Отговори
# 165
Значиии или аз полудявам или попадам на некомпетентно лекари. Днес му излезнаха половината изследвания на малкия и като ги видях лошо ми стана бързо при нашия педиатър. А тя ми вика съвсем в норма е всичко на бебетата трябва да са така. Много ме е страх. Някой правил ли е скоро на бебчо изследвания и как са излезнали? Прикачвам снимка.

На мен ми се виждат някой доста зле, особенно неутрофилите са много ниски, а четох брутално лоши неща. Моля се някой да ме успокой защото бебчо не спира да кашля и пак ми казаха днес само хрема е.. 😭😞😟

# 166
Това са норми са възрастни. За бебетата са различни. Спокойно, ЦРП-то показва, че не е болно или по-скоро, че няма инфекция, мисля. От много четене в Гугъл никой не е помъдрял...

# 167
По този повод прикачвам

# 168
Да, ниското ЦРП означава, че няма възпалителен процес в организма.

# 169
Дъщеря ми е вече на 4 месеца и тя клони главата на дясно. ЛЛ ни прати на физиотерапия и след 1.седмица нагревки с парафин и масажи има голяма промяна. Ако вашето детенце все още клони главата може да се посъветва те с физотерапевт.

# 170
Да кажа само, че и аз ровя в google, но гледам да се въздържам Simple Smile
По този повод прикачвам

# 171
От вчера малката пак е със сополи и й се запушва нослето. Слагам й капки и продължава да грухти, та пробвах инхалатора. Направо не мога да повярвам баткото колко го беше страх и се чудех кам да го удържа да седи бебка така се кефи само се смее под маската и се радва. Определено й облекчава спира да грухти и диша спокойно.
Чудя се дали няма някой зъб да излезне че много я дразнят венците, но не виждам да е побеляло.

# 172
  • WonderLand
Ни пък отлагаме ваксините с още един месец. Днес бяхме при другия педиатър, който опипа детето и каза, че има признаци на рахит - размекване на черепа от двете страни. Вдигна вит. Д на 4 капки дневно, изписа калциев глюконат и вит. Ц. Каза, че себорейния дерматит е от това и с овладяването му ще изчезне.  Препоръча да започваме захранването, ама ми е много бебешорски още мъника.

# 173
Ние на последния преглед педи каза 1 седмица преди да отидем на следващата консултация да опитам да започна със захранването. Каза морков или картоф да и дам. Нищо друго не каза. Тя бебка ще е на навършени точно 5 месеца и аз съм съгласна, че ще е добре като месеци.

Четейки в интернет за схеми така се обърках с това захранване, че исках да ви попитам. Варя и пюрирам картофче и слагам малко кърма в него. Давам 1-2 лъжички първия ден и на всеки следващ увеличавам с по една-две. Цяла седмица ли да давам този картоф? Ние като отидем на консултация ще слагаме и ваксина и четох, че нова храна няколко дена преди/след не трябва да се дава. Това означава ли че и няколко дена след ваксината трябва да продължа с този картоф без да добавям и морков?

# 174
Ном, ном! Днес стартирах захранване с пюре от тиква, смесено с АМ. Добре го прие, облизваше се и се чудеше, но си хапна Simple Smile) Започва днес 6-ти месец.

# 175
  • София
Минаха 7 г.от както захранвах Михаела и ми е бяло петно, но според мен просто е хубаво в седмицата, в която се поставят ваксините да не се захранва. Иначе, при започнато вече захранване идеята е да не се въвежда нова храна покрай ваксинация Wink
Ронисет правилно си разбрала, в рамките на 5 дни даваш 1-2, 3-4, 5-6 и т.н. лъжички, но бебето ще ти покаже с какви темпове да увеличаваш нататък. На някои бебоци им ръкопляскаш на 2 изядени лъжици, а на други не може да им се насмогне.
Аз не искам да започвам захранване от страх, че пак ще е злояда, но в края на Ноември съм се ориентирала на 5+++.

# 176
  • София
И аз умирам от страх да не е злояд. Баткото е кошмарен...от първата седмица на захранването яде само банани, а вече и ориз...нищо друго...а е на две години. Сега уж имам повече успех..вече месец се храни с различни зеленчуци. Имале период, в който ревеше като му дам да яде, но спрях за няколко дни и от днес яде с удоволствие, чак си отваря устата предварително и чака. Дано и утре и нтам да продължи така. Само който не е имал злоядо дете не може да си представи напрежението преди всяко хранене. О, направо ми се повръща като седна да храня баткото. То не са молби и увещавания и обещания за награди и незнам си какво...само и само да хапне една две лъжички...

# 177
Аз проблем с баткото като го захранвах не съм имала.Хапваше се дори омразните броколи и карфиол. После всеки ден си хапваше супичка и вечер вечеряше с нас от нашата храна. Обаче катп го дадох на ясла край отказа да яде, видях се в чудо както всичко си ядеше така започна само хляб да яде и нищо друго.... В яслата ги питм и там ми казват само хляб яде. Лека полека започна да яде и кашкавал та да не е само хляб. Сега не можеш да го накараш да хапне манджа.Яде само пица, хот дог, сандвич с филе и кашкавал и понякога се излъгва да хапне някой банан и ябълка. Много рядко хапва нещо в детската или вкъщи и то чак с пазърлъци, награди и какво ли още не. Аз си мисля,че в яслата нещо са го насилвали да яде ли не знам. Сега се надявам малката пак да хапва и ще внимавам за яслата после.

# 178
Аз да ви се оплача, че сме в ревлив период.. На 4 м и 14 дни.. То е едно мрънкане, реване за всяко нещо, не спи и се изнервя. От вчера намали и леко храненията на сумарно количество около 700 грама при 2 дни по-рано на 830-870. Вече искам да се застрелям по цял ден, като дойде време за ядене е реване, мрънкане, въртене, скимтене.. В кошарата се опитва да се обърне и не успява и пак е мрън, мрън, мрън.. Нали било скок на растежа, изчислих че сега сме започнали 20-та седмица.

# 179
О баткото е много злояд, а е и инат на всичко отгоре. Теленце мамино. От готвено само ориз, но без лук и супа топчета, ама само топчетата😂. От градина се прибира вечно умрял от глад. Онзи ден бащата му го накара да яде малко грах, че нали е болен да оздравее по бързо, та хем рева 1 час за три лъжици грах, та и накрая го по върна и пак стана неговото да яде сандвич. Веселба голяма, дано малкия е по добре, че иначе незнам.

Общи условия

Активация на акаунт