Отговори
# 525
Малчо става в 7.30 с батко му , заспива към 10.30 до 11, после от 14 до към 14 40 и към 17.30 до към 18, събира ни се час и половина за цял ден. После заспива към 21 и 30 става към 04 да папка и към 5 заспива. Събира ни се към 10 часа сън за денонощие, но мисля че е доста добре.

Първия път ми дойде, после го нямаше 50дни и този месец пак ми дойде. Мисля че ще се регулира с времето.

# 526
  • WonderLand
При нас има една сутрешна дрямка от около час, после излизаме и ако сме с раницата не успява да удържи буден и пак заспива за 30-40 минути. Ако сме с количката си будува. След това на обяд спи около 3,5 часа, понякога, ако е пеиключил с обединя сън по-рано взема 30 мин дрямка към 18ч. Ляга си към 21:30 и в повечето случаи се буди чак сутринта към 4:30 - 5 за цокване и пак заспива до към 7:30. Това е в идеалния случай, но реалността е, че всеки ден е различно.

# 527
И при нас всеки ден е различно...за два дена имам чувството че имам друго дете, научила се е на много номера за 1 ден. Както и като я гушна за сън почва да реве и да ме бута от нищото хахаха никога до сега не е правила така. Не иска да яде хубаво нещо и вчера имаше малко разстройство... та ми се струва, че ще има зъбче скоро време.
Вчера стана в 8 после в 12 заспа до 16:00 и после чак в 00:30 заспа... не ми се е случвало до сега да будува чак толковаз
Днес стана в 6 да яде и заспа веднага до 11:00 , сега пак заспа да видим до кога.... стават опасни човечета. Много иска да седи вече, и на столчето в колата се хваща с двете ръце и стои седнала хахахах и така се вози

# 528
Avonavi с какви лъжички даваш? Аз имам 3 модела и с 3те по различен начин яде. В силиконовите на Томи типи пушка и хвърчи пюре навсякъде, имам едни на Нуби пластмасови нещо не я кефят и 1 на Хип нея най я харесва и отваря уста. Може да опиташ да им дадеш силиконови лъжички да ги гризкат за да свикнат с тях/ естествено ти да ги наглеждаш или да им ги държиш/ и при нас първите опити бяха трудни, но с всеки изминал ден е все по-добре.
Нашият режим всеки ден е различен един ден спи много, друг не.

# 529
Да си помрънкам и аз. Simple Smile От 4 дни се захранваме. 3 дни давах само сладък картоф, днес започнах сладък картоф + пащърнак.
С нито едно от тях нямам кой знае какъв успех. Пея, правя се на маймуна (само така си отваря устата) и я изяде 1-2 малки бебшки лъжички, я не.
А аз очаквах, че ще е голям лакомник, защото постоянно ме гледа аз като ям, бърка ми в чинията и т.н.
Имам голямото желание да заместя хранене в най-скоро време, но не виждам как и кога ще стане с това темпо.
Това което остане след бебчо, го изяждам аз и си е доста вкусно и сладичко. Не знам какво не му хареса : )))
Момичета, вие с какво разбивате пюрето? Аз пробвах с нещо като Нутрибулет, но не ми се получи, а с пасатора имам чувството, че само цапам уреда с тези микро дози. Отделно, че с нищо не става 'с консистенцията на боза' както пише че трябва да е и ме гони параноята, че ще се задави.

# 530
  • София
Разбивам с пасатора. Правя доза за 4 дни. До толкова издържат в хладилник. Понякога разбивам по отделно, понякога смесвам съставките (когато са много малко, примерно един корен пащърнак го смесвам с тиквичка). Понякога правя и по-големи дози. Днес направих една тиква и шест чушки. Отделих да имам за 4 дни, останалото замразявам на кубчета.

# 531
Момичета от толково четене на книги и схеми за захранване ми иде само да кърмя докато не стане първи клас хаха. Живот и здраве ще почваме Декември и сега събирам инфо. Дано се справим с беба.
Иначе и при нас спането е различно но глидам да спазвам системата да има 90 мин. Минимум бодърстване. Тогава заспива най - лесно. Вечер задължително се повиваме иначе се тръшка и се бъди. Мисля скоро и аз да ползвам чувалчето да видим как ще е с него понеже завивката винаги я рита.

# 532
Аз захранвам трета седмица и ми прави впечатление, че харесва по-сладки неща - например тиква, морков, за другите не си отваря така с желание устата и половината е по лигавника. Като правя домашно го разбивам с блендер. Добавям малко кърма, за да стане като боза, а тези които видя че не харесва ги оставям на следващия ден по гъсти, за да не ги плюе навсякъде.

# 533
  • София
Някоя мама има ли уреда на Авент за пюрета? Имам го от приятели , но книжката с рецепти се е изгубила по веригата. Ако я има някой дали може да ми снима кой зеленчук за колко време се вари и няколко рецепти също?

# 534
Патенце, с пластмасови лъжички на Хип сме. Не е до лъжичките. Вчера ядоха по малко, днес сме със затворени усти.. На пащърнак сме тази седмица и се надявам тиква да поемат повече. Прочетох, че може да опитаме да се храним с телевизия. Зазяпват се по "патешкия" канал, пък да видим.
Иначе спят през нощта и най-много някоя биба да се наложи да се даде. Избягвам вече да ги гушкам при нас, че ни отесня леглото и ме е страх да не смачкаме някоя госпожица. Но през деня почти не се спи. Максимум  2-3 пъти по половин час и вече започнаха да си пречат - едната се събуди и ако заплаче и другата започва. И двете искат на ръце, ама няма как Simple Smile

# 535
Някоя мама има ли уреда на Авент за пюрета? Имам го от приятели , но книжката с рецепти се е изгубила по веригата. Ако я има някой дали може да ми снима кой зеленчук за колко време се вари и няколко рецепти също?

На мен също ми го дадоха приятели, които са го взели от Германия и затова няма на български.
Моят опит, обаче, показва, че това времетраене не е валидно за зеленчуците, които купувам от магазините, а винаги гледам да са малки и крехки. Режа ги и на много ситно. Морков и картоф със сигурност не се сваряват достатъчно за 15/20 минути, а за 40. Броколите днес директно ги варих 40. Може и да са били готови по-рано.
Като започнеш да го използваш, сподели как е при теб. Може и самият уред вече да не работи добре, не знам. Все пак е ползван за две други бебета преди мен.

Използвам лъжички на Авент и засега нямам проблеми с тях.

# 536
  • София
Sirmaa много благодаря!!!
Аз го изпробвах с картоф+лук+морков+тиква за 20 мин и стана много вкусно, хомогенно и големите деца го хапнаха овкусено. Всичко беше на кубчета. По- натам пак ще дам отзиви.

# 537
Аз не бих давала да се гледа телевизия/телефон с цел детето да яде повече. Не мисля, че това е най-правилният начин. Все пак всеки сам решава кое работи за него и детето му.

# 538
Момичета, коментирахте мятането на глава преди няколко поста. Бебка като спи по-леко или се разбужда постоянно си върти главата наляво и надясно, не знам дали за същото говорите. Предполагам, че не е симптом на някакво заболяване, а просто дечицата са насъбрали емоции и са по нервни (поне моето 😁, постоянно не и е сгодно в дадена позиция и трябва да се мръдне).

За спането, ще се повторя най-вероятно, тя спи по 2 пъти на ден за около 30мин. През останалото време е огън и се върти, търкаля, мрънка, бърбори някакви работи и рита, изключително много рита 😁 Добре че вечер заспива за по-дълго, че иначе щях да съм ку-ку ру-ку. Но повече от 5 часов продължителен сън нямаме. Става - хапва - заспива. Или става - хапва - будува 1-2 часа - заспива. И така са ни нощите, зависи в какво настроение е. Сутрините ни започват към 6, тогава сънят свършва.

# 539
Днес бях на преглед при неонатоложката, при която ходя на частно.
Относно мятането по време на сън, каза никакви игри преди сън, за да не се превъзбужда  детето, защото нервната им система е много крехка и всяко ново впечатление го преживяват по време на сън.

Общи условия

Активация на акаунт