Лежащи мами - 45

• 39 185
  • 758
  •   1
Отговори
# 420
Аз бях така. Сутрин слагам утрогестан, вечер свещищките за гъби. Но аз бях вкъщи и не съм работила.

# 421
Здравейте, момичета! Неофициално съм лежаща! 9 г.с. с установено отлепване на плоден сак на вагинален УЗ, без кървене. Витамини, утрогестан, алеракт, ношпа, магнезий. Неофициално лежаща, защото засега съм под наблюдение с прегледи веднъж седмично и препоръка за повече почивка. Опитвам се да направя почивката наистина ефективна и буквално преживявам от преглед до преглед. Гледаме малко детенце, засега ми има кой да ми помага. Опитвам се да не се тревожа излишно, но явно добре съм си живяла първата бременност без подобни емоции Simple Smile успех на всички, дръжте здраво до щастлив финал 🌼

# 422
Момичета на вас правили ли са ви тест ,който отчита дали в следващите две седмици има риск от раждане ?
Разбира се казаха че не е 100 % сигурен ,но докторите го правят когато имат съмнения . Искат да ми правят такъв .

# 423
Момичета на вас правили ли са ви тест ,който отчита дали в следващите две седмици има риск от раждане ?
Разбира се казаха че не е 100 % сигурен ,но докторите го правят когато имат съмнения . Искат да ми правят такъв .

Какъв е този тест

# 424
  • Плевен

Какъв е този тест

Най-вероятно става въпрос за фетален фибронектин. Аз четох за него, но на мен не са ми го прилагали и мисля, че сам не можеш да го купиш и да си го направиш. В нета има информация, но някой ако разкаже пресни впечатления от първа ръка, ще е много полезно.

# 425
Ами взима се влагалищен секрет с един тампон и се размазва по една лента като тест за бременност . Няколко дни преди жената да роди се отделя нещо във влагалището .. Не знам точно какво . Та теста показва дали има висок риск жената да роди в следващите  две седмици . 
Ако има такъв риск отчита положително а ако не е отрицателно .

# 426
Ами взима се влагалищен секрет с един тампон и се размазва по една лента като тест за бременност . Няколко дни преди жената да роди се отделя нещо във влагалището .. Не знам точно какво . Та теста показва дали има висок риск жената да роди в следващите  две седмици . 
Ако има такъв риск отчита положително а ако не е отрицателно .
Общо взето е точно това. Аз съм правила вкъщи по препоръка на лекарката в 8 месец. Нямаше го по аптеките понеже е скъп. Той отчита мисля хормон, които се отделя когато наближи раждането. При мен беше отрицателен и не родих в следващите 2 седмици.

# 427
Здравейте момичета! Аз съм в 10+5гест.седмица. В 8 седмица получих кръвоизлив и лежах за задържане 4дни в болница. Този Понеделник бях на преглед и АГ установи отлепване на плоден сак, както и че около него все още има много кръв и хематом. Слагах 2х2 инжекции папаверин и но шпа, както и пия 3х3 утрогестан. Въпреки това все още имам кафяво течение. Не е много, но го има както и тъмно кафеви жилки.

Въпросът ми е има ли и други момичета като мен и нормално ли е това кафеникаво течение. След колко време горе-долу се закрепва плодния сак?

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 10:55 от AnMary

# 428
Извинявам се без да искам го публикувах. Въпросът ми е има ли и други момичета като мен и нормално ли е това кафеникаво течение. След колко време горе-долу се закрепва плодния сак?

При мен се закрепяше близо 2 месеца
Но кафявото зацапване ми мина за 1 седмица
Всичко все пак е строго индивидуално

# 429
  • Sofia
Аз наскоро писах, че също бях с огромно отлепване, което получих в 12-та седмица с малък кръвоизлив. Плодният сак беше отлепен от.трите страни, както се вижда на видезон и се държеше само на плацентата. Като в матката хематома беше по-голям от плодния сак. Кървене имах само 3 дни, в деня на отлепването по-обилно, след това зацапване. Но още като се случи ми казаха, че кървене може и да има, но може и да няма. В 16-та седмица нещата изглеждаха по-добре, имах по-малък хематом, но по думите на лекаря все пак голям. Който може и да си остане и да се капсолова. Сега съм в 17-та и ще ходя на преглед след грипната епидемия. Наложи се да ми направят биопсия на шийката, от която имах кафяво зацапване 2 седмици.
Извинявам се без да искам го публикувах. Въпросът ми е има ли и други момичета като мен и нормално ли е това кафеникаво течение. След колко време горе-долу се закрепва плодния сак?

# 430
Здравейте, момичета. Записвам се и аз след направен серклаж (ЕТКО+обикновен) при д-р Христов в 14 г.с. Шийката се скъси за 2 дена от 4 см на 2,3 см., имах висок CRP и ешерихия коли в урината. В болницата и след това бях на антибиотик, слагах 3 дена и свещички Профенид. Днес, две седмици по-късно, бях на преглед при наблюдаващия ме лекар и шийката се е скъсила още - 1,4 см е и се държи само на конеца от серклажа. Сега съм 16 г.с.+5 дни и съм ужасно притеснена. Изобщо не съм имала болки през този период или нещо, което да подсказва, че има проблем. Пуснах отново микробиология и стерилна уринал. Д-р Христов каза на този етап да си лежа вкъщи и че няма смисъл да влизам в болница, щом нямам контракции, въпреки че мен доста ме е страх. Пия Алеракт, нош па и утрогестан. В понеделник ще видим и резултатите от тестовете. Другата седмица съм и на контрола при Христов. Не знам нещо повече мога ли да направя, ако имате съвети и препоръки, ще съм ви благодарна. Много ми е притеснено, че на толкова ранен етап се скъси шийката толкова. Преди това имам 4 аборта, но всичките до 11 г.с. и за първи път стигам изобщо до такъв етап и то след много години опити, манипулаци и операции.

# 431
Linda  ,направила си всичко възможно.Била си при най-добрия доктор -др.Христов.... Запази спокоиствие и си лежи вкъщи,гледай тв,включвай се в темите и лека полека ке минат дните,седмиците и месеците...🙏
Sir_Varna ,знам,че кафяво течение е стара кръв и по време на моята бременост съм имала и докторите ми казаха,че не е опасно....лошо е когато е червена....червена,значело ,че в момента има кръвоизлив...надявам се скоро да спре и всичко да бъде наред...А защо са ти взимали материял за биопсия?

# 432
Миличката,пожелавам ти от все сърце да се развият нещата по най-добрия начин.
От ешерихията ли се е скъсала?

# 433
Здравейте, момичета. Записвам се и аз след направен серклаж (ЕТКО+обикновен) при д-р Христов в 14 г.с. Шийката се скъси за 2 дена от 4 см на 2,3 см., имах висок CRP и ешерихия коли в урината. В болницата и след това бях на антибиотик, слагах 3 дена и свещички Профенид. Днес, две седмици по-късно, бях на преглед при наблюдаващия ме лекар и шийката се е скъсила още - 1,4 см е и се държи само на конеца от серклажа. Сега съм 16 г.с.+5 дни и съм ужасно притеснена. Изобщо не съм имала болки през този период или нещо, което да подсказва, че има проблем. Пуснах отново микробиология и стерилна уринал. Д-р Христов каза на този етап да си лежа вкъщи и че няма смисъл да влизам в болница, щом нямам контракции, въпреки че мен доста ме е страх. Пия Алеракт, нош па и утрогестан. В понеделник ще видим и резултатите от тестовете. Другата седмица съм и на контрола при Христов. Не знам нещо повече мога ли да направя, ако имате съвети и препоръки, ще съм ви благодарна. Много ми е притеснено, че на толкова ранен етап се скъси шийката толкова. Преди това имам 4 аборта, но всичките до 11 г.с. и за първи път стигам изобщо до такъв етап и то след много години опити, манипулаци и операции.

Здравей,моята шийка също така изведнъж се скъси или поне не го бяхмв разбрали преди това, защото и аз като теб нямах симптоми. Бях в 25 седмица, вече съм в 36,изкарах без серклаж,с шийка 16мм,сега преди 2 седмици когато я мери доктора беше 11мм вече. Също имах ешерихия коли,като цяло моя АГ не беше сигурен дали това е причината, но не го изключва.Иначе от 25 до сега съм плътно на легло, ставане само за баня и тоалетна и преглед.Даже ям в леглото.За 3 дни бях в Майчин дом за задържане на кормагнезин,после пиех 3 по 2 Магнерич и вечер по 2 Утрогестан.Та шийката е къса да,но аз изкарах с такава повече пт 10 седмици и то без серклаж, мисля, че ако лежиш няма от какво да се притесняваш.Стискам палци.

# 434
Благодаря ви за куража, момичета!

И при мен не е ясно дали само ешерихията е причината, но е възможно. Като ме приеха за серклаж CRP ми беше 13, така че явно е имало възпалителен процес. Сега обаче стерилната ми урина е чиста, чакам и микробиологията в понеделник. Отделно аз съм с еднорога матка, което само по себе си е доста рисков фактор и явно и самата шийка чисто анатомично не е особено издръжлива. Но искрено се надявам, че със серклжа и лежане ще имаме шанс с бебето Hands Pray Сега нямам болки, но имам от време на време бодежи отдолу, може би от самия серклаж. Да видя и какво ще каже д-р Христов на контролния преглед.

Общи условия

Активация на акаунт