"Селски" номера и пинизи - тема 2

• 490 883
  • 6 984
  •   1
Отговори
# 6 915
Аз наскоро исках да взема пратка с кю ар кода в приложението. Там пише, че мога. Еми не ми я дадоха. С ПИН са ми давали, но само защото ме познават, а не носех лк. Малко ми е странно това с куриерите, хем дават опция, хем после не може.

# 6 916
  • Пловдив
В нашия офис на Спиди само с ПИН вземам, без ЛК, и на мъжа ми съм вземала така, и той - мои. ЛК само ако не можеш да дадеш ПИН. Всеки офис със собствена практика ли да е?
В Еконт, щом плащам с наложен платеж, понякога не ми искат нищо. Явно го смятат за достатъчна гаранция.

# 6 917
  • София
За скъпи пратки винаги искат идентификация. За някои документи и банкови карти също, дори и донесени на адрес и не ги дават на друг освен на получателя.
В някои лаборатории и медицински центрове искат ЕГН, можеш и сам да си го въведеш или да го продиктуваш.
Не виждам как поглеждайки личната карта за сверка, някои ще злоупотреби с нея.

# 6 918
  • Пловдив
Тя нали е за това - идентификация.
Никога не ме е притеснявало, че някой щял да ми види личната карта или ЕГН. За да се представи за мен, все трябва да премине и други препятствия.

# 6 919
Магдена, ти си в Пловдив, като мен. Явно в различните офиси имат различни практики.

# 6 920
за Еконт - с ММ си взимаме пратки, но винаги звънят по тел може ли да му я дадат
в спиди с изпратен скрийншот не правят проблем
и двата варианата са ми ок

# 6 921
  • до най-прекрасния мъж
В Спиди и Еконт до нас винаги ми искат ЛК. Редовно получавам и пращам, покрай хлапето ме познават, но съм се връщала до вкъщи за ЛК. Не дават без, въпреки показан смс и ПИН. И аз съм в Пловдив, явно в някои офиси е много затегнато положението и си изискват документ за самоличност.

# 6 922
  • София
В Спиди София кв Връбница
не може да се изпраща пратка и да се вземат пари от друго име
може само лично с лична карта.
Иначе пратки на сина ми и мъжа ми с Пин-кода ги вземам.
Казвам телефона и пина и показвам смс-а.
Мои пратки изпращам  с лична карта която прекарват през едно устройство. А на тази жената която са й взели телефона с пин-кода.
Искала ли е да види записа от камерите кой й го е взел нали  има дата и час на вземане, подпис кой го е взел.

# 6 923
А на тази жената която са й взели телефона с пин-кода.
Искала ли е да види записа от камерите кой й го е взел нали  има дата и час на вземане, подпис кой го е взел.
Не съм разпитвала за подробности. Отидох там, когато се разправяха. До тогава нямаха камери, вероятно защото бяха сравнително нов офис. От този случай нататък започнаха да ми искат ЛК, въпреки че ме познават и си говорим на "ти". Казаха ми, че я искат заради камерата, която им сложили.

# 6 924
В най-удобният офис на Еконт, близо до нас отначало ми искаха лична карта и нищо не даваха без да я представиш. По-късно вече ме познаваха и щом ме видят направо ми носеха пратките. Накрая ги закриха. Според колегите им от неудобният ми офис - защото не спазвали правилата.

# 6 925
Цитат
Това, че около вас има хора пренебрегващи правилата, не означава, че няма правила.

При мен не ли индентифицираш нямам право да ти дам информация или да те обслужа. Първо подписваш съответната форма, разбира се, пък нека вдига скандали. Аз работя според фирмените правила.
Отлично формуирано-и в моята работа, а и навсякъде всеки иска да има правила, държава и т.н.,но....за комшията ако може, за него самия трябва да се направи изключение...

# 6 926
Grinning Почнахте с обобщенията тип "Съсипахте я тази държава". Та да пусна и аз едно обобщение - всяка дребна душица умира да застане зад гише, за да се прави на старшинка, криейки се зад служебното положение.
Няма начин да ме убедите, че за всяко нещо, което правя трябва да си размахвам личната карта, не толерирам необоснованите искания за показването й.

# 6 927
Е, ако доказване че наистина си ти а не някой друг се счита за необосновано... Не знам кое е обосновано тогава и за какво служат документите за самоличност ако не за това.
Ти казваш че не си длъжна, ами те пък могат да кажат в лабораторията и подобни че не да длъжни да повярват че е същият човек... Кой и как ще ги задължи без да се удостовери самоличността?

# 6 928
Точно за лаборатория, където резултатът от изследвания ще повлияе на бъдещо лечение, ми се струва повече от задължително да се показва лична карта.
За пратка от Китай се показва доброволно л.к., за изследване на хормони - не. Странно е.

20 години работя в хотели. Никога не ми се е случвало някой да откаже да предостави лична карта/паспорт. Преди попълвахме ръчно, вече със скенери и така... никога не съм ставала свидетел на драма. А ако някой откаже да покаже документ, категорично не бих го настанила. Звучи ми като "имам да крия нещо притеснително".
(п.с. администратор на лични данни сме, не задържаме документите при нас)

# 6 929
  • Далечният изток
И лабораторията е администратор на лични данни. Даже както казах с още по-висока защита, защото обработват т.нар. чувствителни лични данни.

Много голяма важност придаде на собствената си лична карта... Лаборантката няма да ти открадне данните и да тегли кредит, който ти да плащаш, спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт