Лежащи мами - 45

• 39 138
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
Абсолютно подкрвпям Flower_94. Моят живот се промени на 2 март, когато в 20 г.с. на ФМ откриха прогресивно скъсила се шийка на 20 мм. И аз бях от най-активните хора, не се спирах, ходех си на работа, бачках като робот, разходки с кучето сутрин и вечер, излизания с приятели, събирания, семинари и какво ли още не. На 8 март трябваше да вляза за серклаж, но се разболях и докторката каза: "Прибираш се и лягаш, ставаш само до тоалетна." От 8 март до ден днешен, вече посвикнах с лежането, боря депресията с гледане на сериали и разглеждане на бебешки неща онлайн, подготовка на списък и т.н. Появиха ми се още усложнения като ГД, трябва да посетя гастроентеролог, уролог и кардиолог, но няма да се предам! Бебето е най-важно от всичко. Вече съм 28 г.с. и си мисля от преглед за преглед и се моля само всичко да е наред с бебето. Много е трудно, но ще се справим 😘🥰

# 526
Абсолютно подкрвпям Flower_94. Моят живот се промени на 2 март, когато в 20 г.с. на ФМ откриха прогресивно скъсила се шийка на 20 мм. И аз бях от най-активните хора, не се спирах, ходех си на работа, бачках като робот, разходки с кучето сутрин и вечер, излизания с приятели, събирания, семинари и какво ли още не. На 8 март трябваше да вляза за серклаж, но се разболях и докторката каза: "Прибираш се и лягаш, ставаш само до тоалетна." От 8 март до ден днешен, вече посвикнах с лежането, боря депресията с гледане на сериали и разглеждане на бебешки неща онлайн, подготовка на списък и т.н. Появиха ми се още усложнения като ГД, трябва да посетя гастроентеролог, уролог и кардиолог, но няма да се предам! Бебето е най-важно от всичко. Вече съм 28 г.с. и си мисля от преглед за преглед и се моля само всичко да е наред с бебето. Много е трудно, но ще се справим 😘🥰
Спокойно, аз изкарах без серклаж, с доста контракции и аз посетих една камара лекари, освен шийката, имах риск от прееклампсия и след кортикостероидната терапия кръвното ми рязко скочи,а като ходех на преглед винаги ме изкарваха хипертоничка 🤦‍♀️, аз все обяснявах, че това синдром на бялата престилка, тоест, че го вдигам само като ми го мери лекарят. Имам и камъни в бъбреците-в началото 1 в левия и 2 в десния, към 7-ми месец вече бяха 2 в левия и 3 в десния, слава Богу не са правили проблем, пиех си Неоренал, имах повишено ТСХ и трябваше да се посещава и ендокринолог, карах и лека вирусна инфекция. Уверих се, че женското тяло е много по-силно, отколкото съм си мислела. Мислете така: Силна психика-силно тяло! ☺️☺️☺️ След като родих, който и да ми мереше вече кръвното, беше все 120/70 - като по учебник 😁

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 12:12 от Flower_94

# 527
Namishi много благодаря за подкрепата Heart. От утре се записвам в 29 г.с. с шийка 1.5 и разкритие 1см. Съжалявам за твоите усложненията, надявам се специалистите да ги овладеят. Дано да се радваме на здрави и доносени бебоци на финала.
Само да се появи жив и здрав, от сега правя планове да го замъкна по планините. Ох какво ходене ще падне по чукарите...

# 528
Namishi много благодаря за подкрепата Heart. От утре се записвам в 29 г.с. с шийка 1.5 и разкритие 1см. Съжалявам за твоите усложненията, надявам се специалистите да ги овладеят. Дано да се радваме на здрави и доносени бебоци на финала.
Само да се появи жив и здрав, от сега правя планове да го замъкна по планините. Ох какво ходене ще падне по чукарите...

Дай Боже, да си ги износим и после и на планина и на моренце и дотогава да се махне гадния вирус 😊 Моята е по-къса, последно беше 11.8 мм, но съм със серклаж и е затворена.

# 529
моята за съжаление е отворена  Sad Нямаше лекар който да ми обърне внимание за серклаж. Всички бяха много смели на прогнози, че няма риск от преждевременно. А приемаш ли утрогестан вагинално? Чета че водел до поява на гъбички.

# 530
моята за съжаление е отворена  Sad Нямаше лекар който да ми обърне внимание за серклаж. Всички бяха много смели на прогнози, че няма риск от преждевременно. А приемаш ли утрогестан вагинално? Чета че водел до поява на гъбички.

Преди серклажа слагах, после го приемах през устата близо месец, с цел да пазим от бактерии и от скоро пак слагам 2х2 вагинално. Другата седмица съм пак на преглед и тайничко се надявам да е порастнала малко от него...Гъбички досега не съм имала, имах бактерии след серклажа, уж ги излекувахме с АБ, ще видим какво ще покаже новата микробиология. Приемам обаче от почти 2 месеца пробиотик и мисля да не го спирам.

# 531
аз за сега вагинално. Едната аг ми го изписа вагинално, защото не действал директно върху шийката. Другата перорално, защото водел до развитието на инфекции... Вече не знам на коя да вярвам. И аз вземам пробиотик, след АБ лечение. Пробиотика ми се отразява добре за сега.

# 532
Здравейте,момичета! Включвам се и аз тук-онзи ден бях на ЖК и се оказа, че шийката се е скъсила: от 38мм последно (февруари месец) сега е 24мм, съответно ме оставиха в болницата и ми вливат магнезий. Отделно на ЖК бях с кръвно 145 (забравих долната граница) и лекарката прецени, че съм за хоспитализация.Кръвното го вдигам на псих.основа, защото вкъщи е ниско, но сега и него наблюдават, както и тоновете на бебка. От вчера следобяд даже е ниско-и аз имам от синдрома на бялата престилка явно.Сега лекарката ми предлага да сложа песар, за да се спре процесът на скъсяване. Някоя мама с подобен казус и с поставен песар? Притеснява ме, че все пак е чуждо тяло и да не навреди вместо да помогне...а и няма много информация точно за песарите.

# 533
Искам да вдъхна кураж на всички бъдещи мами. Аз бях с контракции и скъсена шийка от началото на 7-ми месец. На мен ми я мериха в проценти - на 50%. Но с лежане (нон-стоп),ставане само до тоалетна и лекарства утиках до 37 г.с.(бебока се роди 20-ина дни преди термин)  жив и здрав! Така че, умолявам ви лежане и само лежане, спокойствие и хубави мисли!

# 534
Имаме нужда от подобни мнения. Благодаря!

# 535
Благодаря за куража, дай Боже щастлив финал на всички ни. Някоя от вас получава ли болки в кръста от продължителното лежане?

# 536
Здравейте, дами,
Изчетох историите в темата - къде със страх, къде с мъка, къде с радост и усмивка.
Просто искам да ви кажа, че сте много силни и е прекрасно, че има място, където да споделиш, да разбереш, че не си единствената, която вместо да мисли каква количка да си купи, се терзае дали е пуснала всички необходими изследвания и пие по часовник стоте хапчета, добавки и бабини отвари, които са й изписани или препоръчани. Толкова е хубаво да разбереш, че не превърташ само ти на леглото денонощно.
Следя темата и пожелавам на всички, включително на себе си здрави, доносени бебчета! ❤❤❤❤❤

# 537
Ако е писано да се роди ще се роди.
Мислете позитивно и се забавлявайте с нещо приятно, наслаждавайте се на бременността.
Аз гледах сериали ,плетях чорапи терлици шапки и така мина времето.

# 538
Здтавейте!Имам скъсена шийка,в 24г.с. съм,но ме интересува дали тази фуния ,която се е отворила от вътрелната страна е присъща за скъсена шийка,моя приятелка ми кза ,че и нейната е така,но ме притеснява дали не е започнала да се отваря.По-компетентните и виждали своите на снима могат ли да коментират

# 539
Моята на първия преглед констатираха че е скъсена. На вторият се видя и вклиняването. Но гинеколозите, до колко знам виждат дали има проходимост на канала през ехо-то.

Общи условия

Активация на акаунт