Отговори
# 540
Имам уреда за готвене на пара на Авент, нов е, ако това има значение. Потвърждавам написаното, че времетраенето не е същото като в книжката. Повечето неща ги готвя по дълго, някои даже двойно, за да станат меки Simple Smile

# 541
Момичета, може ли някоя от вас, по напред в захранването, да ми разкаже да тези безмлечни и млечни каши.
Виждам, че Hipp и други марки имат готови такива, обикновено в комбинация с някакъв плод. Ако искам да си ги приготвям сама в домашни условия обаче, какво ми трябва? От оризово / овесено брашно и вода ли се правят?
Също така, имам няколко еднократни дози каши на Topfer, но ми е тотално непозната марка. Качествени ли са им нещата?

# 542
Alice аз съм ползвала само готови каши и не знам как ще се получи ако ти си ги правиш, но съм пробвала да варя обикновен кус-кус и бебешки на Плазмон. Разликата беше голяма. На Плазмон хем по-бързо се свари,хем и по-вкусен беше, а когато си с бебе времето е особено важно. Аз съм давала кашите на Topfer баткото ги обожаваше, както и кашата на ХИП лека нощ с овес и ябълка,нея му давах много, защото баща ми ми донасяше от Германия двойно по-голямо количество за същите пари/ а за качествпто да не говорим/. На баткото и АМ на Тopfer давах.
Ние днес направихме първите стъпки с проходилката. Много й е интересно, може да си върви и да си разглежда и "гони" бате.

# 543
В книгата на Маги Пашова за захранването има рецепти за приготвяне на домашна каша. Ако искате мога да напиша тук някоя или на лично, ако някой се интересува да ми пише Simple Smile

# 544
Аз с бакото най-много ползвах на Topfer безмлечнате каши, на Хип нещо ми се разводняваха, но това беше преди 6 г Simple Smile не съм вземала комбинирани с плод, защото държах да хапва пресен плод и го добавях настърган/пасиран.
Мисля, че беше коментирано, но може ли да споделите дали сте обсъждали с ортопед или друг лекар ползването на бънджи, тъй като се сдобих и на бебето много му харесва, но не съм сигурна дали не му е рано и дали не е противопоказно като цяло. На 5 месеца и 10 дни е

# 545
Тези, които захранвате вече, използвате ли столче за хранене? Какво столче, ако ползвате? С колелца или без?
За бънджи и аз се чудя от кога Rolling Eyes

# 546
  • София
Столчето ми е най-обикновеното от икеа.
В бънджи го слагам по няколко пъти на ден за по 10 минути.

# 547
На нас ортопеда ни забрани проходилки и бънджита.. каза че само може проблеми да си навлечем и ставали сериозни травми на гръбнака. Та първо бих се консултирала с лекар, преди да ползвам подобни Simple Smile

# 548
Да, сега четох най-рано на 6 месеца. Но то тогава може и проходилка вече да се ползва. Всъщност кое е по-добре бънджи или проходилка? Не мисля да давам по стотина лева и за двете джаджи Joy

# 549
За бънджитата зависи от кой модел е. Има за от 4м/ тези за врата/ има и стоящи на стойка за 6м. След консултация с ортопед той ми разреши да сладам малката на 5м и 20дни, НО след като я е прегледал и ми каза, че има много добре развити мускули и структура и отговаря на 6-7месечно бебе, а тя точно беше навършила 5м. Обсъдихме и проходилката понеже много хора остават с убеждение, че заради проходилка детето се научава да ходи на пръсти ТОЙ категорично отрече това твърдение и каза ,че това се получава от скъсено ахилесово сухожилие.
А след моята консултация с невролог за болките в кръста и прищипания нерв той ми обясни, че гръбначния стълб трябва да се подпомага от мускулите на кръста за да не се получават изкривявания и ми каза спане по корем и упражнение да легна по корем и да се вдигам нагоре с главата като кобра. Затова и ортопеда ми каза, че бебето е много важно да стои по корем и да се изпъва нагоре.
maiathebee бънджито е да пружинира на едно място, а проходилката е да се научи да ходи само детето. Но с проходилката като го сложиш все трябва да го наглеждащ,че са като хлебарки, ходят и пипат навсякъде, докато на бънджито може за 10-20 мин да го оставиш само стига да му харесва да стои там.

# 550
Ние скоро ходихме на ортопед, нямаше още 5 месеца(без 5 дни) и ни разреши и бънджи и да стой седнал, но не за много дълго.Той малчо си седна сам в кабинета и на ортопеда очите му станаха като палачинки. 😂
Каза, че мускулчетата са му доста развити и върви доста напред за месеците си.
Аз съм против проходилките, но това естествено е мое мнение. С баткото оставах без кръст, той искаше постоянно да щъка, но удържах фронта. Сега ще видим с малчо как ще е.

# 551
Аз взех столче чиполино престол и захранвам на най легнало положение. Ние днес ходихме на детската консултация и сме качили 460 грама за последния месец, вече сме 6270 гр. И ми разрежиха да заместя обедното хранене. Така и не разбрах как се дава плодово пюре между храненията..

# 552
Ние ползваме столчетата за кола за хранене. Опитах днес с телевизия да се храним, но ефекта беше обратен на желаното. За сметка на това реших да сложа половин мерителна лъжичка АМ на 30 мл пюре от пащърнак и всичко беше ометено и от двете. Simple Smile Утре е 4ти ден и мисля да хапнем по 60мл.

# 553
Petia92 а защо си против проходилките?
Мале малката уж върви по мерките на батко си с 1 месец назад и си викам изостава а като гледам тя на 5м. беше 7,800гр, а миналата седмица я мерихме 8,200гр. в неделя прави 6м и може би в понеделник ще ходим на ваксини ако удържим сополите/ днес няма пу-пу/.
Avonavi на мен ми бяха казали ако не иска пюрето първоначално да сложа в шишето с мляко 1-2 лъжички пюре и да пробия малко по-голяма дупка за да свикне с вкуса на новото нещо. После по-лесно приемали пюрето. Аз не съм правила така досега и на двамата чисто им го предлагам и нямам проблем. Даже днес малката така ме изкефи как отваряше уста и нямаше търпение да яде. Успя да изяде почти цяло бурканче от 125гр. тиква и картоф на ХИП. Реших днес да пробвам картофа да й дам не домашен да видя как ще й понесе/ макар,че през цялата бременност колко картофи изядох🤦/

# 554
Момичета, при нас проблемът с леглото се задълбочава. Категорично отказва да спи в него. Дори само да я сложим и почва един рев ...Дума да не става пък да я залюлея и да се унесе.Опитвах да и слагам играчки, да и го затопля, да направя пространството по-малко..но нищо. Опитах таткото да приспива вместо мен, пак нищо.Моля,посъветвайте ме да спра ли да я мъча да заспива там за известен период и ако да колко време?
Дали е възможно да се е стреснала?

Общи условия

Активация на акаунт