Отговори
# 120
И ние в отбора на хъркащите и малката и баткото хъркат може би е нещо от времето. Ние вчера бяхме на ортопед с двамата и се оказа, че си имам деца каучук. Ортопеда се учуди, че бебка е на 5м и 4дни направо не можеше да повярва. Каза че има мускулатура и структура на поне 6м. също се учуди, че е такава, а не иска да седи по корем. Бебетата, които стоят по корем били така
 Направо уникални деца каза, че имам. Бях се уплашила, че баткото има плоскостъпие, а то се оказа, че е заради пластичността на ставите и нищо му няма.Бебка ми разреши да я слагам в бънджи и проходилка след 20 дни просто да бъде около 6тия месец макар, че и сега е готова. Сега може за по 5-10мин. после повече. Питах го за кошницата за кола дали може да спи повече от 2 часа понеже тя през нощта спи спокойно само там, но аз гледам да я махам след 2рия час, а той ми каза, че вече може да стои колкото си иска няма проблем.
Леле браво на вас. А ние още не сме ходили нито веднъж. Надявам се всичко да му е наред. ММ ще почива другата седмица и ако намери време ще ги експедирам. Незнам някой ходил ли е в Горна Баня в ортопедията и има ли отзиви?

# 121
Нашия ортопед каза, че проходилките пречат на правилното развитие на гръбнака, възпрепятстват образуването на правилните извивки. Каза, че може когато бебето започне да пристъпва, подпирайки се.

# 122
  • WonderLand
Ние се върнахме току що от консултация, последния месец е наддал само 480гр на фона на 1.2кг първите 3 месеца. Педи настоява да започвам захранване и за седмица да заместя обредното хранене изцяло със зеленчуково пюре, следобедното с каша, а между храненията да давам сокчета и плодови пюрета. Също каза да не му правя пюрета аз, ами да купувам, че ги правели по специална технология. Нищо от това разбира се няма да се случи на тоя етап. Бебо е на 4м и 3 дни, 64см, 6 900гр.

# 123
  • София
И ние в отбора на хъркащите и малката и баткото хъркат може би е нещо от времето. Ние вчера бяхме на ортопед с двамата и се оказа, че си имам деца каучук. Ортопеда се учуди, че бебка е на 5м и 4дни направо не можеше да повярва. Каза че има мускулатура и структура на поне 6м. също се учуди, че е такава, а не иска да седи по корем. Бебетата, които стоят по корем били така
 Направо уникални деца каза, че имам. Бях се уплашила, че баткото има плоскостъпие, а то се оказа, че е заради пластичността на ставите и нищо му няма.Бебка ми разреши да я слагам в бънджи и проходилка след 20 дни просто да бъде около 6тия месец макар, че и сега е готова. Сега може за по 5-10мин. после повече. Питах го за кошницата за кола дали може да спи повече от 2 часа понеже тя през нощта спи спокойно само там, но аз гледам да я махам след 2рия час, а той ми каза, че вече може да стои колкото си иска няма проблем.
Леле браво на вас. А ние още не сме ходили нито веднъж. Надявам се всичко да му е наред. ММ ще почива другата седмица и ако намери време ще ги експедирам. Незнам някой ходил ли е в Горна Баня в ортопедията и има ли отзиви?
Аз ходя там и за баткото и за бебето при доктор Ефремов. Изключително доволна съм!
Водила съм ги на месец когато бяха. Той каза, че на 6 месеца няма нужда (за моите деца конкретно) и да ги заведа на 3.5-4 години. Каза, че няма проблем след първия месец да стоят в столчето. За проходилка и бънджи не съм питала, но налия педиатър ги отрича. Аз обаче нямам много избор, защото щъкат навсякъде и когато трябва да ги оставя в стаята за малко ги слагам там.

# 124
Ditmade Аз влезнах в сайта, но никъде не пише дали е с часове или ходиш и чакаш. Ако е с часове да знам да звънна да запазя.

# 125
  • София
Силвър ние пък само 200 гр сме качили, личната също каза да захранвам, но за сега съм решила поне 5 и половина да навърши. Сега е на 4 и 17 дни. Гледа ме с интерес как ям, но определено ще изчакам.

# 126
  • София
Ние се върнахме току що от консултация, последния месец е наддал само 480гр на фона на 1.2кг първите 3 месеца. Педи настоява да започвам захранване и за седмица да заместя обредното хранене изцяло със зеленчуково пюре, следобедното с каша, а между храненията да давам сокчета и плодови пюрета. Също каза да не му правя пюрета аз, ами да купувам, че ги правели по специална технология. Нищо от това разбира се няма да се случи на тоя етап. Бебо е на 4м и 3 дни, 64см, 6 900гр.

Абсолютно добре си е детето и даже съвсем нормално си е наддал! Че и на дължина си е много добре! Въобще не го слушай вашия лекар! Аз утре съм на консултация и се надявам поне 400 гр да е качил, което за четвърти месец си е ОК. Вече няма да качват, както първите три месеца.

# 127
  • София
Ditmade Аз влезнах в сайта, но никъде не пише дали е с часове или ходиш и чакаш. Ако е с часове да знам да звънна да запазя.
Не е с часове. Всеки ден от 8 или 8.30 не си спомням, може да звъннеш на регистратурата или в сайта също може да пише.

# 128
Ни го закъсахме всички болни таткото сополив, баткото гърло бебка със задна хрема си днес ходих да я видят бууум червено гърло,направо ми иде да се обясни тия боледувания😩

# 129
Много си е добре, то ако качват по 1.2 кг всеки месец ще станат 15 кг на годинка хаха. Аз даже се надявам да е качила малко този месец хаха. Беше 7,300-7,400.
За захранвне и аз си мисля към 5,5 - 6 мес. Не ми се бърз и определено ще си й правя пюренцата. Специална технология дрън дрън, ужасни са купешките пюрета на вкус. Плодовите ще й купувам най-вероятно, ама картофче, морковче и т.н не ни пречи да й правя. После ще въведа оризовата безмлечна каша с плод, ммм става много вкусна.

# 130
Елси и предния път бяхме заедно с децата и сега пак сме заедно и мненията ни съвпадат. Това което си написала все едно аз съм го написала. Аз не обичам много да се съобразявам с чуждото мнение и дейстеам така както ми подсказва интуицията и засега доста добре работи. Мисля, че добре съм отгледала и възпитала досега/5г./ баткото,мисля и малката да е така. Като гледам какви деца има с какви родители направо нямам думи...
Аз четвъртък като се прибера вкъщи ще взема да направя малко ябълково пюре. Онзи ден ММ и баткото бяха събрали от ябълката в двора ни много ябълки и се чудехме на какво да ги направим да не се развалят обаче не съм се сетила за пюре и добре че ме подсетихте. А дали ще е хубаво да го замразя? Зеленчуковите и супите ги замръзявах, че баткото така най ги хапваше ама плодово не знам.

# 131
  • София
Много си е добре, то ако качват по 1.2 кг всеки месец ще станат 15 кг на годинка хаха. Аз даже се надявам да е качила малко този месец хаха. Беше 7,300-7,400.
За захранвне и аз си мисля към 5,5 - 6 мес. Не ми се бърз и определено ще си й правя пюренцата. Специална технология дрън дрън, ужасни са купешките пюрета на вкус. Плодовите ще й купувам най-вероятно, ама картофче, морковче и т.н не ни пречи да й правя. После ще въведа оризовата безмлечна каша с плод, ммм става много вкусна.
Баткото ми на годинка беше 15 кила, но и висок. Сега е на две и седем месеца и е 16 кила. Като гледам и бебето така върви.

# 132
  • WonderLand
Че какво да му е замразено, не мисля, че е проблем. Аз ако имах възможност сигурно също бих замразявала. Иначе исках да питам до кога се дават еднокомпонентни пюрета, че се чудя по колко бурканчета да правя.

# 133
  • София
Еднокомпонентно съм давала само с първия зеленчук.

# 134

Здравей ,

Преглежда и в Студентска поликлиника всеки вторник и може да се запази час през :
https://superdoc.bg/lekar/ivaylo-efremov

Общи условия

Активация на акаунт