"Селски" номера и пинизи - тема 2

• 491 012
  • 6 984
  •   1
Отговори
# 6 720
  • Glasgow
Това като хостел звучи, Стоянова 🙈аз на младини в предпандемично време съм отсядала в хостели, с ясното съзнание какво да очаквам. Сега ме побиват тръпки от мисълта 🙈

# 6 721
  • София
Това като хостел звучи, Стоянова 🙈аз на младини в предпандемично време съм отсядала в хостели, с ясното съзнание какво да очаквам. Сега ме побиват тръпки от мисълта 🙈
Беше къща в центъра на София някъде около Дондуков по спомени, тя беше наела пространството за цяла нощ, за да си покани гости и да си направи купона там. Имаше микрофони, китари, танци.. пак казвам, сред гостите бяха и и интересни хора, но това с тези неканените ми дойде в повече.
Просто тези бяха скандални, как се натресоха, сега се сетих, че бяха оставили и навсякъде по ъглите на етажа кутия за дарения. Като се има предвид, че им е било платено за наем, не знам.

# 6 722
Подобна случка в църква имах в Св. Ал. Невски.
Панахида за починала роднина, всичко наредено, чакаме свещеника. От криптата излиза група гърци с екскурзовод - веднага се насочиха към масата и започнаха да си вземат от подредените кутии. Развиках се и ги разпъдих набързо. Пъдя ги от едната страна на масата, те заобикалят от другата. А екскурзовода се мъчи да докопа бутилката с хубаво вино. Вслючи се и вдовеца и заедно ги отстранихме. Даже успяхме да си върнем няколко от кутиите.
Докато работех имах колежка, която обичаше да чете хартиени книги. Купуваше от Кауфланд или Лидл и след прочитане ги връщаше, скъпи и идвали.
А дали става въпрос за Невски в центъра на София, защото там не правят индивидуални панихиди, а само за общественици и по исторически поводи
Много ме изненадахте с това, че е било за починал роднина, защото при сходен казус (видна личност) знаем, че катедралата не допуска индивидуална панихида

# 6 723
Не е уточнено коя е била роднината. Или кога се развива действието.

# 6 724
  • София
Да, катедрала Св. Ал. Невски в центъра на София.
Преди няколко години беше случката.
Другото не е по темата.

# 6 725
Това с къщите за гости е идиотско. Бих отишла, за да си почина, а не да общувам със собствениците. Има и обратна страна. Моя приятелка живее над апартамент, който се дава Airbnb. И когато се настани някоя компания, за да празнува цяла нощ, и тя съответно не спи цяла нощ от шума. Собствениците на апартамента си спят някъде, а съседите го отнасят.

# 6 726
Като слушам как си дояждат по няколко дни коледните и новогодишните яденета, не съм напълно убедена.
Ами аз нарочно сготвих повечко сарми, за да мога да си дояждам после. От другите неща не остана, защото бяха направила много малки количества, но сармите само аз ги ям и си сътворих достатъчно, за да имам поне за 3-4 дни. Много обичам, но готвя само по Коледа.

# 6 727
Преди години, в БАН всички получихме някаква парична награда. Парите не бяха много и се реши да отидем с тях на ресторант. В последният  момент един професор обяви, че ще додаде още малко и така да отбележим неговия юбилей. В ресторанта, когато слушах поздравленията, останах с впечатлението, че празнуваме само! неговия юбилей. Ами директор на институт, професор, пък жалка работа.

# 6 728
  • Пловдив
Ако е ясно обявено няма лошо, всеки си прави сметката. Има хора на които ще им е приятно, за други жив ужас. Но да е обяснено - вечеря с присъствие на хазяин, или вечеря без хазяин.

Букинг са абсолютно безполезни.

# 6 729
  • Glasgow
Зависи колко ти се разправя с букинг. Но там поне има отзиви

# 6 730
  • Пловдив
Аз съм се разправяла, че условията не отговарят на обявните в букинг. Пари не върнаха.

# 6 731
Имам същия опит с къща за гости в село Баня Разложко,всичко прекрасно чисто нагласено два басеина,няма навалица,но хазайката живия ужас не можахме да хапнем и да си чуем мислите,нонстоп до нас на масата че и цигарки си просеше.Дълго след това ми звънеше по телефона с безумни молби.

# 6 732
  • София
Преди години, в БАН всички получихме някаква парична награда. Парите не бяха много и се реши да отидем с тях на ресторант. В последният  момент един професор обяви, че ще додаде още малко и така да отбележим неговия юбилей. В ресторанта, когато слушах поздравленията, останах с впечатлението, че празнуваме само! неговия юбилей. Ами директор на институт, професор, пък жалка работа.

Ама нали точно това е била целта?

# 6 733
Някои хора си харесват това, и аз съм виждала постове, възхваляващи гостоприемството на такива хазяи. И съм била в компании, които изрично ги подканват да се присъединят към нас и да разказват истории.
Случвало ми се е по хижи да не мога да се отърва от хижаря, почва да ми пробутва алкохоли, мезета... Отишла съм да пуша на спокойствие, той пак се присъединява. Не че е чак пълен ужас, но съм малко по-интровертна и не ми се занимава.

# 6 734
  • Deutschland
Целта на почивката не е ли да си починеш? Лично аз, ако някой ще ми надува главата не бих издържала и затова предпочитам хотели. Да, къщи за гости са супер, мекички със сладко от горски ягоди и сирене, билков чай, ама ако някой ще ми дудне не, мерси.

Общи условия

Активация на акаунт