Отговори
# 570
Ето ти отговора 😋 всичко му е наред на детенце, просто така се отделя банана в акото.

# 571
patenceto Според мен се отпускат много в тези проходилки, свикват да не падат да не се блъскат и тнт. Те се отпускат в нея и не натоварват толкова мускул четата на крачетата, следователно и прохождат по късно. Имаше един случай на съседско детенце което беше в проходилка, като проходи падна и така се стресна, че после не искаше да се отпусне да ходи самичка доста време, даже и на лекари я бяха водили...
Незнам те причините са много, но естествено това е мое мнение.

# 572
  • София
Не съм съвсем съгласна за късното прохождане и проходилките. Индивидуално си е. Баткото ми от седем месечен е в проходилка редовно. Проходи на десет месеца.

# 573
Помня, че се обсъждаше, но не мога да се сетя- за хъркащо носле какво предприемахте? Ще видя днес какво ще каже педиатърката, но да имам пред вид все пак

# 574
Не съм съвсем съгласна за късното прохождане и проходилките. Индивидуално си е. Баткото ми от седем месечен е в проходилка редовно. Проходи на десет месеца.

Баткото ми проходи на 8 месеца без проходилка и все си мисля, че процеса доста щеше да се забави, но найстина е до детенце. Всеки си решава със или без. Аз съм против, но това е мое мнение, не го налагам. 😊

# 575
  • WonderLand
Момичета, минавам да докладвам, че нали е черен петък. Та взех си а преди седмица - две тоя нагревател за преповиване Риър и да ви кажа, много добра работа ми върши. Супер удобно ми е, тъй като преобличам бебо на повивалника в спалнята и не се налага да я отоплявам само за това. Също след баня като го включа и малкия вече не мрънка толкова, явно му е било хладно преди това. Та сега си играе под него и успявам бая време да го подържа голичък. То не е печка и не топли цялото помещение, а само там на където го насочиш. Сега ни предстои пътуване и наред с кошарата и количката идва и той Grinning ММ мислеше, че е тъпотия, ама веднъж го хванах и той да се напича под него Sunglasses Та докладвам, защото видях, че от 159лв са го намалили на 99лв в Емаг и помня, че някой се беше зачудил.

А по въпроса с гризалките ММ донесе от някъде една чисто силиконова биба, която се оказа най-вървежната дъвкалка след ръцете.

# 576
Petia92 когато си говорих с ортопеда той ми каза, че има 2 начина за да се научи детето да стои изправено и да ходи. Единият е да го чакаш то само да се научи, но трябва да го чакаш. Вторият е да му помогнеш слагайки го в проходилка и така по-бързо и по- ненатоварващо за родителя се получава. И ми каза ти си решаваш да ползваш или не. Ако искаш по-бързо да се научи да ходи го слагаш в проходилка, ако не чакаш. Баткото ми беше като хлебарка с проходилката хвърчеше много и се удряше много, но пък като че ли така се научи после като падне да не се стряска и да не реве. Всичко си е индивидуално, но моето мнение е , че проходилката помага на родителя да не остане без кръст държейки детето да ходи и на мен специално ми е била доста от полза да мога да свърша нещо.
Аз днес се опитах да прибавя броколи към тиквата, но малката пробва 1-2 лъжички и затвори устата, добавих АМ и пак не й хареса. После й дадох само тиква едва й набутах 1 лъжичка да усети и после взе да отваря уста гладна, гладна изяде бурканчето от 125гр.Дайте идеи какви др зеленчуци да вкарам сега. Взела съм тиквички и карфиол.

# 577
Патенце, свали си мобилното приложение Беборан. Там в храни са описани всички + от кой месец може да се дават + съдържание + начин на приготвяне. Също така може да си маркираш въведени храни и любими храни.

# 578
Ние започнахме захранването с тиква в понеделник. На 5 ++ е. Тиквата май му харесва. Много беше интересен първия ден как се мръщеше и се чудеше какво е това. Ама всичко си гълта и отваря устата за още Relaxed Аз го пасирам само с вилица. Дори не знаех, че трябва да е като боза Rolling Eyes първия ден сложих кърма, после само вода, от тази където съм я варила. Днес му дадох да гризе от парченца. Нещо снощи спа много неспокойно- мята краката и пръцка..много мирише.. Mask Май тиквата не му понася. От днес започвам пробиотик.
Аз за бънджита и проходилки не мисля да бързам.. Също мисля да взема май само едно от двете, не съм решила още. Нашата ЛЛ каза, че няма нужда пак да го водя на ортопед и ми каза да го слагам да сяда по 5-10 мин на ден.

# 579
Момичета, искам да попитам за еднократната помощ за първо дете. По адресна регистрация ли се определя от къде трябва да се вземе? Че аз по лична карта съм с един адрес, а живея на друг от години, нерегистриран.

# 580
  • София
Минавам само да кажа, че метнах едни намалени памперси от емаг. Не съм фен на черните петъци , но цената ми се стори добра, 204 бр. за 55 лв.
Радостче мисля, че е по постоянен адрес на майката, ако не си регистрирана на настоящия, в социалните се ходи.

# 581
  • WonderLand
По настоящ адрес е тази помощ. А памперсите в Емаг са фалшифиво намалени. Аз вземам пуфис сензитив и нормалната им цена е 55лв. За сметка на това baby.bg пък са пуснали истинско намаление. Там са по 50лв,при нормална цена от 55 - 56 лв за 176 броя. Аз от там поръчах. Малко офф топик, ама тая година в Емаг специално е пълно с фалшиви намаления и не за едно и две неща. Бях си харесала коледни лампички  на редовна цена от 46лв преди седмица, днес влизам да ги проверя - пак 46лв,но намалени уж от 60 Rage

# 582
  • София
В такъв случай дано не съм подвела някой. ММ ги пазарува от ДМ обичайно, на Памперс Премиум сме.

# 583
  • София
И аз вЗех памперс премиум от емаг днес. Специално този път и специално тези памперси са много намалени. Аз ги смятам на бройка колко ми излиза. В случая ние сме на 4-ка и премиума ми излиза по 33 сторинки бройката. По толкова ги взимам от олх, обикновено премиума е по над 45 стотинки бройката. Взех и столче за кола и фирна за хляб. Обаче наистина има много фалшиви цени. Исках един дрон, който вчера беше 160 на редовна цена, а днес пише, че редовната му цена е 230.

# 584
И аз взех днес пт Емаг Памперс Примиум 3ката. Реално бяха намалени 204 памперса за 55лв. Аз от там си ги взимам попринцип за по 65 на намаление, а сега са на по-ниска цена. Поръчах и мокри кърпи 12 пакета на памперс за 20лв. Междодругото поръчах и една играчка, тя е за доста по-голямо дете, но ми хареса как изглежда пък и имаше доста добри ревюта и добро намаление естествено. Ще я шерна тук, ако имате такава или подобна да кажете дали са се радвали децата:

От вчера започнах да я захранвам с морков. Харесва и, не го плюе. Ще продължавам да увеличавам количеството ☺ Да отбележа, че ни дойдоха столчето за кола и за хранене от Комсед и много ми допадат!

Общи условия

Активация на акаунт