Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 660
 • Мнения: 1 828
Здравейте Simple Smile,
Да, съгласна съм, че Зюлейха също беше шокирана и може би не е знаела как да реагира, но за съжаление думите и реакциите й нараниха Мюжгян допълнително. Може би трябваше да си мълчи, имайки предвид, че беше видяна с Йълмаз от Мюжгян и кръвоизливът на Мюжгян се случи след ситуацията с Аднан.
Не мисля, че може да се сравнява спасяването на живот на дете - Аднан от Демир и изборът на Йълмаз за бягството. Бях писала за всичко това подоробно. 1. В единият случай изборът е свързан с живот и смърт, а в другият няма никаква опасност за живота на деца в конкретния момент 2. В единият случай Демир избира между своя собствен живот и живота на законния си син, който той е приел, дал му е име,  отглежда до момента и обича, а в другият случай Йълмаз избира между това да изостави своето собствено неродено дете и това да се грижи в бягство за две деца, към които той изпитва топли чувства, защото са част от жената, която той обича, но които деца не са застрашени, няма заплаха за техния живот и имат своя баща - Демир. Не могат да се сравняват тези две ситуации, защото страните между, които трябва да се избира са различни (живот на баща - живот на дете), както и естеството на самите ситуации (спешна ситуация, заплаха за живот и ситуация, в която няма заплаха за живот, не е спешна по отношение на оцеляване на дете, а за дългосрочна грижа като родител).
Видяхме, че Йълмаз спаси живота на Аднан, въпреки знанието му че той е син на врага му....Йълмаз се втурна към камиона и рискува и своя живот за детето на врага, за което дете той нито се е грижил, нито обгрижвал. Йълмаз спаси и живота на Лейля, когато тя беше още зародиш и преди раждането й, като действа бързо и навременно. Не мисля, че Зюлейха изобщо ще прави някакви такива сравнения, защото на нея й е ясно, че Йълмаз би жертвал живота си за всяко едно дете в опасност, дори за всеки човек в опасност.
Не мисля, честно казано, че Демир има някаква заслуга за това, че Лейля се роди жива и здрава. Това не е в неговите сили и възможности на човешко същество. Отделно, знаем как започна бременността на Зюлейха - пистолет, изстрел, душене, после бяха скандали, бягство в пустинята, пак скандали, не видяхме Демир на женските консултации, не го видяхме конкретно да се интересува какво й се яде на Зюлейха, да я обгрижва, така както показаха това с Йълмаз и накрая думите на Демир: "да беше родила на пътя". Съдбата на Лейля е такава - писано й е да се роди здрава, това не е конкретна заслуга на Демир.
И също, в другото семейство - не мисля, че Йълмаз би имал вина, ако синът му почине, нито има вина за кръвоизлива, който предизвика раждането. Понякога, за съжаление се случва най-тежкото и не мисля, че трябва да се търси вина в родителите. Саббахатин каза, че нещо е станало с плацентата, най-вероятно се е отлепила и се е получило усложнение. За това вина Йълмаз няма как да има, нито Мюжгян.
Така че, лично за мен, всеки един от двете семейства беше съсредоточен в определена насока, различна от бременността на жените (дори и самите бременни жени - те също бяха заети с други емоции и на моменти сами си вредяха), но всички като цяло чакаха с нетърпение, желание и обич децата си, така че, аз лично аз не бих се осмелила да давам оценки на родителите от съдбата на детето. Както вече бях писала и знаем всички...много жени са раждали и раждат в ужасни условия здрави деца, а на други жени се случват ужасни неща в нормални условия.
Спасяването на Аднан от Демир ще е една напълно нормална реакция на баща, който е приел и отглежда това дете като свое и го обича. Другото не би било нормално. И Фекели би направил това за Йълмаз, ако той беше в опасност, в голяма степен и го направи вече, а не му е нито истински баща, нито го е отгледал от малък. Лично за мен, това ще е една нормална реакция. Кой, освен бащата, ако сам се нарича и мисли за такъв, ще влезе в огъня за детето си?! Ако не бяха спрели Зюлейха, тя щеше да влезе. Ако, Демир го нямаше там, а Йълмаз беше по случайност, аз не се съмнявам, че щеше да влезе и той, въпреки че няма общо (по негова информация) с Аднан. Това, да спасиш някой, жертвайки живота си не е само въпрос на роднинска връзка и желание, а и начин на мислене и характер.
Интересно ще е, ако Аднан има нужда от кръв или нещо подобно, както става обикновено в сериалите...и само Йълмаз може да помогне. Дали е възможно Йълмаз да загуби един син, но да научи за другия?! Мисля си, че ако детенцето на Мюжгян не оцелее, то сега ще започне разкриването на истината за Аднан. Но, надявам се и трите дечица да са живи, здрави и да растат!
Хубав ден! Simple Smile
П.П. Допълвам се: както взаимоотношенията между Демир и Зюлейха се развиват в една или друга насока, така и тези между Йълмаз и Мюжгян. Йълмаз също може да се обърне към Мюжгян и да я преоцени след целия шок на това, което им се случва. Интересен момент е и името на сина на Йълмаз. Керем Али. Неговото име съдържа елементи от Истанбул и Чукурова. Дядото на Мюжгян от Истанбул и Али Рахмед Фекели - кореняк чукуровец, чието семейство са били собственици на голяма част от земите в Чукурова преди Яман. Това е много интересен момент за мен. И друго: детето на Йълмаз от Мюжгян се бори за живота си в отделението именувано: Зюлейха Яман. Надявам се сега "жестът" на Йълмаз при спасяване на детето на Демир - Лейля да бъде "върнат" от апаратурата, закупена от името на Зюлейха - за сина на Мюжгян.

Последна редакция: пт, 17 яну 2020, 15:19 от dana78

# 661
 • Мнения: 15 991
Фрагман 1 за еп. 52

https://www.instagram.com/p/B7buVQfKsWs/

Демир спаси Аднан, а Керем Али изчезна. Познах, че кувьозът е празен. Затова и Мюжган все пак се обажда на Йълмаз.

# 662
 • Мнения: 43
Здравейте, фрагманъТ е.. Бомба, ся кое дете си е отишло, кое не е.... 🙄
Както винаги така наложени нещата, че нищо не се разбира 😂
Мюжгян..  Вай бе, игра та пита ли се Simple Smile
Няма да пиша голями фермани, защото имам много различно виждане на нещата...
Иии както се казва добре съм заварил в темата следя Ви винаги 😊, но не мога да коментирам всичко няма да се вредя в един пост 😂

# 663
 • Мнения: 1 828
Здравейте Simple Smile,
Лучия , благодаря за фрагмана! Flowers Hibiscus Прекрасно, че Аднан е добре и даже не се налага лекарска помощ, Демир също е невредим. Зюлейха плаче след шока, нормално е и съм съгласна със споделеното от Ваня , че тази случка ще промени намеренията на Зюлейха за казване на истината за бащинството на Йълмаз. Според мен, тази истина или друг ще я открие/каже или чрез някакво събитие впоследствие. А, може и чрез писмото в чеиза. Лошото е, че Йълмаз няма да чуе това от Зюлейха и така ситуацията ще добие неприятен вид.
Сега имам надежда, че Керем Али е оцелял и ще живее. Дано! Но, ще видим тепърва, дали е така.
Bobi-Reni, здравей! Ще бъде интересно да споделиш твоето виждане за нещата. Както виждаш ние обичаме да си дискутираме и да пишем и дълги постове и по много Simple Smile, така че...заповядай!!! Blush

Последна редакция: пт, 17 яну 2020, 23:13 от dana78

# 664
 • Мнения: 15 991
Bobi-Reni, ние тук нямаме единно мнение за много неща от сериала. Именно с разнообразието си дискусията е по - интересна. Добре дошла!
Мюжган през цялата си бременност беше в стрес, но когато се оплака на леля си, тя, заради собствените си задкулисни игрички, я накара да остане и да страда. Мюжган е умно момиче, но така и не си зададе въпроса " по какъв начин отмъщаваме на Демир като живеем в тази къща". Тази версия на сценаристите издиша отвсякъде и Мюжган се превърна в жертва на това "отмъщение".
Демир не обгрижваше Зюлейха и добре, че не го направи, защото той и сега не знае много от случилото се между нея и Йълмаз, между нея и Мюжган. Ако я обгрижваше, Зюлейха по никакъв начин нямаше да успее да излезе от имението, готова за бягството с Йълмаз. До края на бременността си тя не слезе от колата, та и последната среща с Йълмаз пак благодарение на това се състоя. Има пълната свобода и доверие от Демир.

Още ще ни държат в напрежение с Керем Али. Това е преводът на думите на Йълмаз "Отец! Моего сына нет!". Има превод на еп. 50, но парите не са събрани.
Дана, никой от нас не допусна, че точно Мюжган ще чуе чие дете е Аднан. Сигурна съм, че пак ще ни изненадат Wink

От Мурат - "İşte Leyla Yaman. Gerçekte de çok güzel bir ismi var. İkra. Hayırla ve İsmiyle müsemma yaşasın inşallah. İkra’ya maşallah demeyi unutmayın..." Не успях да разбера смисъл на "икра" на турски.С дъщерята на Бюлент Полат Доа

https://www.instagram.com/p/B7bVobvA_79/

# 665
 • Мнения: 1 828
Лучия Simple Smile, аз имах предвид друг тип обгрижване, а не да й наема шофьор или да я държи вкъщи и да не й се доверява. Имах предвид да ходи с нея по консултации, да я щади откъм негативни емоции, да й прави изненади, да ходят някъде освен официалните събития. Мисля, че специално по този въпрос дадоха повече действия на Йълмаз към Мюжгян.
Показаното в тази серия още повече затвърди мнението ми, че Зюлейха и Демир не разговарят (случаят за името Лейля). Те не знаят почти нищо един за друг. Не коментираха нито думите на Демир преди арестуването му, нито случилите се неща, докато той беше в затвора, не коментират и случващото се в момента...не знам...някак си е много "сухо" откъм някаква положителна емоция при тях. При Аккая/Фекелиеви въпреки цялото напрежение имам усещане за семейство - вечери, готвене, разговори, канене на приятели, ходене по ресторанти, тук-таме спор, емоции....не знам, но така усещам аз нещата.
Отделен от това е въпросът за преместването и отмъщението. Аз не съм сигурна, че и Йълмаз може да си отговори на въпроса - как точно отмъщаваме на Демир?! По-скоро, той искаше да го дразни, да му "играе по нервите" с присъствието си. Като цяло този ход беше леко "пресоляване на манджата" от страна на СЦ и нелогичен, но много нужен за сценария. Все пак, можеха да си дадат повечко труд, за да изглежда по-смислено.

Последна редакция: сб, 18 яну 2020, 00:20 от dana78

# 666
 • Мнения: 43
Благодаря за топлото посрещане Hug

Колкото и груба да Ви се струва Зюлейхичка си заслужава всичко, в 1 сезон ми беше кофти защото тя страда повече от всички я направиха натрътка...
Мисля, че завиждането и че не тя с Ilmaz..., че не е тя там, ще не гледат детето си я подтиква да говори тези ужасни думи! Не оправдавам нито Демир, нито "брата" заслужават си всичко до последната капка сълза и страдание
Онези възрастните хич не ми ги хвалете единия цвета дъртата вещица... Признавам я Вахидето... Няма грешна роля още от AFK я знам и играе бомба, а знам че се е лекувала от нещо спомен не знам дали е 100% така Simple Smile
Чудно защо ли в четвъртък няма нищо ново 😂😂😂, доста добър резултат за 2 сезон надявам се с него да приключат за 3 сезон ще ми дойдат тегави много....
Както винаги има 3 човек където е влюбен до мозъка на костите си и сляп за всичко.. Мюжгян, нея не я съжалявам а направо ще я наритам барабар със сценаристите... Да се повторя много добре изиграна игра,!!! Очите както обичам да казвам те не ЛъжаТ Simple Smile
Да си носи последствията за това което търпи, това което е позволила не да търсиш чуждо отмъщение!
Бай ти илмъз/илмаз не знам коя буква трябва да е на Бг 😂😂😂 извинете ме...
В началото много ми допадна направо и със сестрата ""... Думи силни, действия нулеви... Чакай от умрял писмо да продължиш сам по собствена воля напред и сестрицата... След писмото да прочетеш 2 реда и всичко ще убиеш... Шшш ало 79 80 г направо вадят пищаци и и хич не им дреме в Турция... Яманов и той не е цвете ама се опитваше да и покаже, че я обича, независимо че Мамето е долна! И мисли за сина си, а сега къде е  дави се в собствените си да не казвам, че вече изядох 2 предопреждения 😂😂😂
Остатъка от героите кака ти Сание няма такъв образ милата... Чуе ли дете и направо умира от всички емоции в себе си 🤔🤔🤔
Също да ме извинявайте, но мисля че Аднан трябва да има нещо, за да е правдоподобно всичко, а кой е запалил пожара?  Видяхме ли или аз нещо пак закуцах... 😂
Според мен детето на Илмъзови е живо, просто може би е било да го къпят, или да яде не знам не съм от родилите все още 😊 невежа съм... Надявам се, че всички ще са здрави, че родителите не са отдавна...  Всички са счупени по един или друг начин, според мен никой с никого не трябва да се събира... В края на сезона, а някой трябва да си даде живота, кой ще е още не съм обмислила, Демир или Мюжгян, ако детето е починало да врътне пирона нищо чудно все пак нали има и след родил и депресии тогава брата и сестрата да видят какво са причинило на невиното момиче от Истанбул!!!
Дали се олях 😂, ако съм моля да ме извините... Simple Smile

# 667
 • Мнения: 1 828
Bobi-Reni Simple Smile, баба Хамине подпали пожара. Търсеше си златото, та да го даде на бебето Лейля и ходи да го "изравя" от сеното в конюшнята, но естествено не го намери. Беше си взела свещ и кибрит, за да си свети и разстроена, че няма жълтици, бутна свещта и сухата слама пламна.
И аз мисля, че бебето е взето, поради някаква причина...иначе щяха да й кажат на Мюжгян, ако беше починало, а може и да са го преместили, за да не го види и тепърва да й кажат. Ще видим. Надявам се, че е оцеляло.
Пиши спокойно...при нас "оливане" няма Simple Smile

# 668
 • Мнения: 15 991
Керем Али е много малък, за да го вадят от кувьоза, би трябвало да е на кислород, защото дробчетата му не са отворени. И би трябвало да живее в кувьоз докато порасне до термина, когато трябваше да се роди.

Дана, така е. От началото на сериала Демир и Зюлейха не говорят за друго освен за Йълмаз, Аднан, Хюнкар, детегледачката, когато я имаше... Няма обикновени човешки разговори, нито нещо за миналото ѝ или за неговото. При толкова дълги серии е странно.

Мюжган много ясно осъзнава, че само бебето задържа Йълмаз при нея. Затова каза, че е готова да умре, а то да живее. Много е влюбена и много страда. Ние разсъждаваме трезво за постъпките ѝ, но с влюбените не е така.

# 669
 • Мнения: 1 841
Здравейте! Animal Bee
Добре дошла на Bobi-Reni!

Фрагманът е върху финала на 51 еп., съдбата на двамата сина на Йълмаз. Тя и сега остава не съвсем ясна: не разбирам последните кадри с лицата на Йълмаз и Зюлейха. Фекели е тръгнал с Йълмаз, но къде отива или откъде се връща Хюнкяр също не е ясно.
Заедно с фрагмана са публикувани снимки на двете разплакани майки, а между тях тази на самия Йълмаз.
Ще чакаме да ни дадат още нещо.Вече не помня по какъв повод беше, но беше доста отдавна, когато предположих, че Мюжгян може да разбере истината за Аднан, но смятах, че ще разбере това като лекар. То сега стана пак като лекар, но защото беше на работното си място, а не извършвайки дейност на лекар. И също предположих, че тя няма да каже това на Йълмаз; и сега пак мисля така.

Интересно е как около Йълмаз, в много голяма близост до него, се развиват отношенията между хората, които знаят истината.
Мюжгян: за нея следим това в последните епизоди.
Подготвя се сватбата в някакво предстоящо бъдеще на Гюлтен и Четин. Йълмаз е приятел и на двамата, помага за свързването им, ще им направи сам сватбата. Сватбата е времето, когато се отварят моминските сандъци с чеиза...
Жюлиде и Сабахеттин. Той е най-достоверният свидетел, тя прокурор; и двамата близки приятели на Йълмаз. Мюжгян вероятно се пита: как така Сабахеттин досега не е казал на Йълмаз. Може от него да вземе пример и тя също да мълчи. Не виждам какъв интерес може да има и на какво да разчита. Мюжгян отдавна знае за чувствата на Демир към детето, може и сега да разбере за случилото се при пожара, а война за Аднан само би наляла масло в огъня между Йълмаз и Демир. И главното: това би свързало безвъзвратно Зюлейха и Йълмаз, а проблемът на Мюжгян не е даже детето, истината за което беше върхът; нейният проблем беше от самото начало - дистанцията между нея и Йълмаз, неговата студенина в отношенията между двамата.
Но да видим как ще се развият събитията, първо – с децата, а после между родителите.

Двойките Зюлейха - Демир и Мюжгян – Йълмаз са направени по различен начин, за да бъдат сравнявани.
Втората е по-близо до „нормална“ двойка: двамата се харесаха, решиха да бъдат заедно.
Докато първата има много особености, тайни, тя е направена от мъж, който обича жената, а жената е с него, защото обича друг! Зюлейха гледа на Демир от самото начало със стиснати устни и навън от брака; тя се пази да си разкрива миналото и не иска да създава история с Демир; разказите за миналото имат смисъл за настоящето и създават общо бъдеще, а Зюлейха не иска нищо такова. Колко пъти му отказва с разни извинения или без думи негови предложения: за дом, за пътувания – дори в хаоса на последното време той отново планираше някакво пътуване с нея. Тя се пази от обвързване с Демир. Имаше един момент, но не мога да си спомня кога точно беше, Демир и каза: „Колко време сме с теб, а аз не знам нищо за теб.“ Той съзнава това, но тя съзнателно се пази от близост с него. Точно затова разказът за Лейля от нейния предишен живот прави впечатление. Той издава нещо вътре в нея;  този разказ прави някаква крачка, мост между преди и сега с появата на малката Лейля в живота на Зюлейха. Но и това ще видим нататък дали и доколко е така, дали ще се повтори.
Но може би има и нещо друго. Зюлейха не избра нито името Хасене, нито Хюнкяр, не избра име от рода на Демир, а такова от своята страна. Може би така "отбранява" детето от Демир, чиято кръв носи, прави го чрез името по-близко до себе си. Дали няма нещо от миналото, което ние не знаем и което да бъде знак за Йълмаз чрез това име? Когато чу името на Аднан, Йълмаз каза: бащата на Демир. Дали двамата не са си говорили и за име но момиче, който разговор ние още да не сме чули? Но как наистина е мислила Зюлейха ще разберем нататък.

Последна редакция: сб, 18 яну 2020, 14:50 от vanja@

# 670
 • Мнения: 15 991
Привет! Hug

Еп. 51, рус. суб

https://vk.com/cukurova_mavi?z=video-135783830_456240578%2F2e5cc … l_wall_-135783830

Ваня, да, спомних си, че писа за Мюжган, но поне за мен беше неочаквано тя да чуе истината за бащинството на Йълмаз от устата на Зюлейха.

Когато Хюнкар попита Зюлейха за името Лейла, изтръпнах. Ей сега ще каже, че това е името на майката на Йълмаз Flushed Ще видим дали името "Лейла" ще проговори нещо на Йълмаз. И кога. Никой от персонала не каза на двете майки какъв пол са бебетата им, когато ги изродиха. Ще видя със субтитрите, да не би при онлайн да не е преведено.

Номинирани за наградата "Златна пеперуда" - 13 февруари
Чукурова за най - добър сериал, Хилал за най - добра актриса, Керем за най - добър актьор, Мурат Сарачолу за най - добър режисьор и Айтекин Атеш за най - добра музика за сериал.

# 671
 • Мнения: 1 828
Привет и от мен Simple Smile,
Благодаря за превода! Blush Честито на наградените! Simple Smile
Много интересни коментари, съгласна съм с вас и на мен ми е любопитно всичко, около името Лейля и миналото на Зюлейха...дали за това знае Йълмаз, дали нещо са говорили и т.н. Много ми стана смешно, когато на въпроса: "Как ще я наречем?", Хюнкяр отвори уста, за да предлага име, но Зюлейха твърдо се намеси, като "изстреля" името. Предполагам, че още при бременността с Аднан, тя е имала и вариант за женско име. Спомням си, че когато бяха двамата с Йълмаз, тя беше казала, че иска да нарече бъдещия им син - Йълмаз, а той май каза, че по-добре да е с друго име...дали това беше разговор или някакъв спомен, който тя си разказа пред кошчето на Аднан, не помня, но нещо такова ми се върти из главата. Интересен е и момента с името на Керем Али. Мюжгян избра името...Йълмаз нямаше участие в този избор и не възрази. Името на сина му няма връзка с неговото кръвно семейство, а с това на Мюжгян (дядото) и първото име на Фекели - човекът, който е баща на Йълмаз, но некръвен. В този момент и двете родилки дадоха имена на своите рожби, без коментари, без дискутиране, а дирекно и категорично.
Прочетох някои неща за недоносените дечица...много е важно какво е точно състоянието им и от това зависи и престоя в кувьоз. Ако Керем Али тежи над 1.500, ако е стабилен и наддава може да го махат за известно време от кувьоза, за да го кърми майката или да го претеглят. Ще видим...то има три варианта : или е починал и са го преместили, защото знаят, че Мюжгян непрекъснато ходи там или го реанимират по спешност или е взет за някаква процедура. Кувьозите от онова време са нямали характеристиките на днешните и за да се направи манипулация е трябвало да вадят детето. Ще видим. Дано бебето да се пребори!
За Аднан си мисля, че не е дори в болница, защото обстановката със Зюлейха и Демир, когато Зюлейха плаче е в къщата им, вижда се вратата и нощната лампа. Може би е дошъл лекар в конака или са го завели само за преглед и са си го върнали, защото е добре. Иначе и те щяха да са в болницата.
Сядам да гледам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт