"Селски" номера и пинизи - тема 2

• 490 839
  • 6 984
  •   1
Отговори
# 6 930
Grinning Почнахте с обобщенията тип "Съсипахте я тази държава". Та да пусна и аз едно обобщение - всяка дребна душица умира да застане зад гише, за да се прави на старшинка, криейки се зад служебното положение.
Няма начин да ме убедите, че за всяко нещо, което правя трябва да си размахвам личната карта, не толерирам необоснованите искания за показването й.
Точно на място в темата си!
Има закони и те са за да се спазват! Дребна или едра душица щом има право да ти поиска документ за самоличност си длъжна да го дадеш, ако не искаш търсиш друго място, което не спазва закона и предлага същата услуга.

# 6 931
И като много важна особа, имаш право да правиш панаири и да си изливаш важността върху дребната душица, която е но работа. Не е дошла у вас да ти иска личната карта.

# 6 932
Grinning Почнахте с обобщенията тип "Съсипахте я тази държава". Та да пусна и аз едно обобщение - всяка дребна душица умира да застане зад гише, за да се прави на старшинка, криейки се зад служебното положение.
Няма начин да ме убедите, че за всяко нещо, което правя трябва да си размахвам личната карта, не толерирам необоснованите искания за показването й.
Изборът е твой. Ако аз съм зад гишето, няма да получиш услуга, която иска идентификация, пък ако щеш, пиши оплаквания до когото искаш, твое право е.

# 6 933
  • Другата България
Аз като ви чета, и се чудя в паралелна реалност ли живея.
Никога /без да преувеличавам/ не са ми искали ЛК нито в Спиди, нито в Еконт, нито в която и да е лаборатория /не само в моя град/. Друг е въпроса, че аз повечето изследвания и резултати си ги свалям онлайн и много рядко ходя на място. Но наистина никога не са ми искали ЛК, само ЕГН.
А в Спиди и Еконт тел.номер. Преди ми искаха ПИН-а, вече и него не ми искат. Телефона, и ми дават пратките.
Да, познават ме, но според мен това няма значение. Защото няколко пъти се сменяха служителите и в двата офиса, в които получавам пратки.

# 6 934
  • София
Вие мислите ли, че някой високо интелигентен, ще отиде да къса билетчета в автобуса, съобразявате се с манталитета им и мир да има.
Типично женско изказване - сакън да не се караме, да не се държим агресивно. Дори когато се налага.
Направо си е за обаждане на ЦГМ (или ЦГДебилност, както им викам) или на 112. Нали водят със себе си полиция, хайде и ние да я ползваме при нужда.

# 6 935
За съжаление личните ни данни присъстват на много места. В момента унищожавам някакви стари документи. Намерих и една бележка от общината. Платила съм 5 лв., за да ми издадат актуализирано копие на документ. Във фактурата, с които съм платила тия 5 лв. присъстват трите ми имена, адреса и ЕГН. Ако изхвърля или загубя тази бележка, моите лични данни стават достояние на който си иска. Когато отида да си платя кабелната телевизия, всеки път ми искат да си диктувам ЕГН. Казвам, че това са лични данни, да ми намерят сметката с телефона. Не, не можело, защото мобилният ми телефон е на друг оператор. Струва ми се, че прекалено много лични данни се ветреят навсякъде.

# 6 936
  • до най-прекрасния мъж
С електронните рецепти във всяка аптека се декламират ЕГН на поразия, цитират се и имена за сверка. Ако искаш да ги научиш, не е никак трудно. Аз съм изумена, че в аптека не искат ЛК да докажеш, че си ти. Вземам много скъпо лекарство на ММ, никога не са ми искали ЛК.
То изтече сума ти информация от НАП, вие за едно показване на името сте се закахърили.

# 6 937
  • Далечният изток
Защото лекарство можеш да вземеш и за друг човек, но да дадеш кръв за твоето изследване можеш само лично.

# 6 938
Че то в аптеката ги вълнуват парите и документите, хич не им дреме кой взима лекарството и как го пие

# 6 939
  • при късмета
С електронните рецепти във всяка аптека се декламират ЕГН на поразия, цитират се и имена за сверка. Ако искаш да ги научиш, не е никак трудно. Аз съм изумена, че в аптека не искат ЛК да докажеш, че си ти. Вземам много скъпо лекарство на ММ, никога не са ми искали ЛК.
То изтече сума ти информация от НАП, вие за едно показване на името сте се закахърили.
В аптеката изобщо не е задължително, да вземе изписаното лекарство този, който ще го приема. Може болния да не може да отиде до аптеката, от къде на къде ще контролират кой го купува? Важно е за кого е изписано, а за това отговаря лекаря, който го изписва, не аптеките

# 6 940
  • до най-прекрасния мъж
В аптеката изобщо не е задължително, да вземе изписаното лекарство този, който ще го приема. Може болния да не може да отиде до аптеката, от къде на къде ще контролират кой го купува? Важно е за кого е изписано, а за това отговаря лекаря, който го изписва, не аптеките
Е, хубаво, но аз вземам безплатно лекарство за над 200 лв всеки месец. Ако някой злоупотреби и с ЕГН на мъжа ми му вземе лекарството? Върви доказвай после... За мен е пълна недомислица.

# 6 941
  • при късмета
Предполагам, че е нужна поне рецептурната книжка, освен ЕГН. Поне майка ми така си взима или аз ѝ ги взимам, ако я няма, тези, които ѝ се изписват за всеки месец. Така че е малко вероятно някой друг, освен близък, да вземе лекарството

# 6 942
  • Другата България
Вече не искат рецептурни книжки.

# 6 943
  • до най-прекрасния мъж
Предполагам, че е нужна поне рецептурната книжка, освен ЕГН. Поне майка ми така си взима или аз ѝ ги взимам, ако я няма, тези, които ѝ се изписват за всеки месец. Така че е малко вероятно някой друг, освен близък, да вземе лекарството
Вече няма рецептурни книжки. Той приема два вида лекарства за диабет и двата ги вземам аз само с продиктуване на ЕГН. Рецептата я изписва ЛЛ на всеки три месеца и е електронна. Тоест, ако сега искам да Ви дам неговото ЕГН, то няма проблем да ги вземете и Вие, за да ми направите услуга, например.

# 6 944
  • при късмета
Не знаех, че няма рецептурни книжки вече. Не се е налагало да взимам на майка лекарствата, сигурно половин година, ако не и повече. С тях дори ЕГН не се диктува на всеуслушание, всичко си пишеше в книжката, а дали този който взима лекарствата и собственика на книжката са едно и също лице, няма никакво значение. При това положение, може би е нужна някаква идентификация

Общи условия

Активация на акаунт