Лежащи мами - 45

• 39 158
  • 758
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте и от мен! И аз се присъединявам към вас. От няколко дни имам бежово, а после и кафяво течение. Ходих на преглед, казаха, че всичко е наред. Почнах и аз утрогестана вагинално. Пия но шпа и лежа.
Знаете ли какво значи, ако цветът става по-тъмен? От бежово си прогресира до кафяво и по-тъмно кафяво.

# 466
Щом е тъмна кръв,означава ,че е стара кръв и се изчиства.Скоро ще спре 😊...в коя седмица си?

# 467
Благодаря, Изабел Simple Smile Почти в 14 г.с. съм, надявам се всичко да е наред. Така или иначе ми е доста рискова бременността и се надявах, че поне ще се размина с тези екстри, но уви. Аз съм и на аспирин и на фраксипарин. Няма как да ги спра за съжаление. Днес от това, че не съм се движила ми е много заспало и схванато, но предполагам всички сте така Simple Smile

# 468
  • Гърция
Здравейте Ганка. Благодаря ви за подкрепата и споделения опит! Важни са за мен Heart. И при вас не е било никак леко. Да ви е жива и здрава рожбата.
Успяхте ли да се отървете от бактериите и какви бяха, ако е удобно да споделите?
Благодаря!
Ами в предишните бременности имах бактерии ,но не им помня имената.Около 8 год.все ги лекувах и все се появяваха.Взимах терапия ,след 6 7 месеца пак се появяваха.По време на бременност нямах бактерии във ВГ само в урината е.коли и до ден днешен не мога да го излекувам този цистит  .Понеже кърмя немога да пия по силни АБ .Надявам се да съм била полезна.

# 469
Аз си купих Multyprobiotic за жени. Надявам се да помогне. Ще споделя, ако има ефект. Пробиотикаможе да помогне за цистита, съдържа екстракт от червена боровинка.

# 470
Здравейте, момичета. Отдавна не съм писала. Вчера бях на преглед ( 22 г.с. съм), шийката още си е 1,4 см и си се държи на конеца, но още повече се е вклинила към мехура и доста се притесних. Моля се да изкараме поне до 30 г.с. Вчера имах доста често бодежи отдолу, не е силна болка, но са неприятни. Вие имали ли сте такива от серклажа? Все се чудя дали ще разбера, ако конецът прореже шийката и може ли да стане фатално? Просто да мога да преценя кога трявбва да тръгна към спешен кабинет. Или ако трябва направо да влизам в болница. Минах на Коринфар 3 по 1. Утрогестан пия 2 по 2 и нош па 3 по 2. Вие до коя седмица сте пили Нош па, защото четох, че той също прави шийката мека. Пуснах и стерилна урина и МБ, в понеделник трябва да с готови. Дано няма някоя инфецкия. И още нещо да ви попитам - док ми каза, че е добре да си повдигам таза или самото легло, но аз пробвах и хич не ми е удобно. А и аз лежа основно на ляво или на дясно и то в тия пози е трудно да си сложиш нещо под дупето. По гръб по принцип не ми е много удобно, а и си мислех даже, че не е препоръчително. Вие лежите ли в някакви определени пози?

# 471
Накрая имах страшно силни контракции, че докато ми беше твърд корема, отдолу серклажите толкова ми опъваха, че беше болезнено. Като отидох да раждам, целите конци бяха вклинени в шийката, едва ги махнаха.

# 472
Накрая имах страшно силни контракции, че докато ми беше твърд корема, отдолу серклажите толкова ми опъваха, че беше болезнено. Като отидох да раждам, целите конци бяха вклинени в шийката, едва ги махнаха.

emeka, в коя седмица си била тогава? При мен не беше силна болка, но то още е и много рано, нямам силни контракции засега, но явно си е било от конците и при мен. Голямо треперене е. Близките ми казват да съм спокойна, но то е лесно да се каже.

# 473
От 7-ми месец започнаха, в 8-ми вече беше още по-силно, от самата контракция много ми опъваха до болка конците. Умирах си от страх по цял ден, изобщо самообладание не признавах.

# 474
  • София
Момиче, стискам ти палци да избуташ до добра седмица. Почивай и бъди спокойна, доколкото е възможно. Знам, че е трудно и че умираш от страх. Господ да е с Вас! ❤

# 475
Аз от тези страхове спях по 3-4 часа на денонощие, имало е и дни без сън от притеснения. Само човек минал през това може да те разбере... Благодарение на някаква случайност на мен ми откриха    скъсената шийка от 1см в 7ми месец(беше на 3тата фетална). Иначе сигурно щях да родя преждевременно,защото продължавах да работя и то на 2 места...отпреснах се.
Много е трудно да запазиш спокойствие и позитивна нагласа, най-трудно ми беше вечерта, времето не минаваше..НО благодарение на всички тук, всичко беше някак една идея по-леко.
"Честитихме" си всяка навършена г.с с една мама от темата ( Ако чете, поздрави🤗)
От цялото си сърце желая на всички много късмет и търпеливи бебчовци до термин ☘☘☘

# 476
Здравейте, момичета. Отдавна не съм писала. Вчера бях на преглед ( 22 г.с. съм), шийката още си е 1,4 см и си се държи на конеца, но още повече се е вклинила към мехура и доста се притесних. Моля се да изкараме поне до 30 г.с. Вчера имах доста често бодежи отдолу, не е силна болка, но са неприятни. Вие имали ли сте такива от серклажа? Все се чудя дали ще разбера, ако конецът прореже шийката и може ли да стане фатално? Просто да мога да преценя кога трявбва да тръгна към спешен кабинет. Или ако трябва направо да влизам в болница. Минах на Коринфар 3 по 1. Утрогестан пия 2 по 2 и нош па 3 по 2. Вие до коя седмица сте пили Нош па, защото четох, че той също прави шийката мека. Пуснах и стерилна урина и МБ, в понеделник трябва да с готови. Дано няма някоя инфецкия. И още нещо да ви попитам - док ми каза, че е добре да си повдигам таза или самото легло, но аз пробвах и хич не ми е удобно. А и аз лежа основно на ляво или на дясно и то в тия пози е трудно да си сложиш нещо под дупето. По гръб по принцип не ми е много удобно, а и си мислех даже, че не е препоръчително. Вие лежите ли в някакви определени пози?

Започвам на ти Simple Smile не се притеснявай,само лежане и пак лежане това те съветвам.
Корема ти става ли твърд при ставане,защото при мен е така? Не пиеш ли магнезии?
Друго много важно- след всяко ходене до тоалетна миене с хладка вода и по 2 пъти на ден и с интимен душ гел,без значение малка или голяма нужда,никакви дамски превръзки и използване на така модерната сега тоалетна хартия,а някаква хавлиена кърпа изгладена или минала през сушилня и я сменяй често.Съветвам те и да не се обезкосмяваш за момента,аз съм като Йети вече.Никакво напъване или интимност.Никакви свещички или клизми за изхождане (предизвикват контракции) ,има сироп лактулоза за това или може киви по 2,3 на ден,ако ти понася.Само свещички Ева кю стават в нашият случай.
Можеш да прочетеш и моят пост,за да видиш как аз се справям. Аз вече много трудно ставам и имам болки като стана,шийката след серклажа онзи ден ми беше 26,5мм,но аз съм с 2 дечица и корема е доста голям.
Само да спомена,че сестра ми износи също близнаци,но в чужбина и там жени като нас въобще не ги пускат да стават и излизат от болницата. До края лежат на легло,сестра ми 3 месеца без да се изправя да сяда дори,а беше с 12 мм шийка и серклаж вече направен по-ранна седмица,правят им тоалет по 4 пъти на ден,сервират супер здравословна храна на пара и разнообразна,без бельо седят и 2 пъти в седмицата изследвания- урина и микробиология.Всичко се случва на подлога.Ако тук искаха да ме оставят в болница щях да се съглася да лежа до края,но няма такава практика...
Бъди спокойна и както има една: На инат износи детето си и с много вяра! Успех!

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 22:56 от Kristiana20

# 477
Здравейте, момичета! Лежане и само лежане, ще се справим! На мен ми сложиха серклаж преди месец в 21 г.с. като шийката прогресивно се скъсяваше. Преди серклажа беше 1.95, на първия контролен беше 1.79 и докторът каза, че се държи на серклажния конец. Днес бях на втори контролен и каза, че конецът не е мръднал и да си лежа и да си карам живота да не се притеснявам. Ставам само до тоалетна и да си взема храна, че съм по цял ден сама. Вече съм 26 г.с., чакам с нетърпение да вляза в 7мия малко да отдъхна...Кураж, момичета! Заедно ще се справим!

# 478
Здравейте, момичета! Лежане и само лежане, ще се справим! На мен ми сложиха серклаж преди месец в 21 г.с. като шийката прогресивно се скъсяваше. Преди серклажа беше 1.95, на първия контролен беше 1.79 и докторът каза, че се държи на серклажния конец. Днес бях на втори контролен и каза, че конецът не е мръднал и да си лежа и да си карам живота да не се притеснявам. Ставам само до тоалетна и да си взема храна, че съм по цял ден сама. Вече съм 26 г.с., чакам с нетърпение да вляза в 7мия малко да отдъхна...Кураж, момичета! Заедно ще се справим!

Успех, @Namishi!
Аз вече се чудя дали мъжа ми да не ме къпе в леглото с мокра кърпа и душ гел,защото всяка крачка е мъчение.Гедай да не ставаш много,пази се!
Ако ти се пие мога да ти препоръчам един колаген за шийката,според една лекарка помагал.Аз просто не мога да го пия,много лекарства станаха.

# 479

Успех, @Namishi!
Аз вече се чудя дали мъжа ми да не ме къпе в леглото с мокра кърпа и душ гел,защото всяка крачка е мъчение.Гедай да не ставаш много,пази се!
Ако ти се пие мога да ти препоръчам един колаген за шийката,според една лекарка помагал.Аз просто не мога да го пия,много лекарства станаха.

Супер, да, може да го погледна. И аз пия доста, но, щом е за бебчо...Приемам еутирокс за ЩЖ, 3х2 утрогестан, 3х1 но-шпа, 3х2 магнерот, пробиотик и фолиева киселина 😊 И на мен от 2 дни ми се втвърдява корема като стана, ама аз съм си виновна, защото онзи ден мих чинии...Днес имах и леки менструални болки, но планирам до следващия преглед да почивам повече и знам, че всичко ще е наред.

Общи условия

Активация на акаунт