Отговори
# 105
SilverDream, как ги направи? Simple Smile И аз имам хубави ябълки и круши и се чудя как точно да ги направя... на пара ли или ги свари? И колко минути вари бурканите?

# 106
  • WonderLand
Пинкс, обелих, изчистих и нарязах ябълките и ги варих с малко водичка. Те и плодовете си пускат сок, но аз сложих водичка малко за всеки случай. Така варих на слаб огън докато течността се изпари максимално много. Те ябълките в един момент се разкашкват, та общо взето варих докато ми хареса на гъстота. После пасирах, напълних в бурканчета и варих 25мин. Но капачките ми превъртаха и се оказах с много малко успешно затворени бутканчета. Иначе аз сега щенси търся круши и сливи за още пюренца, ще си търся и бурканчета по около 100мл да напълня.

# 107
Браво Силвър и ние направихме за бебчо домашни бурканени вкусотии. Аз съм още зле, носът спря, гърлото се поуспокои, но сега пък ме тресе Confused А къде е чак голямата зима. Знам, че само прахчетата ме оправят, но не смея да изпия едно Tired Face

# 108
Благодаря! Ще видя да запретна ръкави тия дни и аз, ако зъбите позволят... Успях преди няколко дни да сваря на пара 2 домашни тиквички, пасирах ги и бам във фризера. Не знам дали ми е добър метода, ама така се получи...

# 109
  • София
Браво Силвър и ние направихме за бебчо домашни бурканени вкусотии. Аз съм още зле, носът спря, гърлото се поуспокои, но сега пък ме тресе Confused А къде е чак голямата зима. Знам, че само прахчетата ме оправят, но не смея да изпия едно Tired Face
Кои прахчета? Има позволени. Даже повечето може да ги пиеш.

# 110
Кои прахчета? Има позволени. Даже повечето може да ги пиеш.
Фервекс,500  пих едно иначе страшно втрисане.Сега се успокоиха нещата, но пък ми се засили цикъла...

# 111
  • София
Това е ок при кърмене, няма проблем.

# 112
Момичета, не се филмирайте с това хъркане на носа и кашлицата. И моя хърка от раждането и все вадя само бели сополчета. И моята педиатърка каза, че са им стеснени още ноздричките, а сега се допълва положението и от лиги. Кашлицата същп е от лигите.

# 113
Момичета, не се филмирайте с това хъркане на носа и кашлицата. И моя хърка от раждането и все вадя само бели сополчета. И моята педиатърка каза, че са им стеснени още ноздричките, а сега се допълва положението и от лиги. Кашлицата същп е от лигите.
И бебка от родилното похърква. Слагам физ.разтвор, грип стоп,дърпам,  ама няма нищо, освен бели сополки, като гурелчета чат пат. И понякога прокашля, но няма сополи. Ние чак на 11,11 сме на последните ваксини, толкова се надявам да е добре, ще спра и каката от градина другата седмица. Бебка и много повръща, не знам от какво е това хъркане, дано не се влошава...

# 114
И ние в отбора на хъркащите и малката и баткото хъркат може би е нещо от времето. Ние вчера бяхме на ортопед с двамата и се оказа, че си имам деца каучук. Ортопеда се учуди, че бебка е на 5м и 4дни направо не можеше да повярва. Каза че има мускулатура и структура на поне 6м. също се учуди, че е такава, а не иска да седи по корем. Бебетата, които стоят по корем били така
 Направо уникални деца каза, че имам. Бях се уплашила, че баткото има плоскостъпие, а то се оказа, че е заради пластичността на ставите и нищо му няма.Бебка ми разреши да я слагам в бънджи и проходилка след 20 дни просто да бъде около 6тия месец макар, че и сега е готова. Сега може за по 5-10мин. после повече. Питах го за кошницата за кола дали може да спи повече от 2 часа понеже тя през нощта спи спокойно само там, но аз гледам да я махам след 2рия час, а той ми каза, че вече може да стои колкото си иска няма проблем.

# 115
Здравейте. Бих искала да ви попитам кога ще слагате или сложите ли вече седалките на колички те? Бебка е на точно 5 м. И се колебая дали да я преместя, че вече не и се седи в коша легнала.

# 116
Марти предполагам имаш впредвид коша за сяданена количката. Водят го след 6ти месец,но на мен вчера ортопеда ми разреши да слагам малката в него вече. Ако искаш да бъдеш спокойна отиди при някой ортопед/ така или иначе се ходи на 5-6м/ и той ще ти каже дали е готово детето за седналия кош или не. Баткото на 5м е бил желе и не ставаше за седнало положение, а малката е доста стабилна. Всичко е индивидуално. Аз столчето за кола ще го сменя скоро, че вече кошницата много ми тежи да я нося.
Може да пробваш да надигнеш малко облегалката на коша и може да й харесва повече.

# 117
Патенце, супер!!! Да са ти живи и здрави! Очудих се, че ортопед е дал зелена светлина за бънджи и проходилка. Повечето са против. Но щом всичко е ок, действай Wink
Марти, пробвай и виж как ще се чувства.
Ние вчера бяхме на последните ваксини, вече сме 6060кг и 65см Simple Smile 1кг нагоре, откакто започнах смесеното хранене

# 118
Марти, аз от седмица я возя в летния кош, с пълно легнало положение, което все пак е леко повдигнато - някъде околко 20 градуса. На 4,5 мес я преместих, че изпълнихме коша за новородено (пред 20 дни беше 7,400 , 65 см) и е като наказана там и не иска да стои вече в него. Возех я в кошницата за кола, която даже е още по-повдигната и там е свита. В летния кош й е екстра, гледа си, вчера спа 3 ч навън Simple Smile.
Нашият ортопед забрани всякакви проходилки, бънджита и тем подобни, каката не е ползвала такива неща.
Бебка е на 4 мес и 19 дни, обаче хич не иска се върти, набира се, вдига главата, по корем стои доста стабилно, хваща играчки, обръща се почти винаги по посока на шума, само не иска да се врътка. Упражнявам я, ама тя даже не се и пробва... Онзи ден се обърна 2 пъти от корем по гръб, ама нещо инцидентно явно беше. Вашите бебоци връткат ли се?

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 10:10 от Elsi86

# 119
Радостче баткото на нейната възраст скачаше много на бънджито, но то беше за след 4м, а сега купих стоящо което след 6м и затова питах може ли. Той позволи защото тя е със структура на 6м бебе. За проходилката каза аз да си преценя искам или не.Попринцип било по-добре само след като се научи да лази да се изправи само, но баткото изобщо не искаше да лази и го слагах в проходилката. Също така каза, че проходилките не са виновни, че децата се научават да ходят на пръсти, а ахилесовото сухожилие не е раздвижено и ми показа как да го раздвижвам.
Аз в неделя ще изкарам да изпера лятната количка и ще почна да си я ползвам с чувалче за крачетата, че другата ми е голяма хамалогия като съм сама с двамата.

Общи условия

Активация на акаунт