Лежащи мами - 45

• 39 151
  • 758
  •   1
Отговори
# 480
Скрит текст:
Здравейте, момичета! Лежане и само лежане, ще се справим! На мен ми сложиха серклаж преди месец в 21 г.с. като шийката прогресивно се скъсяваше. Преди серклажа беше 1.95, на първия контролен беше 1.79 и докторът каза, че се държи на серклажния конец. Днес бях на втори контролен и каза, че конецът не е мръднал и да си лежа и да си карам живота да не се притеснявам. Ставам само до тоалетна и да си взема храна, че съм по цял ден сама. Вече съм 26 г.с., чакам с нетърпение да вляза в 7мия малко да отдъхна...Кураж, момичета! Заедно ще се справим!

Успех, @Namishi!
Аз вече се чудя дали мъжа ми да не ме къпе в леглото с мокра кърпа и душ гел,защото всяка крачка е мъчение.Гедай да не ставаш много,пази се!
Ако ти се пие мога да ти препоръчам един колаген за шийката,според една лекарка помагал.Аз просто не мога да го пия,много лекарства станаха.

Супер, да, може да го погледна. И аз пия доста, но, щом е за бебчо...Приемам еутирокс за ЩЖ, 3х2 утрогестан, 3х1 но-шпа, 3х2 магнерот, пробиотик и фолиева киселина 😊 И на мен от 2 дни ми се втвърдява корема като стана, ама аз съм си виновна, защото онзи ден мих чинии...Днес имах и леки менструални болки, но планирам до следващия преглед да почивам повече и знам, че всичко ще е наред.

Аз освен това пия -желязо,коринфар 3*1 за спокойна матка(иначе е лекарство за кръвно), минерали,Омега 3 за мозъка на бебетата след 5ти месец е важен,протеин,квамател за киселини и просто са ми много вече,защото от самото нямало съм на лекарства,инжекции и т.н.
Лежа от 28 Февруари и не съм пипала домакинска работа абсолютно колкото и да ме дразни мъжа как успява Simple Smile А голямо старание хвърля.Храня се в леглото и той ми носи храната.Исках да ти кажа,че не трябва да се навеждаш,заради околоплодните води.Ако ти се наложи сгъваш колената,но по-добре не се.
Заповядай колагена и ще успеем,това е най-важният проект в живота ни 🙏🌞🍀

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 13:12 от AnMary

# 481
Момичета, нормално ли е да ми се втвърдява корема на топка, при положение, че основно лежа и пия магнерот 3*2? В края на 6 месец съм. Случва се всеки ден по няколко пъти. За шийката ме е страх, че беше доста скъсена на предпоследния преглед.

# 482
Момичета, нормално ли е да ми се втвърдява корема на топка, при положение, че основно лежа и пия магнерот 3*2? В края на 6 месец съм. Случва се всеки ден по няколко пъти. За шийката ме е страх, че беше доста скъсена на предпоследния преглед.

Аз бях така от средата на 6ти. Но пиех в началото магнерот, после диаспорал. С течение на времето втвърдяванията намаляха. До колкото знам магнезият действа с натрупване.

Успех 😉

# 483
Момичета,случва ли ви се да усещате конеца от серклажа? Лекарката ми твърди,че е невъзможно,но аз го усещах след направения серклаж/операцията и сега от 1,2 дни отново,може би защото бях на преглед онзи ден и ми мериха шийката.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 13:17 от Kristiana20

# 484
Докторът на мен ми беше казал, че е нормално да усещам дърпане, да има течения, кръв, лекс болка и т.н. Само, ако имам силно кръвотечение или силна болка да тичам в спешното. Но това беше след поставянето на серклажа, не съм го питала за по-късно.

# 485
  • Плевен
Аз никога не съм го усещала, нито при поставянето, нито в последствие. Но съм изчела доста и има жени, които имат такива усещания. Както и такива, които си напипват конеца. Който има проблем, най-добре е да се консултира с лекар, да го погледне.

# 486
Аз никога не съм го усещала, нито при поставянето, нито в последствие. Но съм изчела доста и има жени, които имат такива усещания. Както и такива, които си напипват конеца. Който има проблем, най-добре е да се консултира с лекар, да го погледне.

А колко мм/см ви беше шийката преди да ви зашият? Мисля, че и това има значение,както и седмицата на бременност?

# 487
  • Плевен

А колко мм/см ви беше шийката преди да ви зашият? Мисля, че и това има значение,както и седмицата на бременност?
Може и да има значение, лекарите би трябвало да знаят. Моята шийка беше около 2см. плюс минус. Отваряше се от горната страна и се скъсяваше много рязко, като мехура пропадаше в нея. Но това се виждаше само при по-продължително гледане на ехограф.
Направиха ми го в 16г.с., тъй като имам едно преждевременно родено дете в 27г.с. Сега съм 38г.с.

# 488
Благодаря ви за куража, момичета! Наистина е много трудно човек да не се страхува и да запази самообладание, но се опитвам да бъда максимално позитивна. Толкова дълго съм я чакала тази бременност - 12 години, десетки стимулации и трансфери, няколко предишни загуби, няколко операции, че съм вложила цялата си енергия всичко да завърши успешно Hands Pray

Kristiana20, няколко пъти питах дали не е по-добре да съм в болница, двама лекари, и двамата казаха, че е по-добре човек да си е вкъщи, да лежи и само при силни болки и кървене да влиза в болница. Не знам и аз вече ... В тая ситуация с коронавируса в момента е съвсем сложно. А сестра ти в коя държава е?

За магнезия - пиех до преди да почна Коринфар. Д-р Христов, който ми прави серклажа, ми каза да го спра, явно двете не е добре да се приемат заедно.

Аз съм с комбиниран серклаж - ЕТКО+обикновен, в 14 г.с., като шийката ми се беше скъсила за 2 дни от 4 см до 2,3 см. И след две седмици вече беше 1,4 см и се държеше само на конеца ... Иначе и аз имам бодежи от време на време и все си мисля, че са от конеца.

Коремът ми се стяга на мен от нищото понякога, както си лежа. Тая нощ даже се събудих от това, притесних се и мъжът ми ми сложи и инжекция Папаверин, та ме поотпусна. Много се шашкам от всяка болка или втърдяване. И на мен нощта ми е най-тежкият период, не знам от кога не съм спала спокойно, без да се будя по няколко пъти.

И да питам и за колагена - лекарката казала ли е в каква доза да се пие? Иначе и аз пия много неща, но ако има шанс да помогне.

# 489

Може и да има значение, лекарите би трябвало да знаят. Моята шийка беше около 2см. плюс минус. Отваряше се от горната страна и се скъсяваше много рязко, като мехура пропадаше в нея. Но това се виждаше само при по-продължително гледане на ехограф.
Направиха ми го в 16г.с., тъй като имам едно преждевременно родено дете в 27г.с. Сега съм 38г.с.
Вие сте накрая,няма страшно.През цялото ли време лежахте и предполагам сте с 1 бебече? Пожелавам ви успех на финала 🍀🌷

# 490
Благодаря ви за куража, момичета! Наистина е много трудно човек да не се страхува и да запази самообладание, но се опитвам да бъда максимално позитивна. Толкова дълго съм я чакала тази бременност - 12 години, десетки стимулации и трансфери, няколко предишни загуби, няколко операции, че съм вложила цялата си енергия всичко да завърши успешно Hands Pray

Kristiana20, няколко пъти питах дали не е по-добре да съм в болница, двама лекари, и двамата казаха, че е по-добре човек да си е вкъщи, да лежи и само при силни болки и кървене да влиза в болница. Не знам и аз вече ... В тая ситуация с коронавируса в момента е съвсем сложно. А сестра ти в коя държава е?

За магнезия - пиех до преди да почна Коринфар. Д-р Христов, който ми прави серклажа, ми каза да го спра, явно двете не е добре да се приемат заедно.

Аз съм с комбиниран серклаж - ЕТКО+обикновен, в 14 г.с., като шийката ми се беше скъсила за 2 дни от 4 см до 2,3 см. И след две седмици вече беше 1,4 см и се държеше само на конеца ... Иначе и аз имам бодежи от време на време и все си мисля, че са от конеца.

Коремът ми се стяга на мен от нищото понякога, както си лежа. Тая нощ даже се събудих от това, притесних се и мъжът ми ми сложи и инжекция Папаверин, та ме поотпусна. Много се шашкам от всяка болка или втърдяване. И на мен нощта ми е най-тежкият период, не знам от кога не съм спала спокойно, без да се будя по няколко пъти.

И да питам и за колагена - лекарката казала ли е в каква доза да се пие? Иначе и аз пия много неща, но ако има шанс да помогне.

Сестра ми роди също близнаци в Италия.Там не пускат жените от болницата в такова състояние без да подпишат декларация,че те носят отговорност.
И аз питах да остана в болницата,но уви,не било практика.Значи те ни изписват терапията и вкъщи Божа работа,ненавиждам го този израз...отговорността е изцяло наша после.
Колагена първият месец по 2 таблетки и следващите 2 месеца по 1.
Аз наистина съм с много лекарства и не го взех,защото и киселините са страшни при мен,но закрепих положението от седмица.
Пия коринфар и магнерот,дори ми каза заедно да ги пия лекарката. Аз също бях с твърд корем днес в легнало положение и звънях на лекарката.Ако продължавам да имам такъв дискомфорт ще настоявам да ме приемат в болница др.седмица,защото в 25 г.с. не ще рискувам.
Само лежане ще ни спаси освен терапията.
В коя седмица сте? Ще успеете,представяйте си хубавите моменти след раждането,четете,оцветявайте(има антистрес книжки),слушайте положителна музика и всичко ще е наред. 🍀🙏

# 491
Kristiana20, аз съм в 22 г.с. с едно бебе. Ще питам в понеделник д-р Христов за комбинацията Коринфар+магнезий, защото на мен пък доста категорично два пъти ми каза задължително да спра магнезия.

Иначе с лекаря, който ми води ЖК, си говорихме в 25-26 г.с. да направим инжекцията за дробчетата и честно казано след тези седмици аз също бих предпочела да съм в болница.

Ти ориентирала ли се към болница? Аз се колебая още между Токуда и Майчин дом, защото там са двете най-добри неонатологии. Разбрах, че и Надежда вече имат най-високо ниво на неонатология, но повечето ми познати с проблемни бременности досега за раждали в Майчин дом или Токуда.

# 492
@Linda 2, Преди и моята лекарка ми каза,че има проблем като пиех Биолектра 365 Фортисимум,но сега каза магнерот+коринфар.Ако пиете коринфар сутрин в 9,13 и 20:00 часа например,може магнезия в 11:00,16:00 и 10:00 часа.Мисля,че има варианти. Терапията за дробовете на децата  ще я правя в 28 седмица. Аз започнах и протеин за бременни да пия и опитвам храната да регулирам,за да растат бебетата,от както забременях имам много проблеми с храненето и съм само +4 кг. Децата са в норма за радост,но аз си предписвам вече сама неща и само съобщавам на лекарката,доста чета и се интересувам.
Аз се проследявам в Щерев,въпреки че имах много резерви и случки с тях,но да не влизам в подробности заради емоциите.
За неонатологията е както вие казвате,аз сигурно ще избера Токуда като стигна до там.Знам,че в Майчин Дом хигиената не е на високо ниво и понякога бебетата излизат със стафилококови инфекции,но не е задължително.
Твърдо съм решила да стигна до 35 седмица поне с лежане,било и в болница.

# 493
Здравейте мами. Днес се връщам от преглед. Шийката пак ме предава Sad скъсила се е под 2см. Sad и е фуниевидна. В 27г.с съм. Има ли преживели подобна ситуация мами, които са издържали до 9 месец?

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 19:41 от Vodno potoche

# 494
Здравейте, и аз да споделя, че днес най-накрая и аз бях на преглед за бебчи, който си върви големичък. Шийката, въпреки серклажа и лежането, се е скъсила до 11.5. Ще правим кортикостероидна терапия за бебе. Утре влизам в 27 г.с., но някак си вътрешно усещам, че всичко ще е наред. Някоя мама с такава терапия има ли, да ми каже малко инфо?

Общи условия

Активация на акаунт