Отговори
# 510
Мамчета как са акитата на бебета след като сте захранили? Имат ли "парчета" не смляно пюре в тях? От вчера й давам морков към тиквата и ми направи впечатление сутринта,че има много оранжеви"парчета" и се чудя дали е добре това. Четох, че е възможно ама все пак да питам и другите как са. С баткото не съм забелязала такива неща, но той ходеше за 3-4 дни с клизмичка.
И при нас акото понякога е с консистенцията на пюрето.

И при нас пюре влиза - пюре излиза Simple Smile И също забелязах "парчета". Откакто захранвам, въпреки че само един път на ден яде зеленчуково пюре, ака по един път на 24 часа, а преди това беше по 3-4 пъти .

# 511
И при нас морковите си излизат моркови Simple Smile)) И се позапече от тях, затова започнах първо с тиква, после картоф, после тиквичка и едва тогава дадох морков и за 3 дни се позапече, въпреки че беше в комбинация с тиква и картоф. Но пък си въведох круши, които спасиха положението Simple Smile

# 512
Аз тъкмо мислех да спирам пробиотика, за да го видя дали без него ще има проблем с акането (имаше преди огромен проблем, само Бионсланс и Линекса го оправиха). И сега като чета как се запичат от пюретата се чудя да го спирам ли, че след 2-3 седмици почвам и аз захранване

# 513
А като се започне захранването, давате ли вода, и по колко?

# 514
  • София
Првдлагам вода всеки ден. В началото не искаше, но сега много се кефи на шишето и на игра си изпива по 50 милилитра на ден.

# 515
Sirma, Pinks благодаря за отговорите успокоих се. И нея морковите май я запекоха, попринцип всяка сутрин ака, но днес не. Много рядко се случва да пропусне и то докато я кърмех,а сега вече е изцяло на ХА АМ и не сме имали пропуск. Тази вечер спа много неспокойно и сигурно коремчето я дразни много пръцкаше сутринта даже мислех, че памперса ще прее, но всъщност нищо нямаше. Днес ще бъде само на тиква, а утре ще пробвам пак картоф. Нещо не мога да й оправя нослето от 2 седмици има леки сополи ту се засилват ту минават какво ли не й слагах и пак не минава, а трябва последните ваксини да скожим не, че е проблем да изчакаме ама искам да се махат тези сополи измъчи се милата. Днес ще ни дойдат проходилката и барбарона надявам се да й хареса и да стои в тях.
П.С. Направо не очаквах, че от Хиполенд толкова бързо ще изпратят нещата.

# 516
На мен от Комсед още не са ми потвърдили поръчката, която направих в петък... Надявам се да няма изненади. С бебка почваме пюретата на 21ви като направи 5 месеца. Мисля че ще и е много интересно, защото все мляска като ни види да ядем с баща и и се протяга 😁😁

# 517
Patenceto и аз поръчах неща от хиполенд и още не са ми потвърдили поръчката та камо ли да ми пристигнат. 😄 Аз ще съм от чакащите явно..
Вчера ходих на мамолог, най накрая се престраших. От както спрях кърменето имам бодеж, но всичко е нормално.. ☺️

# 518
Голяма мъка ни е захранването.. Бута се лъжицата с език, плюе се, реве се.. Не знам дали от 10 лъжици имаме поне 1 изядена. Това моментно ли е или ни е рано за захранване?

# 519
И моята беба на 21ви става на 5 месеца, но мисля на 5++ да я започна. Само на мен ли ми се струва много сложно това захранване 🤦🏻♀ Снощи май малко ми се разсополи дано да е нещо моментно, че утре сме на ваксина

# 520
  • Плевен/Пловдив
Здравейте,
Ние още сме си само на кърма Simple Smile. Ще се захранваме в началото на декември когато навърши 6 месеца. Имаме голям зор с тези зъби, но уви нищо не пробива Sad
ЛЛ ни каза пробиотика да го доваме до годинката, той е в комбинация с вит. Д. Акаме си вече 2-3 пъти на ден.
Спим си ние с бебка двете на спалнята гушкаме се и така. Буди се често само, за да се успокой на гърда около 4-5 пъти. Аз като е до мен успявам да дремна с нея. И този период ще премине.
От Хиполенд и аз поръчах, но нямам инфо. кога ще дойде. Взех си лятна количка, с която ходя да пребирам голямата кака от училище. Пакетираме се и потегляне. На вън спи много спокойно. До -5 градуса ще излизаме, после на терасата.
На ТЕЦ сме, обличаме се леко, боди+ританка или панталонче.
В банята е голяма фурия Simple Smile през деня ми е удобно да я мия на мивката, а тя там каквото докопа и го хвърли на земята...четки, сапуни 😂. И с тази връзка вади си бибата и я хвърля не я иска ужас😁
Avonavi спри за няколко дена и пак пробвай, може пък наистина да е рано🤔.
Ние все още се лъжем леко поднасям лъжица, храна, чаша, като я държа пред мен то милото следи с  очички.

# 521
  • София
Привет!
Връщаме се от ваксина, геройски я понесе, даже повече поплака на прегледа, а след ваксината я гушнах и веднага се успокои....качила е 300гр и 1.5-2 см, сега е на 5+ и е 6 500 и 67см.
Как излизате с лятна количка мами? Аз имам една с напълно легнало положение и още 2-3 позиции на гръбчето, но не съм я пробвала, защото трябва задължително да сложа колани и се няма опция да е с лице към мен.  Чакам с нетърпение да започне да сяда самостоятелно, надявам се до НГ да започне, че сега само с раницата излизаме.
Денем времето ни минава в опити за спане...нощем сме скачени постоянно, имаше 2-3 нощи, в които направи 4-5 часа пауза и после край, ляга в 21-23ч и след 1час се събужда.
Ще опитам да я захраня с тиква в края на месеца, когато ще е на 5+++, следи с поглед, интересно и е, дано прояде.
И аз виждам подути венци, но нищо не пробива, а понякога си яде ръцете със злоба и настървение. И на гърда се опитва да хапе, особено като е любопитна и хем иска да види нещо, хем не пуска зърното...бебешка му работа.

# 522
  • Плевен/Пловдив
Забравих да ви питам по колко пъти на ден спят вашите бебчовци?
Оф и ние днес ще отиваме на ваксина. Направо съм се притеснила, не ми в приятна тази процедура, а и след това малката е крива... поне 2-3 дена. Мрън, мрън 😫

# 523
Ние ставаме към 7.30, после към 9.00ч. дремна за 30/40мин.
Около 11 и 30 излизаме в парка там спи 1 и 30 мин  понякога 2ч(рядко), после към 15.30ч пок спи навън за 1ч. и 30 мин, итова е, може да дремне в 18.00ч пак за 30/40мин.Вечер заспива към 21ч.
Не излизаме 2ри ден и е кошмар съня в леглото, изобщо няма приспиване...както се оплаках вече..Дали е проблем, ако я оставям в шезлонга за дълъг сън?

# 524
33hope, нашият режим е много подобен, като аз по принцип се водя от бебето не й налагам режим и не я приспивам насила, когато тогава.
Искам да попитам момичетата, които вече имат цикъл редовен ли е? Док ме предупреди че ще има 2-3мес регулиране, но имам чувството че пак ще ми идва, а е само 19ти ден.

Общи условия

Активация на акаунт