Докато чакате Чукурова, 6-те серии на "Възходът на Османската империя", рус. суб.
https://turkru.tv/rassvet-osmanskoi-imperii/?order=asc
Благодаря за българския превод на Чукурова!

Сигурно още не са започнали да го търсят. Кой и как ще го спаси, идея нямам, но ще ми е интересна реакцията на Зюлейха, когато научи, че е бил в смъртна опасност.
,
Аааа, не...не давам нещо да се случи на чичо Фекели!
. Демир трябва да е до децата си, а Йълмаз може и от далече да се грижи за сина си
. Въпреки, че в Яман майката не обича бащата, се приема, че те ще живеят най-добре с двамата си родители, а при Аккая се приема, че детето ще е най-добре без баща си. Много странни оценки се дават. За Йълмаз и 100 тояги са малко.
Харесвам Мюжгян, но тя трябва да се промени и да престане с драмите. Да се стегне и да вземе решение, което да следва.
.
,

,
ние не знаем нищо за подготовката на Йълмаз, най-вероятно е подготвен за всичко, но един родител може да бъде изненадан неприятно, въпреки подготовката. Йълмаз беше готов с адаптирано мляко/каша, в случай, че Мюжгян закъснее, но се оказа, че детето не иска да поеме бибероната. Аз също съм била изненадвана от реакции на детето си в един или друг момент, въпреки подготовката и четенето. За това вина родителят няма, въпреки желанието си, готовността си и арсенала с възможности. Мисля, че като родители, това ни е пределно ясно. Мюжгян имаше право да се ядосва, ако не беше закъснала, ако се беше върнала на време и беше заварила двамата в стаята. Тогава - да, бих я подкрепила и бих критикувала и Йълмаз и Зюлейха. Но, Мюжгян сама знае, че е закъсняла и детето й е било гладно от часове.
Добре, че не го обвини, че й е спукал гумата...така чрез телепатия, а преди това нарочно й е спукал и резврвната такава... аз го очаквах вече в един момент и това да изтърси. "Създаването на филми", споровете и обвиненията на база на измислени неща "естествени условия" ли са? Не са. Мюжгян вече има нужда от професионална помощ на психолог. И Мюжгян не осъзнава, че така вреди най-вече на детето си. Връщането в малкия конак лишава Керем Али от по-адекватна грижа на повече хора около него. Йълмаз преди това нямаше как да знае и предполага, че ще има недоносено бебе, но след случилото се самата Мюжгян трябваше да даде приоритет на здравето на бебето пред изблиците си на ревност и да се съгласи да се върнат при Фекели. Там, при същата ситуация, Йълмаз можеше да извика Назира да потърси майка-кърмачка от селото или да помоли един от многото охранители да се качи в една от колите им и да търси Мюжгян по пътя. Мюжян вижда, че леля й митка насам-натам и никога я няма, когато тя има нужда. Лично за мен, поведението на Мюжгян е абсолютно неприемливо и тя се е "загубила" и не може да види нещата в реален план. 
Препоръчани теми