Лежащи мами - 45

• 39 156
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте момичета, аз съм 35+1 вече, чак нереално ми звучи.

Понеже има нови мами, ще разкажа накратко имам две неуспешни бременности (22 и 24г.с.), сега направихме серклаж в 14г.с. на шийка 2.4см, след това плътно лежане (ставах само до тоалетна/баня).

Шийката последно я гледахме към 27г.с. беше към 2см, но и с леко вклиняване... .
Продължих си с хапчетата и лежането, задаването на малки цели ми беше от голяма полза.
В 30г.с. беше кортикостероидната терапия, не усетих някакви странични ефекти, но до колкото разбрах може да успи бебчето.

Вярвайте, вярвайте и пак вярвайте! Всяка една от нас прави всичко по силите си в името на най-ценното ни - нашите деца. И нека на всяка от нас и се сбъдне мечтата за рожбичка. В тази група съм чела за много случаи, които напук на всичко доказват, че чудеса ИМА!
Въпреки всички тревоги и ситуацията в момента като цяло, ви пожелавам едни слънчеви и възможно най-спокойни празници.🙏🍀💞🌈☀️

# 496
  • Гърция
Терапията кортикостероидната,ми бе правена в 30г.с бяха две инжекции. От ,които трябва да се бият на точен час. В два последователни дни;Примерно ,ако утре в 10 сутринта ви ги бият на другият ден пак в 10 сутринта .Аз не осетих нищо различно от обичайното. Само ме допредиха (Понеже аз си биех инсулин,имах  Гестационен диабет),че няколко дни кръвната захар ,ще е по-висока. Родих в 37+4.Чета ви често, и ви разбирам,как се чувствате,колко се притеснявате. Имайте вяра в Бог моето чудо и мечта вече е реалност Слав на Бог.
Бъдете благословени всички жени да родят живи и здрави децата си.🙇‍♂️
 10.04.2019 Когато разбрах,че съм бременна,точно след една седмица закъснение имах обилно кръвотечения. (Беше,като кръвоизлев с парчета)извинявам се за израза. Отидохме в болницата,аз отчаена,преглежда ме доктора,казва че бебчето е там ,но сърце неможе да открие все още.В 6г.с Оставам в болницата за 5 дни от които всеки ден ме гледа на видеозона .В последният ден, в който ме гледа ,каза ;ако и днес ,не чуем сърце ,ще правим кюртаж.А същият ден беше Лазаров ден миналата година по това време пак. Аз живеа в Гърция.В болницата дойде свещника,който всяка година ходи, и дава на болните клонка и палмово листо,от което е направен кръст.Аз при него съм ходила в църквата ,и съм се изповядвала, и знае моята история, за миналите ми загуби.Подаде ми кръстчето от палмовото листо и ме благослови. Той си тръгва и докторът ме вика в кабинета да ме види;точно тогава чух сърцето ❤на моето дете за пръв път биеше толкова силно!💓Разплакох се  от щастие след 25 дни пак се повтаря с кръвотечението още по силно,и си викам край това бдше.Отиваме в болницата прегляваме доктора; там си е бебето а това сърце бие толкова силно💓.Стоях 2 седмици в болницата. Имам още много за разказване ,но нямам време да пиша.
Това е моето щастие  и сбъдната мечта .Мислих си, че никога няма да успея.

# 497
Здравейте бъдещи мами, в 14г.с съм миналата седмица лежах за серклаж в петък всичко беше наред,днес ставам и гледам кръв.Отидох в болницата докторката ме гледа не видя от къде идва кръвта, каза само че плацентата е близо до цервикалния канал.На някоя от вас случвало ли ѝ се е ? Извинявам се за дългият пост Sad но съм притеснена Sad

# 498
Моат доктор ми беше казал, че всякакви течения са нормални, притеснително е, когато има силно кръвотечение или силна болка. Моят беше направен в 21 г.с. преди около 40 дни и се надявам да изкараме възможно най-дълго с бебчо вътре.

# 499
Kristiana20, аз съм в 22 г.с. с едно бебе. Ще питам в понеделник д-р Христов за комбинацията Коринфар+магнезий, защото на мен пък доста категорично два пъти ми каза задължително да спра магнезия.

Иначе с лекаря, който ми води ЖК, си говорихме в 25-26 г.с. да направим инжекцията за дробчетата и честно казано след тези седмици аз също бих предпочела да съм в болница.

Ти ориентирала ли се към болница? Аз се колебая още между Токуда и Майчин дом, защото там са двете най-добри неонатологии. Разбрах, че и Надежда вече имат най-високо ниво на неонатология, но повечето ми познати с проблемни бременности досега за раждали в Майчин дом или Токуда.
Здравейте и аз да се включа относно инжекциите за дробчетата.Тъй като в 26г.с.на феталната доктора установи,че бебетата доста изостават с растежа,спомена че иска към 30г.с.да направим тази терапия с кортикостероиди.Та въпроса ми е как точно се случват нещата и дали трябва да постъпя в болница за поставяне.Решила съм да раждам в Майчин дом живот и здраве.Светли празници на всички

# 500
  • Плевен
Kristiana20, аз съм в 22 г.с. с едно бебе. Ще питам в понеделник д-р Христов за комбинацията Коринфар+магнезий, защото на мен пък доста категорично два пъти ми каза задължително да спра магнезия.

Иначе с лекаря, който ми води ЖК, си говорихме в 25-26 г.с. да направим инжекцията за дробчетата и честно казано след тези седмици аз също бих предпочела да съм в болница.

Ти ориентирала ли се към болница? Аз се колебая още между Токуда и Майчин дом, защото там са двете най-добри неонатологии. Разбрах, че и Надежда вече имат най-високо ниво на неонатология, но повечето ми познати с проблемни бременности досега за раждали в Майчин дом или Токуда.
Здравейте и аз да се включа относно инжекциите за дробчетата.Тъй като в 26г.с.на феталната доктора установи,че бебетата доста изостават с растежа,спомена че иска към 30г.с.да направим тази терапия с кортикостероиди.Та въпроса ми е как точно се случват нещата и дали трябва да постъпя в болница за поставяне.Решила съм да раждам в Майчин дом живот и здраве.Светли празници на всички
Лекаря ще ти обясни. Но като се каже терапия и човек си мисли кой знае какво. Аз съм я правила два пъти. Купувам си ампули в моя случай дексаметазон. Игли, спринцовки и мъжа ми ги бие в къщи през 24 часа два пъти. Зависи на кой каква доза му е предписана.

# 501
Здравейте бъдещи мами, в 14г.с съм миналата седмица лежах за серклаж в петък всичко беше наред,днес ставам и гледам кръв.Отидох в болницата докторката ме гледа не видя от къде идва кръвта, каза само че плацентата е близо до цервикалния канал.На някоя от вас случвало ли ѝ се е ? Извинявам се за дългият пост Sad но съм притеснена Sad
                                                                     Здравей! В 13 седмица и няколко дни получих кръвоизлив и лежах в болница за задържане. Искаха да ми правят серклаж, но се отказаха тъй като кървенето така и не спря напълно. Ту червено, ту тъмно после светло кафяво.... Лежах около месец в болницата, но така и не спря. Прибрах се вкъщи и отново прокървих за щастие по-малко. Та общо взето повече от месец и половина съм така. Иначе докато бях в болницата сравнително често ме гледаха по мое настояване и за мое успокоение. Бебчето си расте ( благодаря на Господ за което), но и на мен ми казаха, че плацентата е много близо до канала и най-вероятно кървенето е от там. Сега си живея с надеждата, че плацентата ще се вдигне и всичко ще се оправи. Лежа си почти по цял ден да не си навличам повече главоболия и така. Малко по-напред в темата писах, но явно няма никой с проблем като моя да сподели опит. Надявам се че съм ти била полезна.

# 502
Здравей! И аз съм с кървене. Първо беше в 8г.с., така казано беше кръвоизлив, а после още два пъти. В момента съм 17 г.с. и пазя леглото. И при мен плацентата за момента се води плацента превия тоталис. И с надежда да се вдигне малко. Каква е Вашата терапия с кървене и вие ли сте с такива случаи?

# 503
На мен започна да ми цапа 10 дена след закъснение. Около 2 седмици ми цапаше кафяво и спря. После в 13 седмица и няколко дни обилен кръвоизлив и от тогава насам мени цвета от червено до светло кафяво. Във вторник живи и здрави стават 20 седмици. Единият лекър който ме преглежда каза че е пълна превия друг ми каза, че е много близо до канала. И аз нз каква е, но се надявам да се вдигне вече. Докато бях в болницата ми биеха 3 пъти на ден папаверин и ношпа. Пия Магнерот пак 3 пъти на ден, а откакто съм си вкъщи и ношпа на хапчета пак 3 *1. Пиех и дуфастон 2*1, но доктора ми каза че вече няма смисъл от тях. Мисля да се опитам да спра ношпато и да го пия при нужда.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 13:19 от k_123

# 504
Аз все още се надявам да се вдигне плацентата. Доста от лекарите, с които се консултирах казват, че може да се вдигне, да не е тотална, но все пак ще остане ниска. Аз не се притеснявам от това, че при тези случаи е наложително секцио, а по-скоро от кръвоизливите и съответно усложненията след тях. Има ли и други момичета, които са били или в момента са с такива плаценти, за да обменяме опит (освен к_123)

# 505
Здравейте,момичета! Прочетох цялата тема, видях че има доста от вас със серклаж, заради скъсена шийка, но това което остановиха при мен е, че шийката е много мека стояла като износена(при вагинален преглед). Дължина има, поне за сега. Но много се притеснявам... АГ каза, че не се знае колко ще издържи и да пазя леглото + хапчетата които пия и утрогестан вагинално слагам. В 24г.с съм. Всеки ден съм на тръни Sad Вие имате ли наблюдение върху този проблем?

# 506
Моята беше такава, мека и раздробена от първата бременност и серклаж. Успех!

# 507
Моята също беше мека, но от 28 седмица. Дължината и се запази до самото раждане в 39 седмица. Последните 3 седмици излизах постоянно и въпреки това не се скъси, но до 36 седмица пазех леглото постоянно. Серклаж не съм имала.

# 508
  • Варна
От 20 г. с. бях с много мека шийка, че и се скъси в 25 г. с., беше 2,5 см. Бях без серклаж, но става само до банята и за преглед, дори се хранех полулегнала. Бях на системи и инжекции през цялото време. Стигнах до 35 г. с. +1 д. и към днешна дата имам здраво, палаво момче на 6 г. и 7м. ❤️ Всички страхове и болки си заслужават, просто вярвайте в себе си, в децата си и с Божията помощ, ще успеете! Естествено и добри лекари трябват, които да ви следят.

# 509
Моята в 24 г. с. беше мека, скъсена - 1,5 см, с конусовидно вклиняване, което след лежане в болница 2 седмици се затвори, но при контракции можеше да се види. Пиех коринфар, магнезий 2 вида, правих кортикостероидна терапия и слагах утрогестан. Издържах до 36 г. с без серклаж.

Общи условия

Активация на акаунт