Образователен Говорилник v.1.0.1.

• 16 416
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ааа, моля, по мое време, в зората на демокрацията, тези които не успяваха в НПМГ отиваха в СМГ. Така че НПМГ си беше топ, май само 1 АЕГ, приемаше с по-висок бал.

# 76
Те и моята кариера не е лоша, ама не се пъхам заедно със строителния си техникум в елита.
А експериментите на Людмила Живкова бяха за художествено-творческата интелигенция, а не за елита.

# 77
  • София
Един познат, с двама професори за родители, завърши НЕГ 1980-та някъде. За нищо не става, горкият.

Е, това подкрепя моята теза, Нотарис . Можещите мама и тате, професори, са уредили неставащото чадо в НЕГ (едва ли е влязло със собствени сили), не в Строителния, който според Ежко е бил по-по-най. Защо са си хабили връзките за НЕГ тогава? Аз нямам нищо против техникума ТОГАВА, нивото му  беше съвсем друго спрямо сега , но и не мога да приема да определя Ежко училища  като СМГ и НЕГ като гимназии  в 9-та глуха...

Хахаха, художествено-творческа интелигенция на думи, да, на практика - другия път. Под въпросната вила наша в Горна баня живееха двама възрастни, активни борци. Внучетата им, по майка руснаци, много творчески настроени бяха, да знаеш. Затова бяха  в това училище сигурно...

Последна редакция: сб, 26 окт 2019, 23:51 от пенсионирана русалка

# 78
  • София
Аз така и не разбрах с какво толкова ядосахме Фран. Толкова съм свикнала да се лее жупел по мен, че хич даже и не ме хваща, нищо не е в състояние да ми развали настроението, камо  ли някой от виртуала, та затова някакво по-яростно разминаване в мненията изобщо не го приех като кой знае какво.

# 79
Не е само Фран модератор в този форум, тя си има и началници. Може да са й наредили. Така са преценили, няма какво да гадаете, то е като в американските университети - не си обясняват решенията Grinning

# 80
  • София
Едва ли някой й е наредил, Мецане. Пуснала е темата някога с една идея, в хода й е видяла друго, не й е харесало това друго и толкова..
Скрит текст:
Например някога тя ме попита на лични (надявам се, че не е проблем, че споделям) дали бих се наела с пускането/поддържането на тема за мат, понеже задачи се обсъждаха в разни теми. Първоначалният замисъл (поне този, който аз вложих) беше да се пускат/решават задачи за училище/пробни изпити, не такива със състезателно ниво - не за друго, ами защото си има/ше тема за математически турнири. Но с времето стана смесена темата -има и интересни задачи от състезания, има и елементарни. Мен това не ме дразни, просто споделям как може да си заложил едно като идея, а темата да завие и в други посоки (евентуално нехаресвани от автора). Плюс това  в дискусионната всички най-много сякаш се отпускаха с нападки, сарказми, неуместни изказвания, несконачеми опити за доказване на надмощие. Предполагам е имало и много сигнали срещу този или онзи. Едва ли е приятно една голяма част от деня си да прекарваш в триене.. Sad

Последна редакция: сб, 26 окт 2019, 22:52 от пенсионирана русалка

# 81
Е тя каза, че ще отсъства за няколко дни. И май това отприщи бента. Шегувам се де. Стана доста грозно в някои моменти. Даже се чудя по какви причини се стигна до такива лични плювни и нападки. Всички не сме от вчера в този форум. Би следвало да сме придобили някаква форумна закалка и да спазваме дори и в най-разгорещените спорове някакъв етикет. Но явно не. А и не беше само Фенси vs Попеа. Имаше поне още две три линии на война.

# 82
  • София
Така е, затова и малко по-назад казах на Шарки, че е нередно да определя като "виновник" за заключването само Попея, сякаш нямаше и други...

# 83
Фран помоли да използваме бутона при нужда. Но доколкото знам този доклад директно отива И при Татти.
И да ви кажа, лични нападки отправени към мен никога не съм докладвала, но към друг и когато излязат извън определени рамки и повтаряемост докладвам и ще докладва. Хич и не ми пука някой дали ме нарича доносник или не. Всяко нещо си има някакви граници на търпимост.

# 84
  • София
Ние вече си сменихме памперса и сме чистички.
Ох, прочетох ЧИСТАЧКИ и замалко да се задавя Joy

# 85
  • София
Попеа нали преди време си беше "изработила" временен бан заради нападки срещу мен (без аз да я рипортвам, явно някой друг се е възмутил...или пък сама е млъкнала временно), затова се измайтапих с нейното име.

И да, имаше и няколко други фронта на "атака".

Малко е смешна цялата ситуация, както казва Нотарис. Все едно сме в детската градина или пубери, та се обиждаме, страдаме, и не можем да приемем мненията на другите. Ако не можеш да контролираш или направляваш поведението на другите, то поне можеш да контролираш как ти самият интерпретираш чуждото поведение.

# 86
  • София
Даам, ако искаме да имаме свобода на писането, налага се да изтърпим и чуждата такава. Че започнем ли да слагаме граници, всеки според собствените си разбирания, накрая ще можем да си говорим само за времето.

Я каква хубава, топла есен! Simple Smile

# 87
  • София
Ежко, точно по темата се случи сега да прочета за един човек, завършил НЕГ през 60-те... Висше образование после във ВМЕИ (сегашен ТУ), първа докторска дисертация в ГДР от 1984  до 1988,  започната втора такава пак в ГДР и прекъсната заради старта на изследователска дейност във ФРГ още  преди обединението в  областта на конструирането c CAD на подемно-транспортни машини, после работа в САЩ за Boeing..Как човек в онези времена се урежадаше за тези неща? Не познавам човека, може би е супер умен и можещ (затова и не упоменавам име), но връзките някога са играли по един или друг начин. А за целта 91 ЕСПУ (старото име на НЕГ) е било желан трамплин за такива хора с връзки и/или позиции, тоест  още през 60-те те са бутали децата си натам с планове за една или друга хубавинка...

# 88
Не звучи нито като право, нито като международни икономически отношения.
Инженер.

# 89
Аха, много яка есен. Дай боже и зимата така. Да не мръзнат децата, де. В частните, държавните си имат хубаво парно.

Та форумът си има политика вероятно, техен си е, да си я прилагат. Ама тъдява публиката е малко по-различна, няма как да събереш очевидно интелигентни ярки личности и бля, бля, как е новата учителка по български в едикоеси шуле или какво давате на Мимето да си носи за обяд.

ПП Русалка, през 60-те само с немски и английски и с малко акъл, плюс връзки да минеш завесата, можело е и космонавт да станеш.

Общи условия

Активация на акаунт