, но за Зюлейха бягството е катастрофа. Демир ще и вземе децата – Йълмаз сега не знае истината за Аднан, а нея няма да приеме обратно. В това предложение няма никаква мисъл за нея. Зюлейха сега мисли, сънува, нервна е и това са нейните спирачки да не влезе в тази катастрофа. А за Йълмаз да бъде с нея няколко дни – това е венец на отмъщението към Демир. И този път Йълмаз мисли за себе си. Иначе поне той първо щеше да се разведе и после да правят стъпките за нея. Има разлика в това, че Йълмаз иска „да вземе“ децата на Демир, докато Аднан беше „заведен“ при Демир тайно от него от самата Зюлейха. Бягството е романтична представа.

Не съм чула Зюлейха да каже поне веднъж:
какво направих, защо бях такава глупачка?  Grinninghttps://instagram.fsof9-1.fna.fbcdn.net/v/t50.16885-16/75572844_ … 7730424083b14eed2   
   

# 28
 • Мнения: 1 054
Ваня 🤗
За написаното! 👏🏻

Новият фрагман.
https://youtu.be/2N8oPG-e1-I
Още по- объркано. Пак правят планове за бягство.Ще бягат ли, няма ли- не се знае! 😀

# 29
 • Мнения: 15 217
Привет! Hug
Благодаря за споделеното bouquet, Ира bouquet за фрагмана.
И аз нищо не разбрах, даже и с превода, рус. суб.

https://vk.com/birzamanlarcukur?z=video-82230597_456240626%2Fvid … 2Fpl_-82230597_-2

Защо показват изгорялата къща на Шермин, нали Йълмаз я ремонтира. Останах с впечатлението, че това е края на сериала. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт