Отговори
# 150
Здравейте мами Hug
Моята дъщеря е на 6 месеца,когато беше на 3 седмици забелязахме че си държи главата предимно на дясно....консултирахме се с лекар, който ми обясни че сега мускулите на врата са свободни,но формата на главата нямало да се промени newsm78 има лека плоскост на главата.
Случвало ли ви се е нещо подобно...дайте ми съвет  какво да предприема.Много ви благодаря!
Нашата пък на ляво само си въртеше главата.. а сега само надясно спи.. и ние сме сплескани от едната страна, педиатър каза че до годинка ще се оправи със сигурност и няма да е кривичка Simple Smile питай педито и ти да видиш какво ще каже

# 151
Здравейте мами Hug
Моята дъщеря е на 6 месеца,когато беше на 3 седмици забелязахме че си държи главата предимно на дясно....консултирахме се с лекар, който ми обясни че сега мускулите на врата са свободни,но формата на главата нямало да се промени newsm78 има лека плоскост на главата.
Случвало ли ви се е нещо подобно...дайте ми съвет  какво да предприема.Много ви благодаря!
Нашата пък на ляво само си въртеше главата.. а сега само надясно спи.. и ние сме сплескани от едната страна, педиатър каза че до годинка ще се оправи със сигурност и няма да е кривичка Simple Smile питай педито и ти да видиш какво ще каже

Нашия ортопед Забеляза лека разлика на двете страни  покрай ушенцата  ,обясни ми че не е нищо страшно мозака като порасне ще напъне от вътре черепа ще заеме нормална форма и това ще изчезне същото така нямало да и повлия това че спи предимно на ляво на дясно няма да се деформирал черепа.

# 152
Бебчо пък спеше на ляво и главичката беше сплесната също,но вече е добре. Само ушето май няма да се оправи-стърчи много😁 Каката не мърдаше много и когато я въртях,главичката и стана остра отзад,но и на нея се оправи. Предполагам,че и при Вас ще се подобри. Освен ако не е много фрапантно. Ако много те притеснява потърси и мнение от друг лекар.

# 153
И нашето уше е леко штръкнало, педи вика да го лепя с лекопласт 🤔, но аз четох, че само се оправяло като поотрасне детето

# 154
Ехааа, аз нямам време да я оглеждам толкова много моята мадама, чак дали ушите са еднакви.. Главата ни е обла, всички пипат фонтанелата и само педиатърката ни твърди, че е вдлъбната (нито ортопеда, нито втори педиатър счита, че има проблем).

# 155
За момиченцата не е толкова чак от значение, защото ще са с дълги коси. Виж за момченцата е друг въпрос. Нашия татко, например, ходи първи номер подстриган и се вижда целия череп. Затова за момче е по-важно да е с правилна форма на черепа. Същото важи и за ушите Joy

# 156
Е то има и момченца с дълги коси 😂
ама като си вържиш косата и като клепнат тея уши не е много готино + това ако може да се направи нещо сега защо да не се действа

# 157
Хубаво е да се наблюдават бебетата постоянно за всичко докато са по-малки по-бързо може да се оправи нещо отколкото като големи. Но зависи и от това кой и как ги гледа. Ето например баткото съм го водила на ортопед при д-р Алексиев за който казват, че е много добър и т.н., но той не ми е казал, че е с хлабави стави и трябва да внимавам,че по-лесноможе да си извади ръка или крак. Вади ли сме 2пъти ръката и то съвсем случайно без сила и чак сега другия ортопед ми каза да внимавам.
Днес е Хелоуин и знам, че много хора не го приемат, но аз го приемам като веселба за децата да се обличат с костюми и да обикалят за бонбони. Поздравявам ви с мойте "тикви" и ви желая един весел ден.

# 158
Патенце, така е, мисленето ни се доближава Simple Smile
Да са ти живи и здрави сладурите,  пу пу. И стоите вече седнали Kissing Heart
Дитмейд, казах го образно за 15кг на годинка, разбира се има изключения. Браво на теб, големи мъже гледаш.  Моята кака е на 5,5 год. почти и е най-висока в групата,  122-124 см и 30 кг. Не е дебела, не е и кльощава, но винаги е вървяла по-висока и едра. Ето и бебето май ще е така, засега се припокриват на см и кг хаха. Само да са здрави, пък каквито такива Heart Eyes
На бебка главичката е някак остра отгоре, не точно топчеста, но мисля и на каката беше такава главичката. За ушетата слагам лента за коса, когато е в количката.

# 159
  • София
Да, то имоите не са дебели, ама на две години баткото ми минава за 3-4 годишен хаха.

# 160
Страхотни са момчетата!

Момичета, изписаха и капки Грип Стоп. Как да и слагам тая капка в ноздрата и да падне навътре? Много шава малката 😁

# 161
Относно ушичките как да им помогнем.Моя мишок от раждането е с криви мингишки,ушетата хрущяла е добре,но мекичкото е много изкривено напред.
Хелуйн и ние не празнуваме,но миналата година с колежката в градината решихме да направим празник на тиквата с приказни герой и се получи много забавно за децата те оничат различното .
Исито и той е меченце днес,но ще си седи в къщи Simple Smile

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 12:00 от Na_na

# 162
Аз успявах да сложа капките само докато спи... Иначе не успявах..

# 163
Аз в крайна сметка реших да сложа двете ваксини след консултация с неонатолог и един педиатър за прословутото хъркане от нослето. Дори неонатолога ми каза, че само ако бебето е с температура и кашлица е проблем.И така от вчера нито вдигна температура, нито е бил крив, нито плака при боцкането.Така,че вървим по план с ваксините. След 2 седмици пак. Питах и за ротавирусната понеже тук не я дават , а трябва да се заплати на частно около 100 евро ако желая т. е. не е задължителна и още се чудя дали да я почваме понеже са 3 дози

# 164
Забелязвам, че откакто давам Дентокинд таблетки, акото стана с една идея по-гъсто и ароматно Simple Smile) Други? Давам ги от около 10 дни и или имат доста добър ефект, или просто го отпусна детето...

Общи условия

Активация на акаунт