Отговори
# 555
  • София
33hope, да не би нещо да и боде, да са и студени чаршафите или да и мирише на прах или омекотител? Може и да се е стреснала, а може и да е само период, който да мине. Аз вечер постилам своята тениска, с която съм била през деня и слагам бебо върху нея да спи, за да му мирише на мен. Ако искаш, опитай и това.

# 556
А ако е заспала и я пренесеш? Ние имаме навика вечер след яденето в 18 да заспиват до мен на спалнята, където ги оставяме до 22. Будим за хапване и после по креватчетата. Едната не винаги заспива там и я приспиваме гушната при нас, а после я местя в кревата и си спи.
Патенце, днес ни е 3ти ден на пащърнак, но преди да сложа мляко вътре, съвсем отказаха да ядат. То е бутане с език, плюене, блъскане с ръце.. след това сами отваряха уста и си папкаха. Предполагам с морков или тиква няма да се налага да използвам същия трик, но да си призная и на мен пащърнака ми е ужасен на вкус Simple Smile

# 557
33hope спри да я слагаш в леглото щом се дере така може да го намрази още повече. Понякога като спреш нещо или скриеш някоя играчка забравят и после като я дадеш е голям кеф, може и с леглото да е така. Сметни си скоковете в разстежа може да е от това. Ние в момента сме в 5та фаза и направо полудявам вече. Както самичка си заспиваше в креватчето сега реве,пищи страшна работа и спи много малко. Само си казвам " айде още няколко дни" . При нас по време на скока е страшно чудо иначе е много добра.
Avonavi за мен също пащърнакът е ужасен, но съм чела, че бебетата много го харесвали. Аз опитах с баткото ама хич не го хареса и не му давах.

# 558
  • София
Мами, имам въпрос към правещите домашно пюре. До сега все гледам да го направя минути преди хранене и понякога малкия едвам дочаква и почва да реве, после по-трудно го приема сякаш. Сега го направих в 10ч., за да е готово да го яде към 11ч. Говорим за прясно домашно пюре, а не консервирано. Първо топло ли го давате или на стайна температура? Купените пюрета са на стайна и мисля, че не се загряват допълнително. И второ, колко време г-д ще е годно за консумация като го направя? Защото ми се ще да почна да го правя по-рано и да е готово или примерно само да добавя кърмата прясно изцедена и така. Че Малчо само се изнервя така допълнително, защото го оставям самичък в хола да чака.

# 559
33hope спри да я слагаш в леглото щом се дере така може да го намрази още повече. Понякога като спреш нещо или скриеш някоя играчка забравят и после като я дадеш е голям кеф, може и с леглото да е така. Сметни си скоковете в разстежа може да е от това. Ние в момента сме в 5та фаза и направо полудявам вече. Както самичка си заспиваше в креватчето сега реве,пищи страшна работа и спи много малко. Само си казвам " айде още няколко дни" . При нас по време на скока е страшно чудо иначе е много добра.
Avonavi за мен също пащърнакът е ужасен, но съм чела, че бебетата много го харесвали. Аз опитах с баткото ама хич не го хареса и не му давах.
Какви са тези скокове с растежа? Сега ще потърся информация, защото и моята е много добричка по-принцип но сега е във фаза пак 😂 пак е с хрема , отказва да яде и педиатърката вчера пак ни отложи ваксината и вече много я закъсахме с тея ваксини 🤦🏻♀

# 560
  • София
Мами, имам въпрос към правещите домашно пюре. До сега все гледам да го направя минути преди хранене и понякога малкия едвам дочаква и почва да реве, после по-трудно го приема сякаш. Сега го направих в 10ч., за да е готово да го яде към 11ч. Говорим за прясно домашно пюре, а не консервирано. Първо топло ли го давате или на стайна температура? Купените пюрета са на стайна и мисля, че не се загряват допълнително. И второ, колко време г-д ще е годно за консумация като го направя? Защото ми се ще да почна да го правя по-рано и да е готово или примерно само да добавя кърмата прясно изцедена и така. Че Малчо само се изнервя така допълнително, защото го оставям самичък в хола да чака.
Давам го на стайна температура. Кърма добавям в последния момент, защото иначе като преседи се втечнява пюре с добавена кърма. Годно е до 4 дни в хладилник.

# 561
Аз приготвям пюрето докато малчо спи и в последния момент добавям кърмата. Тоест, престоява около час, час и малко приготвено и извън хладилник. Нищо му няма.
Относно приготвяне на домашните каши - видях рецептата на Маги Пашова, но е толкова сложна и трудоемка, че мисля да се придържам към купена такава.

# 562
Моето бебе много харесва пащърнака, но само купешко на Хипп. Опитах да направя у дома и не го искаше. Всичко друго и приготвям домашно, с изключение на броколите, и тях купувам готово пюре, понеже тези в магазина не ми вдъхват доверие.
Имам запитване. Днес в памперса се появиха много черни нишки, писах на педито, но още не ми е отговорила. Някаква представа от какво е? Много се притеснявам Sad

# 563
Банан давала ли си вчера?

# 564
  • София
Банан

# 565
  • София
Здравейте, извинявам се ако е обсъждано, но вие мислите ли да пуснете, заедно със стандартните кръв и урина на 6ти месец, и някакви витамини? На мен ми се иска, не успях да го обсъдя с педиатъра, единствено взимането на повече кръв ме притеснява, тъй като плаче като го бодат и да не се стресира.

# 566
33hope,а ако заспи в теб,буди ли се при слагане в леглото? Аз имам „злата” участ и двете ми деца да не си заспиват в леглата. То е рев до посиняване.И каката и малчо. Успиваме се на ръце и след това местя в леглото(много държа да си спи там). Малчо спи с чувалче и при поставяне в леглото му е още топличко,можеш да използваш и пелена,защото като ги тупнем в студеното легло явно не им допада.
Да си призная като чух за сефте за тези скокове в разтежа много се смях. Казах си измислиха термин за това защо бебето е неспокойно и плаче,ей така за успокоение на майчината психика. Вярно преди 12 години гледах бебе,не са малко,но то все едно са минали 100. Хубаво е да сме информирани,но все си мисля,че природата ни е дала майчиния инстинкт. Каката захраних на 3 месеца с плод😱. Малчо го задържах,заради зверските колики,не друго. Голямата на 5 месеца седеше сама,стабилна и на 6 я сложих в проходилка. За малчо даже и не предполагам кога. Той още не се обръща никак,не знае по каква причина са ми ръце и крака(само за в устата),мисли че с напъни в главата и ръмжене може да седне. Абе това момчетата,май не са само слухове,че са супер неоправни и като бебета😁. Надявам се всяка майка вижда развитието на детето си и преценява кое,кога. Чак пък да са толко вредни проходилки,бънджита,захранване по-рано,АМ,...... Просто не се бърза. Отплеснах се. Просто много малко са децата,които поддържат един режим и предпочитания. Опитват от всичко и изграждат техният си характер,навици...,а ние само малко подаваме посоката.
За пюрета ние сме отскоро и давам готови за сега,но няма проблем да се приготвят по-рано.
На пюретата на Хип морков и тиква пише след отваряне да изразходва на следващия ден,да ама и на третия нищо му няма и си давам. И откога слагат рапично олио,знаете ли пюрета в които няма?
За кръвните ще искам изследване на кръвна група,защото в болницата затриха документа. За друго не съм мислила.

# 567
  • София
Alienora и аз вчера обсъждах с една мама как преди 12- 13 г като се гледахме с каката нямаше или ние не бяхме чували за гхи, за гърнета за в количката и столчета за баня, какво ли не още....хаха, да за здрави, пък ще проядат някой ден...
И аз за три майчинства нямах късмета да имам бебе, заспиващо само, или с разнасяне и дундуркане, или с цица....
Имам въпрос към мамите от София, които вече правиха ехография на коремни органи- къде я направихте и доволни ли сте?

# 568
Скоковете в растежа са съвсем реални и представляват рязка промяна на възприятията на бебето вследствие на изостряне на сетивата, развитие на нови умения и т.н. Буквално от днес за утре започват да чуват и виждат по-добре, моториката се подобрява и още много, което ги стресира в началото и затова са нервни към новите неща търсят успокоение. Ето информация с подробно обяснение около всеки период, брои се от дата на термин и има пояснения ние как да им помогнем Simple Smile
https://xedra.wordpress.com/articles/livingwithbaby/8magicleaps/

# 569
Банан давала ли си вчера?
Вчера и дадох съвсем мъничко, 2-3 лъжички, но само на връхчето, колкото да оближе

Общи условия

Активация на акаунт